דירות לשבתות ויו"ט- רק בתשלום?

• הוסף לסימניות
יש לי חברה ששוכרת דירה ברובע היהודי באלפי שקלים,
שכחתי כבר כמה...
אבל הדרך שלה לכסות את שכר הדירה, היא מהשכרת הדירה לשבת.
מה בגלל שהיא לא עוסק מורשה אין לה רשות לכסות את ההוצאות של שכ"ד?
אני גם נותנת לשכנות, אבל אם הייתי גרה ברובע היהודי ואנשים זרים היו מעוניינים לקבל את דירתי לשבת, בהחלט לא הייתי מרגישה צורך לתת להם אותה בחינם.
בגלל שלא קוראים לדירה צימר/בית הארחה /בית מלון היא אמורה להיות בחינם???
תתייחסי אל זה כעסק לכל דבר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1226837:
מה ההשוואה...

פתחת חשבון במס הכנסה על הדירה? יש לך עליה קבלות? את עוסק מורשה?

מבינה את הכאב שבשאלה שבפתיחה
עד לפני כמה שנים היה מקובל מישהו נוסע לשבת - נותן את הדירה למי שצריך.
היום המצב משתנה ומתחילים לקחת כסף.
והשינוי מציק.

אבל כיון שהמצב הכלכלי העולמי בירידה, ואנשים צריכים כסף נוצרה עוד דרך להשלמת הכנסה חודשית.
ועדיין, לדעתי א"א לומר שזו סתם סחיטה וכו', כיון שבכ"ז דרוש ארגון והכנה וה"להכניס מישהו זר הביתה". וכו'.

אני אישית, אם מישהו מהשכנים/מכרים היה זקוק לדירה הייתי נותנת חינם, אבל כשמדובר באנשים זרים וכל שקל חשוב - למה לא???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226851:
אני אישית, אם מישהו מהשכנים/מכרים היה זקוק לדירה הייתי נותנת חינם, אבל כשמדובר באנשים זרים וכל שקל חשוב - למה לא???

אני באמת שואלת את עצמי למה זה כ"כ צורם (אולי לא רק-) לי.

אישית אני נותנת חופשי, ולדעתי זה הקמיע שלנו מפני גנבים, בפרט בחגים.

אורח שהותיר אחריו לכלוך כמובן לא קבל את הדירה יותר, אבל זה גם תמורת תשלום לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1226856:
אני באמת שואלת את עצמי למה זה כ"כ צורם (אולי לא רק-) לי.

אישית אני נותנת חופשי, ולדעתי זה הקמיע שלנו מפני גנבים, בפרט בחגים.

אורח שהותיר אחריו לכלוך כמובן לא קבל את הדירה יותר, אבל זה גם תמורת תשלום לא.

מבינה את מה שאת אומרת.
ואני חושבת שזה פשוט תלוי בנקודת מבט ובצרכים.
יש לי אחות שגרה קרוב לאחד ממרכזי החסידות, ויש לה בל"ע משפחה גדולה אבל הפרנסה קשה, אז ב"ה שיש לה אפשרות נוספת לפרנסה בצורה הזו.
יכול להיות שזה מה שעומד לנגד עיני ולכן אני חושבת ככה.
ולנגד עיניך עומד משהו אחר אז לכן את חושבת אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226870:
מבינה את מה שאת אומרת.
ואני חושבת שזה פשוט תלוי בנקודת מבט ובצרכים.
יש לי אחות שגרה קרוב לאחד ממרכזי החסידות, ויש לה בל"ע משפחה גדולה אבל הפרנסה קשה, אז ב"ה שיש לה אפשרות נוספת לפרנסה בצורה הזו.
יכול להיות שזה מה שעומד לנגד עיני ולכן אני חושבת ככה.
ולנגד עיניך עומד משהו אחר אז לכן את חושבת אחרת.
אני גם חושבת על משפחה ספציפית ברוכת ילדים שגרה באיזור של חסידות מסויימת, שמצטופפת כל השנה בחצי מהדירה שלהם ומשכירה את החצי השני בשביל להחזיר חובות ולקראת הימים הנוראים נוסעים ומשכירים את כל הדירה וגם כשיש שמחה לרבי או משהו כזה.
לאמא יש בעיות בריאות שונות ולא יכולה לצאת לעבוד והאבא מלמד באיזו ישיבה וזה חלק עיקרי בפרנסה שלהם.

• הוסף לסימניות
כנראה מילה בסלע גרה בבני ברק.
כי בירושלים אני יודעת שהרבה נותנים דירות ללא תמורה,
וגם בקרית ספר נותנים דירות בכיף ללא תמורה, עם כיבוד והכנסת אורחים יפה - אפילו כשהצעתי תשלום - סרבו לקחת.

בבני ברק לקוחים תשלום, לעיתים משולל הגיון ומחירים מטורפים. ואני כותבת כך כי נהיה מצב שאין בכלל אפשרות להשיג דירה בחינם ומי שגר ליד וגשל או אולמות אחרים אז התעריף של הדירות שם מזעזע, ואם כולם לוקחים כסף למה שמישהו יתנדב לעשות זאת בחינם???
אני זוכרת שארחנו לפני תקופה את גיסי בתור חתן - בחור בני ברקי והוא ישן בדירת שכננו רחבי הלב, הם השאירו דירה יפה, נקיה מטופחת עם הוראות שימוש למזגן בשבת וכיבוד ומצעים וכו', והוא אמר לנו שממש לא נעים לו ששכרנו בשבילו דירה כ"כ יקרה, הוא היה יכול לישון במשהו פשוט יותר.
הוא לא האמין למשמע אזניו ששכנינו היקרים נתנו זאת חינם אין כסף.

אני לא חושבת שצריכים לתת דירות חופשי לכל דורש וללא תמורה, אבל שדירה משכנים דלת מול תעלה כסף מלא--- נשגב מבינתי!

• הוסף לסימניות
באמת אין היום דירות ללא תשלום?
אצלנו, בביתר, אפשר בקלות לארגן שבת שבע ברכות עם המון אורחים, בדירות בחינם.

מילה בסלע, האם זה באמת ללא טירחה? אצלי זה כרוך בהמון טירחה, ולמרות זאת אני גם נותנת את דירתי.
אבל כשאני באה להורי בירושלים אין סיכוי לדירה בחינם, ואני בהחלט מבינה את האנשים האלו, אם הם יכולים לקבל תשלום על הדירה, אז למה שיביאו בחינם?
יש לי חברה שגרה בגוש שמונים, וזה הפרנסה שלהם, הם בנו לעצמם יחידה קטנטונת על הגג, ולשם הם עולים (עם שבעה ילדים) בכל פעם שהם משכירים את הדירה, לפעמים אפילו לשבוע ויותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1226897:
כנראה מילה בסלע גרה בבני ברק.
כי בירושלים אני יודעת שהרבה נותנים דירות ללא תמורה,
וגם בקרית ספר נותנים דירות בכיף ללא תמורה, עם כיבוד והכנסת אורחים יפה - אפילו כשהצעתי תשלום - סרבו לקחת.

ירושלמית, בגלות בבני ברק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1226945:
באמת אין היום דירות ללא תשלום?
אצלנו, בביתר, אפשר בקלות לארגן שבת שבע ברכות עם המון אורחים, בדירות בחינם.

מילה בסלע, האם זה באמת ללא טירחה? אצלי זה כרוך בהמון טירחה, ולמרות זאת אני גם נותנת את דירתי.
אבל כשאני באה להורי בירושלים אין סיכוי לדירה בחינם, ואני בהחלט מבינה את האנשים האלו, אם הם יכולים לקבל תשלום על הדירה, אז למה שיביאו בחינם?
יש לי חברה שגרה בגוש שמונים, וזה הפרנסה שלהם, הם בנו לעצמם יחידה קטנטונת על הגג, ולשם הם עולים (עם שבעה ילדים) בכל פעם שהם משכירים את הדירה, לפעמים אפילו לשבוע ויותר.

אצלי זה בדר"כ טרחה שניתן לעשותה בשמחה בלי תחושת עול.

• הוסף לסימניות
חברה, מי שנוסע לנפוש בשבת במקום מסויים אני מבינה שחלק מעלות הנופש היא שכירות של דירה כולל עלויות.
אבל אם אני מזמינה את ההורים לשבת, האם נראה בעיניכם נורמלי ששכנתי תעשה עלי קופה של כמה מאות שקלים על התענוג?
מי שגר מלכתכילה באזור תיירות כמו הרובע או צפת ומשכיר את דירתו לנופשים - המצב שונה לגמרי.
אבל אם יש שמחה משפחתית וצריכים לשכן אורחים בבני ברק, האם נראה בעיניכם שפוי שבעל השמחה ישלם אלפי שקלים בעבור ארוח???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1227042:
אצלי זה בדר"כ טרחה שניתן לעשותה בשמחה בלי תחושת עול.
כל הכבוד!
לא אצל כולם זה כך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1227049:
............
אבל אם יש שמחה משפחתית וצריכים לשכן אורחים בבני ברק, האם נראה בעיניכם שפוי שבעל השמחה ישלם אלפי שקלים בעבור ארוח???

נכון - אבל.................
נגיד ששכנה שלי רוצה להזמין את אחותה לשבת, סתם כי בא לה חופש.... אז אני צריכה לשלם מזגן + מייחם לשבת שלא עולה כמה שקלים בודדים?! עם כל הכבוד אני לא חייבת לה... ואני מבינה אחרים שמבקשים על זה כסף.... ולכן בזמן האחרון ראיתי שאין גבול לבקשות, החלטתי שאני נותנת את הדירה רק לשמחות.... כי לא נעים לי לבקש 50 ש"ח עבור המזגן.... ואתם יודעים טוב טוב שבאים להתארח אצל אחרים לא חושבים שהמזגן עולה כסף... אני מחשבנת כל דקה ועושה רק עם שעון שבת על השעות שאני צריכה, ואני בטוחה שהאורחים לא עושים בדיוק ככה (או לא שמים שעון בכלל... מה אכפת להם על חשבון הברון....)
כל פעם אני מבקשת לשים שעון שבת... והמון פעמים אני רואה שזה מחוץ לשקע ובכלל לא היה בשימוש.... וגם קרה לי שחזרתי מאוחר במוצאי שבת והמזגן היה דלוק על 18 מעלות! (כנראה מרוב אכפתיות. שיהיה לנו מאוורר כשחוזרים הביתה....;))
בקיצור אני לא חייבת את כל זה! ואם אני נותנת (בזמן האחרון) זה רק לסיבה מוצדקת!
פעם 1 מכל הפעמים קרה לי נס- דיברתי עם המתארח בטלפון והסברתי לו לכוון שעון שבת למזגן.... שחזרתי הביתה היה פתק על השולחן- "לא היה לנו אפשרות לחשבן את השעות למזגן, לכן דלקנו את זה לכל השבת" והיה מצורף לזה 100 ש"ח... וכאלה אנשים יש מעט מאוד! וחבל! זה מוציא את כל הטעם לתת דירה.....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה גם ענין של אזור, אם כולם לוקחים אז למה אני לא?!
בכל מקרה אני מבני ברק ובכמה פעמים שיצאנו מהבית (ואפילו במיוחד בכדי לתת למי שבקש)
נתנו את הדירה ללא כל תמורה (יש לנו גנרטור... אבל לא רק בגלל זה)
עם מצעים, שתיה ועוגות.
דירה גדולה וממש צחצחנו אותה לפני... היה שווה לחזור במוצשק לדירה פסח:)
כמובן רק לאנשים מוכרים!! שכנים וקרובים.

אבל עדין אני מבינה את אלו שדורשים.
איש הישר בעיניו יעשה...

• הוסף לסימניות
רק רוצה לתקן טעות קטנה:
הכנת דירה להשכרה - זאת עבודה קשה!!
שלא לדבר על הניקיון במוצאי השבת..(להקיא ממה שאנשים משאירים)
מי שרוצה לתת דירה, בכיף, זה קל, כי בדרך כלל לא צריך לעשות הכנות ברמה גבוהה מידי, וגם אין לקוח שמגיע עם דרישות.
כשמתחילים להשכיר, מבינים כמה זה קשה, ובמקרים מסויימים, גם לא כל כך שווה את ההשקעה, מכיוון שישנן הוצאות שאתם לא לוקחים בחשבון, ונזקים ובלאי שאף אחד לא הולך לשלם עליהם.
בקיצור:
זה לא כסף גדול, בקושי כסף קטן
יש בזה הרבה עוגמת נפש
מי שלא מוכרח לעשות את זה בשביל העוד כמה שקלים (ההכנסות מול ההוצאות, זה לא רווח כל כך גדול), לא עושה את זה.
וזה לא נובע מצרות עין, אלא מרצון פשוט להתפרנס.

• הוסף לסימניות
אז קודם כל, סינגור על הבני ברקים:
אחותי גרה בבני ברק וכשהיא הזמינה את הורי לשבת השכנים שלה דלת ממול נתנו את הדירה בשמחה עם מצעים, מגבות והכל - כמו בבית מלון - אז יש עדיין כאלה - גם בבני ברק!!!

עכשיו, קודם כל - חשוב שמי שצריך דירה יבין שאף אחד לא חייב לו כלום.
אף אחד לא חייב לצאת מהבית, אף אחד לא חייב לנקות ול"תקתק" את הבית (אולי הם נוסעים שבת כי אין להם כוח לזה?) ואף אחד לא חייב לתת לאנשים זרים להכנס לדירתו שלו.

מי שכן עושה כך - אשריו ואשרי שכרו, אבל אי אפשר לבוא בטענות למי שאין לו כוח לזה.

אם השכרת הדירה היא מקור הפרנסה, אני יכולה להבין גם את השכנה ש"כוכב103" חושבת שרוצה לעשות עליה קופה - כי אולי יש לה שוכרים אחרים אבל היא שמה אותה בעדיפות כי היא שכנה שלה - אבל עדיין לא מעוניינת/יכולה לוותר על מקור הפרנסה הזה?

בדר"כ מה שמצוי במחוזותינו זה נתינת דירה ללא תשלום למכרים בלבד לצורך שמחות.
כל מי שאינו מכר או שרוצה את הדירה למטרת נופש וכו' - הרי הוא צריך לשלם כפי שמשלמים על דירות להשכרה על בסיס יומי.

ו"נ פלוס": 1000 ש"ח מיום חמישי עד מוצ"ש לא נחשב מחיר יקר (לפחות לא במקום בו אני גרה).
ודרך אגב, תמצאי לי את הצימר שעולה 2 לילות בסופ"ש 1000 ש"ח ללילה - אני לא מכירה כזה (אני לא מצדיקה את זה שעשו לאבא שלך טובה שהרשו לו להשתמש בקפה והסוכר).

• הוסף לסימניות
מאכזב אותי לקרוא אשכול כזה,
תמיד הרגשתי תחושת גאווה שאנחנו ציבור שמושתת על חסד,
ומי שמסוגל לתת את הדירה בשבת (אני יודעת שיש כאלה שקשה להם וזה מקובל)
עושה זאת בשמחה וללא תשלום גם אם עולה לו כמה שקלים מזגן + נייר טואלט. אני תמיד נותנת בשמחה, משתדלת בכל אופן

נתתי פעם את ביתי לזוג חילוני שבאו לשבת לקרובים באזור, הם כל כך התפעלו מכך שאנחנו נותנים בלי לבקש תמורה, בלי לפחד שהם יגנבו לנו משהוא מהבית, הסברנו להם שאצלינו כולם כך....
חבל לגלות שלא :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה