האם ואיך אתם קונים תוכנות?

• הוסף לסימניות
אנא הצביעו באמת, הסקר אינו מראה מי בחר מה

• הוסף לסימניות
1. פותח את מנהל החבילות.
2. רושם את שם התכנה.
3. מסמן V והחל.
פה נגמרה מלאכת ההתקנה.

• הוסף לסימניות
שאלתי אם אתם קונים לא איך אתם מתקינים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;391095:
1. פותח את מנהל החבילות.
2. רושם את שם התכנה.
3. מסמן V והחל.
פה נגמרה מלאכת ההתקנה.
מקסימום רושם במסוף.

• הוסף לסימניות
גירסת סטודנט זה נקרא לקנות?
זה מן משהו פרווה באמצע.

• הוסף לסימניות
שאלתי אם אתם קונים לא איך אתם מתקינים
כך אני קונה אם לא הבנת הכל חינם (לינוקס)

ציטוט:
<table border="0" cellpadding="8" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset;"> פורסם במקור על ידי trew
1. פותח את מנהל החבילות.
2. רושם את שם התכנה.
3. מסמן V והחל.
פה נגמרה מלאכת ההתקנה.

</td> </tr> </tbody></table>
מקסימום רושם במסוף.
כן חשבתי לכתוב

קוד:
urpmi firefox
אבל אז אף אחד לא היה מבין אותי

• הוסף לסימניות
יש ברשת האינטרנט המון חנויות חינמיות שמוכרות לכם הכל. מה שנדרש הוא להמתין בזמן ההורדה ולהנות

• הוסף לסימניות
מתוך בירורים קטנים שעשיתי בנושא עלו כמה נקודות: מכיוון שמדובר בבעלי חברה שאינם יהודים, ישנם כמה דעות הלכתיות וכל רב פוסק קצת שונה. אך מסתמן שאסור להוריד ולמכור לאחרים דיסק צרוב עם תוכנות תמורת רווח!
לשימוש אישי למטרות תחביב, נוטים יותר להקל. ולשימוש מקצועי יש פן נוסף והוא האם היית קונה את התוכנה או את הפלאגין במחיר מלא, ורק בגלל שחבר הביא לך צרוב - לא תקנה, או שלא היית קונה מקורי בכל מקרה..
ואגב.. לצרוב או להוריד גירסה ישנה שנמרכת בחנויות בחצי או רבע מחיר זה לא פותר שום בעיה! מי שסובר שצריבה זה השגת גבול או גניבה - גם במקרה הזה הגניבה אותה גניבה, רק שכאן הוא גנב כמה מאות שקלים פחות.. וכידוע שבהלכה גניבה והשגת גבול אינם נמדדית על פי כמות. אם זה גניבה אז גם אם התוכנה עלתה שקל - גנבתם. ואם זה לא גניבה אז גם אם התוכנה עולה 15,000 ש"ח - זה אותו דבר.
לדעתי האופציה בסקר של המתנה לגירסה חדשה והורדת הגירסה הישנה אינה מלמדת על אנשים ישרים יותר אלא על אנשים שמנסים להשתיק את מצפונם ע"י תיחכום בגרוש...

• הוסף לסימניות
קונה.

לא מבין איך אנשים יראי שמים שורפים אלפים על מצלמות כאלו וציוד כזה ומחשב כזה, ועל כל פיפס של זיכרון או כרטיס מסך. ורק שמגיע נושא התוכנה שבלעדיה כל הפלטפורמה של המחשב היתה מיותרת פתאום נגמר הכסף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;392013:
מתוך בירורים קטנים שעשיתי בנושא עלו כמה נקודות: מכיוון שמדובר בבעלי חברה שאינם יהודים, ישנם כמה דעות הלכתיות וכל רב פוסק קצת שונה. אך מסתמן שאסור להוריד ולמכור לאחרים דיסק צרוב עם תוכנות תמורת רווח!
לשימוש אישי למטרות תחביב, נוטים יותר להקל. ולשימוש מקצועי יש פן נוסף והוא האם היית קונה את התוכנה או את הפלאגין במחיר מלא, ורק בגלל שחבר הביא לך צרוב - לא תקנה, או שלא היית קונה מקורי בכל מקרה...

אשמח לראות פסיקה שמתירה שמוש לא חוקי או שמחלקת בין מקצוע לתחביב.
לא מבין מה החלוקה הזו.

• הוסף לסימניות
ברגע שמדובר ביצירה של גויים, כללי הגנבה מורכבים יותר. כל אחד יעשה כפי שיורהו רבו.
אני אישית לא קונה. אני לא גאה בכך.. אך אני לא אוהב זה אנשים שמדברים גבוה וקונים תוכנות חוקיות, אך עמוק בתוך המחשב אתה תמצא פה איזה יצירה לא חוקית ושם איזה פלאגין לא חוקי שחבר הביא ועוד כמה קישקושים לא מקוריים - העיקר את תוכנת העריכה הם קנו בכסף מלא. בנינו רק המוזיקה שיש כאן לכל אחד אמורה לעלות למעלה מ10,000 ש"ח, ואני לא מגזים!
אז לפני שאתם מטיפים לנו מוסר - תהיו באמת ישרים גם כלפי פנים ותמחקו את כל המוזיקה שקיימת לכם במחשב שמקורה איננו חוקי ותגשו לגל פז ותשלמו על כל אלבום 30-50 ש"ח.
זה לא חכמה לקנות תוכנה אחת או 2 מקוריים ולהתהדר על כולם תוך השתקת המצפון, ובו ברגע להשתמש בדברים אחרים לא מקוריים.
ואני מוכן לחתום לכם על היקר לי שאף אחד כאן לא נקי מהורדות לא חוקיות!
אז אל תבלבלו לי את המוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;398619:
קונה.

לא מבין איך אנשים יראי שמים שורפים אלפים על מצלמות כאלו וציוד כזה ומחשב כזה, ועל כל פיפס של זיכרון או כרטיס מסך. ורק שמגיע נושא התוכנה שבלעדיה כל הפלטפורמה של המחשב היתה מיותרת פתאום נגמר הכסף.

השוואה לא נכונה.
על מצלמה וכו' מוכרחים מבחינה הלכתית לשלם.
על תוכנה, שהיא קניין רוחני, ובייחוד כאשר מדובר על קניין של גויים, ובייחוד כאשר מדובר על העתקה ממועתק, צרוב וכד', אין הלכה ברורה שחייבים לשלם, אלא יש צדדים לכאן ולכאן.
הגישה שהבאת, צל99, היא רגשית ולא הלכתית, ו"אנשים יראי שמים" שמים את ההלכה במרכז ועל פיה קובעים את רגשותיהם והנהגותיהם.

גילוי נאות: אני בעלת חבילת תוכנות מקוריות, תודות לרכישה המשותפת והזולה דרך פרוג וסופטסייל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;398916:
ברגע שמדובר ביצירה של גויים, כללי הגנבה מורכבים יותר. כל אחד יעשה כפי שיורהו רבו.
אני אישית לא קונה. אני לא גאה בכך.. אך אני לא אוהב זה אנשים שמדברים גבוה וקונים תוכנות חוקיות, אך עמוק בתוך המחשב אתה תמצא פה איזה יצירה לא חוקית ושם איזה פלאגין לא חוקי שחבר הביא ועוד כמה קישקושים לא מקוריים - העיקר את תוכנת העריכה הם קנו בכסף מלא. בנינו רק המוזיקה שיש כאן לכל אחד אמורה לעלות למעלה מ10,000 ש"ח, ואני לא מגזים!
אז לפני שאתם מטיפים לנו מוסר - תהיו באמת ישרים גם כלפי פנים ותמחקו את כל המוזיקה שקיימת לכם במחשב שמקורה איננו חוקי ותגשו לגל פז ותשלמו על כל אלבום 30-50 ש"ח.
זה לא חכמה לקנות תוכנה אחת או 2 מקוריים ולהתהדר על כולם תוך השתקת המצפון, ובו ברגע להשתמש בדברים אחרים לא מקוריים.
ואני מוכן לחתום לכם על היקר לי שאף אחד כאן לא נקי מהורדות לא חוקיות!
אז אל תבלבלו לי את המוח

אתה מוזמן אלי הביתה ולחפש הורדות לא חוקיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;398937:
השוואה לא נכונה.
על מצלמה וכו' מוכרחים מבחינה הלכתית לשלם.
על תוכנה, שהיא קניין רוחני, ובייחוד כאשר מדובר על קניין של גויים, ובייחוד כאשר מדובר על העתקה ממועתק, צרוב וכד', אין הלכה ברורה שחייבים לשלם, אלא יש צדדים לכאן ולכאן.
הגישה שהבאת, צל99, היא רגשית ולא הלכתית, ו"אנשים יראי שמים" שמים את ההלכה במרכז ועל פיה קובעים את רגשותיהם והנהגותיהם.

גילוי נאות: אני בעלת חבילת תוכנות מקוריות, תודות לרכישה המשותפת והזולה דרך פרוג וסופטסייל.

את יכולה להביא פסק ברור שמותר להוריד תוכנה?
הכי קל זה לזרוק סיסמאות.

והגישה שהבאתי היא ממש לא רגשית.
גם אם נניח ומדובר במחלוקת (ואני מחכה לסימוכין).

את אוכלת חלב עכו"מ?
את סומכת על היתר מכירה?
ועוד עשרות דוגמאות.

לסמוך על היתר אפור וסמוי זו לא דרך של יראי שמיים.
בטח ובטח שה"היתר ההלכתי" פוגע במוסר בצורה הבסיסית ביותר שלו.

• הוסף לסימניות
אם אני גנבתי מוצר מהמכולת - זו גניבה
אם הורדתי או צרבתי יצירה לא חוקית של יהודי - פגעתי בפרנסתו. יש על כך מחלוקת האם זה נחשב לגניבה גופא אך רוב מוחלט של הרבנים אוסרים זאת, שכן ליוצר היהודי נגרם נזק והפסד ולכן יש כאן גם צד מסוים שמפרש את זה כסוג של גניבה
אם הורדתי יצירה של גויים - על כך יש מחלוקת בין הרבנים האם זה גניבה ממש והאם זה אסור או מותר. יש רבנים שאוסרים זאת משום מראית עין וחילול ה', ויש רבנים שאוסרים זאת מסיבות אחרות. אך יש מחלוקת האם זה נחשב לגניבה, ובניגוד ליהודי לא כולם אוסרים זאת, כלומר יש רבנים שאומרים לך אני לא יכול להתיר לך לעשות כך וכך אך אני גם לא אוסר זאת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;399024:
אם אני גנבתי מוצר מהמכולת - זו גניבה
אם הורדתי או צרבתי יצירה לא חוקית של יהודי - פגעתי בפרנסתו. יש על כך מחלוקת האם זה נחשב לגניבה גופא אך רוב מוחלט של הרבנים אוסרים זאת, שכן ליוצר היהודי נגרם נזק והפסד ולכן יש כאן גם צד מסוים שמפרש את זה כסוג של גניבה
אם הורדתי יצירה של גויים - על כך יש מחלוקת בין הרבנים האם זה גניבה ממש והאם זה אסור או מותר. יש רבנים שאוסרים זאת משום מראית עין וחילול ה', ויש רבנים שאוסרים זאת מסיבות אחרות. אך יש מחלוקת האם זה נחשב לגניבה, ובניגוד ליהודי לא כולם אוסרים זאת, כלומר יש רבנים שאומרים לך אני לא יכול להתיר לך לעשות כך וכך אך אני גם לא אוסר זאת

שוב-
במקום להגיד יש ויש.
אתה יכול לתת לי שם של פוסק בעל שם שמתיר הורדת תוכנה מקצועית לשמוש מסחרי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה