דרוש מידע דברים פשוטים שלא ידעתי

בגד לבן עם כתמי צבע (לא ברור בדיוק ממה. כנראה צבע שירד בעקבות גשם ונדבק על הבגד)
בנוסף כתמי בוץ
השרתי באוקסיג'ן שעה וכיבסתי 60 מעלות.
הכתמים לא ירדו.

הבגד יקר לי מאודדד
יש איך לעזור לזה לחזור לעצמו???
תודההה
אני עשיתי כמה פעמים עם אקונומיקה עם מגבון יבש ויצא חדש
כמובן אם יש דוגמא להתחיל בצד ובזהירות

אקונומיקה אמורה לעזור
(במידה והבגד לבן לגמרי ולא שמנת)
אקונומיקה מצהיבה את הבגד,
לא כדאי אקונומיקה,
אומרים שפיירי עוזר,
אני במקרים כאלו לפני כביסה ראשונה שמה מסיר שומנים ומיד מכניסה למכונת כביסה (מיד אחרי הריסוס)
מוריד פלאים ולא מכתים את הבגד

קרדיגן לילדה סרוג דק התמלא עובש :(
אחרי כביסה גיליתי את זה
יש סיכוי? אקנומיקה מלבינה כתמי עובש?
שימי חומר של מסיר עובש, ומיד אחרי הריסוס למכונת כביסה

אשמח לעזרה מגהץ שהתמלא במיכל המים ירוקת ...כמו עובש איך מנקים..אין לי גישה חוץ ממים

בגד לבן עם כתמי צבע (לא ברור בדיוק ממה. כנראה צבע שירד בעקבות גשם ונדבק על הבגד)
בנוסף כתמי בוץ
השרתי באוקסיג'ן שעה וכיבסתי 60 מעלות.
הכתמים לא ירדו.

הבגד יקר לי מאודדד
יש איך לעזור לזה לחזור לעצמו???
תודההה
לשים בשמש יום יומיים,
מומלץ מול שמש חזקה.
מעלים כתמים מבגדים לבנים באורח פלא. מנסיון!

כתמי זפת שחורים על חולצה לבנה - יש פתרון?

לשים בשמש יום יומיים,
מומלץ מול שמש חזקה.
מעלים כתמים מבגדים לבנים באורח פלא. מנסיון!
חייבת לציין ששמעתי את ההמלצה.
ואחרי כל נסיונות החומרים נשארו עדיין כתמים.
הבגד שכב יום + בשמש והכתמים ממש ממש נעלמו.
יש אולי תזכור קטן למי שיודע...
מקווה בכביסות הבאות שיעלם לגמרי (אשים שוב בשמש)

תודה ענקית!

מישהו הביא לי הצעה מטורפת!!!!
אתם חייבים לנסות!
נכון בסעודת שבת אתם אוכלים דג מושט, וכל פעם צריך להוציא את העור, פשוט לפני האפיה שמים נייר כסף על העור עצמו (פשוט הופכים את הדג ושמים נייר כסף) וישר אחרי שאתם מוציאים אתם תולשים את הנייר וככה יש לנו דג מוכן לגמרי וגם חסכנו את הכאב ראש לקלף את העור!!
אני אישית מ"מ נהנתי מהרעיון הזה
בהצלחה

אתם חייבים לנסות!
נכון בסעודת שבת אתם אוכלים דג מושט, וכל פעם צריך להוציא את העור, פשוט לפני האפיה שמים נייר כסף על העור עצמו (פשוט הופכים את הדג ושמים נייר כסף) וישר אחרי שאתם מוציאים אתם תולשים את הנייר וככה יש לנו דג מוכן לגמרי וגם חסכנו את הכאב ראש לקלף את העור!!
בהצלחה
פשוט קונים מושט בלי עור:)

אתם חייבים לנסות!
בהצלחה
כנ"ל בטיגון
מתחילים מהצד בלי העור, מטגנים שיקבל צבע יפה
אח"כ הופכים לצד עם העור והוא נדבק למחבת כך שבהוצאה אפשר בקלות ממש להפריד

אתם חייבים לנסות!
בהצלחה
אשמח לטובת הכלל שמישהו יעדכן אם זה עזר לו.

בשבת לשים לב לא לברור.
בספר 'אורחות שבת' נפסק לגבי עוף (ולכאורה הוא הדין לגבי דג) שמותר לברור את העור מהעוף בשעת האכילה משום שזהו דרך אכילתו (וכמו שמותר לקלף ביצה בשביל לאוכלה), וכן נפסק באתר דין.

בספר 'אורחות שבת' נפסק לגבי עוף (ולכאורה הוא הדין לגבי דג)
זה לא המקום לדיון הלכתי
אבל כלל לא בטוח שהדין זהה
פשוט כי המבנה של המאכלים שונה!
בעוף (כמו בקליפת תפוז או אגוז) אין דרך להגיע לאוכל ללא הסרה של הפסולת.
במושט אתה יכול פשוט להפוך את הדג ולהפריד את האוכל מהצד החשוף

אתם חייבים לנסות!
בהצלחה
הופיע כבר באשכול זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה