- הוסף לסימניות
לפי מנהג העולם? 10-12 אחוז.אוקי הבנו, ניתן טיפ.
כמה?
חייב 10% או לא?
לפי מנהג העולם? 10-12 אחוז.אוקי הבנו, ניתן טיפ.
כמה?
חייב 10% או לא?
מענין אותי אם זה חובה או לאלפי מנהג העולם? 10-12 אחוז.
זה הנוהג המקובל.מענין אותי אם זה חובה או לא
הייתי פעם במסעדה ונתנו משהו והמלצר התעקש על יותר
עוד לא הצלחתי להבין את הקשר בין זה לבין טיפ למלצר.מה עם טיפ לאברך, שנחשב כאוכלוסייה מוחלשת...
לא מצליחה לצטט את עצמי, אז מעתיקה שוב התייחסות הלכתית שמצאתי היום כשבדקתי את הנושא-לא חושב שיש דין הילכתי לתת טיפ....
כאן זה לא נחשב מנהג המדינה....עוד לא הצלחתי להבין את הקשר בין זה לבין טיפ למלצר.
לא מצליחה לצטט את עצמי, אז מעתיקה שוב התייחסות הלכתית שמצאתי היום כשבדקתי את הנושא-
(מאתר דין)
שלום וברכה,
בסוגי עבודות שנהוג לשלם טיפ’ מחובתו של הלקוח לשלם, כחלק מתשלום של שכירות פועלים. במלצרות המנהג ברור שמשלמים טיפ. בדברים אחרים שאין מנהג ברור אלא כל הרוצה נותן, אין הלקוח חייב לתת.
.בהצלחה
מקורות:
בקובץ מבקשי תורה תש”ס עמוד תכז הובא בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל שבמקום שנהוג לשלם טיפ למלצרים, חייבים לשלם זאת מדין מנהג המדינה. ונחשב כתשלום לפועל שחייב לשלם לו את שכרו.
נכון. אם אהיה מליונרית, בכיף לכולם אחלק.בפעם האחרונה שבדקתי גם חילונים הם יהודים ואחים ולא חסרים מלצרים דתיים אם זה מה שכואב לך.
ומה פרוג? לא אתר?הלכות מאתרים?
אם יש מקור- אז כן. אולי אני אברר את זה גם בעצמי, אבל יודעת שיש לזה התייחסות הלכתית.הלכות מאתרים?
למה החלטת שזה לא מנהג מדינה?חוץ מזה שזה לא נחשב מנהג המדינה....
לא הבנתי...והבן....
ואין צורך להאריך...
אבל זה לא צדקה.אני עדיין לא כזאת, ואת הכסף המיותר שיש לי לפעמים, אעדיף להביא לאחותי שבעלה יושב ולומד, או לשכנה, או אפילו לסתם עני בשכונה שלי.
עניי עירך קודמים. זה כבר מישהו אחר אמר.
השאלה חוזרת שוב, מה זה אומר כרכר סביבי? זה העבודה שלו בדיוק כמו הקופאי ועובד הניקיון.בהחלט לא קשור להכניס את כל היוזמות לאברכים בפורום הזה..
הלכת למסעדה ומישהו נתן לך שירות טוב וכרכר סביבך ואתה יודע שזה חלק משמעותי מהשכר שלו,
אל תעשה לומדעס. ובמקום לשלם 400 שקל על פולקע, תשלם עוד 40 ש"ח, ותעשה את היום ליהודי שבסך הכול היה שם ועזר לך במאור פנים.
מלון לדעתי זה פינוק יותר גדול ואף פעם לא שילמתי יותר ממה שכתוב.אם יש מקור- אז כן. אולי אני אברר את זה גם בעצמי, אבל יודעת שיש לזה התייחסות הלכתית.
למה החלטת שזה לא מנהג מדינה?
לא הבנתי...
אבל זה לא צדקה.
וזה לא כסף מיותר. זה חלק מהתשלום על פינוק שהחלטת לתת לעצמך.
ללכת למסעדה זה לא אוכל נפש, ולא חובה.
בפעם המי יודע כמה לאשכול זה: טיפ איננו צדקה ולכן המושג של עניי עירך לא קשור.נכון. אם אהיה מליונרית, בכיף לכולם אחלק.
אני עדיין לא כזאת, ואת הכסף המיותר שיש לי לפעמים, אעדיף להביא לאחותי שבעלה יושב ולומד, או לשכנה, או אפילו לסתם עני בשכונה שלי.
עניי עירך קודמים. זה כבר מישהו אחר אמר.
נכון.זה נטו מקובלות! אין לזה שום הסבר אחר!!
אז רק שתדעי שמנהג העולם הוא לתת טיפ לחדרנים.מלון לדעתי זה פינוק יותר גדול ואף פעם לא שילמתי יותר ממה שכתוב.
תחפשי פה באחד ההודעות שלי כבר כתבתי גם על זה שיש כאלה שמתייחסים אליהם כאל מלצרים (אבל בעיקר ראיתי את זה אצל לא דתיים ויותר חוצניקים.)גם לדיילים, שאגב שירות ומאור פנים, עליהם אפשר להגיד את זה, אף פעם לא נתתי להם טיפ
לא. הטיפ הא על השירות, לא על המוצר. גם במסעדה הטיפ הוא על השרות ולא על המנה.אגב, גם כשאני מתפנקת בארטיק אשלח למפעל טיפ?
מדריך טיולים זה שונה מהתחומים שמנהג העולם לתת בהם טיפ,גם בטיולים לא שילמתי יותר מהמסוכם.
הבנתי שזה לא צדקה. אני יודעת שזה לא צדקה.בפעם המי יודע כמה לאשכול זה: טיפ איננו צדקה ולכן המושג של עניי עירך לא קשור.
לא מתאים לך? אל תתני.
השירות הוא אחד מהסעיפים בתשלום מפוקפק במנות במסעדות (70 ש"ח על סלט נניח).הטיפ הא על השירות, לא על המוצר. גם במסעדה הטיפ הוא על השרות ולא על המנה.
אם זה לא צדקה אז אין צורך לצטט אותי ולכתוב עניי עירך קודמים.הבנתי שזה לא צדקה. אני יודעת שזה לא צדקה.
אני מנסה להבין מה זה כן. (חוץ ממקובלות)
כי שירות אני מקבלת מהרבה נותני שירות. ומלצרים אדיבים זה לא שירות ספייר.
ברור. רואים.אנחנו יפי נפש מקצועיים.
החכמתי. תודה!@malmala לא יודעת אם כבר ציטטתי את זה באחד מההודעות שלי, אבל מעתיקה שוב.
ידוע על הענקת טיפים עוד מתקופת הרומאים. הנוהג כפי שהוא מוכר כיום החל במאה ה-16 באנגליה בבתי עסק ציבוריים ובתים פרטיים. בבתים פרטיים התפתחה נורמה חברתית שאורחים העניקו תשר בסיום הביקור למשרתים, בגין ביצוע תפקידים שמעבר לתפקידיהם הרגילים. נורמה זו התרחבה עד שנהיה נהוג להעניק תשר גם במקרים בהם לא ניתן שירות מיוחד. במאה ה-18 התפתחה כבר ציפיה בקרב המשרתים לקבל תשר עבור שירותיהם, והוא כבר לא היווה תשלום בגין שירות מועדף אלא נתפס בפשטות על ידי האורחים כתשלום עבור האירוח. מוסד התשר התפשט ברחבי אירופה במאות ה-17 וה-18 והגיע במאה ה-19 לארצות הברית. ברבות השנים נחלש דווקא באירופה אך התחזק בארצות הברית
והשתמע מדברייך ומעוד כמה פה שזה נראה לכם כצדקה. אז לכן מדגישים שזה לא צדקה.
לא ידעתי שמקובל פה רק למלצרים...ושימי לב שמדובר על משרתים. ז"א נותני שירות.
בימינו, או לפחות בארץ, המקובל הוא למלצרים בלבד.
זה לא נכון.כאן זה לא נחשב מנהג המדינה....
הבעלי מסעדות החליטו את זה.....
ואכמ"ל
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים