התייעצות האם התנדנדות על כיסא מסוכנת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה, היא אסירה בטחונית?
למה שתעמוד יום שלם?
שלא תסתיר לחברות, ומה איתה?
אני לא בטוחה שזה כ"כ חמור בשביל ילדת קשב לעמוד יום שלם.
את הרי לא רוצה ללמד את הילדה שהמורה לא מרשה להתנדנד. אלא אסור ומסוכן להתנדנד.
עונש בד"כ צריך להיות משהו שיפריע לה, שהגוף והמוח ילמדו שלא משתלם להתנדנד על הכסא.
איך גורמים לזה?
יש כמה דרכים באופן כללי לגרום לילד להבין פיזית למה אסור.
לא בכולן אפשר להשתמש.
(למשל, בשביל ללמד ילד שתנור זה מסוכן, הוא פעם אחת יגע בתנור דלוק, הוא יראה שזה חם, פעם שניה- יראה שזה חם, פעם שלישית הוא כבר לא יגע.
אותו רעיון בממתקים- הולכים לרופא שיניים- הוא אומר שממתקים עושים חורים בשיניים, פעם שניה- ופעם שלישית הילד כבר יודע שיותר מידי מתוק זה לא טוב, זה עושה חורים בשיניים.)
ותאמינו לי, זה הרבה יותר יעיל מהוצאה מהכיתה או כתיבת מאות משפי "יותר לא אתנדנד"....

• הוסף לסימניות
מה, לא ישבתם באסיפת הורים בגן של הבת שלכם על כסא גן ממש?
פספסת את הנקודה.
@הטעם המושלם, מסכימה עם חלק גדול מההודעה שלך, בעיקר עם זה:
ותאמינו לי, זה הרבה יותר יעיל מהוצאה מהכיתה או כתיבת מאות משפי "יותר לא אתנדנד"....
אבל עדיין לדעתי האישית עונש חייב להיות נקי מהשפלה (ותחושת נקם, לא קשור לכאן.)
אני לא בטוחה שזה כ"כ חמור בשביל ילדת קשב לעמוד יום שלם.
אם היא היפראקטיבית, אולי היא אפילו תעדיף לעמוד יום שלם מלשבת יום שלם.
זה עדיין לא הופך את זה לאופציה, מבחינתי. כמורה שמענישה לפעמים, כשצריך.
אבל אני מתנצלת אם אני החלטית מדי, אולי אני פשוט רגישה יותר מדי...

• הוסף לסימניות
פספסת את הנקודה.
@הטעם המושלם, מסכימה עם חלק גדול מההודעה שלך, בעיקר עם זה:

אבל עדיין לדעתי האישית עונש חייב להיות נקי מהשפלה (ותחושת נקם, לא קשור לכאן.)

אם היא היפראקטיבית, אולי היא אפילו תעדיף לעמוד יום שלם מלשבת יום שלם.
זה עדיין לא הופך את זה לאופציה, מבחינתי. כמורה שמענישה לפעמים, כשצריך.
אבל אני מתנצלת אם אני החלטית מדי, אולי אני פשוט רגישה יותר מדי...
משפיל זה לא (לעמוד. לשבת על כסא נמוך כן.)
מה גם שאפילו שיעור אחד / שתיים, יכול להיות שמספיק.

• הוסף לסימניות
כאמור, המעשה מסוכן
ואם היא הוזהרה אז יתכן שהמורה רואה את זה גם כחוצפה (למרות שאם היא לא מרוכזת אז היא כנראה פשוט לא שמה לב כשזה קורה לה, אבל מנסיוני יש מורות שרואות צל חוצפה כחוצפה)

מה שבכל זאת לא הדגישו כאן -
זו נערה, לא ילדה, נערה לכל דבר, בת 13-14
עם נערה צריך לדבר, עדיף גם להתיעץ, והיא אמורה גם להבין בעצמה שלהתנדנד זה פיתרון לא מוצלח לריכוז.
פיתרון היא צריכה להביא בעצמה, או לפחות לרצות אותו. ולא משנה אם הפיתרון הוא משחק מעסיק או תזכורת על דופן השולחן, או גם וגם, הדבר הראשון הוא להבין שאמא לא לנצח תוכל לרוץ לגונן עליה, זה הגיל להתחיל להתמודד בעצמה עם בעלי סמכות מולה, לבקש מהמורה עונש אחר ולחפש משהו שיעסיק אותה בשיעור.

• הוסף לסימניות
הנקודה המשמעותית ביותר בתגובות לדעתי זה החלק של:
בעינייי העונש הוא משפיל,
כי להצורה הכי גרועה בעיני להעניש תלמיד/ה זה באמצעות השפלה.
וארחיב לתועל העניין, יש לפעמים שמתן העונש משפיל את התלמיד, כל עוד ההשפלה היא תוצאה של העונש היא לא פסולה בעיני (כמובן, יש לקחת בחשבון גם את ההשפלה, אבל ההשפלה כשלעצמה היא לא סיבה מחייבת להימנע מעונש).
אבל להעניש תלמיד בצורה של השפלה ???? שההשפלה היא העונש???? לדעתי זה מעשה פסול וחמור ביותר וזה לא משנה אם זה להעליב מילולית, להכניס לכיצה נמוכה יותר, לכתוב לו על הכיפה "אני חולם בשיעורים" (וסליחה על הדוגמא....)או כל רעיון כעין זה כשבסך הכל המחנך מנצל את היותו בצד ה'חזק' לפגוע ריגשית במישהו.
אגב, בד"כ זה אותם מחנכים שיסבירו למה זה טעות להתנצל בפני תלמיד.

בנושא האשכול, שוב דעתי הוא שעל פניו העונש נשמע:
די קיצוני, לדעתי, אך לפני הדיון בו יש לדעת מה היה בדיוק בכיתה
כי קשה לשפוט על פי נתונים יבשים, אוירה של מקום אחר.

• הוסף לסימניות
קודם כל תהיי עם הבת שלך,
תגידי לה שלא מקובל עליך שככה הענישו אותה,
זה לא נכון וזה חמור.
ותצאי איתה לגלידה או טיול קצר ותפנקי אותה.
דרך אגב תגידי לה שאם המורה אומרת אפילו
אם היא שוכחת היא צריכה לשים לב ולעצור,
ותשאלי אותה מה יכול לעזור לה כשהיא שוכחת.
דבר שני תגידי למורה שזה לא מקובל להשפיל ילדה,
ואת מבקשת התנצלות ממך ומהבת.
(לי קרה שהערתי למנהלת על השפלה של בנות,
והיא ממש הקשיבה והבינה את מה שקרה, אולי יעזור לפעם אחרת)

• הוסף לסימניות
אם להורים אין אימון בצוות ההוראה, למה שהבת שלהם תקשיב להוראות של המורה
אירועים דומים לזה שמסופר כאן, גרמו לשבירת האמון שלי במערכת החינוך עוד לפני שהייתי בגיל של הילדה הזאת.

• הוסף לסימניות
לא באה לומר את דעתי בעניין אבל בארהב משתמשים בכיתה כזה -----https://www.amazon.com/-/he/%D7%A9%D7%A8%D7%A4%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%9D-Giantex-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%9F/dp/B079BQ997P?th=1 כדי לעזור לתלמידי מתקשים וכך מונעים גם נפילות אולי המורה תסכים שהיא תשתמש בכזה כיסא

• הוסף לסימניות
מסוכן : כן
להסכים לעונש הזה : בשום פנים ואופן לא זה השפלה לכל דבר עד היום חקוק לי בעצמות מורה שהשפילה ילדה לעיני כל הכיתה בכיתה ו' וזה לא הייתי אני
אל תשלחי אותה ללימודים ביומים האלו ואל תסכימי בשום פנים ואופן שישפילו את הבת שלך
ולכאורה מדובר בבעיות קש"ר אך לצערינו פה בארץ לא עוזרים לילדים האלו חוץ מטיפול תרופתי
בבלגיה מקבלים מהמדינה/עירייה כסאות מיוחדים בשבילם לפי מה שהבנתי זה סוג של כיסה מישרדי אך ללא הגלגלים כך שאי אפשר להתנדנד על הכיסא אך הוא מסתובב 90 מעלות כדי לא להפריע לבנות האחרות
וכן כרית מיוחדת לקופצנים שבינהם ואוזניות אוטמות רעשים לחלוטין לעבודות ומבחנים

• הוסף לסימניות
כל כך נכון
מפה עד להגיד אין אמון במערכת? נראה לי קצת הלכנו רחוק
חומץ בת חומץ? את מכירה את האם? את הילדה? את החינוך וההתנהלות?
הזהרו בדיברכם---
האמא מתייעצת, מרגישה שהענישו שלא בהגיון, ורוצה לשמוע דעת קהל- נראה לי לגיטימי ביותר ולא מצדיק שפיטה של התנהלות
עצות לא שיפוטיות כנראה יתקבלו בברכה ..

• הוסף לסימניות
כל כך נכון
יותר חשוב להבין את נפש הילד.
אפשר לאבד נפשות על ידי טעויות,
וכבר ראיתי כאלה דברים.
ילד רגיש צריך יחס רגיש.
וכל ילד צריך כבוד אנושי בסיסי.

• הוסף לסימניות
התנדנדות על הכסא היא ככה"נ כתוצאה מצורך (תנועתיות, ניסיון להתרכז או דברים אחרים)
ונראה שעל זה לא נתנו את הדעת

• הוסף לסימניות
קודם כל תהיי עם הבת שלך,
תגידי לה שלא מקובל עליך שככה הענישו אותה,
זה לא נכון וזה חמור.
ותצאי איתה לגלידה או טיול קצר ותפנקי אותה.
דרך אגב תגידי לה שאם המורה אומרת אפילו
אם היא שוכחת היא צריכה לשים לב ולעצור,
ותשאלי אותה מה יכול לעזור לה כשהיא שוכחת.
דבר שני תגידי למורה שזה לא מקובל להשפיל ילדה,
ואת מבקשת התנצלות ממך ומהבת.
(לי קרה שהערתי למנהלת על השפלה של בנות,
והיא ממש הקשיבה והבינה את מה שקרה, אולי יעזור לפעם אחרת)
בדיוק ההפך.
תגידי לבת שלך- "המורה דאגה לך, פחדה שיקרה לך משהו. יכול להיות שהצורה לא הייתה מתאימה, גם מורות טועות. אבל את- צריכה להקשיב לה, ויותר מזה- לקחת אחריות על החיים שלך"
ולמורה- "תודה על האחריות, אנחנו מעריכים את זה מאוד. ועם זאת- לא מקובל עלי שהשפלה מהווה עונש"

• הוסף לסימניות
כל הכבוד שהצלחת להנחיל את חוסר האימון גם לילדים שלך.
ברכותי, זה היה משפט מאוד שנון
איכשהו כשיטת חינוך, זה כנראה לא מספיק להשפיל ילדה, חשוב מאוד גם להשפיל את אמא שלה העירנית לנפשה.
איזה יופי, ככה הן יתחנכו!

• הוסף לסימניות
לא באה לומר את דעתי בעניין אבל בארהב משתמשים בכיתה כזה -----https://www.amazon.com/-/he/%D7%A9%D7%A8%D7%A4%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%9D-Giantex-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%9F/dp/B079BQ997P?th=1 כדי לעזור לתלמידי מתקשים וכך מונעים גם נפילות אולי המורה תסכים שהיא תשתמש בכזה כיסא
לא הצלחתי להבין מה הקונספט של הכיסא הזה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה