נכתב ע"י רותי קפלר;n5102378:איזה רוע משתקף מהחקירה הזו.
גם לו נניח שהחשדות היו נכונים (מאמינה שהם לא),
עדיין - עצם קיום העמותה ופעילותה, מסייעים גם לאנשים שלא קיבלו כליה דרך העמותה, אלא מחכים בתור הרשמי של משרד הבריאות.
כל כליה שמושגת דרך העמותה, מקצרת את התור הרשמי (הרי המושתל של העמותה יוצא מהתור ומפנה את מקומו לבאים אחריו).
ומדובר על כליות שלא היו נתרמות בשום דרך אחרת, לולא העמותה.
אז הרשעים מעדיפים שהתור יתארך, ושלא יושגו כליות להשתלה,
העיקר שהסדר יישמר.
שכולם יסבלו יותר, כדי שלא יהיו כאלו שיסבלו פחות.
ועוד משהו:
אלו הכותבים נגד העמותה, כועסים על כך שיהודים בוחרים לתרום ליהודים, וחרדים לפעמים מעדיפים לתרום לשומר מצוות. הם טוענים, בין היתר, ש'התרומה אמורה להיות אלטרואיסטית, בלי אפשרות בחירה'.
איזה טיעון מפגר זה. אפילו כשאני מוציאה שקל מהכיס, אני בוחרת למי לתרום אותו. אז כליה??? רוצים שנתרום סתם כך, בלי לדעת מי המקבל??? הרי ברור לכל אדם עם שכל ישר, שמי שתורם כליה - זכותו להחליט למי הוא נותן אותה.
נכתב ע"י מלפפון;n5102947:היה כתוב בכתבה שהחולים והתורמים לא קשורים לנושא.
וכן, שהמשטרה חוקרת תוך ניסיון שלא לפגוע בפעילות החשובה של העמותה..
הטענה היא שהיה קידום תמורת תרומות לעמותה.
לעניות דעתי, המדינה צריכה לעודד תרומות לכזו עמותה מעצמה.
לגבי הטענות- הבנתי שאין להן שחר.
מקוה מאד שלא נעשה מהלך שגוי מחוסר ידיעה, או מחוסר שימת לב לפרטים.
כי אחרת, יש אנשים שששים להפליל אחרים שכבר עושים משהו במדינה.
נכתב ע"י שרינה;n5102953:כל מילה
עיין ערך עיגול לטובה של חברות האשראי שמאפשרות לעגל סכומים קטנים לתרומה לעמותה ספציפית.כמו שכשתורמים כסף בוחרים למי,גם איברים מותר לבחור רק שבעיני המשטרה וחלק מהציבור זה נראה כפשע...
מספיק שהגיע חילוני ונדחה שוב ושוב זה נחשב לפשע בעיניהם,
אבל באמת אין לי מושג אם אכן לפי ההלכה מותר ליהודי להחליט למי לתרום איבר??או שיש רבנים שיושבים ודנים בכל מקרה ומחליטים מה דחוף?לא הבנתי איך זה עובד בעמותה הזו?
נכתב ע"י מלפפון;n5103070:העני, לאדם מותר להחליט לאיפה לתרום,
אבל לא לעמותה על סמך שיקולים שלה.
כלומר אם היו באים שני אנשים לתורם ומבקשים ממנו לתרום והוא היה מעדיף אחד על פני השני,
נניח בסיבה שהוא חרדי והשני לא, זו זכותו ומותר לו.
אבל אם העמותה באה ואומרת: אני מוכנה לתרום רק לנתרם X כי הוא תרם לעמותה כסף,
ומקדמת אותו על פני אחר, זה כבר סיפור שונה.
וגם אם היא אומרת: אני מוכנה לתרום רק לחרדים, זה אולי פחות עוול, אבל גם יכול לעורר בעית קידום.
מניחה שאצל הרב הבר זה לא התנהל ככה,
אבל רק עונה לך לטענה.
..נכתב ע"י cha123;n5103426:בואו נתפלל עליהם. הם צריכים את זה עכשיו
נכתב ע"י למען דעת;n5100450:
נכתב ע"י מלפפון;n5103070:אבל אם העמותה באה ואומרת: אני מוכנה לתרום רק לנתרם X כי הוא תרם לעמותה כסף,
ומקדמת אותו על פני אחר, זה כבר סיפור שונה.
וגם אם היא אומרת: אני מוכנה לתרום רק לחרדים, זה אולי פחות עוול, אבל גם יכול לעורר בעית קידום.
מניחה שאצל הרב הבר זה לא התנהל ככה,
אבל רק עונה לך לטענה.
נכתב ע"י רותי קפלר;n5104499:העמותה אומרת "אני" מוכנה לתרום?
לא הבנתי את התחביר של המשפט הזה.
מי זה 'אני'?
וכי העמותה תורמת למישהו? לעמותה יש כליות? אולי עץ כליות פורח בחצר העמותה, וקוטפים ממנו כליות אדמדמות וטריות ומשתילים אותן לכל המרבה במחיר?
אנשים לא מבינים את הנתון הבסיסי, שאין בעולם מאגר כליות או עץ כליות או מטע כליות.
כל כליה בעולם שייכת למישהו פרטי. לאדם שנולד איתה והיא חלק מגופו. והיא שלו.
ולאדם הזה, אם החליט להיות אציל נפש ולתרום, יש את מלוא הזכות להפנות את תרומתו למי שהוא רוצה.
העמותה לא תורמת - התורם תורם. ורק הוא.
נכתב ע"י מלפפון;n5104509:השאלה אם העמותה היא זו שנותנת את הטון או לא.
אם היא רק אומרת לו:
נמצאה התאמה ל4 חולים, בן 34, בת 4, בן 69 וכו,
והוא זה שבוחר את האפשרות, זכותו!
אבל אם העמותה אומרת לחולים:
אתה לא חרדי, ולשני: אתה חרדי אבל הקרובים שלך לא תרמו לנו,
ולכן היא לא מקבלת אותם,
וכך גם אם נמצאה לתורם התאמה לחמשה אנשים, היא מציגה לו רק ארבעה, זה לא הוגן.
מניחה שבעמותה הנ"ל זה לא התנהל כך.
תכלס, מה באמת הטענות של המשטרה בנושא?
יש עמימות ולא הצלחתי להבין.
כתבו רק שקידמו חולים שתרמו לעמותה.
נכתב ע"י מלפפון;n5104509:השאלה אם העמותה היא זו שנותנת את הטון או לא.
אם היא רק אומרת לו:
נמצאה התאמה ל4 חולים, בן 34, בת 4, בן 69 וכו,
והוא זה שבוחר את האפשרות, זכותו!
אבל אם העמותה אומרת לחולים:
אתה לא חרדי, ולשני: אתה חרדי אבל הקרובים שלך לא תרמו לנו,
ולכן היא לא מקבלת אותם,
וכך גם אם נמצאה לתורם התאמה לחמשה אנשים, היא מציגה לו רק ארבעה, זה לא הוגן.
מניחה שבעמותה הנ"ל זה לא התנהל כך.
תכלס, מה באמת הטענות של המשטרה בנושא?
יש עמימות ולא הצלחתי להבין.
כתבו רק שקידמו חולים שתרמו לעמותה.
נכתב ע"י רותי קפלר;n5104528:אם אותם ארבעה שהוצגו בפני התורם בעדיפות ראשונה, הם אלו שמימנו את מסע הפרסום לחיפוש הכליה, והם באמת צריכים את הכליה, והיא מתאימה לאחד מהם ותציל את חייו -
אז זו סתם יפיפות נפש סוציאליסטית, למנוע מאחד מהארבעה האלו לקבל את הכליה, בגלל שהחמישי לא הוצג בפני התורם.
הרי בלי העמותה והפרסום, גם התורם האחד הזה לא היה מגיע, וכל החמישה היו מחכים בתור הלאומי עד זיבולא בתרייתא, כפשוטו.
(ושוב, בלי להאמין שכך אכן היה.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים