התייעצות האם אפשר לקבל החזר מס על משיכה מקו"ג להשקעה?

• הוסף לסימניות
@ה. שלמה @אחת שלומדת אתם יכולים לענות לי?
נניח שאין לי נקודות זכות ואני מושך כל שנה 30000 מהרווחים ומקבל מהעבודה כל שנה 30000 האם אני פטור לגמרי ממס?
לא הבנתי את כוונתך מקבל 30000 מהעבודה-התכוונת למשכורת?שנתית או חודשית?
אם אתה מגיע למדרגת מס-אוטומטית חשב השכר מחשב לך את נקודות הזיכוי כדי שלא ירד מס.
אם ההכנסה שלך ממש נמוכה ולא יורד מס (או שיורד קצת)-אז יש לך "עודף" של נקודות זיכוי ואז אפשר להשתמש בזה במס רווח הון.

• הוסף לסימניות
אין חיה כזו.
זה סה"כ מראה שהפקידים לא עברו על הדו"ח באמת, אלא אישרו אותו.
באותה מידה היית יכול לכתוב שמגיע לך יותר נקודות מהאמת, הם פשוט לא בדקו את הדו"ח.
אני כותב זאת לא מהשערות אלא על בסיס מידע שקיבלתי מיועצי מס מנוסים שאמרו לי שבמשך שנים זה עבד להם עד לאחרונה, לא נראה לי שזה עניין של פקיד שלא קרא את הדו"ח.

• הוסף לסימניות
אוקיי, מי מתנדב להביא את לשון פקודת מס הכנסה, בעניין הרלוונטי?
אולי @חניוק?
להביא את לשון הפקודה לא היה לי כח
אבל אוכל להפנות אותך ל'כל זכות'
לגבי הנחת תושב

לגבי נקודות זיכוי לילדים

אגב, שימו לב שישנם נקודות זיכוי שאינם נקודות בסיסיות שכן מזכות גם עבור מס רווחי הון
לדוגמא נקודות בגין לימודי מקצוע

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה.
יש אפשרות לנצל נ.ז. ילדים עבור יגיעה אישית, ולהשאיר את הבסיסיות לרווחי הון, ובתנאי שלא נותר רווח מיגיעה אישית שניתן למסות.

ישוב מזכה פוטר ממס רווחי הון, לפי אחוזים מההכנסה ליגיעה אישית.
כגון: אם אתה מתגורר בישוב שיש לו 10% ואתת משתכר ב150,000 ₪ לשנה, אתה זכאי לפטור\החזר מס בגובה 15,000 ₪ אותו תוכל לנצל גם לרווחי הון, ובתנאי הנ"ל.
אני הפנתי למקורות לדברי (בהודעה הקודמת) אם אתה יודע להפנות אותי למקור חוקי לכך שניתן לנצל הטבת ישוב מזכה למס רווחי הון, אני אשמח.
כנ"ל לגבי עניין לנצל קודם את של הילדים ליגיעה אישית ואחר כך את הבסיסיות לרווחי הון, אשמח אם תפנה למקור.

כמו שכבר ציינתי לעיל, יתכן שבפרקטיקה אפשר לעשות את זה ויצליח לכם.

• הוסף לסימניות
להביא את לשון הפקודה לא היה לי כח
אבל אוכל להפנות אותך ל'כל זכות'
לגבי הנחת תושב

לגבי נקודות זיכוי לילדים

אגב, שימו לב שישנם נקודות זיכוי שאינם נקודות בסיסיות שכן מזכות גם עבור מס רווחי הון
לדוגמא נקודות בגין לימודי מקצוע

ראיתי בעבר בפקודת מ"ה אולי אעלה אח"כ.
בהחלט יש טעות בכל זכות.
בסימולטור החזרי מס תראה שאני צודק.
הזיכוי ניתן על כל הכנסה, כנגד אחוז מהכנסה ביגיעה אישית.
למה? ככה!

• הוסף לסימניות
להלן קישור לפקודה בפסקה הרלוונטית:
מובא שם שיתקבל זיכוי ממס בגובה של עד X % מההכנסה מיגיעה אישית החייבת.
כלומר. הזיכוי ניתן מול כל מס. שיעור הזיכוי הוא אחוזים מההכנסה מיגיעה אישית.

כך גם יוצא החישוב בסימולטור, וכך כתבה @רבקה נוילנדר במאמרה.
וכן לגבי סדר נקודות הזיכוי.

• הוסף לסימניות
להלן קישור לפקודה בפסקה הרלוונטית:
מובא שם שיתקבל זיכוי ממס בגובה של עד X % מההכנסה מיגיעה אישית החייבת.
כלומר. הזיכוי ניתן מול כל מס. שיעור הזיכוי הוא אחוזים מההכנסה מיגיעה אישית.

כך גם יוצא החישוב בסימולטור, וכך כתבה @רבקה נוילנדר במאמרה.
וכן לגבי סדר נקודות הזיכוי.
ציטוט מהסמילטור:
אם התגוררת ביישוב אשר זכאי להנחה, הינך זכאי להנחה מהמס בשיעורים לפי מקום התושבות על הכנסתך החייבת מיגיעה אישית בשנת המס ועד לתקרת הכנסות בהתאם למקום התושבות.
קרי @קל זכות צודק

• הוסף לסימניות
ציטוט מהסמילטור:
אם התגוררת ביישוב אשר זכאי להנחה, הינך זכאי להנחה מהמס בשיעורים לפי מקום התושבות על הכנסתך החייבת מיגיעה אישית בשנת המס ועד לתקרת הכנסות בהתאם למקום התושבות.
קרי @קל זכות צודק
עכשיו תבצע סימולטור ותראה מי צודק.
הפרשנות האמיתית למה שהעלית עכשיו, שההנחה במס היא על שיעור מהכנסתך מיגיעה אישית. אך לאו דווקא על מס שמוטל בגין הכנסות כאלה.

• הוסף לסימניות
עכשיו תבצע סימולטור ותראה מי צודק.
הפרשנות האמיתית למה שהעלית עכשיו, שההנחה במס היא על שיעור מהכנסתך מיגיעה אישית. אך לאו דווקא על מס שמוטל בגין הכנסות כאלה.
הפרשנות שלך אולי נחמד, אבל לא זאת הייתה כוונת המחוקק.
בכל זכות כתוב נכון, הסמילטור לא בנוי נכון.
תעשה גוגל "הנחת ישובים יגיעה אישית" ותחזור לעדכן

• הוסף לסימניות
הסתבכתי נורא
אבל לסיכום איך שאני מבין אפשר לקבל החזר מס על קו"ג להשקעה, ככל ולא הכנסתי ממנה ומהיגיעה האישית מספיק כסף כדי לשלם מ"ה, האם אני צודק?
ועוד שאלה קטנה, האם מגבלת ההפקדות של 79000 לשנה, היא ליחיד או לזוג?

• הוסף לסימניות
אנחנו דנים כאן בפרשנות, זה נחמד, אבל צריך לשאול רו"ח שעוסקים בזה יום יום
ביקשתי מהרב יהודה מילר, אבל נראה שהוא עמוס מדי
אולי תביאו לכאן מפורום דין וחשבון אנשים שזה תחום העיסוק שלהם ויש להם ניסיון בשטח.

• הוסף לסימניות

1732795637350.png

אגב אולי @רבקה נוילנדר התכוונה לזיכוי מעבודה במשמרות

• הוסף לסימניות
גם אני הסתבכתי בעבר בזה, ו @רבקה נוילנדר העמידה אותי על מקומי.
פה:

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם אני הסתבכתי בעבר בזה, ו @רבקה נוילנדר העמידה אותי על מקומי.
פה:
זה מסיכום של רו"ח ותיק ומנוסה
1732796335405.png
1732796094403.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה