גם שתיקה היא סוג של פשע.

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
דרך אגב לגבי הגינות, לא צריך כ"כ לפחד, ואם יש צורך אפשר לאיים - באמת- בקריאה למשטרה. לא צריך לחשוש. אני בעצמי שהיתי פעם עם ילדי בגינה בירושלים. הגיעו חבר'ה מופרעים,בגלאי 12 בערך והתחילו להתפרע על המתקנים. ברור שכל הילדים הקטנים רעדו מפחד ולא יכלו להתקרב. ניסיתי לדבר אליהם וקבלתי פרצי צחוק רועמים וקריאות בוז. עמדתי לידם וחיגתי 100 לעינהם, הסברתי בדיוק היכן אני, בקול רם. ראיתי אותם מדברים ביניהם, אחר כך הם ירדו ותפסו עמדה בקרבת מקום. בינתיים הילדים חזרו למשחקים בשקט ושלוה. לאחר כ 10 דקות הגיע שוטר. הסברתי לו בדיוק מה קרה, אמרתי לו את שמי, ובזאת הענין ה-סת-י-ם.

המשטרה לא תמיד מועילה...
גם את וגם ה"מפריע" יודעים שיש להם עוד לפחות 10 דקות עד שיתיצבו השוטרים ה'מפחידים'
צריך להיזהר לא לעצבן את האדם המזיק שלמרות שהתקשרת למשטרה יש לו עוד אפשרות לפגוע בך!!
כך גם על זורקי הנפצים למינהם...
מה הבעיה לזרוק עלייך עוד נפץ רציני ולהעלם בריצה???

אני פעם הזמנתי משטרה למשרדי, כשבחור התפרע שם, הוא שמע אותי מתקשרת... התפרע עוד קצת, בעצם הרבה, הזיק למשרד, פגע בעובדים... ואז ברח... התנהל מרדף שלם ברחובות העיר, אך הוא חמק.
למזלי, אני הייתי מאחור והוא לא פגע גם בי.

נכתב ע"י עדנה;1167859:
הגיעו חבר'ה מופרעים,
ואם הם היו מספיק חצופים ועזי פנים כדי לחטוף לך את הפלאפון ולהתנפל עליך???:eek:

זו תמיד ההתלבטות שלי, לא תמיד את יכולה לצפות את התגובה שתבוא. מה לעשות, "חוצפה יסגי" זה מאד אופנתי בדורנו:( עצוב, אבל מציאות.
מצד שני, אם נניח למעשים כאלו לקרות ונעבור עליהם בשקט, נאבד לגמרי את כושר ההרתעה.
זה לא פשוט לדעת איך לנהוג בכל מצב:
לפעמים כדאי לנסות לדבר בנועם ולפנות אל המצפון, בתקווה שהם לא שכחו אותו בבית;)
ולפעמים עדיף לנקוט בתגובה חריפה, ולקוות שהם שכחו את החוצפה שלהם בביה"ס:rolleyes:
יש גם מצב של "מצווה שלא לאמר דבר שלא ישמע",
ולעיתים זה בגדר "לא תעמוד על דם רעך"!
ואפילו שתיקה, התעלמות ועזיבת השטח יכולה להיות בגדר "אל תהיה צודק, תהיה חכם!!! וד"ל.
ועד שיבוא משיח ושלום לעולם נתפלל שה' יחננו יכמה בינה ודעת!

צריך להראות להם שלא מפחדים מהם ובאמת לא לפחד ולצעוק חזק מאוד.
לי קרה שנכנסו אלי לחנות אתיופים והתחילו להשתגע צעקתי מאוד חזק הם נבהלו למזלי גם נכנס גבר אחד גדול לחנות אז הם ברחו מהר.- אבל הכי חשוב לא לפחד- כי הם רוצים להפחיד אז לא לתת להם את התענוג.

לדעתי:
1. חויה קשה, לא נעימה. היה ניתן וראוי להזמין משטרה
2. זאת ששתקה, פשוט פחדה כנראה, לא ברור איך היא הגיבה כלפי הילדה, האם חיבקה אותה? עודדה אותה וכו'
3. ממש לא בסדר לעשות הכללות, אין מקום וענין האם האשה הסוטרת היא חילונית, דתית או חרדית. היא בוודאי לא בסדר לגמרי, אבל מספיק עם השנאה הזאת. יש אנשים רעים וטובים בכל מגזר.

חיים

נכתב ע"י sh12;1167873:
המשטרה לא תמיד מועילה...
בהחלט!
אני הייתי עדה פעם לשוד בחנות כלי כסף תוך כדי התרחשותו:eek::eek::eek: (מרגע ניפוץ הזגוגיות עוד לפני פרוץ האזעקה)
אני תפסתי תושיה והתקשרתי למשטרה! ציינתי שזה לא שוד שהתרחש ------ אלא שמתרחש ממש ברגעים אלו והמכונית של השודדים עוד חונה מתחת הבנין שלנו ו....
לשוטרת המנומנמת היה זמן לשאול אותי את כל השאלות שבעולם כשאני על קוצים ורועדת כולי!
כמובן, שהמשטרה נזכרה להגיע לאחר שכבר לא היה זכר לפורצים ולמכוניתם עמוסת הסחורה:(
כל אותו הזמן כל השכנים עמדו בחלונות, ולא הוציאו הגה מפיהם או נקטו בפעולה ממשית! אפשר להבין אותם ואותנו, ייתכן שהפורצים חמושים בנשק ועלולים לפגוע בנו. החיים שוים יותר מכלי כסף.
האם בעל החנות יכול לבוא אלינו בטענות ש"שתיקה היא פשע"?????????

דרך אגב, ההרגשה היא נוראית! לראות פשע ועוול מתרחש מול עינייך וידייך קצרות מלהושיע!:mad:
לקח זמן עד שהצלחתי להשתחרר מההרגשה האיומה הזו!

אצלינו פרצו פעם לאחת החנויות בשכונה,
אחד השכנים צעק מייד "גנבים, גנבים"
אחד הגנבים הסתובב לעברו , עשה לו "ששששששששש..."
והמשיכו לצחוק... לגנוב... ולברוח...

נכתב ע"י סא;1167857:
תקחי בחשבון שבמדינתנו המתוקנת אסורה "אלימות" כלפי ילדים ולא משנה מה הם עשו קודם..אלימות פיזית היא לעיתים "רק" לתפוס את הילד בידיו...
מעשה שהיה....:eek:
אלימות

כל מילה אמת!
הוא יכול לתבוע אותך על תקיפה!!!
לתשומת לב!

אין לי מה להוסיף - רק מה אמרו לי תלמידותי היום: "מה את רוצה הדור של היום (כאילו אני מלפני 100 שנה:rolleyes:)הוא דור של חוצפה"
אמרתי להם אבל לנו המורות-האמהות אסור להשלים עם זה ! ואנחנו חייבות למחות על חוצפות.
ואני אומרת את זה כאן כי יש לא מעט הורים\מורים ש"מתרגלים" באדישות כזאת למצבי חוצפה בכיתה\בבית וזה מאד חבל.
אפשר לעבוד על זה ! והניסיון מוכיח .
(תלמידה שנכנסת באמצע שיעור בלי לדפוק בדלת הכיתה - מכירות את זה ? זה חוצפה מבחינתי...ועוד כאלה דוגמאות)

נכתב ע"י פוסטר;1167750:
חלומות.
מרוב היום שמנסים לדבר ברכות ולכבד, ולהרגיש , גדל כאן דור חוצפן לתפארת.

ההורים של הילד מהגינה, אנשי חינוך משכמם ומעלה, עדינים ושקטים.
והילד שלהם הצליח להפחיד כאן חצי שכונה. בשבת אחרי הצהרים אמרה לי שכנה ראית את החוצפן ההוא? ניסיתי להגיד לו שיפסיק , אז הוא צעק לי תסתמי אז לקחתי את הילדה שלי והלכתי...
לא אומרת שבפעם הבאה שהראה אותו מרביץ אכן ארביץ לו, אבל אין מצב שאתן לו להמשיך במעשיו.
מה שברור שילדים אלימים צריכים להעמיד אותם במקום ! הם צריכים שידברו איתם בשפה שלהם, והם ממש לא מדברים בנחת.
וברוך השם יום רביעי שיש שקט בגינה.
כנראה שאנשי החינוך האלו עדינים כשלא צריך ושקטים כשלא צריך ולכן הילד למד שזו פשוט חולשה. יש מי שרואה את הדברים שחור לבן ואצלו לכבד ולהיות סמכותיים לא הולך ביחד.
אגב, מה שכתבתי כתבתי מהניסיון שלי ואצלי זה עובד ב100%. אולי גם אחרים יוושעו.

להזמין משטרה... התקשורת היתה רועשת.....
זו תמימות!!!

יום שישי אחד, הבת שלי הולכת במרכז בני ברק, (בת 8), ושני בחורים עברו שם, אמרו משהו על דתיים מסריחים, כמו הילדה הזו... ודחפו אותה.
היא הגיעה הביתה היסטרית מאד מאד, בוכה ופגועה.
התקשרתי מיד למשטרה.
השוטרת היתה נסערת ומעשית מאד, מה את אומרת? איפה זה קרה? היא תוכל לזהות אותם? לא הם ברחו? איפה אתם גרים? וכו' וכו'. שאלתי אותה אם היא שולחת מישהו, והיא אמרה - ודאי, מה את לא רוצה שנשלח? לקחה את כל הפרטים ובסוף היא אומרת לי: רגע, אז תגידי לי שוב מה הם בדיוק אמרו לה - שהם מרביצים לה בגלל שהיא חילונית? עניתי: לא, הם היו חילוניים, והרביצו לה כי היא דתיה.
אה... אמרה השוטרת... טוב, תחכי לעדכון מאיתנו...
וכמובן שאני מחכה עד היום!!!
(הבת שלי אמרה לי לפני שהתקשרתי - מה יש לך להתקשר? הם בעצמם חילונים...)
החלק הבא הדהים אותי יותר:
התקשרנו לעיתונות החרדית, לכמה עיתונאים וכו', ואף אחד חשב שזה מעניין.... למרות שזה היה בתקופה הסוערת של ההסתה, אחרי הבחירות.
אז מה אנחנו רוצים מהחילונים, אם זה היחס שלנו אל עצמנו???

אגב, נסעתי פעם באוטובוס בבני ברק, והנהג גידף את החרדים. קמתי וביקשתי פרטים שלו. הוא סירב והתחיל לצעוק. נוסעת דתית אחת אמרה לי - מה את רוצה ממנו, הוא דווקא בסדר, כל יום אנחנו נוסעים איתו - היא עוד הגנה עליו!!! נוסע אחד אמר לי - טוב מאד, תקחי ממנו, אבל לא ניסה לעזור בכלל, וכל היתר הסתכלו סביבם כאילו לא נוגע להם כלל, ושתקו!!!

קראתי את כל התגובות והזדעזעתי, 23 אני מבינה את תחושת הבת שלך, עברתי שני מקרים דומים, אחד היה כשהייתי כלה, בת 18, אומנם לא בת 12, אבל מספיק מפחיד בשביל לרוץ ברחוב ולצעוק "הצילו" חיכיתי לאוטובוס שלי בחזו"א בב"ב, פתאום התקרב אלי אדם מבוגר, חסידי מאוד, הוא התכופף אלי בצורה מאיימת והתחיל לצרוח עלי, הוא ירק ואני התחלתי לרוץ, הוא לא התבלבל והתחיל לרוץ אחרי, ככה עברתי את הכביש כמה פעמים, תוך כדי שאני מצלצלת לאבי שאני פוחדת ומה לעשות, חבר'ה, אני חושבת שאתם קצת מכירים את חזו"א בשעה 9 בערב, אבל אף אחד מהעוברים והשבים לא התייחס, גם כשצעקתי "הצילו" כולם הסתכלועלי כלא נורמלית, עד שלא היתה ברירה, וניגשתי לגבר אחר, חסיד (גור) ובכיתי לו שהאדם שמאחורי רודף אחרי, הוא אמר לי לעמוד מאחוריו, ואיך שהוא התקרב אלי, הוא התחיל לצעוק עליו שיסתלק ממני כי אם לא, הוא קורא הרגע למשטרה.

הוא באמת ברח, אבל בשבוע אח"כ המקרה חזר ע"צ.

כן, היתה תקופה שהיה בשבילי טראומה לעמוד לבד בחזו"א.

והמקרה השני ארע לפני שבועיים כשנסעתי לשבת באוטובוס שמתיימר להיות "מהדרין" שלושה ספסלים מאחורי, ישב בחור חילוני, איך שעליתי לאוטובוס, ראיתי שהוא לא מפסיק להסתכל עלי,באיזהשהוא שלב הוא התקרב לשני ספסלים מאחורי, ואח"כ התיישב מאחורי, כשקמתי לטפל באחד הילדים, הוא עקב אחרי, סיימתי והתיישבתי, פתאום הרגשתי משהו קשה מתחתי, ניסיתי לזוז, כשראיתי שזה לא עוזר ניסיתי לבדוק עם היד, מה שהרגשתי גרם לי לזנק ולצרוח,

הוא דחף את היד שלו בין המושב למשענת,

הגעתי מבועתת לבעלי סיפרתי לו שהבנ"א (שבינתיים ברח למקומו המקורי) נגע בי, בעלי, כמו כולם, פשוט אמר לי שהוא מפחד לצעוק עליו, ושאם זה יקרה שוב שאני אצעק.

זה לא אמור היה לקרות, אמרו לי שהייתי צריכה להזמין משטרה, נו נו.

שושיה
גם לי קרה מקרה כזה,
לפעמים ההלם משתק...
ולפעמים - את לאחר זמן בעצם מתחילה לחשוב 'אולי בעצם דמיינתי....'
לא מאחלת לאף אחד...

לפני מס' שנים במרכז בני ברק ניגשה אלינו בחורה כבת 18 והתחננה בבעתה שנלווה אותה עד הבית כי בחור אחד מוזר עוקב אחריה. האמת- הסתכלנו עליה בתמיהה אבל האמנו לה.
ליוינו אותה עד הבית .. מסכנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה