דרוש מידע האם שכר המינימום הועלה ל-29.12 לשעה?

• הוסף לסימניות
מי יודע להגיד לי?
לפי מה שהבנתי עד עכשיו,
החל מחודש אפריל, יש להעסיק את העובדים פחות שעה בשבוע/ לשלם להם ע"כ בתעריף שעות נוספות.
אולם נתון זה אינו אמור להשפיע על שכר המינימום.
אלא, שקיבלתי הודעת עדכון מתוכנת השכר (מיכפל), ששכר המינימום במשק הועלה ל-29.12 ש"ח לשעה,
החל מחודש אפריל.
ונתון זה גם מופיע בתלושי השכר.
כל מי ששאלתי, לא ידע להגיד לי בוודאות האם אכן הועלה התעריף לשעה,
אולי מכאן תצמח ישועתי?

• הוסף לסימניות
מי יודע להגיד לי?
לפי מה שהבנתי עד עכשיו,
החל מחודש אפריל, יש להעסיק את העובדים פחות שעה בשבוע/ לשלם להם ע"כ בתעריף שעות נוספות.
אולם נתון זה אינו אמור להשפיע על שכר המינימום.
אלא, שקיבלתי הודעת עדכון מתוכנת השכר (מיכפל), ששכר המינימום במשק הועלה ל-29.12 ש"ח לשעה,
החל מחודש אפריל.
ונתון זה גם מופיע בתלושי השכר.
כל מי ששאלתי, לא ידע להגיד לי בוודאות האם אכן הועלה התעריף לשעה,
אולי מכאן תצמח ישועתי?
בעיקרון לא העלו את שכר המינימום, אבל אותה משכורת מתחלקת לפחות שעות, ולכן התעריף לשעה עלה.

• הוסף לסימניות
השכר עלה ממשכורת אפריל ל 29.12
בעיקרון לא העלו את שכר המינימום, אבל אותה משכורת מתחלקת לפחות שעות, ולכן התעריף לשעה עלה.
אתן בטוחות?
יש לכן להביא לי מקור לזה?
אתר 'כל זכות' לדוגמא,
לא עדכנו את התעריף החדש.
לפי מה שהבנתי, עד עכשיו.
על שכרו של עובד שאינו מועסק במשרה מליאה,
לא היתה אמורה להיות כל השפעה.
ומטרת החוק לא היתה אמורה להיות העלאת שכר המינימום

• הוסף לסימניות
אתן בטוחות?
יש לכן להביא לי מקור לזה?
אתר 'כל זכות' לדוגמא,
לא עדכנו את התעריף החדש.
לפי מה שהבנתי, עד עכשיו.
על שכרו של עובד שאינו מועסק במשרה מליאה,
לא היתה אמורה להיות כל השפעה.
ומטרת החוק לא היתה אמורה להיות העלאת שכר המינימום
כפי שכתבתי, אכן שכר המינימום לא התעדכן, קחי את המשכורת שלך, ותחלקי במס' שעות עבודה פחות ארבע. בעצם פה כל המשק הרוויח, ולא רק בעלי משכורת מינימום, מלבד בעלי משכורות גלובליות (שבד"כ מרוויחים לא רע גם ככה).
זה מה שהסבירו לי בעבודה, אבל ציינו שיש מעסיקים שהצליחו להתחמק מזה, לא יודעת בדיוק איך.

• הוסף לסימניות
אני מצטטת כאן מאתר כל זכות-
שינוי בגובה שכר המינימום לשעה בעקבות קיצור שבוע העבודה ל-42 שעות שבועיות באפריל 2018
לפי החוק, שכר המינימום לשעה הוא שכר המינימום החודשי (5,300 ש"ח) חלקי 186, כלומר 28.49 ש"ח לשעה.
למרות זאת, יש הסבורים כי מהחלטת צוות ההיגוי לצורך הבהרת סעיפים בצו ההרחבה לעניין קיצור שעות העבודה במשק עולה ששכר המינימום לשעה יחושב כחילוק של שכר המינימום החודשי ב-182 (במקום ב-186) ויעמוד על 29.12 ש"ח לשעה.

בהיעדר אסמכתא אחרת הקובעת מפורשות העלאה של שכר המינימום לכל העובדים במשק, המידע ב"כל זכות" ימשיך להתבסס על החישוב הקבוע בחוק.

נראה שאין חובה מפורשת על המעסיק להעלות את שכר המינימום, האם אני צודקת?

• הוסף לסימניות
הדבר הזה לא חוק ברור

הנה מה שעודכן בתוכנות השכר

החלטת צוות ההיגוי שהוקם מכוח סעיף 5 להסכם קיבוצי בדבר קיצור שבוע העבודה
במסמך מטעם יו"ר ההסתדרות ויו"ר נשיאות הארגונים העיסקיים, הובהר ששכר מינימום לשעה
בכל היקפי המשרה (חודשי ושעתי) יחושב ע"י חלוקת שכר מינימום לחודש: 5,300 ב-182 שעות במקום 186
וזאת בעיקבות קיצור שבוע העבודה במשק.
תוקף 1.4.2018
שכר מינימום לשעה יעמוד על 29.12 ₪.

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי, אכן שכר המינימום לא התעדכן, קחי את המשכורת שלך, ותחלקי במס' שעות עבודה פחות ארבע. בעצם פה כל המשק הרוויח, ולא רק בעלי משכורת מינימום, מלבד בעלי משכורות גלובליות (שבד"כ מרוויחים לא רע גם ככה).
זה מה שהסבירו לי בעבודה, אבל ציינו שיש מעסיקים שהצליחו להתחמק מזה, לא יודעת בדיוק איך.
אני מדברת על עובדים שאינם עובדים במשרה מלאה,
ולכן קיצור שבוע העבודה לא אמור לכאורה להשפיע על משכורתם.

• הוסף לסימניות
נראה שאין חובה מפורשת על המעסיק להעלות את שכר המינימום, האם אני צודקת?

זה משהו שכל הרואי חשבון והיועצים מסתבכים
אין חוק מוגדר ומחייב עד שלא יהיה תיבעה משפטית נגד מעסיק ובית המשםט יחליט חד וחלק מה התוצאה
הדבר נשאר תלוי באויר

{אני חשבת שכר- וכל זה מפיהם של הרואי חשבונות שלנו...}

• הוסף לסימניות
אני מדברת על עובדים שאינם עובדים במשרה מלאה,
ולכן קיצור שבוע העבודה לא אמור לכאורה להשפיע על משכורתם.
אני גם לא עובדת משרה מלאה, אבל יש לי תקן של משרה מלאה, וכל חודש יורד לי "אי השלמת תקן", מהחודש ירד פחות 4 שעות, לא רע בכלל...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי...
אני עובדת פחות מ8 שעות ביום, זה קשור גם אלי?

• הוסף לסימניות
אצלינו פרסמו את זה עבור העובדים השעתיים.
לעובדים הגלובלים אין שינוי.
20180506_124412.jpg

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היו דיונים נרחבים בנושא, בפורומים מקצועיים רבים.
מה שקורה בממשלה שחוקים פופוליסטיים עוברים ללא מספיק חשיבה על כלל ההיבטים.
ההיבט הזה למשל של שינוי שכר המינימום לא זכה להתיחסות מספקת.
מעלה כאן את הצו האחרון המתיחס לזה, ועדיין יש הרבה שטחים אפורים, שמותירים לכל מעסיק את המרחב להחליט מה בכוונתו לעשות. לדוגמא - לגבי עובדים שעתיים.
מקומות עבודה גדולים - מומלץ שיקבלו חוות דעת משפטית בנושא.

קבצים מצורפים

• הרחבה קצור שעות.pdf
    KB 216.5 · צפיות: 49
  • הוסף לסימניות
הדבר הזה לא חוק ברור

הנה מה שעודכן בתוכנות השכר

החלטת צוות ההיגוי שהוקם מכוח סעיף 5 להסכם קיבוצי בדבר קיצור שבוע העבודה
במסמך מטעם יו"ר ההסתדרות ויו"ר נשיאות הארגונים העיסקיים, הובהר ששכר מינימום לשעה
בכל היקפי המשרה (חודשי ושעתי) יחושב ע"י חלוקת שכר מינימום לחודש: 5,300 ב-182 שעות במקום 186
וזאת בעיקבות קיצור שבוע העבודה במשק.
תוקף 1.4.2018
שכר מינימום לשעה יעמוד על 29.12 ₪.
רק עכשיו אני רואה את התגובה.
משהו דומה גם אני קיבלתי מתוכנת השכר.
הענין הוא, שתוכנות השכר הם עדין לא גוף שבסמכותו לקבוע חוקים חדשים.
אני רוצה לראות את העלאת שכר המינימום בחוק, ובינתים עוד לא מצאתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה