גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

"הנה אופנוע"
מה יש לו על הראש?
קס...
קשקשים

הבן שלי חוזר ביום השואה ואומר את יודעת מה קרה הצופר של שבת התבלבל ובטעות היה צפירה
הבן הגדול יותר שמע ענה לו מה פתאום זה צפירה של החילונים כך הם עומדים בלי לזוז\
כשהיה הצפירה של שבת הוא אומר לי יופי עכשיו הם ישמעו את הצפירה האמיתית של שבת ולא יזוזו את לא יכלו לנסוע באוטו שלהם כי זה מחלל שבת

אלעזר (6.5) על הצפירה (בהשפעת מכת חושך)
"החילונים עמדו דום בצפירה. מי שהיה באמצע לקפוץ בחבל, נשאר באותה תנועה (מדגים)"

חיה(5):
"מי שמדבר לשון הרע צריך ללכת לחוצלארץ ל-7 ימים. ספרתי לחברות שלי שכבר היינו בשיקגו..."

ליל שבת, 2:30 בלילה אצל המארחים. פנינה(3) וברכי(1.5) מעדיפות לשחק. פנינה נשכבת במיטה. ברכי באה לידה.
פנינה:"רוצה לישון??" ברכי:"טן!" פנינה:"אין בעיה!"
וקופצות להמשיך במשחק.

אמנם לא מילד אלא מסבא שלי שיח' - הוא עוד מהדור הקודם.

הבן של סבא שלי - דוד שלי, קנה לו מחשב כדי שיוכל להתעסק קצת. וכשהוא ראה את המסך והמיילים. הוא שאל איך מכניסים את הדיו לתוך המחשב? לא חבל על הדיו של המייל? אני כבר אתקשר, יש לי חינם! כמה עולה הדיו? אפשר לעשות מחשב שחור - לבן, כדי שיצא ל יותר זול? ....................

לקח הרבה זמן להסביר לו שזה לא דיו.... חחח.... כמה צחקנו.
שיהיה בריא עד 120 שנה.

עוד שגיאת הבנה לא של ילד:
בעלי היה היום בחנות.
הוא שאל את הקופאית אם יש להם תעודה של מכירת חמץ.
היא שואלת אותו בתדהמה: מה, עד עכשיו עדין צריך את זה?:)

אחרי פסח-סופסוף הבננות הצהיבו והתרככו, חלקן כבר נהיו שחרחרות.
והבננות רכות מידי, איך קוראים להן הבנים שלי?
"בננות נמושות"

(זה מסתדר למדי, הם מתכוונים לנמסות)

אחותי יצאה מהבית והילדים שלה היו באיזה אירוע וחיפשו את אבא שלהם
ביקשו פלאפון להתקשר וכששאל אותם אם הם יודעים את המספר ענה אחד מהם שלוחצים חזק על 2...
למי שלא הבין אחותי הגדירה את הנייד של בעלה למספר מהיר

בעלי עשה מקודם שילוח הקן והילדים עמדו והסתכלו, לאחד הבנים היו הרבה שאלות בענין, פתאום הוא אומר: ,מסכנה היונה שבועיים היא יושבת עד שיש לה אפרוחים ואצלנו רק הולכים לבית חולים ויש תינוק,;)

בת ה10 חוזרת מבית הספר מזועזעת: לא החליפו את השיר שבצלצול בית הספר!! (למשו שקט/וקאלי)
הסברתי לה שאין שום הנאה מלשמוע את השיר ולכן לא 'סוף העולם' שלא החליפו..
אין שום הנאה? היא מתפלאת
את לא מבינה איזו הנאה יש מלשמוע את הצלצול של סוף שיעור
ויותר ממנו את הצלצול של סוף היום...

מה נאמר? צודקת!!

נכתב ע"י חנון;1584070:
לאחותי היו רק בנים
לפני פסח הבן שלה אומר לה אני רוצה שתלדי בת אבל אל תלדי לפני פסח כי אין זמן, תלדי אחרי פסח
תפילתו נענתה ואתמול אחותי ילדה בת ראשונה אחרי 4 בנים
מיותר לציין שהיא לא דיברה עם הילדים קודם
הבן שלי שמע אותי מספרת את הבדיחה ואומר לי אני רוצה שתלדי אבל תלדי אחרי ר"ה כי אין זמן
אמרתי לו מה אתה מחקה את הבן דוד הוא אומר לי כי אני רוצה שתכתבי את זה בפרוג ;)

נכתב ע"י bbr;1585599:
בעלי עשה מקודם שילוח הקן והילדים עמדו והסתכלו, לאחד הבנים היו הרבה שאלות בענין, פתאום הוא אומר: ,מסכנה היונה שבועיים היא יושבת עד שיש לה אפרוחים ואצלנו רק הולכים לבית חולים ויש תינוק,;)

חחח:D
הלוואי:)

נכתב ע"י גרנולה;1585161:
אמנם לא מילד אלא מסבא שלי שיח' - הוא עוד מהדור הקודם.

הבן של סבא שלי - דוד שלי, קנה לו מחשב כדי שיוכל להתעסק קצת. וכשהוא ראה את המסך והמיילים. הוא שאל איך מכניסים את הדיו לתוך המחשב? לא חבל על הדיו של המייל? אני כבר אתקשר, יש לי חינם! כמה עולה הדיו? אפשר לעשות מחשב שחור - לבן, כדי שיצא ל יותר זול? ....................

לקח הרבה זמן להסביר לו שזה לא דיו.... חחח.... כמה צחקנו.
שיהיה בריא עד 120 שנה.

נזכרתי בסבא שלי שקנינו לו מכשיר פקס.
לאחר תקופה די ארוכה של הדרכה ומס' פעמים שבהן השתמש בו בעצמו, היינו בטוחים שהוא כבר קלט איך זה עובד עד לשיחת הטלפון שבה סיפר לאבא שלי שהוא רוצה לשלוח לו משהו בפקס ובגלל שהוא רוצה לשלוח את זה גם לאחי הנשוי, אז הוא הכין שני עותקים:D

נכתב ע"י tofi;1585755:
נזכרתי בסבא שלי שקנינו לו מכשיר פקס.
לאחר תקופה די ארוכה של הדרכה ומס' פעמים שבהן השתמש בו בעצמו, היינו בטוחים שהוא כבר קלט איך זה עובד עד לשיחת הטלפון שבה סיפר לאבא שלי שהוא רוצה לשלוח לו משהו בפקס ובגלל שהוא רוצה לשלוח את זה גם לאחי הנשוי, אז הוא הכין שני עותקים:D

מזכיר את זה:

קבצים מצורפים

• עוזרים לסבתא.jpg
    KB 32.8 · צפיות: 51
לאלעזר (6.5) נכנס קוץ ברגל.
אבא:"צריך להוציא את זה עם פינצטה"
אלעזר מתעצבן:"אתה המצאת!"

בעלי מספר לילדים סיפור תמים ובנאלי לפני השינה... נחה עליו הרוח וניגן אותו במנגינה של הרבע'ס בקלטות שמספרים כל מיני...
הבכור שלנו בו 8 מזדעק: "לא, אל תספר את זה ככה, זה נורא מפחיד ויעשה לי חלומות.."

בתי בת השנתיים וחצי, אני מנסה לשאול אותה "מהנלמד" בגן:

מה עושים בספירת העומר?
והיא:
מדבקות!

ילדי הקטנים רואים את הדגל מתנפנף בכל פינה.הם מצביעים ואומרים:
"הנה מי להשם אלי עם כוכב..."
והבת 3 ממשיכה ושרה משירי חנוכה:מי להשם אלי..כל בית חשמונאי...

נכתב ע"י מלפפון;1585197:
עוד שגיאת הבנה לא של ילד:
בעלי היה היום בחנות.
הוא שאל את הקופאית אם יש להם תעודה של מכירת חמץ.
היא שואלת אותו בתדהמה: מה, עד עכשיו עדין צריך את זה?:)

:)
בערב פסח בחנות היין - בעלי שמע את הערבי שואל את המוכר אם היין הזה "קשור לפסח"

שגיאות של מבוגרים:
לקוחה התקשרה אלי להזמין 'מונולוג',
לקח לי המון המון זמן להבין שהיא התכוונה ל'לוגו'. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה