דרוש מידע האם יש חובה הלכתית לתת טיפ במסעדות?

• הוסף לסימניות
רק שלפעמים היחס מזעזע, ומגיע לסועדים טיפ או פיצוי, וכאילו זה לא מספיק עוד מכריחים אותנו לשלם על השירות הנהדר...
השאלה ההלכתית צריכה להיות האם יש לשלם בכל מקרה את הטיפ או האם מותר לנכות טיפ עקב שירות ויחס גרוע?

• הוסף לסימניות
מסכימה שישנם מקומות שהשירות טעון שיפור. אפשר למסור זאת להנהלת המסעדה אבל לא חושבת שאמורים להשתמש בזה כנימוק לא לשלם 10%. בטח לא מול אוכלוסיה מוחלשת.
לא כל המלצרים/ת מוגדרים כאוכלוסיה מוחלשת...רבים מהם סטודנטים שחיים טוב מאד
מאד תלוי היכן.

• הוסף לסימניות
מי שחי טוב לא הולך לעבוד במלצרות.
הרבה עושים את זה כתוספת הכנסה וממש לא רעבים ללחם
יש כאלה שאוהבים את זה. ויש מקומות ששווה לעבוד בהם.
בכל אופן אם היחס או השירות לא משהו אפשר לדבר על כך בכבוד עם המקום.

צריך גם להבדיל בין מקומות שהמלצר מקבל ישירות את הטיפ מהסועדים
לבין המקומות שמחלקים את הטיפים בין כולם
לבין המקומות שההנהלה לוקחת הכל לעצמה, כן גם זה יש.
לכן כששאלתי פעם מלצרית ענתה בכנות שאם אני רוצה שיגיע אליה-עדיף במזומן..

• הוסף לסימניות
לאו דווקא יש כאלו שמגיעים כי החברים שלהם מלצרים...
לדעתי יש בזה עניין חברתי
הרבה עושים את זה כתוספת הכנסה וממש לא רעבים ללחם
יש כאלה שאוהבים את זה. ויש מקומות ששווה לעבוד בהם.
בכל אופן אם היחס או השירות לא משהו אפשר לדבר על כך בכבוד עם המקום.

צריך גם להבדיל בין מקומות שהמלצר מקבל ישירות את הטיפ מהסועדים
לבין המקומות שמחלקים את הטיפים בין כולם
לבין המקומות שההנהלה לוקחת הכל לעצמה, כן גם זה יש.
לכן כששאלתי פעם מלצרית ענתה בכנות שאם אני רוצה שיגיע אליה-עדיף במזומן..
זו אוכלוסיה מוחלשת כי לרוב אלו בני נוער שעובדים מצורך כלכלי דחוף וגם אם לא בד"כ לא ממש מודעים לזכויות שלהם והמעסיק מנצל זאת היטב במקרים רבים.
אני לא מדברת כלל על חובה הלכתית אלא חושבת שאנושית כדאי ויפה לשלם מה גם שמדובר ב10%.
כמו שמביאים בחשבון את עלות הבייביסיטר והנסיעה.

• הוסף לסימניות
קח נשימה עמוקה, תקרא את המידע החוקי בענין
ואז אם תהיה אמיתי מספיק תבחר להגיב שנית

אני אמיתי ולא מבין מה הקשר לתגובה.
קראתי הכל...

ראשית, לא כתוב שזה החוק - כתוב שאם קיבל הרי שכך וכך... אבל זה לא חוק לתת את התשר כלשונם...

לגבי הפגיעה באוכלוסייה המוחלשת - בבקשה תדאגו ראשית כל לשכן ממול שיושב ולומד כל היום עם מלגה מהכוילל של 2,000 ש"ח במצב הטוב, ושל אשתו עוד 4-8 אל"ש במצב עוד יותר טוב... ומפרנס 10 ילדים בלעה"ר...
הוא זקוק ל 10% מהארוחה שלכם הרבה יותר מאשר הבחורצ'יק שבא בגיל 18 רווק לעבוד במסעדה...
וגם אם הוא בן 45 עם משפחה עדיין השכר שלו יותר מהאברך בדלת ממול...

ממש לא הבנתי למה המלצר מקבל טיפ מהר יותר מנהג אוטובוס או עובד אשפה...

אני חושב שהגיע הזמן להפסיק להיות כל כך יפי נפש לחילונים שלא מפסיקים בכל אופן לקלל ולהתעלל בנו... ממש לא בא לתת להם אפילו טיפ של אגורה...
אתן טיפ לאברך שלומד או עובד... הכסף יגיע למקומות הרבה יותר חשובים, ותקבלו על זה יותר שכר...

הירגעו ובזמן...

• הוסף לסימניות
אני לא מדברת כלל על חובה הלכתית אלא חושבת שאנושית כדאי ויפה לשלם מה גם שמדובר ב10%.
הקופאית במכולת באה לעבוד ממצוקה הרבה יותר גדולה. בטוח לי!!!! הרב היותר אנושי לשים לה 50 ש"ח אחרי קניה מכובדת לשבת...
אגב, גם המטפלת במעון... וגם עוד כמה כאילו...

• הוסף לסימניות
זה יוצר קידוש ה' גדול!
בבקשה תתחילו לחלק שטרות ברחובות גם יעשה קידוש ה' גדול...

ואולי כל אחד יתקן את לבושו ברחוב לפי ההלכה בעוד 10% יעשה עוד יותר קידוש ה' גדול... וגם אם רק 5%...

כל אחד עושה בסוף מה שבא לו ולא בדיוק חושב על הקידוש ה'...

בתפילת שחרית הוא נמצא 7 דקות כולל בילוי עם חברים, אחר כך נותן טיפ למלצר פרחח חילוני שיהיה לו לעשות עוד כמה עבירות בלילה 10%, וחוזר למנחה לשטיבל מוציא חצי שקל במצב הטוב לאברך שאוסף כסף לחשבון חשמל ולעוף לשבת...

תפסיקו עם השטויות...

• הוסף לסימניות
זו אוכלוסיה מוחלשת כי לרוב אלו בני נוער שעובדים מצורך כלכלי דחוף וגם אם לא בד"כ לא ממש מודעים לזכויות שלהם והמעסיק מנצל זאת היטב במקרים רבים.
כמו שמביאים בחשבון את עלות הבייביסיטר והנסיעה.
1. איך אני יכולה להיות בטוחה שהם אכן מקבלים את הטיפ?
2. יש עוד הרבה סוגי עבודות שבד"כ העובדים שם הם אוכלוסיה מוחלשת, כגון, עובדי ניקיון, סדרנים ואורזים בסופרמקטים וכו למה הם כן והם לא?

• הוסף לסימניות
הלוואי שכל אחד ייתן מכל קניה שלו לשבת ומכל ארוחה זוגית שלו ומכל בגד שקונה 10% לנצרכים שבסביבתו... אח/ות, דוד/ה, אברך וכל מי שנקלע לצורך כזה...

הרבה הרבה לפני שאתן שקל לחילוני בשביל אוכל לכלבים שלו...

• הוסף לסימניות
הלוואי שכל אחד ייתן מכל קניה שלו לשבת ומכל ארוחה זוגית שלו ומכל בגד שקונה 10% לנצרכים שבסביבתו... אח/ות, דוד/ה, אברך וכל מי שנקלע לצורך כזה...

הרבה הרבה לפני שאתן שקל לחילוני בשביל אוכל לכלבים שלו...
אני מניחה שכולנו שומרי תומ"צ ונותנים מעשר ואף יותר ממשכורתנו ומכל הכנסה בלתי צפויה.
2. יש עוד הרבה סוגי עבודות שבד"כ העובדים שם הם אוכלוסיה מוחלשת, כגון, עובדי ניקיון, סדרנים ואורזים בסופרמקטים וכו למה הם כן והם לא?
אוכלוסיה מוחלשת זה רק נימוק אחד. השכר של מלצרים בבסיס נמוך יותר כי המעסיק מביא בחשבון את הטיפים.
אני בסך הכל ציינתי מהם הנימוקים שלי למתן טיפ.
אבל טיפ איננו צדקה.
ממ"ד, מסכימה % 100עם ההודעות שלך!
לפעמים מרוב התיפייפות לחילונים, אנחנו שוכחים את אחינו.
בפעם האחרונה שבדקתי גם חילונים הם יהודים ואחים ולא חסרים מלצרים דתיים אם זה מה שכואב לך.

• הוסף לסימניות
אז ממש אל תהיי בטוחה שהם מקבלים אותו/את כולו...
באחת השמחות שהוריי עשו, יושבי השולחנות השאירו סכומי כסף יפים מאוד כטיפ למלצרים... (זה היה סגנון אולם מסוים, אף אחד לא חייב אותם...) אפשר לומר שבסוף הערב כל מלצר יצא עם בערך 240 ש"ח טיפ...
אבל האמת שהם לא יצאו עם שום טיפ בכלל..
למחרת אמא של אחד המלצרים שמכירה איכשהו את אמא שלי סיפרה לה שבסוף הערב הרב מלצרים לקח להם את כל הטיפ ואמר להם שבגלל זה הם מקבלים משכורת...
ועוד אני יכולה לומר לך שישבנו פעם באחת הרשתות המוכרות של המסעדות החלביות, ויצא לנו לדבר עם המלצר וכו' אז הוא אמר לנו שבכל מקרה הוא חייב להעביר לרב מלצרים את היפ שהוא מקבל ולאחר מכן הרב מלצרים מחליט כמה כסף הוא לוקח מכלל הטיפים שנאספו באותו יום ומחלק להם שווה בשווה...

• הוסף לסימניות
איך חיה כזאת!!!
המ
השכר של מלצרים בבסיס נמוך יותר כי המעסיק מביא בחשבון את הטיפים
לצר יוצא לפחות עם שכר מינימום!!!
ומשם והלאה - לא בא לי לעזור לו בגרם!!! רק לחרדי!!! ולא ל'דתי'... שיש לו עוד כל מיני סעיפים לדת... יש מספיק אברכים רעבים ללחם!!!!
למה בשטיבלאך לא רואים כמעט מישהו שמוציא אפילו מטבע של עשר ש"ח לקבצן של צדקה? ובמסעדה בכיף משחררים ל'דתי'... 30-60 ש"ח?....

תתאפסוווווווווווווווווווווווווו מהררררררררררררר

• הוסף לסימניות
איך חיה כזאת!!!
המ

לצר יוצא לפחות עם שכר מינימום!!!
ומשם והלאה - לא בא לי לעזור לו בגרם!!! רק לחרדי!!! ולא ל'דתי'... שיש לו עוד כל מיני סעיפים לדת... יש מספיק אברכים רעבים ללחם!!!!
למה בשטיבלאך לא רואים כמעט מישהו שמוציא אפילו מטבע של עשר ש"ח לקבצן של צדקה? ובמסעדה בכיף משחררים ל'דתי'... 30-60 ש"ח?....

תתאפסוווווווווווווווווווווווווו מהררררררררררררר

עשית פה מטבוחה בין מקובלות חברתית ואנושית לחלק מן הדעות לבין מצוות צדקה. טיפ איננו צדקה.
אגב אם ניגשים אלי ברחוב לבקש צדקה אני לא בודקת אם יש כיפה או לא. נותנת מה שיש לי וזהו.
בשטיבלאך לא יצא לי לבקר.

• הוסף לסימניות
אני מניחה שכולנו שומרי תומ"צ ונותנים מעשר ואף יותר ממשכורתנו ומכל הכנסה בלתי צפויה.
אבל אם בא לך 'לעזור' ליהודי מעבר למעשר.. לתת טיפים... אז בבקשה.. יש עוד כמה כתובות לפני הפרחח במסעדה...

• הוסף לסימניות
אבל אם בא לך 'לעזור' ליהודי מעבר למעשר.. לתת טיפים... אז בבקשה.. יש עוד כמה כתובות לפני הפרחח במסעדה...
את הכסף שלי תשאירי לי לנהל בעצמי.
תודה על ההמלצות.

• הוסף לסימניות
עשית פה מטבוחה בין מקובלות חברתית ואנושית לחלק מן הדעות לבין מצוות צדקה. טיפ איננו צדקה.
אגב אם ניגשים אלי ברחוב לבקש צדקה אני לא בודקת אם יש כיפה או לא. נותנת מה שיש לי וזהו.
בשטיבלאך לא יצא לי לבקר.
מקובלות חברתית - בכיף... אגב, המון עבירות יושבות על הבסיס הזה... לצערינו... וד"ל...

מי ששאל הלכתית, ואמר שהם אוכלוסיה מוחלשת ומסכנה מאוד - להם מיועדות התגובות שלי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת