עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם הסגנית קוראת לבת בדיסקרטיות, ומשחררת אותה הביתה (בתיאום עם ההורים) - החברות לא אמורות לדעת למה היא הלכה. ילדות משתחררות ונעדרות כל הזמן, מכל מיני סיבות. שיחשבו שיש לה תור לרופא, שיש להם ברית מחוץ לעיר, שהם נסעו לטיול משפחתי. חסרות סיבות?

כל עוד המורות והצוות ישמרו על סודיות מוחלטת, הילדה לא תהיה אומללה כי החברות לא ידעו למה היא לא מגיעה.
ברגע שזה יהיה חוק שצריך לאכוף אותו לא יהיה מצב לשמור על סודיות, ילדות הן לא טיפשות כולן יבינו למה היא בבית כמה ימים....
לדעתי זו התעללות נפשית וחברתית בילדות שלא יכולות לעזור לעצמן בענין, במקום להעניש את האמהות.

• הוסף לסימניות
ליום יומיים? :rolleyes:
כן.
ילדה אחרי טיפול יסודי אינה מדבקת.
גם אם נשארו אי אלו ביצים, הן לא תדבקנה אף אחת.
היא כן תידרש למעקב, ולטיפול חוזר בביצים שאולי תבקענה.
לא סיפור כ"כ גדול.

• הוסף לסימניות
זוכרת שהבן שלי היה קטנטן וחזר מהמטפלת (!) עם כינים כל פעם,
עד שהעזתי לשאול את המטפלת בחשש רב אם יש ילדים עם שער ארוך וזה...
היא מיד אמרה לי 'אין לך מושג כמה שאני מתביישת, זה הבת שלי שאני לא מצליחה להיפטר מהכינים שלה!!!"
עכשיו המטפלת - אישה נקייה ברמה היסטרית. הרבה יותר ממני
יש לה הרבה בנות. אצל כולן הצליחה למגר רק אצלה לא.
זה לא יכול היה להיות חוסר הגיינה בשום אופן ופנים......

(בסוף השתמשה בעצה של סבתא שלה ושמה נ פ ט )
איפה את משיגה נפט ?

• הוסף לסימניות
אני לא זכיתי להנות מההקאות הללו (שלפחות יש להן שם...) אלא רק מהחולשה המזעזעת ומעוד אי אלו תופעות לוואי אחרות (שלרובן אין שם בכלל אז גם לא שמץ לגיטימציה) שהתוצאה הסופית שלהן היא אמא לא מתפקדת בבית לתקופה של 9 חודשים.

מי מסרק את הבנות שלך בתקופה הזו?

קניתי רובוט-מסרק. היה קצת יקר, אבל שווה. מכווננים אותו בהתאמה לסוג השיער ואורכו, מושיבים את הילדה, והוא מאתר את הכינים והביצים, משדר את מספרן ומיקומן, ושולף את כולן בעזרת טכנולוגיית פוזיטרונים מתקדמת.

מה נראה לך, מי מסרק? אני! שקית הקאה בכיס, קערה על השולחן, מסרק ביד.
לפעמים יש מבוגרים אחרים בסביבה שמתנדבים למשימה.

על זה בדיוק התסכול. שאחרי ערב כזה, ביום הבא הילדה חוזרת עם מטרדים חדשים. כי האמהות של חברות שלה לא חושבות שהסירוק חיוני כל כך.

• הוסף לסימניות
לא הצבעתי, ולא בגלל שהדעה שלי שלילית בעניין - הפוך.
אבל המחשבה הראשונה שלי היתה,
שגם אלו שהצביעו בעד, יכולות לגלות יום אחד,
שהילדים שלהן נדבקו,
ועד לנקיון מוחלט - הם יושהו וישארו בבית...
ולא נח לי עם זה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אגב, יכולה לספר שהשנה המורה בכתה של הבת שלי ערכה מבצע עם פרסים על הבאת פתקים מאמהות שהראש נקי. זה הפחית מאוד את ההדבקות באותה התקופה .

• הוסף לסימניות
עניתי לא, בגלל שאני חושבת שזה יכול לדחות חברתית את הילדות שתשלחנה הביתה,
אבל אני רוןצה לענות כן ענק על פיתרון אחר..
אני יוכלה להצביע פעמים?

• הוסף לסימניות
קניתי רובוט-מסרק. היה קצת יקר, אבל שווה. מכווננים אותו בהתאמה לסוג השיער ואורכו, מושיבים את הילדה, והוא מאתר את הכינים והביצים, משדר את מספרן ומיקומן, ושולף את כולן בעזרת טכנולוגיית פוזיטרונים מתקדמת.
וואוו לא ידעתי שיש כאלו יצירות עכשוויות - את מחדשת לי!
תני פרטים, מאיפה קונים?

חחח
חשבתי שאני הוזה:)
רותי את מצחיקה!

• הוסף לסימניות
אגב, יכולה לספר שהשנה המורה בכתה של הבת שלי ערכה מבצע עם פרסים על הבאת פתקים מאמהות שהראש נקי. זה הפחית מאוד את ההדבקות באותה התקופה .
ואצלנו כשהיה צריך להביא כל יום או כל שבוע פתק שהילדה נקייה גם עזר כנ"ל אפילו בלי פרסים.

• הוסף לסימניות
שהילדים שלהן נדבקו,
ולא נח לי עם זה.
גם הילדה שלי נדבקת. אני מנקה, והיא נדבקת שוב. אני אשמח להשאיר אותה בבית באופן חד פעמי ולהיפטר מהכינים. זו השקעה לטווח ארוך.

• הוסף לסימניות
שהילדים שלהן נדבקו,
ולא נח לי עם זה.

ברור לי שיש סיכוי שגם את הילדות שלי ישאירו בבית, במקרה של הידבקות לפני המיגור הציבורי הסופי.
אסרק אותן ולמחרת הן יגיעו לכיתה בוהקות מניקיון, ולא יושעו עוד.
לא רואה שום בעיה בעולם עם זה.

• הוסף לסימניות
פעם אמרה לי בת-דודה כשאנחנו היינו ילדות, כינים היו בושה לילדה ועוד יותר לאמא, היום זה לגיטימי.
כשהמורה של הבת שלי עושה מבצע נקיון ראש, אז קופצות הילדות הקטנות המוז'ינקלך (ואני לא רוצה להכליל) ואומרות, המורה אחות שלי אצלנו אחרי לידה, עם כך וכך ילדים ולאמא שלי אין זמן גם לבדוק לי את הראש, או אמא אמרה לאחותי הגדולה אבל היא נגעלה, וכו'.

אגב נהנתי מהרבי של הבן שלי שבכלל לא הבין מה התכוונתי שאמרתי לו שהמכה השלישית היגיעה לכתה, אז הייתי צריכה להסביר שהילד שיושב ליד הפאה הימנית של בני, סובל מכינים ולא יעזור להעביר את בני מקום, צריך לטפל בבעיה.
בצהריים חזר הילד עם פתק שבעוד שבוע יש בדיקת כינים מטעם משרד הבריאות וראש שיימצא נגוע יחוייב בקנס של 50 ש"ח.

• הוסף לסימניות
אם הסגנית קוראת לבת בדיסקרטיות, ומשחררת אותה הביתה (בתיאום עם ההורים) - החברות לא אמורות לדעת למה היא הלכה. ילדות משתחררות ונעדרות כל הזמן, מכל מיני סיבות. שיחשבו שיש לה תור לרופא, שיש להם ברית מחוץ לעיר, שהם נסעו לטיול משפחתי. חסרות סיבות?

כל עוד המורות והצוות ישמרו על סודיות מוחלטת, הילדה לא תהיה אומללה כי החברות לא ידעו למה היא לא מגיעה.

רותי, את עובדת מהבית? ניחוש נכון?
אם הסגנית תקרא לבת שלי באמצע היום בשקט בשקט, בלי שאף אחת תשמע, מי ישמור עליה???
מספיק לי הסיבות האחרות שיש כדי להשאיר בבית, לא מחפשת עוד...
אני מעדיפה להשקיע עוד זמן בערב בבדיקת והוצאת כינים...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רותי, את עובדת מהבית? ניחוש נכון?
אם הסגנית תקרא לבת שלי באמצע היום בשקט בשקט, בלי שאף אחת תשמע, מי ישמור עליה???
מספיק לי הסיבות האחרות שיש כדי להשאיר בבית, לא מחפשת עוד...
אני מעדיפה להשקיע עוד זמן בערב בבדיקת והוצאת כינים...

לא, אני עובדת גם מחוץ לבית.
ותבינו, כל הסיפור הזה ייקח חודש-חודשיים גג, כל ילדה נורמטיבית לא תושעה יותר מפעם אחת-פעמיים, ונגמור לתמיד עם מטרד הכינים ויתווספו לנו כל כך הרבה שעות שינה ועבודה, שיהיה פשוט כיף.

• הוסף לסימניות
ברור לי שיש סיכוי שגם את הילדות שלי ישאירו בבית, במקרה של הידבקות לפני המיגור הציבורי הסופי.
אסרק אותן ולמחרת הן יגיעו לכיתה בוהקות מניקיון, ולא יושעו עוד.
לא רואה שום בעיה בעולם עם זה.
אני לא רואה בעיה עם עצם ההישארות בבית, כמו עם תחושת הנידוי.
עכשיו, ייתכן שבארה"ב ל כ ת ח י ל ה הכל הלך בריא וחלק יותר,
כאן, כמו כל שינוי
קודם שינוי דעת קהל, כשזה לא יהיה מביש - שישאירו בבית.
איך משנים דעת קהל?....

אני לא זוכרת מתי קראתי סיפור אבל זה היה לפני מאה שנה בערך, בזרקור הישן והטוב של ילדותי
שבו תוארה אמא שמחביאה את המסרק שקנתה בשקית של הבית מרקחת וכל הנוהל החשאי
ואז פוגשת את זאת שקונה בשיא העליזות ומספרת לכולם...
אז ב"ה, כבר עברנו קצת מאז
כנראה שצריך לעבור עוד קצת :)

• הוסף לסימניות
לא אני!!!!!!!!!!
המטפלת!!!
אצלי הספיק האסי אלפיים, וברגע שהבת שלה נגמלה גם הבן שלי הפסיק להביא את הסחורה משם :)
גם אני כל יום עם האסי אלפיים ותופסים אותם בהתחלה, אבל אני צריכה נפט לצורך אחר, אשמח לדעת איפה משיגים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה