התייעצות האם התנדנדות על כיסא מסוכנת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה לא מיתוס שכבר הופרך?
כיתה ח',
בת שהתנדנדה שוב ושוב למרות בקשות (ככה היא מתרכזת יותר לטענתה)
נענשה לשבת על כיסא של גן 4 למשך יומיים.

המחנכת בתגובה:
מעדיפה שתבואי לנזוף בי כשבתך נענשת מאשר כשהיא שוברת את המפרקת (תשובה אמיתית)

• הוסף לסימניות
לא מיתוס שהופרך בכלל, אכן לרוב בסדר אבל עלול להיות מסוכן.
העונש - בעיניי הזוי קצת.
איך היא אמורה לראות את הלוח? למלא מחברות?
זה פוגע מאוד בלמידה שלה ביומיים האלו, ודי משפיל.
לא שיש לי רעיון יותר טוב...

• הוסף לסימניות
לא מיתוס שהופרך בכלל, אכן לרוב בסדר אבל עלול להיות מסוכן.
העונש - בעיניי הזוי קצת.
איך היא אמורה לראות את הלוח? למלא מחברות?
זה פוגע מאוד בלמידה שלה ביומיים האלו, ודי משפיל.
לא שיש לי רעיון יותר טוב...
לא נראה שיכולה לראות מהלוח כשאפה מגיע בערך לגובה השולחן (תיאור שלה)

אגב המורה אמרה שאם הילדה זקוקה לגריה נוספת כדי להתרכז - יש הרבה פתרונות לזה שלא מפריעים לשיעור ולא מסכנים אותה - כמו פיג'ט או למתוח גומיה וכו ושהיא מסכימה לכך אבל לא להתנדנד על כיסא.
אמרתי לה בסדר אבל לא שינתה דעתה לגבי מחר

• הוסף לסימניות
זה לא מיתוס שכבר הופרך?
כיתה ח',
בת שהתנדנדה שוב ושוב למרות בקשות (ככה היא מתרכזת יותר לטענתה)
נענשה לשבת על כיסא של גן 4 למשך יומיים.

המחנכת בתגובה:
מעדיפה שתבואי לנזוף בי כשבתך נענשת מאשר כשהיא שוברת את המפרקת (תשובה אמיתית)
מאיפה היה בכיתה ח' כסא של גן?:unsure:

• הוסף לסימניות
העונש הזוי ולא תואם.
חריף קצת- מבחינה חינוכית העונש הכי תואם צריך להיות סיבוב במוסד שיקומי...

לא הייתי רוצה להיות במקום המחנכת. ולו היה ספק קל שבקל שיקרה משהו שיגרום לשיתוק.
זה משחק מסוכן בלי מיתוסים. (אם אני מבינה התנדנדות על הרגליים האחוריות של הכסא קדימה ואחורה במיוחד בכסאות האיכותיים שיש היום)
לא יודעת כמה ילדים הגיעו למיון אחרי משחק כזה לעומת כמה ילדים שקרה להם משהו אחר במסגרת בית הספר מחוסר הענות לכללים... לא משנה לתוצאה הסופית.
מה שבטוח בתור מורה, חוץ מהסכנה הגדולה, והחוסר ריכוז של כל הכתה, הייתי בודקת אם היא באמת יותר מרוכזת ככה ומאפשרת תנועה אחרת פחות מסוכנת. בהתיעצות עם מרב"ע.

• הוסף לסימניות
בת שהתנדנדה שוב ושוב למרות בקשות
לפני שכל ההורים מזדעקים על העונש (הדי קיצוני, לדעתי, אך לפני הדיון בו יש לדעת מה היה בדיןק בכיתה), ועושים הזדהות ומסבירים שכדאי להתלונן ל... ול..... ול....
ממליץ בחום לקרוא את המשפט המצוטט, להבין את חומרתו, ולטפל בו בהקדם!!!!! בלי שום קשר למקרה הספציפי הזה.
בפרט שזה מגיע בגישה של:
ככה היא מתרכזת יותר לטענתה
(ולא באי שימת לב או מתוך הרגל)

• הוסף לסימניות
א. התנדנדות מסוכנת
ב. התנהגות המורה מזעזעת. והרעיון המשפיל של העונש, מראה על רמת הדאגה הכנה שלה לבריאות התלמידה.
אגב גם החוצפה של התשובה של המורה לאמא. ניחוש פרוע- המורה ההיא עוד לא הגיעה לשלב של בת בח'.
לא בסתירה לבת מגיע חינוך (לאור התגובה הקקודמת כאן). אבל יש הרבה דרכים לחנך מלבד דורסנות.

• הוסף לסימניות
זה לא מיתוס שכבר הופרך?
לא לא לא!!!!!!!!
מכירה אישית ילד בן 5 ז"ל .... ממקרה כזה (שטף דם במוח)
ובן משפחה בן 25 שהפך לנכה (פיזית וקגנטיבית) כי משהו משך את הכסא והוא נפל וחטף מכה בראש

• הוסף לסימניות
כמורה- מסכימה עם החשש של המורה. האחריות מוטלת עליה, והיא דואגת לתלמידה היקרה שלה.
כאמא- לא הייתי מסכימה בשום אופן שהבת שלי תענש בצורה משפילה כזאת.
כתלמידה- לא הייתי מסכימה ללכת מחר לבית הספר.
לא רואה סיבה להעניש ילדה שמתקשה לשבת בשיעור. לעזור לה, כן. להעניש? מה הקשר?

• הוסף לסימניות
אף פעם לא להסכים להשפלה משום סוג שהוא. נקודה.

מנגד, לצדד בהוראת המורה.
המורה ביקשה, היא בלחץ מהתוצאה שפעם קרתה, בואי נעשה הכל כדי שנוכל לעמוד בבקשתה. אולי תזכורת, אולי פתק שיהיה מוצמד על השלחן בזוית שונה.
אגב, זו גם דרישה כלפי המורה, בואי תעשי תזכורת לתלמידה מתנדנדת, מי שלא התנדנד על כסא לא יודע שזה יכול להיות ממכר, וצריך פרק זמן להסתגלות.

• הוסף לסימניות
אף פעם לא להסכים להשפלה משום סוג שהוא. נקודה.

מנגד, לצדד בהוראת המורה.
המורה ביקשה, היא בלחץ מהתוצאה שפעם קרתה, בואי נעשה הכל כדי שנוכל לעמוד בבקשתה. אולי תזכורת, אולי פתק שיהיה מוצמד על השלחן בזוית שונה.
אגב, זו גם דרישה כלפי המורה, בואי תעשי תזכורת לתלמידה מתנדנדת, מי שלא התנדנד על כסא לא יודע שזה יכול להיות ממכר, וצריך פרק זמן להסתגלות.
גישה יפה. תוספת קטנה: לתת לה פתרון חלופי. אולי לאפשר התעסקות, או כמובן- אם יש צורך, טיפול מתאים.

• הוסף לסימניות
לפני שכל ההורים מזדעקים על העונש

הורים שפותחים אשכול על עונש של מורה,

(מהניק של בעלי)
הבת לא בסדר בהתנדנדות שלה במיוחד אחרי שהוזהרה מספר פעמים אממה מה תעשה שעם בעיית הקשב ש(אולי?) יש לה אז היא גם לא שמה לב שהיא עושה את זה למרות שהוזהרה גם אם היא באמת רוצה להפסיק??
בהחלט כדאי למצוא לה רעיון אחר לריכוז, מומלץ הקוביית קשב שאפשר להזמין בשקלים ממש.
דווקא בתור מורה אני כן אזדעק על העונש- בעינייי העונש הוא משפיל, גם אם הבת צוחקת עם חברותיה על המצאיאות ההזויה בעיניי של לשבת על כיסא ילדים זה עונש לא תואם מעשה, הדבר היחיד שהיא תלמד מכאן הוא לא לא להתנדנד אלא לשנוא את המורה ההזויה שמענישה עונשים לא תואמים גיל וסיטואציה, זה עונש לא מכבד!!
שוב
הנדנוד מסוכן
הילדה צריכה (🤔) להיות ממושמעת
והמורה?? הזויה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
התשובה לשאלה בכותרת- מסוכן מאוד!!!!!!!!!!!!!!
העונש- לא מתאים.
אם כבר הייתי מחרימה את הכסא ליום. היא תעמוד. הרבה יותר טוב. (רק אם היא יושבת בספסל אחורי. שלא תסתיר לחברות).

• הוסף לסימניות
העונש- לא מתאים.
אם כבר הייתי מחרימה את הכסא ליום. היא תעמוד. הרבה יותר טוב. (רק אם היא יושבת בספסל אחורי. שלא תסתיר לחברות).
מה, היא אסירה בטחונית?
למה שתעמוד יום שלם?
שלא תסתיר לחברות, ומה איתה?

• הוסף לסימניות
העונש- לא מתאים.
ממש לא יותר טוב!
את מסוגלת לעמוד 5-6 שעות ברצף?

• הוסף לסימניות
העונש משפיל מידי (וגם לא יעזור, אפשר להתנדנד גם בכסא גן).
אבל המורה צודקת.
כי אם יקרה לתלמידה משהו במשמרת שלה- יאשימו אותה.

יעזור להושיב אותה ליד קיר לדוגמא, או על כסא שלא יכול להתנדנד.

• הוסף לסימניות
לדעתי המורה הביאה לה כסא פלסטיק של כתות יותר נמוכות
שעליו קשה להתנדנד
והבת תארה אותו ככסא של גן
אז המורה לא כ"כ הזויה
מה, לא ישבתם באסיפת הורים בגן של הבת שלכם על כסא גן ממש?
נשמע שמדובר פה על כסא פחות נוח
לא מאמינה שמשפיל ולא מגיעה לשולחן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה