התייעצות האם כדאי ללכת לשאול רב על בחירת עבודה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה לא יעזור
הם לא נביאות
וזה לא שלא למדתי כלום
יש לי תואר בחינוך מיוחד אבל אני לא רוצה להיות מורה ולא יודעת מה מתאים לי
זהו, שזה לא עניין של נבואה למצוא מה מתאים.
זה עניין של פיתוח כלים שיגרמו לזה שיהיו דברים מתאימים.

• הוסף לסימניות
@שוקלד בלונדי
מצטרפת לעצה בנוגע לטיפול בהפרעת קשב... יתכן ותופתעי לגלות את הקשר ההדוק לעולם העבודה.
בהכוונה מתאימה תוכלי בס"ד למצוא עבודה מותאמת לכישורים שלך.

• הוסף לסימניות
סליחה - מה הקטע של המשגיחות המוסריות כאן?

אם יש לך תואר בחינוך מיוחד, אפשר אולי לא להיות מורה, אלא בתחומים של דירות והוסטלים....

• הוסף לסימניות
@שוקלד בלונדי
מצטרפת לעצה בנוגע לטיפול בהפרעת קשב... יתכן ותופתעי לגלות את הקשר ההדוק לעולם העבודה.
בהכוונה מתאימה תוכלי בס"ד למצוא עבודה מותאמת לכישורים שלך.
לחיות על ריטלין כל היום לא פתרון בשבילי בכלל אם ה' ברא אותי ככה יש לזה מטרה ה' לא ברא אותי בטעות

• הוסף לסימניות
לחיות על ריטלין כל היום לא פתרון בשבילי בכלל אם ה' ברא אותי ככה יש לזה מטרה ה' לא ברא אותי בטעות
ה' ברא גם את האפשרות לייצר ריטלין. ועוד תרופות, משקפיים ועזרים שעוזרים להתמודד עם המגבלות שהוא ברא בגוף.
אבל עזבי את ההתפלספויות ההשקפתיות. תכל'ס. לא חייבים לחיות על ריטלין לנצח.
מה שטיפול תרופתי מאפשר הוא למידה ורכישה של כלים ומיומנויות שאותם אפשר ליישם גם בזמן שלא מטופלים תרופתית. אבל הלמידה עצמה יעילה פי כמה וכמה עם הטיפול מאשר בלעדיו.

• הוסף לסימניות
זה לא בריאה בטעות
ה' ברא אותנו איך שאנחנו כדי שנהיה שותפים בבריאה ונתקן את עצמנו בעצמנו
ה' ברא חיטים, אז איך אנחנו מעיזים לעשות מזה לחם ?! ה' ברא צמר, אז איך אנחנו עושים מזה בגדים ?
אדם שצריך טיפול, אם זה קשב וריכוז ואם זה טיפול רגשי, זה לא שינוי בבריאה שה' ברא, אלא זה בניה עצמית לפי רצונו.

• הוסף לסימניות
זה לא בריאה בטעות
ה' ברא אותנו איך שאנחנו כדי שנהיה שותפים בבריאה ונתקן את עצמנו בעצמנו
ה' ברא חיטים, אז איך אנחנו מעיזים לעשות מזה לחם ?! ה' ברא צמר, אז איך אנחנו עושים מזה בגדים ?
אדם שצריך טיפול, אם זה קשב וריכוז ואם זה טיפול רגשי, זה לא שינוי בבריאה שה' ברא, אלא זה בניה עצמית לפי רצונו.
לא הבנתי מי אמר שזה רצונו?
עובדה שיש הרבה אנשים שדווא בגלל ההפרעת מצליחים בעבודה הרבה יותר מאלה שבלי
אני רק בחיפוש אחר העבודה שמתאימה לי
הפרעת קש"ר זה לא מחלה!!!!!!!!!
אולי רק בהקשר של למידה למרות שאני לומדת דברים מהר

• הוסף לסימניות
הייתי מחלקת את זה לשתים -

חלק א':
ה' ברא אותך כמו שהוא מבין וזו לא טעות.
עדיין יש אנשים שצריכים תרופות בשביל לחיות, וגם זה חלק מהתוכנית של ה'.

חלק ב':
ריטלין זה לא חובה, בניגוד לתרופות מצילות חיים.
זו אופציה. זכותך המלאה לבחור ולהחליט.
את יכולה גם ללכת לאימון קשב ולא לקחת ריטלין, ואת יכולה גם לא ללכת לאימון קשב, גם זו אופציה לגיטימית. השאלה האם את רוצה לעשות שינוי או לא, זו החלטה שלך לגמרי.

• הוסף לסימניות
הפרעת קש"ר זה לא מחלה!!!!!!!!!
אולי רק בהקשר של למידה למרות שאני לומדת דברים מהר
ויש הרבה אנשים שבגלל הפרעת הקשב שלהם לא מצליחים בעבודה.
להפרעה יש הרבה צדדים. זה לא מחלה, נכון, אבל לפעמים זה תוקע חזק חזק את החיים.

• הוסף לסימניות
דווקא בתור יועצת תעסוקתית, אני חושבת שזה לפעמים אשליה. כאילו נמצא את עבודת חלומותינו וכל הקשיים שלנו בעולם העבודה ייעלמו כלא היו.
זה לא ככה, אנחנו מביאים לעבודה את עצמנו על שלל מעלותינו וחסרונותינו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם את כ"כ מסתבכת לגבי מציאת עבודה,
לפי דעתי תחפשי עבודה קלה ועם משכורת טובה (לפחות יותר קל מסייעת וכן שכר יותר גבוה) זה כבר יעשה לך טוב.

נ.ב לא כולם אוהבים בכל נימי נפשם את עבודתם.. יש כאלו שדווקא הראשון/העשירי זה מה שעושה להם את העבודה.
מקווה בשבילך שכן תרגישי טוב ותהני בעבודה. בהצלחה:)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אין צורך להצטדק ולטעון שהפרעת קש"ר אינה מחלה, פשוט משום שאף אחד לא בא לשפוט או לבקר.
אגב, אני עצמי סובלת ונהנית מהפרעת קשב.
ואכן, עולם העבודה מורכב עבורי... לא נותר לי אלא להעריך את הישגייך, כפי שציינה @DvoraVidman

• הוסף לסימניות
ומי אמר שעכשיו כך זה רצונו ?
ה' ברא את העולם חסר כדי שאנחנו נשלים אותו (אפילו גשם לא ירד לעולם עד שהאדם לא התפלל עליו)
יכול להיות כמו שכבר כתבו יש בה מעלות ויש בה חסרונות.
אותם שהצליחו - טיפלו (כנראה) בחסרונות של ההפרעה, וכעת נהנים מהמעלות שבה

• הוסף לסימניות
אין צורך להצטדק ולטעון שהפרעת קש"ר אינה מחלה, פשוט משום שאף אחד לא בא לשפוט או לבקר.
אגב, אני עצמי סובלת ונהנית מהפרעת קשב.
ואכן, עולם העבודה מורכב עבורי... לא נותר לי אלא להעריך את הישגייך, כפי שציינה @DvoraVidman
במה את עובדת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה