גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

גם לי יש שגיאת הבנה חילונית, שפשוט הרגה אותנו מצחוק
אני עובדת במקום עבודה שיש בו בעיקר חילונים.
אחד מהם נזקק פעם לשירותיו של רב והוא סיפר על כך לאחת החרדיות אצלנו בעבודה.
הוא אומר לה - זה רב ממש חשוב, ראיתי באינטרנט שכתוב שהוא אב"ד (בלי לדעת מה זה אב"ד)
ואת יודעת מה? בעוד מקום היה כתוב שהוא גם שליט"א. אבל אני לא בטוח שהוא שליט"א, זה היה כתוב רק במקום אחד...

הרחמן הוא ישלח לנו את אליהו הנביא זכור לטויב (אויב- שוא מתחת ליוד) - לפי השיר בהברה ירושלמית.
כך הבת שלי שרה שנים וכהתחילה לברך מתוך הסידור נתקעה... חסרה מילה - אויב

שגיסתי היתה בבית חולים משהי סיפרה לה שמישהי לא שומרת שבת רצתה לקחת אותה הביתה מוצ"ש והיא אמרה לה שהיא מחכה לרבינו תם. אז היא אמרה לה: אין בעיה מתי הוא מגיע

נכתב ע"י רי;1589900:
שגיסתי היתה בבית חולים משהי סיפרה לה שמישהי לא שומרת שבת רצתה לקחת אותה הביתה מוצ"ש והיא אמרה לה שהיא מחכה לרבינו תם. אז היא אמרה לה: אין בעיה מתי הוא מגיע
ועכשיו לסיפור אמיתי
הגאון ר' פנחס עפשטיין זצ"ל אמר פעם לבלן במקוה בביכנ"ס סאטמר שיסגור את המקוה מוקדם בערב שבת
ואפילו רבינו תם בעצמו ירצה לכנס למקוה לא יתן לו :D
מי שיודע קצת על ר' פנחס יודע שזה היה סגנון הדיבור שלו

ביתי אמרה שמחר היא שמעה בתחזית שירד גשם
בן החמש אומר לה: הם הבטיחו או אמרו בלי נדר?

נכתב ע"י tirza10;1590160:
ביתי אמרה שמחר היא שמעה בתחזית שירד גשם
בן החמש אומר לה: הם הבטיחו או אמרו בלי נדר?

הבן שלי שם שמע מאוחרי הכביש שלנו גרים דת"ל אומר לי איזה מסכנים הם עד שיש להם חג הכל ירטב להם

ילדים באוטובוס:

ילד גדול: יו.. כתוב כאן ים המלח, מכאן נוסעים לים המלח.
ילדים קטנים: איפה??? אני לא רואה!! אתה מסתיר לי!!! בכיות.

נכון שאסור להרוג את הביגלה...

אצלינו משתדלים לנהוג כבוד באוכל ובמיוחד שלא לדרוך על פירורים.

כשהבת הגדולה אספה את בן השלוש מהגן, הוא סיפר לה שיצאו היום לטייל בגינה, והגננת הזהירה שלא להרוג חיפושיות. בהמשך הדרך ראה ביגלה על המדרכה והפגין את ידיעותיו לאחותו
ש"נכון שאסור להרוג את הביגלה..."

בהמשך לאותה טעות
כשאחיו הגדול עיצבן אותו איים עליו "אני יהרוג אותך!" (חכמה שלמד מחברי הגן) ולאחר תוכחה חמורה שאל לו לדבר כך,
שינה את גרסתו ואיים על האח המעצבן "אני אדרוך עליך!"

אתמול בערב שוב ילל בן השש אחרי שאחיו הבוגרים ערכו מתקפה על צריכת הקטשופ שלו:
"אוף, אוף, הספר על אביגדור* בכלל לא חינוכי בשבילי"...
הקהל געה בצחוק מההגדרה המוחצת והילד הנזעם טען:"וזה בכלל לא נכון הנתרן הזה, היא סתם המציאה את זה!"

*המסע האמיץ של אביגדור

מלי בת השלוש וחצי שמעה את הצפירה והכריזה:
"זה צפירת העומר?"

שנה שעברה אחת (חילוניה) שעובדת איתי אמרה לי בצום גדליה שאין צום, הוא נדחה, כתוב בלוח שנה...

הקטנה חוזרת מהגן מודאגת מ'האזעקה' של יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

'אמא, למה הייתה אזעקה היום, זה לזיכור השואה?!!

הלכתי לנוח ואמרתי לבת ה3.5 שלא תפריע לי לישון.
כשקמתי היא אומרת לי: אכלתי תפוח וזה עשה רעש - זה הפריע לך?

כשהייתי בבי"ח לאחר לידת בני שליט"א,

בתינוקיה...

יולדת פונה לאחות (ומביאה את התינוק):"את יכולה בבקשה להחליף אותו?"

(במקום: להחליף לו )

אחות: לא, מצטערת. אין אפשרות להחליף כאן תינוקות... ;)

קנינו טלפון חדש בשעה טובה,
נסיתי להפעיל שם איזו פונקציה וזה לא הלך, תוך כדי אמרתי לעצמי: אוף זה לא עובד
הקטנצ'יק בן הארבע מיד קפץ: אני יודע למה זה לא עובד לך, כי אבא לא טבל את זה........

קטנציק חמוד במענה לשאלה מה זה יום העצמאות? :" שצמים, ואסור לשמוע מוזיקה ולא מסתפרים ולא מתחתנים....:p:D:rolleyes::eek:

נכתב ע"י פאוור;1592315:
קטנציק חמוד במענה לשאלה מה זה יום העצמאות? :" שצמים, ואסור לשמוע מוזיקה ולא מסתפרים ולא מתחתנים....:p:D:rolleyes::eek:
נטורי קרתא'ניק קטן:eek:

בת 6 שרה משירי הגן:
אבנים אבנים שחטו המים,
המים שחטו אבנים...:D

היום שבו בן ה-4 ובן ה-3 הביתה לפני אביהם, בזמן הזה האכלתי את הקטן והם נקשו על הדלת (הנעולה) וחיכו שאפתח, בגלל שהייתי בחדר מרוחק לא יכולתי לקום ולפתוח, או לנחם שתכף אני באה, לפתע שמעתי את בן ה-3 צועק בהיסטריה "אמא, אני צריך דחוף לשירותים" כמובן שהלחץ התחיל לטפס בתוכי, זה מה שחסר לי עכשיו, הנחתי את הקטן במיטתו ואצתי לפתוח את הדלת, והנה שני הבנדיטים נכנסים בנחת הביתה, מייד קראתי לבן ה-3 שהחל מתעסק בתקיה שלו שילך לשרותים
"מה את חושבת אמא?" שאל אותי
"אני אמרתי לך את זה כדי שתפתחי מהר"...

חגי (5.5)ראה שנתתי לאחיו הגדול סוכריית ג'לי מסיבה מסויימת לאחר ההבדלה, והתעצבן.
"לא יכולת לתת לו את זה בלילה כשאני ישן ולא הייתי רואה??"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה