עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
אבל מכירה חברה שקיבלה ילדת רווחה לאומנה, השיער שלה היה מלא בכינים, באופן שלא היו רואים את המסרק אחרי הסירוק... אחרי שלושה שבועות של סירוקים מטורפים היא פשוט מרחה לה את הראש בחבילת מרגרינה, עטפה אותו בניילון נצמד. חיכתה חמש שעות, ואז שטפה את כל הכינים המתות לאמבטיה.

האם היה עוזר אם היו משעים את הילדה הזאת מהלימודים לפני שהגיעה לאומנה? לגמרי לא בטוח. אולי פולת כינים בבית הספר הייתה עוזרת יותר.

מה אתן עושות כשמגיעים שכנים נגועי כינים? אשמח מאד לשמוע.

דוגמה לא רלוונטית !!!!- ילדה שההזנחה הכללית שלה הגיע הלמצב שהצריך הוצאה מהבית ע"י הרשויות !!!

קודם כל אני חייבת לציין, זה ששכחתי את השם לא אומר שאני מזלזלת בתופעה. אולי אני מקנאה..כי הלוואי והיה שם לתופעות שאני חווה בהריון ואף אחד לא מבין למה...
אבל אני כן יודעת שאצלי בבית 9 חודשים יש בלאגן וליכלוך והמון דברים שאני מוותרת עליהם בשביל עוד תינוק מתוק שיצטרף למשפחה. אצלי הבעיה היא פחות ההקאות ויותר טכנית. לא מסוגלת לפלות כינים. מכל סיבה שהיא שא"א לפרט כאן, חוץ מחולשה. אז מה עושים?

יש נשים שלקחו לעצמן את פליית הכינים כמקצוע ומתאים בדיוק למקרים יוצאי דופן שכאלו!!!! - ואם תהיה אכיפה - פשוט עוד נשים יכנסו למעגל התעסוקה הזה!!! (משתלם, לא??;))

מי מסרק את הבנות שלך בתקופה הזו?
מה? ואבא לא יכול לפלות כינים משיער הילדים?
אני זוכרת שבתור ילדה כשאימי לי יכלה לבדוק לנו, אבי היה בודק.
(ת'אמת אהבנו שהוא ולא אימי בדק לנו. כי היו סיפורים ובדיחות והזמן עבר מהר)
מותר ואפשרי לשתף את הבעל כשאת לא יכולה. יש כאן "ואהבת לרעך כמוך"

אם מורות לא מעיזות לשוחח עם אימהות לילדות שיש להן כינים - אז לא, זה לא כמו דלקת עיניים.
צודק או לא - כינים עדיין נחשב לדבר מבייש.

קודם כל אני חייבת לציין, זה ששכחתי את השם לא אומר שאני מזלזלת בתופעה. אולי אני מקנאה..כי הלוואי והיה שם לתופעות שאני חווה בהריון ואף אחד לא מבין למה...
אבל אני כן יודעת שאצלי בבית 9 חודשים יש בלאגן וליכלוך והמון דברים שאני מוותרת עליהם בשביל עוד תינוק מתוק שיצטרף למשפחה. אצלי הבעיה היא פחות ההקאות ויותר טכנית. לא מסוגלת לפלות כינים. מכל סיבה שהיא שא"א לפרט כאן, חוץ מחולשה. אז מה עושים?

אני לא מבינה מה ההבדל בין לפלות כינים, ללטגן חביתה ללהכין אמבטיה. מה שצריך לעשות או שמגייסים כוחות על או שמגייסים עזרה. מישהו הרי צריך לטפל בילדים עד שיגיע התינוק המתוק..

2 טיפות זערוריות של שמן רוזמרין כל בוקר יעזרו לך מאאאאד!
מנסיון.
הצילו!!!!!
רק לא זה. כשבאה אלינו לגן ילדה שעל הראש שמו לה שמן רוזמרין בא לנו למות רק מהריח.
ואנחנו לא כינים. מבטיחה!
אתן לא מבינות איזה ריח מזעזע זה עושה בגן.
שימו הכל רק לא זה. פליזזזז!!

אסור להשתמש בנפט לטיפול נגד כינים.
יש סיכון לכוויות בראש, ולדלקת ריאות כימית (מהאדים של הנפט).

לכל אלו שכתבו על ילדות רווחה ומשפחות רווחה-
נראה לכן שהעוס"ית מהרווחה יכולה לבוא ולבדוק כינים?
מבטיחה לכן שזה לא מעניין אותה!!!!!!!!
היא נותנת להם קצת כסף לחוגים לילדים, מתעניינת מה נשמע, אולי באה לראות את הבית (ולא עושה עם המידע הזה כלום) וזהו!!!
אין קשר בין הרווחה לכינים! ואין צורך ואפשרות לדווח לרווחה על ילדה עם כינים גם אם היא מוזנחת בכל רמ"ח ושס"ה.

לכל אלו שכתבו על ילדות רווחה ומשפחות רווחה-
נראה לכן שהעוס"ית מהרווחה יכולה לבוא ולבדוק כינים?
מבטיחה לכן שזה לא מעניין אותה!!!!!!!!
היא נותנת להם קצת כסף לחוגים לילדים, מתעניינת מה נשמע, אולי באה לראות את הבית (ולא עושה עם המידע הזה כלום) וזהו!!!
אין קשר בין הרווחה לכינים! ואין צורך ואפשרות לדווח לרווחה על ילדה עם כינים גם אם היא מוזנחת בכל רמ"ח ושס"ה.
אם זה יהיה מעוגן בחוק, היא תאלץ לתת להם כסף לפולת כינים הרבה לפני כסף לחוגים.
זה פשוט עניין של סדר עדיפויות.

כל עוד המורות והצוות ישמרו על סודיות מוחלטת, הילדה לא תהיה אומללה כי החברות לא ידעו למה היא לא מגיעה.
הילדה תהיה אומללה כי היא תתבייש.
זה לא משנה מה החברות, עצם זה שהילדה סולקה מביה"ס מסיבה שכזו,
גורמת לה לבושה ולירידה בבטחון העצמי.
(מאיפה הילדה צריכה לדעת שחוץ ממנה אף אחד לא יודע?)

@רותי קפלר נראה שמעולם לא פגשת ילדות מבתים טיפה'לה מוזנחים.
לא מדובר על משפחות רווחה או משהו, רק משפחות שלא ממש מתארגנות.
כאלו שאם הילדה מפספסת את ההסעה, היא תשאר בבית
(והיא יכולה לפספס את ההסעה יום אחרי יום...)
ואף אחד לא יחשוב להקפיץ אותה לביה"ס.
משפחות בהם הכנת שיעורי בית הם דבר נדיר אצל הילדים
והדחת כלים...
יש המון משפחות כאלו בארצנו הקטנה והיפה
ואם היו שולחים עו"ס לכל משפחה שכזאת,
כל אישה שלישית היתה צריכה להיות עו"ס.

אז מה? הילדים שלהם קורבן לחוות השפלה וביוש
רק כי אנחנו מחפשים אצמעי הרתעה נגד ההורים?
נראה לי לא הוגן ולא מוסרי.
תגידי שגם את לא קורבן, צודקת.
אבל לא זאת הדרך.

הצילו!!!!!
רק לא זה. כשבאה אלינו לגן ילדה שעל הראש שמו לה שמן רוזמרין בא לנו למות רק מהריח.
ואנחנו לא כינים. מבטיחה!
אתן לא מבינות איזה ריח מזעזע זה עושה בגן.
שימו הכל רק לא זה. פליזזזז!!
ממש לא לשים על הראש!
יש לקנות בבית מרקחת כמו תרסיס קטן ששמים ממנו טיפה בגודל ראש של סיכה מאחורי כל אוזן,
אין מצב שמריחים משהו!
ואני נוררררררראאאאאא רגישה לריחות.

חושבת עליהן. כמו על ילדות שיש להן מחלה מידבקת כלשהי, ואינן יכולות ללכת לבית הספר עד שהמחלה תטופל ותחלוף.
זה לא אמור לבייש יותר מפעוט עם דלקת עיניים שלא מוכנס למעון. הוא לא אמור להרגיש אומלל או מוזנח.

רותי ומה תגידי על תולעי מעיים..
שכל הילדים נדבקים אחד מהשני

זה ממש כמו כינים
ואף מציק לילדים הרבה יותר
וגם להורים בלילות

הגיינה הגיינה הגיינה...

כמה שזה לא נעים, בסופו של דבר זה לטובת הילדות. זה מאוד מגרד ומציק, ולילדה לא נעים לגרד מידי. בסה"כ זה יכריח הורים לטפל בזה. יש גם אפשרות לתת למנקה ולשלם על כך, (ואם מדובר במשפחת מצוקה/רווחה אפשר לסבסד זאת, אפילו אפשר לקחת את זה צעד קדימה ולתת סבסוד של קופ"ח, אחרי הכל מדובר בבריאות והגיינה בדיוק כמו דלקת עיניים) אחרי הכל ברגע שזה יכנס לשיגרה, התופעה תהיה נדירה יותר, כך שגם אם האמא תהיה אחרי לידה/שמירה רוב הסיכויים שהילדה לא תדבק.
מי שגדלה בחו"ל - לא יכולה להבין בכלל את הספק. (ותאמינו לי שגם שם יש ילדי מצוקה, לא הכל שם דבש)

מתוך הנחיות של משרד החינוך:

"הנחיות לעובדי ההוראה

2.1 על צוות המוסד החינוכי לקיים בשגרה פעילות חינוכית הכוללת הסברה על תופעת הכינמת, על הגורמים לה ועל האופן שבו אפשר למנוע אותה, תוך שימוש בחומרי למידה קיימים ומותאמים לגילאים הצעירים ובחומר מקצועי-מדעי לגילאים הבוגרים יותר.

2.2 במקרה של חשד להימצאות תופעת הכינמת בכיתת הגן או בית הספר יש לדאוג כדלקמן:
א. במקרה פרטי: יש ליידע את הורי התלמיד בדיסקרטיות תוך הקפדה כבודו של התלמיד ועל צנעת הפרט.
ב. במקרה של התפשטות והדבקה: יש ליידע את כלל ההורים בכיתה ולגייסם לשיתוף פעולה".

אז לפני שחושבים על צעדים דרסטיים, על הצוות לבצע את הפעולות הראשוניות האלה.
זה חלק מתפקידו ומאחריותו!
ייתכן מאוד שאם יעשו זאת בעקביות - המצב ישתפר.

בהוראות הנ''ל הוסיפו גם:
"אין לפגוע רגשית בתלמיד הנגוע בכינמת או לגרום לו תחושה של בושה.
אין לבדוק את ראשו של תלמיד ללא אישור הוריו.
אין להרחיק ממוסד חינוכי תלמיד הנגוע בכינמת".

הילדה תהיה אומללה כי היא תתבייש.
זה לא משנה מה החברות, עצם זה שהילדה סולקה מביה"ס מסיבה שכזו,
גורמת לה לבושה ולירידה בבטחון העצמי.
(מאיפה הילדה צריכה לדעת שחוץ ממנה אף אחד לא יודע?)

יודעת מה? אפילו הילדה לא אמורה לדעת.

אם כמו שתיארת, ההורים משאירים אותה בבית כי אין כוח לשלוח אותה, שישאירו אותה עוד יום, בלי להגיד לה למה.
אם האמא החכמה תגיד לבת 'היום את לא הולכת כי התקשרו אלי מבית הספר שיש לך כינים' - אז היא הבעייתית, ולא החוק.
ואם יש לה טיפת שכל, (לא צריך הרבה, מספיק 85 איי קיו), היא לא תגיד את זה לילדה, אלא פשוט תנקה אותה, כי תבין שאין ברירה.

ושוב - מזכירה שכולנו נרוויח. גם ילדות המצוקה האומללות שלא פגשו מסרק בחייהן, ירוויחו. ברגע שהתופעה תמוגר, יהיה שקט ושלווה ונקיון לכולן.

חח בינתיים 2 קפצו על ההזדמנות ונצלו את האפשרות שהייתה ייחודית רק לי.
בכל אופן, כמו שכתבתי באשכול הסמוך, אני מסכימה שצריך לעשות כאן משהו (ולא רק הסברה, למרות שאין לנו מידע לגבי יעילותה בתחום) - אבל להדיר מבית הספר לא נראה לי פתרון נכון.
ואם הילד שלי נדבר מילד אחר שהגיע למרות זאת?
עכשיו אני יענש ביומיים בית???
הילדות שלי נדבקות מהררר
ואני מסרקת ומסרקת

יש ילדות עם רגישות גבוהה בהרבה מאחרות ולאמהות שלהן תהיה תמיד יותר עבודה. אבל עדיין אני בעד חוק כזה, כי גם הן תידבקנה הרבה פחות, וגם כי ילדה עם כינים מתביישת בזה גם אם לא שולחים אותה הביתה מביה"ס.

אם האמא החכמה תגיד לבת 'היום את לא הולכת כי התקשרו אלי מבית הספר שיש לך כינים' - אז היא הבעייתית, ולא החוק.
ואם יש לה טיפת שכל, (לא צריך הרבה, מספיק 85 איי קיו), היא לא תגיד את זה לילדה, אלא פשוט תנקה אותה, כי תבין שאין ברירה.
טוב, בסדר אז האמא בעייתית.
(כי מה היא היתה עד עכשיו?)
היא תגיד לילדה, ברור שתגיד
וגם תדאג להגיד לה עד כמה היא לא בסדר ועד כמה היא ילדה נוראית
ושעכשיו היא גם תפסיד חומר לימודי בגלל שהראש שלה לא נקי...

את חושבת שהיא תנקה אותה?
כנראה שמעולם לא נתקלת במשפחות מישראל השניה.

באסיפת ההורים בקשתי מהמורה אם תוכל להעיר לאמהות האלה אות לעשות משהו בנידון היא אמרה שהיא לא יכולה!!!

זה לא מצב תקין. יש למורה אחריות. (כמובן צריך לעשות את זה תוך שמירת כבוד האמא והילדה).

לפי ההוראות של משרד החינוך שהבאתי לעיל, יש הוראות פשוטות מה לעשות, ולא עושים זאת.
העלאת המודעות בכתה, בצורה של למידה והסבר כשגרה, לא לעיתים נדירות ולא לפי מצב הראשים, אלא כמניעה - יכולה לפעול רבות.
וכיש צורך לדבר עם הורים וחושבים שזה יועיל - מדברים. גם אם לא נעים.

את חושבת שהיא תנקה אותה?

אני חושבת שלא תהיה לה ברירה.
ואם רמת הפיגור הסביבתי כל כך קשה, עד שהאמא לא יודעת מה זה מסרק או איך מחזיקים אותו, אפשר במקביל לחוק לממן גם תקן של 'ליידי לייס' כמו בארה"ב, לילדות מבתי מצוקה.

ובכל מקרה, העובדה שיש בתים עם אמא בעייתית, לא אומרת שמאות אלפי ילדי ישראל אמורים להדבק שוב ושוב.
טובת הציבור קודמת. תקנת הציבור קודמת. צריך לחשוב איך לעשות הכל בצורה הכי עדינה ונכונה ומוסברת, אבל אי אפשר להתעלם מהמצוקה הציבורית הקשה.

ומזכירה שוב - אחרי חודש-חודשיים-חצי שנה של שיתוף פעולה מצד כל מוסדות החינוך, יהיה כאן שקט מוחלט מכינים. לכולם. גם לאמהות הבעייתיות, גם לילדותיהן. זה רווח שמצדיק את הקושי, לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה