- הוסף לסימניות
זה חוקי??יצא לי לראות חוזה העסקה של מלצרים במסעדה לא זולה. למרות אי החוקיות, החוזה כלל סעיף מפורש שבו צויין כי המלצר לא יקבל שכר מהמעסיק, ושכרו יהיה מן הטיפים בלבד.
זה חוקי??יצא לי לראות חוזה העסקה של מלצרים במסעדה לא זולה. למרות אי החוקיות, החוזה כלל סעיף מפורש שבו צויין כי המלצר לא יקבל שכר מהמעסיק, ושכרו יהיה מן הטיפים בלבד.
ממש לאזה חוקי??
אז יש כאן דוגמה בשימוש לרעה של הטיפים.ממש לא
זו בדיוק הייתה כוונתיאז יש כאן דוגמה בשימוש לרעה של הטיפים.
ניצול טוב ליבם של נותני הטיפים.
לתשומת לב הדואגים לאוכלוסיות המוחלשות.
נכון מאד.לדעתי בכלל כל האזכור של האברכים פה הוא זלזול בהם
ידוע לי ודי מקרוב.אז יש כאן דוגמה בשימוש לרעה של הטיפים.
ניצול טוב ליבם של נותני הטיפים.
לתשומת לב הדואגים לאוכלוסיות המוחלשות.
נכון מאד.
מה הקשר בין מלצרים לאברכים עמלי תורה???
זילות של המושג אברך.
זה באמת סובייקטיבי. האחד יראה באי דיבור על זה התעלמות וחוסר אכפתיות, והשני יראה בדיבור על העניין פחיתות כבוד. וכשם שפרצופיהן וכו'.
ידוע לי ודי מקרוב.
ועדיין אני בוחרת לתת טיפ. מי שלא - זכותו.
כי תמיד יש סיכוי שהמלצר יקבל לכיס לפחות חלק מן הטיפים. אם אני לא אתן הוא ודאי לא יקבל.האם אפשר לשאול למה את בוחרת לתת טיפ
למרות כל המידע על אוכלוסיות מוחלשות ועל כך שזה פוגע בהם בעקיפין?
הבעיה היא ש"בלת"ק".....בלת"ק
האשכול נפתח בשביל לחבוט או נטו לדעת את ההלכה?
קראתי כמה עמודים וזה מה שהרגשתיהבעיה היא ש"בלת"ק".....![]()
ההלכה היא כפי שכתבו כאן, שחייבים כי זה מנהג המדינה.קראתי כמה עמודים וזה מה שהרגשתי
פשוט אין לי סבלנות להגיע לסוף האשכול.
מענין אותי מה דעת ההלכה באמת בענין כי אני נמנית על אילו שנותנים טיפים..
כן, גם הבייביסיטר שלך היא מוחלשת, יותר מהמלצרים, אבל היא כנראה לא מצפה לטיפ, כי קודם שבכלל ישלמו לה ובזמן...
הבייבי סיטר שלך ספציפית.אז זהו שאני טוענת שהיא לא מוחלשת, לכל היותר חלשה. וגם זה לא.
הבייביסיטר שלי מגיעה ממשפחה תומכת וחזקה. יש לה ערכים טובים ודימוי עצמי גבוה. היא לומדת מקצוע ומממנת את עצמה בנתיים על ידי עבודה בשמירה על ילדים.
אם לא אשלם לה היא לא תבוא אלי יותר והביקוש לבייביסיטריות גבוה מההיצע כך שאפגע בעצמי בלבד.
מה מוחלש בה? מי החליש אותה?
כנראה שיש דברים שיכולים להבין רק אם גרים בפריפריה.הבייבי סיטר שלך ספציפית.
מכירה מספיק בנות שצריכות לפרנס את עצמן בלי משפחה חזקה ותומכת. והן כן צריכות להזכיר ולרדוף אחרי הכסף, כנראה לא כולן מעסיקות נחמדות כמוך וכמו @ארבע
ערכים טובים ודימוי עצמי גבוה לא קשורים לכאן, גם המלצרים יכולים להיות עם דמוי עצמי גבוה וערכים טובים, זה לא סותר שהם עובדים קשה על הכסף שלהם ומנוצלים ע"י המעסיקים.
אני גרה בירושלים, והבנות שאני מדברת עליהן גם גרות בירושלים.כנראה שיש דברים שיכולים להבין רק אם גרים בפריפריה.
בפריפריה אגב, גם נותנים צדקה לכל מי שדופק על הדלת וגם מעשרות לאברכים אבל כפי שאמרנו טיפ איננו צדקה.
הבייבי סיטר שלך ספציפית.
מכירה מספיק בנות שצריכות לפרנס את עצמן בלי משפחה חזקה ותומכת. והן כן צריכות להזכיר ולרדוף אחרי הכסף, כנראה לא כולן מעסיקות נחמדות כמוך וכמו @ארבע
ערכים טובים ודימוי עצמי גבוה לא קשורים לכאן, גם המלצרים יכולים להיות עם דמוי עצמי גבוה וערכים טובים, זה לא סותר שהם עובדים קשה על הכסף שלהם ומנוצלים ע"י המעסיקים.
כנראה שיש דברים שיכולים להבין רק אם גרים בפריפריה.
בפריפריה אגב, גם נותנים צדקה לכל מי שדופק על הדלת וגם מעשרות לאברכים אבל כפי שאמרנו טיפ איננו צדקה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים