כללי דירוג משתמשים לפי רמת מקצועיות

• הוסף לסימניות
אני מעלה את הנושא לדיון בתקווה שלא יימחק...
נא לשמור על שיח ענייני ומועיל.

האם יש מקום לדרג את המשתמשים ('ניקים') לפי רמת מקצועיות?

איך זה יכול לעבוד:

יהיו חמש/שש דירוגים: מתחיל, מתקדם, מקצועי, ותיק, מעצב, מאסטר. הדירוג יקבע לפי הפרמטרים שיקבעו ע"י ההנהלה, זה יכול להיות לפי שקלול של שנות עיסוק במקצוע, לימוד במכללה מוכרת, תיק עבודות, השתתפות בפורומים וכו'. כל אחד יוכל להגיש בקשה לדירוג פעם בחצי שנה. הדירוג יצויין באייקון מתחת שם המשתמש.
לצורך העניין כדי שלא לפגוע מי שלא מעוניין יוכל להימנע מהגשת בקשת דירוג ולא יצוין בדירוג כלשהו, וכן בעריכת אפשרויות תהיה אופציה להסתיר את הדירוג.

המעלות:

1. כשמאן דהו מעלה עבודה ומעירים לו הערות, יוכל לדעת לפי הדירוג אלו הערות לקחת יותר ברצינות ואלו פחות.
  2. לעודד את החברים בפורום להתמקצע, להשתתף ולהשיג תוצאות טובות יותר.
  3. לתת הערכה וריספקט לותיקים בתחום (אולי ככה יחזרו לפעילות :rolleyes:)
  4. בשיתופי פעולה אפשריים יוכלו לכתוב דירוג, הדבר יקל למצוא גרפיקאים לפי איכות ותמחור. לדוגמה: מחפש גרפיקאי ברמת מקצועי לעבודה דחופה, או: מחפש גרפיקאי מרמת מתקדם ומטה לעבודת גרפיקה קלה במחיר זול.
החסרונות:
  1. עבודה רבה למנהלים לקבוע דירוג, וחשש מפגיעה ברגשות הזולת ופרנסתו.
  2. יצירת ריחוק והתנשאות בין המשתמשים.

אולי זה הפתרון המושלם לבלגן בפורום אבל אולי זה מעוות שאינו יוכל לתקון, מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
שששש. אתה מקדים בכמה ימים :)

• הוסף לסימניות
ז"א, זו עובדה מוגמרת?

• הוסף לסימניות
לא מגלים סודות :)

• הוסף לסימניות
לגבי מעלה הראשונה שהזכרת, צריך להתייחס בצורה עניינית לעצם ההערה ולא למי מעיר אותה, על זה נאמר קבל אמת ממי שאמרה. גם יכול להיות שהמעיר הוא אדם מאוד מקצועי אבל הצטרף לפורום לא מכבר ולא הספיק לצבור מוניטין.

דבר נוסף, התודות לא משקפות? בפורום stackoverflow.com כל המוניטין והדירוג בנוי על הצבעות/תודות, והכל אוטומטית ללא צורך ב'מגע יד אדם'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Rרחמים;2216031:
לגבי מעלה הראשונה שהזכרת, צריך להתייחס בצורה עניינית לעצם ההערה ולא למי מעיר אותה, על זה נאמר קבל אמת ממי שאמרה. גם יכול להיות שהמעיר הוא אדם מאוד מקצועי אבל הצטרף לפורום לא מכבר ולא הספיק לצבור מוניטין.

דבר נוסף, התודות לא משקפות? בפורום stackoverflow.com כל המוניטין והדירוג בנוי על הצבעות/תודות, והכל אוטומטית ללא צורך ב'מגע יד אדם'.

ברור שכל הערה נכתבה על מנת להועיל וישנם הערות מחכימות גם מכאלה שאינם מעצבים בכלל, אבל לפעמים יש הערות סותרות ומבלבלות ומרוב הצעות לשיפור א"א לדעת מה לעשות, בכאלו מקרים הדירוג יוכל לעזור לפותח האשכול באלו הערות להתמקד.

האפשרות לפי תודות גם רלוונטית, אם כי זה קצת בעייתי בפרוג, תחשוב על זה שבקר מהמתכונים או רותי12 מיצירת אומנויות תקבל דירוג של מאסטר בעיצוב ;)

• הוסף לסימניות
האפשרות לפי תודות גם רלוונטית, אם כי זה קצת בעייתי בפרוג, תחשוב על זה שבקר מהמתכונים או רותי12 מיצירת אומנויות תקבל דירוג של מאסטר בעיצוב
את זה אפשר לפתור בקלות, במקום שיהיה כתוב סך כל התודות, יהיה פילוח לפי פורום, כמה קיבל בפורום עיצוב וכמה בפורום אחר וכו'.

• הוסף לסימניות
רעיון מבורך..
אולי זה יעורר את כל המקצועינים וככה יתחילו להתייחס לדברים מסוימים יותר ברצינות..

• הוסף לסימניות
רעיון מבורך.
אפשר גם לדרג לפי קריאייטיביות?
או ליצור כמה סוגי דירוג. ארט. קריאייטיב. מענטשקייט (או איך שכותבים את זה) וכו'.
ואז פורום איש לרעהו יקבלו דירוג גבוה אבל במשבצת הראוייה.

• הוסף לסימניות
ב״ה

מחילה מראש, אך לא יחלפו ימים רבים ואת אשכול זה נראה תחת הפורום ״סל המחזור״.
אכן, זהו פורום חרדי מקצועי במלוא מובן המילה.

בואו נודה שיש אנשים שלא למדו גרפיקה מעולם ואפילו לא עוסקים במקצוע אך ידיעותיהם בשליטה על תוכנות ועינם היצירתית טובה יותר מאותו פלוני שלמד גרפיקה במשך כמה שנים טובות במכללה ידועה וכו׳ וכו׳ ועוסק בתחום למעלה מעשור.

נכון, הם לא רבים. אך אני לא רואה בכך תועלת.

נ.ב

מפותח האשכול ניתן להסיק (מסתמא) שהוא מעוניין בקידום הרעיון דלהלן, ולכן ניתן גם להבין את סיבת כמות היתרונות ע״ג החסרונות.

אם כבר, בואו נאגד יתרונות כנגד חסרונות ונשקול את ההחלטה.

בתקווה להמשך שיתוף פעולה פורה בפרוג כמקדם. אנוכי.

• הוסף לסימניות
אם כבר הצעות לשיפור הפורום, אז טוב יהיה אם יקפוץ הודעה כשמישהו ציטט אותך, או הגיב למה שאמרת, או הגיב באשכול שפתחת.
(אין בזה שום חסרון אלא רק תועלת)

• הוסף לסימניות
בוא נעמיד דברים....

נכתב ע"י swsshira770;2216163:
בואו נודה שיש אנשים שלא למדו גרפיקה מעולם ואפילו לא עוסקים במקצוע אך ידיעותיהם בשליטה על תוכנות ועינם היצירתית טובה יותר מאותו פלוני שלמד גרפיקה במשך כמה שנים טובות במכללה ידועה וכו׳ וכו׳ ועוסק בתחום למעלה מעשור.

נכון, הם לא רבים. אך אני לא רואה בכך תועלת.

לגבי עין יצירתית אני מסכים אולי בגישה שגם היא לא תמיד נכונה כמו מה מישהו שלא מבין טיפוגרפיה יכול להמליץ על מודעה כזו? או "כן זה יפה מאוד יש לי בת דודה בוורד אלופה שעושה את זה גם אז זה מקסים למרות שמידת ההבנה בקריאת מודעה שווה לאפס, אבל בא ונסכים עם זה במקרים שגם משתמש פשוט ורגיל יש לו עין בוחנת ולא שבשבילו אריאל ודוד עם הגופנים הכי מקסימים ,

לגבי חלק ב'

שליטה על תוכנות ??
אני איני גרפיקאי ומכיר את הצד העיצובי באילוס ופוטושופ מלמעלה
למרות שכל השאר =התקנות שלהם והגדרות מומלצות אני טוב מאוד אין זה קשור ,

ממילא זה בובקס אחד גדול מי שלא זה תחום העיסוק שלו סביב תוכנות הגרפיקה האלו וחי את זה לא יוכל להסביר לגרפיקאי מה לעשות (אני מתכוון מהראש לא מלמידה מעמיקה אצל מוריינו גוגל) ודאי שלא יהיה יותר ממי שלמד ועוסק למעלה מעשור,

אז נא לדייק
ואני בעד כי שיהיה אתגר למשתמשים להשקיע פה ממילא הם ידורגו
וכן יהיה כיף למקצועים לענות יצירתי ולא רק תגובות מודעה מאלפתתתתתתתת
מקסימההההההההה מאמיייייייייי וכו.... ולא עת האסף המקנה

אני שומר על כבודו של אחד הניקים המקצוענים פה, ואומר שהוא הלך מפה כי העיר למישהו הערה = הארה בונה ולא התייחסו אליו, לעומת אותו אחת/ד שכתבו איזה יופי מאלף מקסים משגע,

חוצמיזה שתגובות כאלו המון פעמים מכסות על בורות מעמיקה או מגלות על ניק שעיסוקו העיקרי הוא לא גרפיקאי וכדו' אלא אוסף פעמונים ממוצע

לפעמים צריך לאמץ את המשפט מה חמור מבין בסלט ירקות ולא לאהוב רק את תגובות החמורים וד"ל

צריך לקבל הערות ולהבין שזה מקדם אותכם המעלים וכן את המשתמשים וכן ייתן רצון למקצוענים באמת לדרוך פה, כך שיכירו בהם

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדוד סם;2216173:
אם כבר הצעות לשיפור הפורום, אז טוב יהיה אם יקפוץ הודעה כשמישהו ציטט אותך, או הגיב למה שאמרת, או הגיב באשכול שפתחת.
(אין בזה שום חסרון אלא רק תועלת)

ב״ה

אולי דרך שליחת מייל כפי שמקבלים התראה אודות הודעה פרטית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2216197:
לגבי עין יצירתית אני מסכים אולי בגישה שגם היא לא תמיד נכונה כמו מה מישהו שלא מבין טיפוגרפיה יכול להמליץ על מודעה כזו? או "כן זה יפה מאוד יש לי בת דודה בוורד אלופה שעושה את זה גם אז זה מקסים למרות שמידת ההבנה בקריאת מודעה שווה לאפס, אבל בא ונסכים עם זה במקרים שגם משתמש פשוט ורגיל יש לו עין בוחנת ולא שבשבילו אריאל ודוד עם הגופנים הכי מקסימים ,

לגבי חלק ב'

שליטה על תוכנות ??

ממילא זה בובקס אחד גדול מי שלא זה תחום העיסוק שלו סביב תוכנות הגרפיקה האלו וחי את זה לא יוכל להסביר לגרפיקאי מה לעשות (אני מתכוון מהראש לא מלמידה מעמיקה אצל מוריינו גוגל) ודאי שלא יהיה יותר ממי שלמד ועוסק למעלה מעשור,

אז נא לדייק

אני שומר על כבודו של אחד הניקים המקצוענים פה, ואומר שהוא הלך מפה כי העיר למישהו הערה = הארה בונה ולא התייחסו אליו, לעומת אותו אחת/ד שכתבו איזה יופי מאלף מקסים משגע,

חוצמיזה שתגובות כאלו המון פעמים מכסות על בורות מעמיקה או מגלות על ניק שעיסוקו העיקרי הוא לא גרפיקאי וכדו' אלא אוסף פעמונים ממוצע

לפעמים צריך לאמץ את המשפט מה חמור מבין בסלט ירקות ולא לאהוב רק את תגובות החמורים וד"ל

צריך לקבל הערות ולהבין שזה מקדם אותכם המעלים וכן את המשתמשים וכן ייתן רצון למקצוענים באמת לדרוך פה, כך שיכירו בהם

בהצלחה

ב״ה

אתם הרי מבינים שלא לאנשים שציינתי הכוונה. וד״ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2216197:

לגבי חלק ב'

שליטה על תוכנות ??

אז נא לדייק

בהצלחה

ב״ה

אתם הרי מבינים שלא לאנשים שציינתם הכוונה. וד״ל.

• הוסף לסימניות
ב״ה

ואת כל התגובות: מאמי, מושלם, מקסים. מסכימה שצריך להשאיר לפורום ״צילום״. או לעבודת אמן אלוף שאין עליה הע/ארות כלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2216199:
ב״ה

אולי דרך שליחת מייל כפי שמקבלים התראה אודות הודעה פרטית.

דווקא דרך המייל זה מטרד, ועדיף שיקפוץ כל פעם הודעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2216205:
ב״ה

ואת כל התגובות: מאמי, מושלם, מקסים. מסכימה שצריך להשאיר לפורום ״צילום״. או לעבודת אמן אלוף שאין עליה הע/ארות כלל.

ממש לא נכון,

גם בצילום יש המון מקצוענות ומה לדעת לכן גם שם הרמה צריכה להעלות!!!!!

איני יודע מה עיסוקך

אבל מה שאני יודע זה שכל מקום רוצה תגובות מחכימות ולא רק מחמיאות ללא קשר וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדוד סם;2216220:
כלבויניק.(כל-בו ניק)

לא הייתה זו כוונתי לרדת לפסים אישים:mad::mad::mad::mad:

רק אני אולי קצת מייצג את אנשי המקצוע במידה מסוימת,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה