גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

"תפוח גדל על העץ"
"נכון. ומה מברכים עליו?"
"בורא מיני הפרי" :)

-----

אֲבָנִים ביחיד = אֲבָן

-----

צְדָדִים ביחיד = צְדָד

אחינית שלי(בת 5) ישבה על המיטה ,נשענה אחורה וקיבלה מכה בראש מהקיר.
נשמע:בום!
היא מתהרהרת לרגע ואומרת לאחותי: אני יודעת מה זה היה הרעש הזה, נהרגה כינה!

הבת שלי בת 2.5 באה אלימושיטה תיד ואומרת
כן תיף
לזלזול אותה

בת ה-6, שכבר קוראת ממש יפה, צועקת:
אמא! כתוב על השוקולד יש רעל!!!
אני באה מהר, והיא מראה לי: חלב ישראל...

בן השש התבלבל לגמרי מעניין שביעי של פסח ושבת הצמודה לו, וברר:"אה, אז שבת תהיה ביום ראשון?"

בת השלוש ראתה התגודדות סביב ניידת משטרה ושמעה שמועות שתפסו פורץ.
שבה הביתה בהתרגשות רבה:"הייתה משטרה כי תפסו פריץ!"

בת ה5:
אמא ליד הגן שלנו גויים עשו פרסומת.
שאלתי אותה: מי אמר לך שזה גויים, ומה זה פרסומת?
והיא: אני יודעת שהם גויים, כי לאחד היה כתר על הראש כמו של פרעה:), ועוד מישהו פתח את הפה כמו שהוא אוכל:), והם החזיקו שלט של פרסומת.

עכשיו אני מסוקרנת לדעת מה באמת היה שם..

נשאר לנו קצת מצות מפסח והיה מונח על השולחן יחד עם לחם
הבן שלי בן ה5 נכנס למטבח וקורא לי דחוף
אוי ואבוי אמא את לא שומרת..עכשיו כל המצות החמיצו ולא יהיה לנו מה לאכול בשנה הבאה:eek:

בן ה-4 שלי הזהיר את אימי כשהאכילה אותו "תכניסי לי בדיוק לפה שלא יתלכלך מסביב, כי כבר שטפו לי פנים"...

הוא מרחרח את עגלתו של בן החודש "אה, איזה ריח של איציק"

כשראה ששמנו מצות על השולחן לבעלי (אוכל 3 ימים אחרי פסח מצות) הוא אומר לי "מה, אין שריפת מצות כמו שריפת חמץ?"

בליל הסדר אצל חמותי ב"כורך" הוא שמע איך כל אחד מבקש מהמרור לפי טעמו, הוא מייד זינק וקרא "לי לא מהלבן זה חריף"

בת השנתיים שלי רואה את דודתה שבשידוכים נועלת נעלי עקב, מיד היא נעמדת על קצות אצבעותיה ומצביעה על הנעליים "אני גם"

אמרתי לה שאני לא מרשה לגעת בתנור החם כי זה מסוכן "מה פתאום אמא? אני לא 'געת"

כל בוקר היא שואלת "אמא איפה 'פיציק' (איציק) טטן טטן (קטן)?"

נכתב ע"י אאססתתרר;1580388:
הבת שלי אתמול:
לשומר שלנו בגן יש מלונה...
היא צודקת (חלקית) - עייני בישעיהו א'
"וְנוֹתְרָה בַת צִיּוֹן כְּסֻכָּה בְכָרֶם כִּמְלוּנָה בְמִקְשָׁה כְּעִיר נְצוּרָה."
ומפרש המצודות: "כמלונה במקשה" - כמו המלונה העשויה בשדה קשואין כי משתלקט מניחה ריקן והולך לו (זה שבכרם קרוי סוכה כי השומר יושב בה ביום ומשמרה מפני העופות ובלילה מפני הגנבים אבל הקשואים קשים הם למאכל העופות ואינו שומרם אלא מפני הגנבים ובלילה ולכן נקראת מלונה עשויה ללינה)

שאלתי את הילדים אם הם רוצים ליסוע ברכבת
אז הם ענו לי שהם רוצים ברכבת רגילה ולא ברכבת הקלה
בן השנתיים וחצי צועק אני רוצה ללכת לכלה!! (ןמתחיל לשחזר את החתונה שהשתתף בחנוכה)

אני משחקת עם בן השלוש
הוא המוכר ואני כמובן קונה
אני: עכשיו תכין לי פיצה
המוכר: טוווווב (מתלהב) :)
אוי אבל איך אני יכין לך אין לי מתכון :confused:

תוך כדי אכילת השניצל בארוחת הצהרים אומרת לי בת השלוש וחצי:
"אמא השניצל נופל לי לתוך הבטן" :D

הבן שלי בן שנתיים וחצי קם בבוקר, רואה אותי עדיין ישנה ואומר לי "אמא, קומי, השמים הדליקו את האור!"

היום באוטובוס שמעתי משהו מתוק, הייתי חייבת לספר לכם...
ילד(נראה בן 4) אומר לאבא שלו,
"אבא,השעון שלי נשבר!!!!!!!"
אבא:למה??
ילד בעצבות: "הוא נשבר!! אתמול בשעה עשר הוא כתב לי שעה 22!!!"

הבדיחה השנתית במשפחה של גיסתי:
"למה צריך להגעיל את הכלים אם הם כבר מגעילים?!" אומרים ושולחים מבט חפוז לכיור המלא עד גדות

:D

או
"איזה מגעיל מגעיל אתה"
:mad: :D

צילמתי בסטודיו את בן ה2 וחצי
באיזה שהוא שלב נמאס לו
אז הוא אומר.
"יש לי שמש בעיניים.."

הבת שלי (בת 7) רואה תמונה של נתניהו ואומרת לי: הוא מהליחוד? (ו' עם חולם).
לא הבנתי מה היא רוצה.
עד שהיא הראתה לי מודעה עם תמונה של נתניהו שכתוב מתחת "הליכוד"...

הכנתי חטיפי שוקולד עם פצפוצי אורז גרוסים.
אחינועם (3.5): "אמא הכינה שוקולד עם קשקשים".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה