- הוסף לסימניות
מודיעין עיליתבאמת?! כי גם הוא בסולם
באיזה עיר?
אבל לפני 5 שנים
אולי שינו נהלים
מודיעין עיליתבאמת?! כי גם הוא בסולם
באיזה עיר?
לגמרי נקראמה תיעוד?
הם שלחו לנו דף מפורט על עניין הקריאה והתשלום, זה לא נקרא תיעוד?
אבל משהי כאן כתבה שהם לא חייבים לתת מורת קריאה פרטיתלגמרי נקרא
תשלחי לפיקוח
ולמבקר המדינה
מאמינה שתוך שבוע הם ימצאו פיתרון בלי שתשלמו...
לא מכירה את סולםלא הבנתי ואם זה גן שפה של סולם, הם לא חייבים לתת מורת קריאה פרטנית?
אין להם חיוב לתת מורה פרטית, אבל אם הרמה של הילד היא כבר מוכנות לקריאה, אז כן הגננת אמורה ללמד אותם קריאה, בדיוק כמו במכינהאבל משהי כאן כתבה שהם לא חייבים לתת מורת קריאה פרטית
זה נכון?!
מורה פרטית לבד עולה 80 ש"ח לשיעור, לא?!בלת"ק חלקי:
אני הייתי בסכום הזה שולחת למורה אחה"צ פרטני. לדעתי יצא משתלם הרבה יותר
זה לא בדיוק ככהאני לא מבינה על מה הטענות.
תכנית הלימודים בגני הילדים במדינת ישראל אינה כוללת קריאה. אין איזה נוהל מסודר שתכנית הלימודים לבנים במגזר החרדי תהיה שונה. ובודאי לא תקציב ייעודי.
ולכן נשמע שגן שמכניס את זה כאקסטרה וגובה תוספת תשלום לא עובר על שום נוהל.
הגיוני גם שיש מקומות שהחליטו ללכת לטובת הילדים ולהכניס את זה לתכנית הלימודים ללא תוספת.
אבל לתבוע את זה כי זה מגיע. לא נשמע שיש עילה..
אגב מכירה יותר מילד אחד שחזרו מגן שפה לכתת מכינה (ירדו כתה) בגלל שלא למדו קריאה גן. נראה לי השקעה טובה לשלם בגן ולהשאיר את הילד עם בני גילו. לא בכל מקום יש אופציה כזו.
אצלינו יש רק 3 גנים. אם זה כתה א' זה שונה לחלוטין. וגם ברור שזה כולל כתיבה. הרעיון הוא להביא את הילד לרמה טובה כמו יתר בני גילו. ולא לצבור פערים.זה לא בדיוק ככה
גני שפה כוללים 3 שנים גן + כיתה א' - יש להם מסגרת של 4 שנים
ובשנה הרביעית למדו קריאה. (גם כתיבה ,אגב)
את מבית שמש ? כי אני פותחתי אתמול אשכול בנושא הזה בדיוקמקפיצה
הבן שלי כעת לומד בגן שפה (גן מכינה)
ודורשים מאיתנו ההורים לממן לימודי קריאה (360 ש"ח לחודש)
מישהי יכולה להסביר לי למה ההורים צריכים לשלם את זה?
הם לא מקבלים תקציבים גם בשביל זה?
ואם זה אכן לא חוקי, אפשר לעשות עם זה משהו?
מהכרות מבפנים: גני שפה מקבילים בגיל לגני הילדים הרגילים. ולכן זה 3 שנים. יש מקומות שקוראים לשנה האחרונה אצל הבנים במקום גן חובה "כיתה א'" בשביל לתת להם השוואה רעיונית לבני גילם. ויש גם הרבה ילדים שנשארים שנה נוספת (אולי לכן נוצר לך הרושם שיש 4 שנים). הם לא חייבים לתת קריאה פרטנית אלא תשתית אוריינית, כמו מקביליהם בחינוך הרגיל. היות ובציבור החרדי מעוניינים לשלב את הילדים אח"כ בחיידר אין ברירה אלא לתגבר קריאה באופן פרטני שלא לפי תכניות הלימודים של משרד החינוך.זה לא בדיוק ככה
גני שפה כוללים 3 שנים גן + כיתה א' - יש להם מסגרת של 4 שנים
ובשנה הרביעית למדו קריאה. (גם כתיבה ,אגב)
צודקת לגמרי.אני לא מבינה על מה הטענות.
תכנית הלימודים בגני הילדים במדינת ישראל אינה כוללת קריאה. אין איזה נוהל מסודר שתכנית הלימודים לבנים במגזר החרדי תהיה שונה. ובודאי לא תקציב ייעודי.
ולכן נשמע שגן שמכניס את זה כאקסטרה וגובה תוספת תשלום לא עובר על שום נוהל.
הגיוני גם שיש מקומות שהחליטו ללכת לטובת הילדים ולהכניס את זה לתכנית הלימודים ללא תוספת.
אבל לתבוע את זה כי זה מגיע. לא נשמע שיש עילה..
אגב מכירה יותר מילד אחד שחזרו מגן שפה לכתת מכינה (ירדו כתה) בגלל שלא למדו קריאה גן. נראה לי השקעה טובה לשלם בגן ולהשאיר את הילד עם בני גילו. לא בכל מקום יש אופציה כזו.
לא...את מבית שמש ? כי אני פותחתי אתמול אשכול בנושא הזה בדיוק
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים