דרוש מידע האם לגיטימי לבקש אבחון גרפולוגי בהצעת שידוך

אם האמא הוכחה כגורם לא מועיל למרות כוונותיה הטובות,

כדאי רק לדעת, וזה ממש לא מופנה דווקא לכותב הציטוט שהבאתי, אלא לכל מי שהעלה באשכול הזה את עניין האמא של הבחורה -
שבהרבה מאוד שידוכים שנמשכים שנים, יש כאלה שמפנים אוטומטית אצבע מאשימה לאמא, שהיא כביכול תוקעת את השידוכים, ומדברים על 'לנטרל' אותה.
כאשר המציאות בהרבה מקרים היא, שהיא אכן זו שמול השדכנים ומוסרת ומתווכת להם את הדברים, ולמעשה היא פועלת לפי רצון הבת או הבן הבוגרים.
נתקלתי בכמה סטיגמות כאלה על אימהות, ונוכחתי לדעת כמה זה לא נכון וכמה זה עוול, וכמה הבנות עצמן נדהמו מהאשמה השטחית הזו, כאשר ניסו לעבוד איתן מאחורי הגב של האמא.

יש גם מקרים אחרים, אך הם נדירים יותר, וצריכים להיכנס לעובי הקורה כדי להבין היטב מה קורה.

נערך לאחרונה ב:
לכל אחד מותר לכתוב את דעתו האישית
ולכל אחד יש את הזכות והבחירה לבדוק עם עצמו האם הוא רוצה לקבל את דעתו של השני
או להפך.
אני לא מבינה על מה הויכוח בכלל.
הייתי חייבת להתערב.
לכל אחד מותר.
ובכל זאת, חשבי רגע שיעלה כאן מקרה של בת חסידת גור שמתעכבת, ומישהי ליטאית תכתוב הודעות רבות כמה זה טוב ורצוי וכמעט הכרח להיפגש 4, 5 פגישות, כולל לצאת קצת ביחד.

לכל אחד מותר לכתוב את דעתו האישית
ולכל אחד יש את הזכות והבחירה לבדוק עם עצמו האם הוא רוצה לקבל את דעתו של השני
או להפך.
אני לא מבינה על מה הויכוח בכלל.
הייתי חייבת להתערב.
כמובן שלכל אחד מותר לכתוב את דעתו, אבל לרוב כשמנהלים דיון ענייני יש להפריד בין עובדות למחשבות או פרשנויות.

יכול להיות שאת קוראת את זה כעובדה
אבל זה נכתב כדעה.
זאת בדיוק הבעיה.
כשכותבים "זאת טעות" ולא כותבים "לדעתי", זו נקראת קביעת עובדה. אני לא מתכוונת לומר שהוא קבע עובדה ולא הביע דיעה, יכול להיות שהוא התכוון רק להביע דיעה, אבל בוויכוח ענייני נהוג לומר מה דיעה ומה עובדה, אחרת אין איך להפריד כאן בין דיעות לעובדות וזה נתון די משמעותי כשמנסים להוכיח משהו

לא קראתי את כל האשכול פה
אישית לא הייתי מתנגדת אבל מבחינתי לא הייתי הולכת לאבחון , אם הצג דורש מאד שיערב לו.
מכירה כמה מקרים שגרפולוג הוריד והלכו לגרפולוג אחר והשידוכים נסגרו באושר ואושר
ואני מדברת על הגדולים בשוק.
כמה ????..

מומלץ בחום לדבר עם מיכל מארגון שחלב היא מושלמת לבוגרות בשידוכים.
היא מנקה מדפים ומריצה להצלחה!

כדאי רק לדעת, וזה ממש לא מופנה דווקא לכותב הציטוט שהבאתי, אלא לכל מי שהעלה באשכול הזה את עניין האמא של הבחורה -
שבהרבה מאוד שידוכים שנמשכים שנים, יש כאלה שמפנים אוטומטית אצבע מאשימה לאמא, שהיא כביכול תוקעת את השידוכים, ומדברים על 'לנטרל' אותה.
כאשר המציאות בהרבה מקרים היא, שהיא אכן זו שמול השדכנים ומוסרת ומתווכת להם את הדברים, ולמעשה היא פועלת לפי רצון הבת או הבן הבוגרים.
נתקלתי בכמה סטיגמות כאלה על אימהות, ונוכחתי לדעת כמה זה לא נכון וכמה זה עוול, וכמה הבנות עצמן נדהמו מהאשמה השטחית הזו, כאשר ניסו לעבוד איתן מאחורי הגב של האמא.

יש גם מקרים אחרים, אך הם נדירים יותר, וצריכים להיכנס לעובי הקורה כדי להבין היטב מה קורה.
בדיוק לכן כתבתי
כדאי להתייעץ עם רב שמכיר את הנפשות הפועלות אם הגיע הזמן שמישהו אחר יקח את המושכות כפי שמצוי בגיל הזה.
אגב היה לי בישיבה בחור שעבר את גיל שלושים, ובאורח פלא לאחר שהוא עבר לנהל בעצמו את השידוכים הוא התארס תוך פחות משנה.

למה לא היית נותנת? אם אפשר לדעת ..
אני ספציפית לא הייתי נותנת כתב יד של ילד שלי לפני פגישות
לא כי יש לי בעיה עם האיבחון ומה שיראו שם
אלא עם עצם הבקשה
אני- במגזר ליטאי וזה פשוט לא מקובל
ואני לא רוצה להכניס את הילד החלק שלי למשפחה שיש שם ג'וקים
זה הכל
גם אם האמא של הבחורה תבקש שהבחור יבוא דוקא עם עניבה כחולה אני לא אסכים שהם יפגשו למרות שיש לבן שלי מלא עניבות כחולות
בעיניי זה מראה משהו לא טוב על משפחה שדורשת דברים לא מקובלים - גם אם בדבר בעצמו אין שום בעיה
ובמזגר הליטאי זו בהחלט בקשה חריגה ותמוהה

נערך לאחרונה ב:
מה לעשות שזה עובד פשוט תבדקו אחרי זה תחליטו.
ניסיתי והיו דברים נכונים, דברים לא נכונים, ודברים טריוויאלים שכל אחד יכל לנחש.
יש אנשים שנוטים להאמין ולתת סמכות בכל שיטה, והם עיוורים לחסרונות רואים רק את המעלות.
בשביל זה עשו הרבה מחקרים סטטיסטיים שהראו שבשורה התחתונה מניתוח של מאות אנשים גרפלוגיה לא יכולה לזהות יותר מניחוש מושכל של אדם ממוצע.

ניסיתי והיו דברים נכונים, דברים לא נכונים, ודברים טריוויאלים שכל אחד יכל לנחש.
יש אנשים שנוטים להאמין ולתת סמכות בכל שיטה, והם עיוורים לחסרונות רואים רק את המעלות.
בשביל זה עשו הרבה מחקרים סטטיסטיים שהראו שבשורה התחתונה מניתוח של מאות אנשים גרפלוגיה לא יכולה לזהות יותר מניחוש מושכל של אדם ממוצע.
במחילה למי הלכתם לאבחון?

זאת בדיוק הבעיה.
כשכותבים "זאת טעות" ולא כותבים "לדעתי", זו נקראת קביעת עובדה. אני לא מתכוונת לומר שהוא קבע עובדה ולא הביע דיעה, יכול להיות שהוא התכוון רק להביע דיעה, אבל בוויכוח ענייני נהוג לומר מה דיעה ומה עובדה, אחרת אין איך להפריד כאן בין דיעות לעובדות וזה נתון די משמעותי כשמנסים להוכיח משהו
גם את כתבת פרשנות כעובדה.
הנה דוגמא.
ואכן לא מועיל בכלל לחיי הנישואין שהבחורה או הוריה יהיו מודעים מראש לתכונות פחות טובות של הבחור ולאורך כל החיים זה יבלוט להם כי הנה, זה מוכיח את מה שהגרפולוג אמר.

שאול הללי .
אני בניגוד אליך מוכן להגיד בפה מלא את השם.
למה ?
כי הוא לא ניחש
הוא פשוט איבחן.
ידע להגיד דברים שאין מי שיודע חוץ ממנו יתברך.
השם לא קשור לנידון, לומר את השם רק מסיט את הדיון מהשאלה האם גרפולוגיה אמינה לשאלה אחרת האם פלוני מומחה.
ואם כבר לגבי הללי
ליויתי בחור שהלך אליו וראיתי את האבחון והתוצאות.
הוא אמר כמה דברים נכונים שלא צריך להיות גאון כדי לנחש, וגם כמה דברים לא נכונים, אחד מהם ממש במובהק היה לא נכון.

כי בעיני ראיתי שהגרפולגיה יודעת
דברים שאדם לא חשף מעולם....
מה הוא חושב ....
איך הוא מרגיש כלפי אביו ...
כלפי אמו....
כלפי גיס מסוים...
יכולות...
חולשות...
אני ראיתי בעייני
ליותר מזה אני לא צריך.
ומי אמר שכל זה נכון?
האם האדם שמדובר בו אישר את כל הפרטים האלה?

השם לא קשור לנידון, לומר את השם רק מסיט את הדיון מהשאלה האם גרפולוגיה אמינה לשאלה אחרת האם פלוני מומחה.
ואם כבר לגבי הללי
ליויתי בחור שהלך אליו וראיתי את האבחון והתוצאות.
הוא אמר כמה דברים נכונים שלא צריך להיות גאון כדי לנחש, וגם כמה דברים לא נכונים, אחד מהם ממש במובהק היה לא נכון.
אני כלל לא בטוח שהוא לא צודק.
היו חלק מהדברים שלקח לי זמן רב לזהות שזה באמת נכון.......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה