מקסימום רושם במסוף.נכתב ע"י trew;391095:1. פותח את מנהל החבילות.
2. רושם את שם התכנה.
3. מסמן V והחל.
פה נגמרה מלאכת ההתקנה.
כך אני קונה אם לא הבנת הכל חינם (לינוקס)שאלתי אם אתם קונים לא איך אתם מתקינים
כן חשבתי לכתוב
urpmi firefox
עובדה שהבנתי.נכתב ע"י trew;391133:כן חשבתי לכתוב
אבל אז אף אחד לא היה מבין אותיקוד:urpmi firefox
נכתב ע"י trew;391133:כן חשבתי לכתוב
אבל אז אף אחד לא היה מבין אותיקוד:urpmi firefox
נו, הוא התכוון לאף שלך בלבד...נכתב ע"י DDFF;391482:עובדה שהבנתי.
נכתב ע"י yosale;392013:מתוך בירורים קטנים שעשיתי בנושא עלו כמה נקודות: מכיוון שמדובר בבעלי חברה שאינם יהודים, ישנם כמה דעות הלכתיות וכל רב פוסק קצת שונה. אך מסתמן שאסור להוריד ולמכור לאחרים דיסק צרוב עם תוכנות תמורת רווח!
לשימוש אישי למטרות תחביב, נוטים יותר להקל. ולשימוש מקצועי יש פן נוסף והוא האם היית קונה את התוכנה או את הפלאגין במחיר מלא, ורק בגלל שחבר הביא לך צרוב - לא תקנה, או שלא היית קונה מקורי בכל מקרה...
נכתב ע"י צל99;398619:קונה.
לא מבין איך אנשים יראי שמים שורפים אלפים על מצלמות כאלו וציוד כזה ומחשב כזה, ועל כל פיפס של זיכרון או כרטיס מסך. ורק שמגיע נושא התוכנה שבלעדיה כל הפלטפורמה של המחשב היתה מיותרת פתאום נגמר הכסף.
נכתב ע"י yosale;398916:ברגע שמדובר ביצירה של גויים, כללי הגנבה מורכבים יותר. כל אחד יעשה כפי שיורהו רבו.
אני אישית לא קונה. אני לא גאה בכך.. אך אני לא אוהב זה אנשים שמדברים גבוה וקונים תוכנות חוקיות, אך עמוק בתוך המחשב אתה תמצא פה איזה יצירה לא חוקית ושם איזה פלאגין לא חוקי שחבר הביא ועוד כמה קישקושים לא מקוריים - העיקר את תוכנת העריכה הם קנו בכסף מלא. בנינו רק המוזיקה שיש כאן לכל אחד אמורה לעלות למעלה מ10,000 ש"ח, ואני לא מגזים!
אז לפני שאתם מטיפים לנו מוסר - תהיו באמת ישרים גם כלפי פנים ותמחקו את כל המוזיקה שקיימת לכם במחשב שמקורה איננו חוקי ותגשו לגל פז ותשלמו על כל אלבום 30-50 ש"ח.
זה לא חכמה לקנות תוכנה אחת או 2 מקוריים ולהתהדר על כולם תוך השתקת המצפון, ובו ברגע להשתמש בדברים אחרים לא מקוריים.
ואני מוכן לחתום לכם על היקר לי שאף אחד כאן לא נקי מהורדות לא חוקיות!
אז אל תבלבלו לי את המוח
נכתב ע"י GRN;398937:השוואה לא נכונה.
על מצלמה וכו' מוכרחים מבחינה הלכתית לשלם.
על תוכנה, שהיא קניין רוחני, ובייחוד כאשר מדובר על קניין של גויים, ובייחוד כאשר מדובר על העתקה ממועתק, צרוב וכד', אין הלכה ברורה שחייבים לשלם, אלא יש צדדים לכאן ולכאן.
הגישה שהבאת, צל99, היא רגשית ולא הלכתית, ו"אנשים יראי שמים" שמים את ההלכה במרכז ועל פיה קובעים את רגשותיהם והנהגותיהם.
גילוי נאות: אני בעלת חבילת תוכנות מקוריות, תודות לרכישה המשותפת והזולה דרך פרוג וסופטסייל.
נכתב ע"י yosale;399024:אם אני גנבתי מוצר מהמכולת - זו גניבה
אם הורדתי או צרבתי יצירה לא חוקית של יהודי - פגעתי בפרנסתו. יש על כך מחלוקת האם זה נחשב לגניבה גופא אך רוב מוחלט של הרבנים אוסרים זאת, שכן ליוצר היהודי נגרם נזק והפסד ולכן יש כאן גם צד מסוים שמפרש את זה כסוג של גניבה
אם הורדתי יצירה של גויים - על כך יש מחלוקת בין הרבנים האם זה גניבה ממש והאם זה אסור או מותר. יש רבנים שאוסרים זאת משום מראית עין וחילול ה', ויש רבנים שאוסרים זאת מסיבות אחרות. אך יש מחלוקת האם זה נחשב לגניבה, ובניגוד ליהודי לא כולם אוסרים זאת, כלומר יש רבנים שאומרים לך אני לא יכול להתיר לך לעשות כך וכך אך אני גם לא אוסר זאת
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים