איפה קונים את הפיצ'ר הזה של בחינת כליות ולב? אני אלך לעמוד בתור.מקובלות חברתית - בכיף... אגב, המון עבירות יושבות על הבסיס הזה... לצערינו... וד"ל...
נראלי קצת סטיה מהנושא...איך חיה כזאת!!!
המ
לצר יוצא לפחות עם שכר מינימום!!!
ומשם והלאה - לא בא לי לעזור לו בגרם!!! רק לחרדי!!! ולא ל'דתי'... שיש לו עוד כל מיני סעיפים לדת... יש מספיק אברכים רעבים ללחם!!!!
למה בשטיבלאך לא רואים כמעט מישהו שמוציא אפילו מטבע של עשר ש"ח לקבצן של צדקה? ובמסעדה בכיף משחררים ל'דתי'... 30-60 ש"ח?....
תתאפסוווווווווווווווווווווווווו מהררררררררררררר
סימן שהבנת אותי נכון - לפי התגובה...איפה קונים את הפיצ'ר הזה של בחינת כליות ולב? אני אלך לעמוד בתור.
יש אנשים שהכל מנוהל אצלם לפי אנחנו והם. משם הכל מתחיל והכל נגמר. זכותם.אבל בהחלט יש מקומות שאתה מרגיש חובה פנימית לנותן השירות שמולך...
אם יש הרגשה פנימית שרוצה לתת, אש תני כמה ולמי שבא לך... מה הקשר למקצוע שלו? אם הנהג המתין לך עוד 3 שניות ולא טרק לך את הדלת באוטובוס - גם מומלץ לתת לו טיפ...נראלי קצת סטיה מהנושא...
מתן "טיפ" הוא דבר מאוד מקובל בעולם לנותני שירות בכל המובנים.
ישראל היא המדינה היחידה שמזלזלת בנותני השירות...
אף אחד לא מחייב אותך לתת טיפ, וביננו לא כל מקום ראוי לטיפ...
אבל בהחלט יש מקומות שאתה מרגיש חובה פנימית לנותן השירות שמולך...
אתה נותן "טיפים" כאלה לאנשים ביום יום בלי שאתה שם לב בכלל...אם יש הרגשה פנימית שרוצה לתת, אש תני כמה ולמי שבא לך... מה הקשר למקצוע שלו? אם הנהג המתין לך עוד 3 שניות ולא טרק לך את הדלת באוטובוס - גם מומלץ לתת לו טיפ...
וכן למכולת שהשאיר פתוח אחרי שעת הסגירה..
וגם למנקה רחובות שמנקה לך...
תחשבו מה שבא לכם...יש אנשים שהכל מנוהל אצלם לפי אנחנו והם. משם הכל מתחיל והכל נגמר. זכותם.
הם רק לא מבינים שלאחרים מותר לחשוב שונה.
זה לא טיפ ממני, זה דרבון של החברה לתוצאות טובות מעובדיה...אתה נותן "טיפים" כאלה לאנשים ביום יום בלי שאתה שם לב בכלל...
רק אם הם חרדים - זה מותר, כי הרי כל רישום לגמ"ח המרכזי דרך נציג - זו גרך לתת 'טיפ' לאותו נציג..
ואפילו הלוואה שלקחת מהבנק / חברת האשראי מזכה את הנותן ב'טיפ' הרבה יותר גבוה ממה שנותנים במסעדה...
זו דרך העולם, נתינת טיפ/בונוס לנותני השירות.
במסעדות אתה פשוט 'יודע' שאתה נותן...בשאר המקומות או שלא אומרים לך או מכניסים לך את זה במחיר...
ולמה למלצר זה בכזה סכום ובכזה כיף.. ולנהג רק מה שהחברה נותנת לו אגורה על כל תיקוף... מידיעה...אתה נותן "טיפים" כאלה לאנשים ביום יום בלי שאתה שם לב בכלל...
רק אם הם חרדים - זה מותר, כי הרי כל רישום לגמ"ח המרכזי דרך נציג - זו גרך לתת 'טיפ' לאותו נציג..
ואפילו הלוואה שלקחת מהבנק / חברת האשראי מזכה את הנותן ב'טיפ' הרבה יותר גבוה ממה שנותנים במסעדה...
זו דרך העולם, נתינת טיפ/בונוס לנותני השירות.
במסעדות אתה פשוט 'יודע' שאתה נותן...בשאר המקומות או שלא אומרים לך או מכניסים לך את זה במחיר...
אז אמרתי, מכניסים את זה במחיר של "הכל כלול" בלי שאתה יודע בכלל...זה לא טיפ ממני, זה דרבון של החברה לתוצאות טובות מעובדיה...
כמובן את כל ההוצאות בסוף אני משלם גם את ההוצאות של הדלק של הרכב של המנהל...
זו פרשנות שלך ושלך בלבד.מי שמתנהל על מוסכמות חברתיות, יש עוד המון דברים שיעשה, ולצערינו המצב שלו גרוע...
נהג היום מרוויח למעלה מ10 ש"ח יותר לשעה מכל נותן שירות...ולמה למלצר זה בכזה סכום ובכזה כיף.. ולנהג רק מה שהחברה נותנת לו אגורה על כל תיקוף... מידיעה...
ממש לא התכוונתי להשתלח באף אחד. ומבקש סליחה אם מישהו הרגיש כך לרגע..זו פרשנות שלך ושלך בלבד.
נתינת טיפ על בסיס מוסכמה חברתית לא קשורה לקיום כלל המצוות.
אגב, המתנהלים לפי דרך התורה גם מדברים בצורה מכובדת ולא משתלחים באנשים שחושבים אחרת מכם.
והקופאית?... גם עושה יותר מהמלצר?...נהג היום מרוויח למעלה מ10 ש"ח יותר לשעה מכל נותן שירות...
אבל שוב, זה לא הענין ולדעתי סטית קצת מהנושא...
כל אחד יעשה את שרואה לנכון / שמורים לו רבותיו...
יש צורה להתבטא ובטח לא להחליט ולכתוב שמי שנותן טיפ על בסיס מוסכמה חברתית גם לא מקיים מצוות כפי שפירטת.ממש לא התכוונתי להשתלח באף אחד. ומבקש סליחה אם מישהו הרגיש כך לרגע..
אמרתי לפי הפרשנות שלי לפי מה שאני מכיר את הסביבה שלי בלבד..
אני לא מכיר פה אף אחד, ואין לי כלום נגד אף אחד - אמרתי את דעתי, ומי שרוצה שיאמר את דעתו...
דמוקרטיה בעיצומה!!!
תעלה קצת למעלה תראה מה כתבתי על ענין השירות בישראל....והקופאית?... גם עושה יותר מהמלצר?...
מה שהופך את זה לחובה הלכתית זו מנהג המדינה ששכרם מורכב גם מהטיפים.קראתי. אבל האם זה הופך את זה גם לחובה הלכתית?
הבנת ההיגיון או אי הבנתה לא מהווה שיקול לא לחובה חוקית ובודאי שלא לחובה הלכתית.ומה ההיגיון בזה שדווקא מלצרים יקבלו טיפ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים