- הוסף לסימניות
לגמרי נכוןנא לא להאכיל את הטרול
לגמרי נכוןנא לא להאכיל את הטרול
מוזר או לא, זו מציאות.טיפ זה מושג מאוד מוזר.
אין שום בעל מקצוע שמקבל פתאום 10% יותר, בלי תמחור ברור מראש (התפריט לא כולל את 10% הנוספים)
מדובר בעיוות מחשבתי.
יש מספיק מקצועות שכוללים גם בונוסים, ואף פעם לא מציקים עם זה ללקוח.
תן לי לנחש שאתה לא ממש מכיר חילונים.ההתנהגות של 'הם' כלפינו בכל התקופה האחרונה נתנה סופר ביטוי כמה אין לנו איתם שמץ של קשר... והם שונאים אותנו עד עמקי נשמתם... שנאת עם הארץ אמיתית!!! ואין לנו שום עניין לדאוג לאוכלוסיות המוחלשות שלהם...
פעם שמעתי בשם הרב ואזנר זצוק"לתכל'ס מה פסק הלכה של הרבנים?
אסביר, כתוב שהטיפ הוא חלק מהשכר של המלצר.אני אמיתי ולא מבין מה הקשר לתגובה.
קראתי הכל...
ראשית, לא כתוב שזה החוק - כתוב שאם קיבל הרי שכך וכך... אבל זה לא חוק לתת את התשר כלשונם...
זה ממש לא שטויות חבל לזלזל בכל מעשה טוב אפילו קטןבבקשה תתחילו לחלק שטרות ברחובות גם יעשה קידוש ה' גדול...
ואולי כל אחד יתקן את לבושו ברחוב לפי ההלכה בעוד 10% יעשה עוד יותר קידוש ה' גדול... וגם אם רק 5%...
כל אחד עושה בסוף מה שבא לו ולא בדיוק חושב על הקידוש ה'...
בתפילת שחרית הוא נמצא 7 דקות כולל בילוי עם חברים, אחר כך נותן טיפ למלצר פרחח חילוני שיהיה לו לעשות עוד כמה עבירות בלילה 10%, וחוזר למנחה לשטיבל מוציא חצי שקל במצב הטוב לאברך שאוסף כסף לחשבון חשמל ולעוף לשבת...
תפסיקו עם השטויות...
אז אל תלכו למסעדה ותרמו את סכום הסעודה לכולל אברכים או לחילופין לסעודת עניים.איך חיה כזאת!!!
המ
לצר יוצא לפחות עם שכר מינימום!!!
ומשם והלאה - לא בא לי לעזור לו בגרם!!! רק לחרדי!!! ולא ל'דתי'... שיש לו עוד כל מיני סעיפים לדת... יש מספיק אברכים רעבים ללחם!!!!
למה בשטיבלאך לא רואים כמעט מישהו שמוציא אפילו מטבע של עשר ש"ח לקבצן של צדקה? ובמסעדה בכיף משחררים ל'דתי'... 30-60 ש"ח?....
תתאפסוווווווווווווווווווווווווו מהררררררררררררר
אגב, בהלכות צדקה יש חילוק בין מי שפושט ידו למי שלא...איך חיה כזאת!!!
המ
לצר יוצא לפחות עם שכר מינימום!!!
ומשם והלאה - לא בא לי לעזור לו בגרם!!! רק לחרדי!!! ולא ל'דתי'... שיש לו עוד כל מיני סעיפים לדת... יש מספיק אברכים רעבים ללחם!!!!
למה בשטיבלאך לא רואים כמעט מישהו שמוציא אפילו מטבע של עשר ש"ח לקבצן של צדקה? ובמסעדה בכיף משחררים ל'דתי'... 30-60 ש"ח?....
תתאפסוווווווווווווווווווווווווו מהררררררררררררר
יש כאן שאילה הלכתית מה בקשר לטיפ במסעדות.הלוואי שכל אחד ייתן מכל קניה שלו לשבת ומכל ארוחה זוגית שלו ומכל בגד שקונה 10% לנצרכים שבסביבתו... אח/ות, דוד/ה, אברך וכל מי שנקלע לצורך כזה...
הרבה הרבה לפני שאתן שקל לחילוני בשביל אוכל לכלבים שלו...
השכר בסיס שלהם הוא הרבה יותר גבוהממש לא הבנתי למה המלצר מקבל טיפ מהר יותר מנהג אוטובוס או עובד אשפה...
מאוד חשוב לתת לאברכים ולנזקקים!אתן טיפ לאברך שלומד או עובד... הכסף יגיע למקומות הרבה יותר חשובים, ותקבלו על זה יותר שכר...
רעיון מבריק ... איך לא חשבת על זה עד היום...אבל היוזמה שלך היא אדירה!! שיהיה דבר כזה טיפ לאברך. שבכל קניה ביש או בכל הוצאה לנופש, תפריש 10% טיפ, לאברך שגר בשכנותך, וממית עצמו באהלה של תורה. אחלה אוכלוסיה מוחלשת, הקידוש ה' הכי גדול שיש, והכל כולל הכל, מעשה אדיר כזה באמת לדעתי יש לתקן תקנה כזאת.
לא חושב שזה המצב.נא לא להאכיל את הטרול
למעשה המונח הנ"ל לא הוזכר כלל בדברי המצדדים בעד נתינת טיפ. ככה זה כשיורים ואחר כך מסמנים מטרה."קידוש ה'", וכו'
הציניות מה זה לא במקום...רעיון מבריק ... איך לא חשבת על זה עד היום...
האמת שאני כבר כבר איזה 20 שנה עושה את זה...
מידי חודש אני מעביר מעשר מכל הכנסה לאברכים.
אה... נדמה לי שחז"לינו כבר תיקנו משהו כזה פעם.. מעשר כספים קוראים לזה...
הוא כן נכתב.למעשה המונח הנ"ל לא הוזכר כלל בדברי המצדדים בעד נתינת טיפ. ככה זה שיורים ואחר כך מסמנים מטרה.
בהחלט מעלה גדולה לתת חומש!!מעשר כספים, זה 10% מההכנסה, ואני מדבר על 10% מההוצאה אחרי שכבר שילמת מעשר כספים. הרי הבא למסעדה גם שילם כבר מעשר כספים. לא? והוא משלם כעת טיפ.
לתשומת ליבך @shira bira זה נכתב?הטיפ נוצר ממצב שבו אנשים שרעבו ללחם עבדו ממסעדות.
באמת מוזר אבל זה מנהג המקום ומבחינה הלכתית מי שנכנס למסעדה לאכול
זה על דעת זה שישלם עוד 10 אחוז.
כדאי דוקא להוסיף עוד כמה שקליןם בפרט אם השירות היה טוב
וכמה מילים טובות
זה יוצר קידוש ה' גדול!
שוב אענה לך שזה לא קשור?בהחלט מעלה גדולה לתת חומש!!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים