כללי דחוף!- איזה קובץ מקובל להעברה ללקוח בסיום העבודה?

• הוסף לסימניות
לפרוש מהר.
לגבי הכסף, אם זה לא סכום מאוד מאוד גבוה, לוותר, ויכנס לגדר של 'רעבע געלט'.

מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2010517:
הענין הוא שהוא איים עלי לא לנסות ליצור איתו קשר לא דרך מייל ולא דרך הנייד, אחרת הוא מתלונן למשטרה בגין הטרדות וסחיטות (חחחׂ) בעלי התקשר אליו והוא אמר לו: "ברגע שהיא תסכים ותבין מה היא צריכה לעשות נמשיך, וכאן שיחתנו הסתימה". וניתק!
אז או שאני מסכימה או שפורשת בלי לקבל משהו או ש... תובעת אותו. ואין לי ראש לזה אבל אם זה מה שאצטרך לעשות, אין ברירה.
מה שכן, משהו מהמשפחה שלנו עוסק בענינים הללו ואמר "תלמדו לקח, אין להתחיל עבודה בלי משהו על החשבון, מה שיוצא בזה שהוא צריך לרדוף אחריכם ועכשיו- אתם רודפים אחריו!" אז קחו גם אתם את המסר הזה. למי שלא ידע- כמוני...

אם צוין בחוזה שהוא צריך לשלם על כל עבודה שביצעת, (ולא רק לסיים ורק אז לקבל את התשלום) - בהחלט כדאי וצריך לתבוע אותו, ואין פה קייס על איזה סוג פורמט הגשת את העבודה, זה לא רלוונטי לפני
שיש לו את כל הפרוייקט ביד.
ואם יש לכם במשפחה עו"ד שיכול לשלוח לו מכתב עם חתימת עו"ד, מה טוב!

• הוסף לסימניות
אני הייתי פורש, לא בגלל צודק או לא צודק, פשוט כי אני מרגיש אחר כך שאני שונא את האדם שהוא אני בגלל הכמויות של שנאה שעוברים לו בראש.
תחשבי כמה שעות את כבר מעבירה במחשבה של גונבים אותי! הוא לא בסדר! וכשאת מנסה להשתיק את המחשבות האלה אז עובר לך בראש שאולי זה חובת ההשתדלות, אני לא יודע מה ההסתכלות האמיתית, אבל בשביל ההרגשה הטובה ובריאות הנפש אני מוכן לעבוד בכל דבר ולא לעבוד בכזה הרגשה.
(אותו דבר לגבי לתבוע אותו, אין לך מושג על כמה מחשבות מדובר, ברגע שאת מחליטה שהסיפור מאחורייך את רואה פתאום את הסיפור אחרת, בראש נקי, שלא שווה לריב עליו.)

• הוסף לסימניות
האמת היא שיש כאן הרגשה של "אני יראה לו מזה" כמו סוג של נקמה, והלוואי שהיתה לי את הגדולה הזאת להבליג. אחרי הכל... עברתי הרבה...
בעזרת ד' בעלי ישאל את הרב שלנו. ואז אהיה הרבה יותר רגועה.
מה שכן, אני יודעת שלא עשיתי לו שום רע. סה"כ עמדתי על שלי (בפעם הראשונה...).

• הוסף לסימניות
להכנס לגדר רב'ה געלט זה מאוד קשה, אבל נראה לאחר כל הנידונים שזה מה יכול להביא לך שלווה ובריאות נפש.
ובכלל - אנשים כאלה כמו עורכי דין וכו' יש להם אינטרס להפגין את הידע שלהם ולהראות שהם הכי טובים בחוק.
יש הרבה עורכי דין שכל היום מחפשים פרצות בחוק כדי להגן על לקוחותיהם ולמה שלא יעשו כן על עצמם [ כמובן יש יוצאים מן הכלל] ובפרט כאן שהוא הביא עימו חוזה וכו' ברור שינסה בכל אופן שידו תהיה על העליונה...

וגם אחרי הכל, כל אחד נפגש פה ושם עם לקוחות קשים, מי יותר ומי פחות, מי בענין התשלום ומי בענין העיצוב ומי ומי ומי וכו'. לומדים לקחים וגם מסננים!!
ה' יתן לך את הכח, ללמוד מזה הלאה ולהתמודד עם כל לקוח!!!

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, ומאחר ומדובר בסופר, שמוציא לאור ספר בן 900 !!! עמוד, בקשתו לקבל קובץ פתוח היא יותר מלגיטימית.
בספר יש שינויים עד לרגע האחרון, וגם אחריו ממהדורה למהדורה.
אני באופן אישי הייתי מסרב לעבוד עם גרפיקאי שמעצב לי ספר בגודל של 900 עמוד, ולא מאפשר לי לעבוד עליו על תיקונים בו בהמשך, בלעדיו, אם כך אחליט.
ספר היא יצירה שונה ממודעה פרסומית.
ספר ממשיך לחיות ומתעדכן גם לאחר יציאתו וממהדורה למהדורה, וגם כי ניתן להעלותו להורדה באינטרנט.
אני לא נכנס לעניין הזכויות של הפונטים והתמונות, שכן ניתן לרכוש פונטים, ועבור השימוש בתמונות הוא משלם לגרפיקאית.
אני לא הייתי עושה עניין מבקשתו, מלבד להבין את המהות שעומדת מאחרי בקשתו.
בהצלחה לך, ובהצלחה לסופר שמבקש להוציא לאור את ספרו לעולם.
וזה שהוא עורך דין לא עומד לרעתו. להיפך. זה מראה על השכלתו.
וגם זה שהוא מציין שהוא מעוניין להמשיך לעבוד איתך, ופשוט ממתין שתסכימי, עומדת לזכותו.
שוב בהצלחה ובלב שמח :)

• הוסף לסימניות
הכל לגיטימי כאשר מסכמים על כך מראש. ומשלמים בהתאם. ולא כל רגע מוצאים/ ממציאים כוכבית אחרת בחוזה שהיא לטובתך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2010576:
האמת היא שיש כאן הרגשה של "אני יראה לו מזה" כמו סוג של נקמה, והלוואי שהיתה לי את הגדולה הזאת להבליג. אחרי הכל... עברתי הרבה...

תברכי אותו בכל יום בלבך, שיצליח להוציא לאור את ספרו ואת ספריו בקלות ובמהירות.
בהחלט קיימת אפשרות שהוא ״חונך״ אותך להעביר את הרטטים שנמצאים בספרו, גם בלי ידיעתך.
את מציינת דברים כמו קושי רגשי, לעמוד על שלי בפעם הראשונה, נקמה ועוד...
לדעתי, ולעניות דעתי, יש ביכולתך להושיט לו את העזרה שהוא מבקש לקבל ממך, ובדרך לגלות שעברת התעלות, מבלי שהבחנת בכך.
תסכימי להסכים לבקשותיו, כל עוד הן לגיטימיות עבורו כסופר המבקש להוציא לאור את ספרו.
אין כאן מקום להתקטננות אלא להתגדלות.
יהי רצון שהקב״ה יעניק לך את הכוח הרגשי והנפשי לעמוד במשימה המשותפת שלכם.
הדיבור שלו עשוי לנבוע מלחץ ולא מרוע.
תעזרי לו, והוא יעזור לך.
לכי אתו יד ביד, ותראי שגם את מקבלת עזרה משמים במקומות אחרים.
במידה שבה האדם נותן, כך נותנים לו...
שוב בהצלחה, בהצלחה, בהצלחה ובלב שמח :)

עריכה והוספה:
אם קשה לך עם דיבורו, תעירי לו על כך ללא חשש.
בהחלט יתכן והגעת למצב הזה, כי לא הערת לו על ״סגנון דיבורו״ עד כה, ולכן צברת בלבך.
תסכימי להעיר לו על דיבורו, ועל העובדה שנפגעת מיחסו אלייך, ופתיחת לבך תוכל לעזור לשניכם להיות צוות.
השתיקה שלך עד כה, במקומות שבהם התבקשת לדבר, גורמת לך עכשיו לעומס יתר.
יהי רצון שתצליחי ושתצליחו בלב אוהב ושמח :)

• הוסף לסימניות
אני באופן אישי נותן קבצים פתוחים ללא תוספת מחיר.

הבעיה כאן היא בהתנהלות שלו. אין שום ספק שייצא מכל הסיפור הזה הרבה עגמת נפש וצער. חבל להכנס לזה.
ובמאמר המוסגר, בדרך כלל אני לא אוהב לעבוד עם אנשים ש'כבר עברו כמה מעמדים עד שהגיעו אלי'. בדרך כלל זה מתכון בדוק לצרות עתידיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י uriya;2011610:
תברכי אותו בכל יום בלבך, שיצליח להוציא לאור את ספרו ואת ספריו בקלות ובמהירות.
בהחלט קיימת אפשרות שהוא ״חונך״ אותך להעביר את הרטטים שנמצאים בספרו, גם בלי ידיעתך.
את מציינת דברים כמו קושי רגשי, לעמוד על שלי בפעם הראשונה, נקמה ועוד...
לדעתי, ולעניות דעתי, יש ביכולתך להושיט לו את העזרה שהוא מבקש לקבל ממך, ובדרך לגלות שעברת התעלות, מבלי שהבחנת בכך.
תסכימי להסכים לבקשותיו, כל עוד הן לגיטימיות עבורו כסופר המבקש להוציא לאור את ספרו.
אין כאן מקום להתקטננות אלא להתגדלות.
יהי רצון שהקב״ה יעניק לך את הכוח הרגשי והנפשי לעמוד במשימה המשותפת שלכם.
הדיבור שלו עשוי לנבוע מלחץ ולא מרוע.
תעזרי לו, והוא יעזור לך.
לכי אתו יד ביד, ותראי שגם את מקבלת עזרה משמים במקומות אחרים.
במידה שבה האדם נותן, כך נותנים לו...
שוב בהצלחה, בהצלחה, בהצלחה ובלב שמח :)

עריכה והוספה:
אם קשה לך עם דיבורו, תעירי לו על כך ללא חשש.
בהחלט יתכן והגעת למצב הזה, כי לא הערת לו על ״סגנון דיבורו״ עד כה, ולכן צברת בלבך.
תסכימי להעיר לו על דיבורו, ועל העובדה שנפגעת מיחסו אלייך, ופתיחת לבך תוכל לעזור לשניכם להיות צוות.
השתיקה שלך עד כה, במקומות שבהם התבקשת לדבר, גורמת לך עכשיו לעומס יתר.
יהי רצון שתצליחי ושתצליחו בלב אוהב ושמח :)
כשהוא הרים עלי את הקול ודיבר בזלזול ממש לא שתקתי אבל הוא אמר "אל תחנכי אותי"
יש הרבה צדק במה שאתם אומרים כאן אבל האדם הזה הוא לא ככל הלקוחות המציקים (אותה אחת שהפנת אותו אלי היא שדכנית שמנסה בכח לחתן אותו ולא הולך לה... היא אמרה "עזבי ואתו, הוא רב עם כל העולם" אז זה אומר דרשני...) ואני ממש לא מצפה לעבוד איתו "בל אוהב" אבל טיפת יחס אנוש זה הכל. אקח את הדברים לתושמת ליבי :) תודה לכולם!
דרך אגב, אני לא חושבת שכדאי לי לברך אותו על הוצאת הספר, חוששני שזה ספר קבלי אפיקורסי...

• הוסף לסימניות
נשמע שזורמת כאן הרבה מאד אנרגיה שלילית.

העבודה הזו לא שווה את הבריאות שהיא לוקחת,
תשלחי לו את כל החומרים שלו (פתוח וסגור בכל ואריאציה),
תכתבי לו שלום והרבה הצלחה,
ושאת לא יכולה להמשיך לעבוד על הפרויקט.

אל תחנכי אותו ולא כלום, תיפרדי ממנו ויפה שעה אחת קודם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י uriya;2011571:
לעניות דעתי, ומאחר ומדובר בסופר, שמוציא לאור ספר בן 900 !!! עמוד, בקשתו לקבל קובץ פתוח היא יותר מלגיטימית.
יכולתי לצטט את כל הודעתך הארוכה והודעת ההמשך לה, אבל תפיסתך השגויה בעצם מקופלת בשני השורות שלעיל.
דבריך ארוכים מאד, אך אינם צודקים בעליל... ההבנה לנפשו של הסופר באה לידי ביטוי במחיר שהוא משלם. זו ההבנה העצמית שלו ג"כ למה שהוא דורש מהמעמד.
פעם איזה מו"ל לא רצה לשלם לי על שעות תיקונים, כי אין ספר ללא טעויות...
מה שלא הבנתי מדוע על העימוד הוא כן מבין שהוא צריך לשלם, הרי גם אין ספר ללא עימוד...
וממילא: נכון שזה בקשה ליגיטימית לקבל קובץ פתוח - כאשר משלמים עבורו!
בדיוק כמו שיש מחיר לעימוד ולתיקונים ולשערים וכו' וכו', יש מחיר לקובץ פתוח.
מעמדים ומעצבים שכן נותנים קבצים פתוחים ללא תוספת תשלום, גורמים לכך שבשוק ישנם אנשים שלא מבינים את הרוב העיקרי שנוהג בהגינות, אבל שומר על זכויותיו ולא נותן מתנות חינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביזון;2011747:
יכולתי לצטט את כל הודעתך הארוכה והודעת ההמשך לה, אבל תפיסתך השגויה בעצם מקופלת בשני השורות שלעיל.
דבריך ארוכים מאד, אך אינם צודקים בעליל... ההבנה לנפשו של הסופר באה לידי ביטוי במחיר שהוא משלם. זו ההבנה העצמית שלו ג"כ למה שהוא דורש מהמעמד.
מה שלא הבנתי מדוע על העימוד הוא כן מבין שהוא צריך לשלם, הרי גם אין ספר ללא עימוד...
מעמדים ומעצבים שכן נותנים קבצים פתוחים ללא תוספת תשלום, גורמים לכך שבשוק ישנם אנשים שלא מבינים את הרוב העיקרי שנוהג בהגינות, אבל שומר על זכויותיו ולא נותן מתנות חינם.

על זה נפתח האשכול - הלקוח דורש באלימות כמעט , בחינם, תוספת שהוא צריך לשלם עליה (קובץ פתוח)ואם וו תיכנע - היא פשוט פותחת עוד קצת את השוק ומורידה רווחים לגיטימיים גם מקולגות למקצוע - כיוון שהתוספת הזו תהפוך ל"מקובל"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2011715:
כשהוא הרים עלי את הקול ודיבר בזלזול ממש לא שתקתי אבל הוא אמר "אל תחנכי אותי"
יש הרבה צדק במה שאתם אומרים כאן אבל האדם הזה הוא לא ככל הלקוחות המציקים (אותה אחת שהפנת אותו אלי היא שדכנית שמנסה בכח לחתן אותו ולא הולך לה... היא אמרה "עזבי ואתו, הוא רב עם כל העולם" אז זה אומר דרשני...) ואני ממש לא מצפה לעבוד איתו "בל אוהב" אבל טיפת יחס אנוש זה הכל. אקח את הדברים לתושמת ליבי :) תודה לכולם!
דרך אגב, אני לא חושבת שכדאי לי לברך אותו על הוצאת הספר, חוששני שזה ספר קבלי אפיקורסי...

לאמירה ״אל תחנכי אותי״ עונים ב״אני לא מחנכת אותך. אני מבהירה את הגבולות שלי. ואני מבקשת כבוד כלפיי, כדי שאוכל להעניק לך את אותו היחס״.
אם יש לך קושי עם תוכן הספר, זה גם יכול ״להשליך״. תמצאי לזה פתרון.
אם את מוצאת דברים שבעינייך גובלים באפיקורסיות, אולי תמצאי דרך להאיר ולהעיר את דעתך גם על התוכן וליצור תיקון בדברים לפני שהספר רואה אור... אולי...
לגבי הדרישה לקובץ פתוח, הרי שבהחלט יש מעמדים ומעצבים שנותנים קובץ פתוח ללא תמורה. כך שהדבר בהחלט עשוי להיות בקשה מקובלת ולא חריגה, בהתייחס למילה ״כמקובל״ המופיעה כדברייך בחוזה.
מכל השיחות פה, אני שב ומבין שהקושי הוא ביחסי אנוש, ועל כן עליו להסתדר במישור הזה.
כשאת מברכת, את היא זו שמשתנה. המברך - מבורך.
כשאת מברכת, המחשבות שלך משתנות והופכות לחיוביות, ויתרה מזו, האדם שלו את מעניקה מברכתך, עשוי להרגיש זאת באופן לא מודע, ולדעת, גם בלי מילים, שמולו ניצב אדם מברך.
לברך, אותיות לב רך.
תפתרי את הדברים במישור האישי ביניכם, והדברים במישור המקצועי יסתדרו.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביזון;2011747:

ברצוני לציין שזו החלטה של הגרפיקאי, ויש כאלו שנותנים.
אני רכשתי מחברה, שכולנו אוהבים ומהללים, את כל קטלוג הפונטים של העומד בראשה, ר׳ אליהו פריד, מחברת פונטייפ.
במסגרת העיסקה קיבלתי את כל הפונטים, פרי ידו המהוללת, בגרסת אופן טייפ, התומכת בטעמים (!!!).
כמה פונטים כאלו עולים בשוק?
כמעט כמחיר החבילה כולה אצל ידידנו.
ואיך קוראים לו? משנה הכללים! ידיד המעצבים! איש החסד! ואני מצטרף בכל לבי לדברי השבח.
הגרפיקאית פותחת האשכול לא באה לחנך את השוק, אלא להתפרנס. לדבריה, היא ״מתחילה״, והיא קיבלה לידיה עבודה של 900 עמוד. שאפו. כל הכבוד. פרנסה טובה, אני מקווה.
אלא מה, אליה וקוץ בה.. הלקוח מקשה עליה את החיים באופן דיבורו ובבקשותיו.
מה אתם אומרים? הזדמנות לגדול ולצמוח או לבעוט בטובה?
ההחלטה היא, פותחת האשכול, בידייך.
אם תבעטי, וזה אנושי, עם מה *את* נשארת?
השוק לא יתחנך, ואם זוהי בקשתו, היא לגיטימית.
תוספת תשלום? מי קבע?
האם זה באמת דורש ממך עוד עבודה? לא.
רק כי ככה השוק נוהג.
ומי קבע שככה השוק נוהג? מי שנוהג ככה, עד שמגיעים שוברי הכללים ואומרים: ״באמת? אולי אפשר אחרת?״
חברת פונטייפ שברה את הכללים ואנחנו מוחאים לה כפיים.
תני את השירות מהלב, אם את יכולה, עם לשמור על כבודך כאדם.
בסופו של דבר, זוהי התרשמותי מרוח מילותייך.
המברך מתברך.
עצם הקושי שלך להסכים לברכו, יכול להעיד על כך שאולי זוהי נקודה שיכולה לעזור.
אולי ברכותייך יעזרו לו גם לרכך את התנהגותו ובשעה טובה גם למצוא שידוך?
הרי הקב״ה יושב ומזווג זיווגים מיום שנברא העולם.
וכי הקב״ה מזווג רק איש ואישה? לא. הוא מזווג גם לקוח ומעצבת, שאולי תצליח לפתוח נתיבים בלבו ובלבה.
שוב בהצלחה בהצלחה בהצלחה בכל שלבך יבחר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2010576:

לצביזון היקר,
חלק מעבודתי בחיים היא כמטפל באנשים.
במסגרת עבודתי זו למדתי להקשיב ללשונם של הדוברים.
וו היקרה, אלו המילים שלך שאני רואה לפניי.
עשי שלום והכול יהיה טוב.
בהצלחה

תוספת:
וכי לחינם אנחנו מסיימים את ברכת המזון בפסוק:
עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו, ועל כל ישראל, ואמרו אמן״
מה הקשר בין מזון לשלום?
הנה יש לנו כאן שיעור ללמוד...

• הוסף לסימניות
אני מאד מתחבר לגישה המפרגנת שלך, אני גם מבין את הצד המבורך שיש בשלום. אבל כל זה - אם זה נעשה - זה צריך להעשות מתוך ידיעה שעדיף להיות חכם מלהיות צודק, כי הצדק רחוק ת"ק מילין מהדרישה הזו.
יש בדברים שלך הרבה אמת, אבל כל זה לא יעמוד בסתירה אם נכיר גם באמת שדרישה כזאת לא מקובלת, לא צודקת, אלימה ובלתי מתחשבת.
אדרבה, שים לב למשל שהבאת שהנמשל תואם דוקא את הצד הנגדי. תאר לך שהיום אחרי שרכשתי מפונטביט משקלים מסויימים אני יגיע וידרוש מהם לקבל זאת עם אופן-טייפ מלא כי כך זה מקובל... עובדה שפונטייפ נותנת את זה!
אלא מה? ברור מאד מה מקובל ומה לא מקובל, פוק חזי מה עמא דבר, וכשמבקשים משהו לא מקובל, זה רק בסיכום ברור ומבורר ומתומחר מראש, בדיוק כמו בעיסקה שלך עם פונטייפ, ולא יעלה על דעת מישהו לבקש כזה דבר ממישהו אחר כי פונטייפ כך עשו.
כמו שמקובל בפי העולם כי ההבדל בין אמונה לעצלות עלול להיות מטושטש (מכיר את אלו שמתעצלים לעבוד ועוטפים זאת באמונה...), כך ההבדל בין וויתור מתוך הכרת העובדות והרווחים לבין רמיסה עצמית מתוך עצלות לעמוד על הזכויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;2011628:
אני באופן אישי נותן קבצים פתוחים ללא תוספת מחיר

לצביזון, להלן דברים המראים שגם מקובל אחרת...
אני באופן אישי ביצעתי עבודת גרפיקה אצל מעצב יקר שעיצב לי עלון לאירוע המוני שהפקתי.
ביקשתי ממנו, בשיא התמימות, בסיום העבודה, את כל העבודה, על דיסק, כי היה לו ידוע שבארוע הבא הוא לא יהיה פנוי לעבודה. (הוא התחיל עבודה במקום אחר... והעבודה דרשה הרבה זמן פנוי)
הוא עשה זאת בשמחה ובאופן מיידי בלי בקשות וטרוניות.
אני מעריך אותו מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י uriya;2011821:
לצביזון היקר,
חלק מעבודתי בחיים היא כמטפל באנשים.
במסגרת עבודתי זו למדתי להקשיב ללשונם של הדוברים.
וו היקרה, אלו המילים שלך שאני רואה לפניי.
עשי שלום והכול יהיה טוב.
בהצלחה

תוספת:
וכי לחינם אנחנו מסיימים את ברכת המזון בפסוק:
עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו, ועל כל ישראל, ואמרו אמן״
מה הקשר בין מזון לשלום?
הנה יש לנו כאן שיעור ללמוד...

אוריה
אני מצטרפת לגביזון שכתבת אכן דברי טעם לגבי החשיבות של ההרגשה העצמית הטובה
ושרגשות קשים כמו ש-וו נושאת לגבי הלקוח שלה פוגעים בה עצמה ולא באף אחד אחר

אבל הרשה לי בבקשה
בתור מישהי שגם מטפלת ב(א)נשים בחיי -
במקרה הספציפי הזה יש קווים של נצלנות פושעת, כוחנות ודורסנות
וממש לא ברור שמול לקוח כזה התנהלות טובה ומיטיבה תסייע ל-וו להתקדם
יכול להיות שבדיוק להיפך
לפי מה שהיא מתארת -
היא חשה מושפלת ומנוצלת
ומתוך כך מגיע גם הרצון "להחזיר לו"

ולפי מה שאני מבינה מדבריה - היא אכן מנוצלת על ידו
(שערים ופורזץ בחינם זה לגמרי לא "כמקובל", גם ללא תשלום וגם בקובץ פתוח)

כמובן שתמיד יש לבדוק את שני הצדדים
אבל אם לפי הרגשתה היא חשה כך, זה אומר דרשני.
בפרט שלגברים כוחניים יש נטיה ברורה לנצל ולהשפיל נשים, לצערנו הדבר לא נדיר במיוחד.

ולך, וו היקרה -
אני חושבת שמלבד בדיקה עצמית שלך לגבי גבולות, ואיך נכון להעמיד אותם
ובדיקה עצמית שלך לגבי "איך נכון להתנהל" במקרה של טשטוש גבולות
תבדקי בפנים, בהרגשה שלך, את האופציות -
איך תרגישי בכל אחת מהאפשרויות -
לעזוב את העבודה באמצע ולוותר על התשלום
או
להישאר, להסכים לתנאים, לבצע הכל עד הסוף ולקוות שאכן יהיה תשלום בסוף
(אולי להציב אבן דרך של תשלום אמצע בתור תנאי לקבלת התנאים שלו?)
או
ללכת לדין תורה\תביעה משפטית (לא הבנתי אם הוא שומר מצוות והאם יש מה לפנות לבי"ד) - גם תביעה זה כאב ראש בכלל לא קטן, ואני לא בטוחה שנקמה תמתיק לך כעת את המצב.

סליחה אם הארכתי
ויש לי עוד מה לומר בנושא אבל עד כאן בינתיים.

• הוסף לסימניות
ariels- תודה רבה רבה על הדברים המחכימים ועל ההבנה... בעזהי"ת נשאל דעת תורה בענין כדי לצאת מכל ספק. לגבי בית הדין- כפי שהבנתי הוא אדם דתי (לא יותר מזה), אך לפי מה שהבנתי לא מתאים לו לבוא לבית דין ולכן במידה וכן נאלץ לבקש גישור לבית משפט. אך שוב, הכל לאחר דעת תורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה