עזרה דרומיים יקרים, איך עברה עליכם המלחמה?

• הוסף לסימניות
תודה על המקום לשתף!!! יש את מה...
אנחנו אשדודיים שלפני כמה חודשים עברנו לנתיבות. חשבתי שמבחינת התדירות האזעקות אותו דבר, וכמעט צדקתי.
רק לא לקחתי בחשבון שכאן רואים את היירוטים של כל[!!!!!] היישובים הסמוכים ושומעים את הפיצוצים המבהילים...
נראה לי בנתיבות אפילו יותר, לא?!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא ראיתי אנשים שהתרגלו.
חווינו כמה ימי מתח מסייטים, אין לך יכולת לישון, לצאת, לעמוד, להיות רגוע...
זה סיוט, בפרט ששומר חומות עוד צרוב בזיכרוננו.
לנו אין ממ"ד אז זו נקודה נוספת מלחיצה, לחשוב שהכל מאורגן כמו שצריך ברגע שיהיה אזעקה.
כעת זה השלב בו מתחילים להירגע.
תודה לה', שלא היו פגיעות בגוף! תודה לה', שיחסית הפעם היו פחות אזעקות. תודה לה', שאנחנו אחרי זה!!!
אומרים ככה, לי זכורות לרעה האזעקות באשדוד, אחת אחרי השנייה והמון רקטות!
אני לא חושבת שנתיבות יותר, אשדוד ממש סופגת, ספציפית בסבב הזה נתיבות "חטפה" יותר מאשדוד.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נתיבות תמיד רגועה.. אבל לא אופקים (שלא יודעים בעזה שהיא קיימת) כלומר יש קצת אזעקות אבל די בסדר.
בגדול, אפשר לומר שמתרגלים ובאיזשהו שלב כבר לא מפחדים.... די תלוי באיך החוסן של ההורים מול העניין ומה הם משדרים

• הוסף לסימניות
די תלוי באיך החוסן של ההורים מול העניין ומה הם משדרים
מכירה הורים רגועים וילדים היסטריים זוועות.
קשור לזה שלאף אחד לא נחמד לשמוע אזעקה ואחריה בומים מטורפים.

חושבת על העוטף, איך הם חיים??

• הוסף לסימניות
כפי ששמעתי התחבורה מתחילה לעבוד בהדרגה
שימו לב! באישור גורמי הביטחון, צפויה להתחדש תנועת רכבות הנוסעים, החל משעות הצוהריים, בתוואי המסילה בין תחנות אשקלון ונתיבות (אם תשתיות המסילה יאפשרו זאת).

תנועת הרכבות מתחנת נתיבות לכיוון שדרות ואשקלון צפויה להתחדש בשעה: 14:35 (רכבת מספר 970).
תנועת הרכבות מתחנת אשקלון לכיוון שדרות ונתיבות צפויה להתחדש בשעה: 14:33 (רכבת מספר 249).

• הוסף לסימניות
תודה על המקום לשתף!!! יש את מה...
אנחנו אשדודיים שלפני כמה חודשים עברנו לנתיבות. חשבתי שמבחינת התדירות האזעקות אותו דבר, וכמעט צדקתי.
רק לא לקחתי בחשבון שכאן רואים את היירוטים של כל[!!!!!] היישובים הסמוכים ושומעים את הפיצוצים המבהילים...
יש הבדל בין השכונות השונות בנתיבות?? (הקהילה למשל לעומת השכונה החדשה?)

• הוסף לסימניות
לא. אין חלוקה
פשוט שומעים בומים מהיישובים שמבסביב או שגם נופלים בנתיבות?
אני הבנתי שהם יותר מכוונים לקוון ירושלים ותל אביב ובגלל זה מגיע יותר לאשקלון ואשדוד

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין השכונות השונות בנתיבות?? (הקהילה למשל לעומת השכונה החדשה?)
מבחינת מה? סגנון- ברור שכאן יש אפס הפרדה בין חילונים לחרדים, לעומת הקהילה.
נראות- כאן יותר חדיש ונעים, יותר אויר ונוף פתוח...
אבל הנגישות קשה, בתחבורה ציבורית בלבד, אין מכולת אחת אפילו.

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שהם יותר מכוונים לקוון ירושלים ותל אביב ובגלל זה מגיע יותר לאשקלון ואשדוד
שומעים בומים גם שיש בשדרות או שמציצים ברצועה.
לאשקלון מכוונים כי היא עיר גדולה ויש בה תחנת כח וגם קרובה מאד לרצועה. אשדוד בגלל אלתא

• הוסף לסימניות
שומעים את הפיצוצים של כל היישובים הסמוכים

• הוסף לסימניות
מבחינת מה? סגנון- ברור שכאן יש אפס הפרדה בין חילונים לחרדים, לעומת הקהילה.
נראות- כאן יותר חדיש ונעים, יותר אויר ונוף פתוח...
אבל הנגישות קשה, בתחבורה ציבורית בלבד, אין מכולת אחת אפילו.
ככ

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זוג שהבעל אברך והאישה יש לה עבודה משרדית
כאילו אין שם מזכירות של עסק חרדי? קופ''ח? בית ספר? סמינר? אירגון חסד?
יש בתי ספר תתי"ם ומשרדים ממשלתיים כמו ביטוח לאומי...
אבל בהחלט קשה למצוא כאן עבודה, אני אישית עדיין מחפשת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה