סביר להניח,
זה לא הסגנון של יונה ספיר.
היא לא מי שתשתול רמזים בוטים כל כך לגבי סוף הספר.
להיפך, ככל שהחשדות על מקס מתחדדים, יותר ויותר ברור לי שהוא לא בוגד.
בשביל הקונספרציה:
מי אמר שמקסימילאן זה לא הלן בעצמה?
הייתי נותנת לו יותר להיות אוצר השקרים.
זה בדיוק מה שהוא 'אוצר האשליות' - רק בשפה מכובדת יותר לא?!
אבישי אומר לדני, שאי אפשר להיות דופליקט עם אחד ההורים שלך לא דופליקט
זה סותר את מה שפרופסור אנגלר שאל את דני בספר הראשון - מי ההורה הדופליקט שלך, משמה לא חייב ששניהם.
מישהו יודע לענות על זה?
אולי הפרופסור ידע כבר שדני הוא לא עוד סתם יובניס - והיו איזה רמז לכך שחלק מהמיוחדות של דני זה העובדה שהוא לא דופליקט יורש, אלא גם בזכות הכח שלו.
זה מה שהוא אומר...
הוא לא מדד את המידע של ד"ר קאלי לעומת המידע שלו וראה שהוא יודע יותר, נכון?
זאת אמירה שנועדה בעיקר כדי להרשים ולבטא את זה שהוא יודע הרבה על המסדר,
והוא באמת יודע המון, אבל לא הכל.
בכלל.
זה כמו שכבר מאות שנים חוקרים כל מיני כוחות בטבע של העולם.
ד"ר קאלי חקר המון, אבל היו לו גבולות מוסריים - מה שכבר לא מאפשר לו לחקור כל מיני דברים.
מנגד, זירו ידע רק מה שכתוב בספרות שהגיע לידיו - או שהצליח לחקור כל מיני דופליקטים, אבל לא יכל לדעת מה יקרה לכדור הטונגו (שזה כמובן מידע שדופליקט רגיל לא אמרו לדעת, ולא בהכרח כתוב במה זירו הצליח לשים את ידיו) (למשל זירו לא ידע שרופיו כבר דופלקט, היה בטוח שהוא הראשון שמדפלקט בעלי חיים)
הוי אומר: היו חלקים שקאלי ידע, וזירו לא.
זירו גם טוען שיש דברים שהוא יודע, וד"ר קאלי לא.
האם הוא צודק? אפשרי.
אותי יותר מעניין איך יש לבנדו כל כך הרבה מידע מסווג ויכולות מרשימות, נראה לי שהוא לא דופליקט רגיל, אלא מישהו בכיר יותר, וזה מוזר לי - כי הוא טוען שיש לו רק כח על אחד של ראיה - כלומר שהוא יובניס.
להבנתי, לבנדו יש עוד הרבה 'קופה של שרצים' מאחוריו.
אפי' זירו מאפשר לו לא לגלות את כל הקלפים לפעמים (מאיפה השיג כל מיני דברים).
אז אם התודעה נמצאת באחד הגופים, ומישהו פונה לגוף אחר אפשר לנהל דו שיח בו זמנית גם בביס וגם בסקנדר?
אפשרי.
אבל צריך הרבה אימונים ושליטה בשביל זה, לכן זה קשה בהתחלה.
לי היו כמה שאלות:
איך זירו שולט בגוליברים? (לכא' הם לא בשליטתו, הוא לא הצליח לאלף אותם.)
ואם הוא שולט, למה הוא לא משלח אותם גם בבועת האוצרים, ומחסל את המסדר אחת ולתמיד?
מה הוכחה של זירו מכך שדני יכל להכנס דרך הדלתות כמו אוצר - שהוא יונק דרך מאנמה, הרי דני באמת אוצר - אחרי שקיבל את הספר מד"ר קאלי?!
איך זה שבנדו לא מנסה בכלל לסלק את זירו, ולשלוט במקומו?
איך אברשה הולך בלי רשותו של ד"ר קאלי להלחם עם יורי - זה כ"כ לא תואם את הפרופיל שלו.
איך יורי ידע שדופליקט יכול לשאוב את הכח של השני כשהוא הורג אותו?
למה זירו לא עשה שימוש ברעיון הזה? (הוא יכל להרוג על ההתחלה את אוצר המים, ולשאוב 13 כוחות על!)
למה ד"ר קאלי 'התייאש' מלחפש את יורי, הוא כ"כ השקיע בליצור את המסדר, המינימום היה שישתמש בכוחות שיצר בשביל לעצור אותו, מוקדם ככל הניתן.
למה הצייד מסר את נפשו והרג את אחרון זאבי הקראצ'ר, לא יותר פשוט להרוג את זירו עצמו?
כנ"ל לגבי דני והחבר הנווד שלו, לא יכלו לירות בו?
אני חושב שנקודה מרכזית שהיא מיסדה בספר הנוכחי, זה שריקורדום הוא כח דופליקטי שפועל למרות שיש את התליון.
בגדול הספר מהמם, סוחף ממש.
הרבה יותר 'יהודי' מהספר הקודם, רק החלק של הרב מידי 'דביקי' ותפור.
בנוי יותר טוב מהקודם, ויתירה מכך - משתדל לענות על הדברים לא ברורים (הוא משאיר שאלות, כמובן. אבל שאלות! לא סתם כל מיני דברים שלא ברור מי מו מה)