כללי האם תסכימו לעצב ללקוח דוגמה לפני חתימת חוזה?

• הוסף לסימניות
התודה היתה בטעות.
אין שום קשר בין הנידון כאן למקרה שהבאת ולכן אני לא רואה טעם להתייחס לדברים.

• הוסף לסימניות
קשר בין דברים - כמו גם הרגשת נחיתות - תלוי בעיני המתבונן..

בכל אופן לא נראה לי שמהאשכול הזה תצא "התאחדות הגרפיקאים לשמירת מחיר X"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819482:
יש לי שאלה עקרונית, אם אני הולך בשוק ורואה מישהו שמוכר אגרטל ב 50 ש"ח, כשאני יודע בוודאות שהמחיר במקום הכי זול בעולם הוא 80 ש"ח.
אבל הוא, מתאים לו המחיר, הוא יחזור הביתה מבסוט שהוא מכר 100 כאלה והוא ימות לא ירגיש פספוס, טוב לו כך.

האם אני צריך לערוך לו גילוי נאות?
סתם שאלה...

אם כך זה לא ניצול.
אבל אם זה עלה 80 והורדת אותו ל50 ,כי בדוכן ההוא מוכרים ב-40. זה ניצול.

• הוסף לסימניות
לעולם לא!!!
אני לא יודעת אם זה קרה לך גם בעקבות זה - היה כאן אחד בימים האחרונים שחיפש גרפיקאי לעיצוב ספרים וכו'. ושלחתי באמת תיק עבודות מייצג והוא דרש שאכין לו דוגמא כי ככה הוא מבקש מכולם...
רציתי באמת לדרוש מפרוג שיחסמו כאלה אנשים, זה פשוט זלזול במקצוע.

עניתי בתוקף שאני לא מתחילה לעבוד לפני סיכום, הזמנת עבודה (שכוללת חוזה קצר בתוכה) ו-50% מהסכום מראש. אני לא כזה נואשת שאתחיל לחלק דוגמאות בחינם לכל דורש. בדיוק בשביל זה יש לי תיק עבודות המשקף את המקצועיות, היכולות וסגנון העבודה שלי.

כן, גם לקוח שצריך מהרגע להרגע דחוף להיום בערב אני לא מוותרת - קודם תפקיד את הכסף ותשלח לי אסמכתא עת ההפקדה. לפנ"כ אין מה לדבר! ואם הבנאדם לחוץ אז הוא גם יעשה את זה. אחרת אצטרך פשוט לרדוף אחר הלקוח, מניסיון מר.
(כמובן שגם את הקובץ הסופי אני לא שולחת לפני קבלת התשלום המלא)

• הוסף לסימניות
האורות, אני מבינה שאתה מתעסק בהוצאה לאור של ספרים.

בעלי שיחיה, אמור להוציא ספר לאור בימים אלו.
קובץ הPDF המעומד כבר מוכן לדפוס ורק צריך להדפיס.
אנא שלח לי הצעת מחיר להדפסת מהדורה (1500 עותקים, כריכה רכה+2 כנפיים, נייר כרומו מט) + 5 עותקים מודפסים מהספר של בעלי לצורך התרשמות.

(אה, ותן לי מחיר של לקוח קבוע, לא מזדמן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;819543:
לעולם לא!!!
אני לא יודעת אם זה קרה לך גם בעקבות זה - היה כאן אחד בימים האחרונים שחיפש גרפיקאי לעיצוב ספרים וכו'. ושלחתי באמת תיק עבודות מייצג והוא דרש שאכין לו דוגמא כי ככה הוא מבקש מכולם...
רציתי באמת לדרוש מפרוג שיחסמו כאלה אנשים, זה פשוט זלזול במקצוע.

עניתי בתוקף שאני לא מתחילה לעבוד לפני סיכום, הזמנת עבודה (שכוללת חוזה קצר בתוכה) ו-50% מהסכום מראש. אני לא כזה נואשת שאתחיל לחלק דוגמאות בחינם לכל דורש. בדיוק בשביל זה יש לי תיק עבודות המשקף את המקצועיות, היכולות וסגנון העבודה שלי.

והמגוחך שבסוף הוא עוד פרגן שיש כאן בפרוג אנשי מקצוע איכותיים במחירים נוחים.

• הוסף לסימניות
כולם ביחד שאו תפילה קצרה עבורי שלא אגרר למישור האישי נגד שום ניק.
ואכבד ואבין שיש שני דעות לכל דבר וכשם שאין פרצופיהן שוים...

תודה מראש.
(ללא תשלום...)

• הוסף לסימניות
מה פתאום דוגמא חינם?? אני תמיד מסמכת מחיר קודם, שלא יהיו אי הבנות.

• הוסף לסימניות
בהודיה לה', אני מאוד עסוקה בעבודה ואין לי זמן להאריך.

אתייחס בשני מילים לשני נושאים שנידונו כאן, חשוב להדגיש: מ-נ-ס-י-ו-ן!!

ראשית, בעניין הדוגמאות, בעלי עובד בחברה רצינית מתחום הנדל"ן ושם, לפני כל קמפיין הם מקבלים מכמה משרדי פרסום מהמובילים ביותר, דוגמאות, טיזרים, ו'מסעות פרסום' מוכנות כולל פרזנטציה והכל מוגש על קאפות ענקיות ולעיתים גם עם מצגת קטנה.

מן הסתם כשמדובר בתקציבי ענק, זה מקובל מאוד!! יש אנשים שמתייחסים ברצינות רבה גם לפרויקט קטן, אני לא רואה בכך פסול ואני באופן אישי אף שלחתי הרבה פעמים דוגמאות.

לנושא השני: לדעתי חוזה הוא מחוייב המציאות!!! לא בשביל לגשת איתו לבית משפט ולא לבוררות.
המטרה היא פשוטה ובסיסית: הגדרה מדוייקת של העבודה, היעדים, התמורה וכו' וכו'.
מנסיון, למרות שבתחילה הם נרתעים, לבסוף הם מודים (תרתי), מברכים ומבינים.

(בסוף זה יצא קצת יותר משני מילים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;819625:
בהודיה לה', אני מאוד עסוקה בעבודה ואין לי זמן להאריך.

אתייחס בשני מילים לשני נושאים שנידונו כאן, חשוב להדגיש: מ-נ-ס-י-ו-ן!!

ראשית, בעניין הדוגמאות, בעלי עובד בחברה רצינית מתחום הנדל"ן ושם, לפני כל קמפיין הם מקבלים מכמה משרדי פרסום מהמובילים ביותר, דוגמאות, טיזרים, ו'מסעות פרסום' מוכנות כולל פרזנטציה והכל מוגש על קאפות ענקיות ולעיתים גם עם מצגת קטנה.

מן הסתם כשמדובר בתקציבי ענק, זה מקובל מאוד!! יש אנשים שמתייחסים ברצינות רבה גם לפרויקט קטן, אני לא רואה בכך פסול ואני באופן אישי אף שלחתי הרבה פעמים דוגמאות.

לנושא השני: לדעתי חוזה הוא מחוייב המציאות!!! לא בשביל לגשת איתו לבית משפט ולא לבוררות.
המטרה היא פשוטה ובסיסית: הגדרה מדוייקת של העבודה, היעדים, התמורה וכו' וכו'.
מנסיון, למרות שבתחילה הם נרתעים, לבסוף הם מודים (תרתי), מברכים ומבינים.

(בסוף זה יצא קצת יותר משני מילים...)
יפה מאד!
ומי ששאל אותי עניתי לו שגם אני מוציא לפעמים כסף בשביל השקעה. הכל יחסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819587:
כולם ביחד שאו תפילה קצרה עבורי שלא אגרר למישור האישי נגד שום ניק.
ואכבד ואבין שיש שני דעות לכל דבר וכשם שאין פרצופיהן שוים...

תודה מראש.
(ללא תשלום...)

נעתרתי לבקשתך ונשאתי את התפילה.

עכשיו אבקש אני: האם תואיל נא להתייחס לגוף העניין ולהסביר את דעתך תוך שמירה על התייחסות עניינית?
האם אכן תהיה מוכן להפיק ללקוח כלשהו דוגמה של הספר שלו לצורך התרשמות?

אני אישית לא אהיה מוכן לעבוד בחינם רק כדי "להגיש מועמדות", אבל זה לא חקוק בסלע.
תאורטית יכול להיות מצב שבו אקח סיכון מחושב ואעשה זאת מתוך שקלול הסיכונים והסיכויים הגלומים באפשרות זו.

(לדוגמה: לקוח גדול שיכול להכניס הרבה עבודה, שלא מצא בתיק העבודות משהו דומה למה שהוא זקוק ואני יכול לבצע דוגמה תוך זמן קצר יחסית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819627:
יפה מאד!
ומי ששאל אותי עניתי לו שגם אני מוציא לפעמים כסף בשביל השקעה. הכל יחסי.

זו שאלה של סיכוי מול סיכון.
במקרה דנן, לענ"ד הסיכון גדול בהרבה מן הסיכוי.
האם אתה מוכן להיות כנה ולשתף את כולנו מכמה גרפיקאיות ביקשת דוגמה חינם?
כך יהיה ניתן לאמוד בנקל מה גובה הסיכוי (1/10? 1/20?)

(שלא לדבר על כך שלענ"ד, מעצב שנכנס ליחסי עבודה עם לקוח מתוך מצב שבו הוא כבר הסכים לעבודה חינם פעם אחת, כבר נמצא בעמדת נחיתות לגבי כל המשא ומתן העתידי והיחסים עם הלקוח. חותמת הפראייר כבר טבועה לו על המצח באדום זועק.)

• הוסף לסימניות
אני מסכימה פה עם הגרפיקאים ובצדק גם אני הרגשתי תחושות אלו (כן כן חשבתי אולי יתמזל מזלי בלוטו.......:D..)אבל אחרי כל הדיון פה אני חושבת שבכל זאת ניתנה זכות בחירה לאדם אם להתעסק בכזה דבר או לא אני למדתי את הלקח שלי
חבל על הזמן שומר ליבו וזמנו ירחק
האורות מבחינתו רצה גרפיקאית במחיר טוב בשבילו וגם עבודה טובה (הוא עושה עסק קר ולא מעבר)מי שרוצה יכניס את ראשו לשם ומי שלא שיברח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819649:
זו שאלה של סיכוי מול סיכון.
במקרה דנן, לענ"ד הסיכון גדול בהרבה מן הסיכוי.
האם אתה מוכן להיות כנה ולשתף את כולנו מכמה גרפיקאיות ביקשת דוגמה חינם?
כך יהיה ניתן לאמוד בנקל מה גובה הסיכוי (1/10? 1/20?)

שלחתי כמעט לכולם.
(חוץ מאלה שראיתי שממש אין סיכוי)

חלק שלחו,
חלק שלחו עבודות דומות,
חלק לא שלחו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;819662:
האורות מבחינתו רצה גרפיקאית במחיר טוב בשבילו וגם עבודה טובה (הוא עושה עסק קר ולא מעבר)
אני אמור לעשות עסק חם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819649:
(שלא לדבר על כך שלענ"ד, מעצב שנכנס ליחסי עבודה עם לקוח מתוך מצב שבו הוא כבר הסכים לעבודה חינם פעם אחת, כבר נמצא בעמדת נחיתות לגבי כל המשא ומתן העתידי והיחסים עם הלקוח. חותמת הפראייר כבר טבועה לו על המצח באדום זועק.)
כאמור, הכל תלוי בעיניי המתבונן...

אנחנו באופן אישי דואגים לשיתו"פ טוב פורה ומועיל, יש טיפים ותלושי חג (לא מתחייבים בכלל!!!)

• הוסף לסימניות
בהחלט אני מסבירה שזכות הלקוח לבצע מבחינתו עסק קר ללא חשיבה מה יקרה וזכות הגרפיקאי לסרב כמו שכל אחד ינסה להתמקח בחנות על מחיר זכותנו היא להגיד לא ואם ענינו כן נישא בתוצאות......

• הוסף לסימניות
בהחלט

מול בקשה לקבל צ'ק מזומן לדוגמה
לפני חתימת החוזה

רק כדי שתוכלי לבדוק שבאמת אפשר לפדות את הצ'קים שלהם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;819632:
נעתרתי לבקשתך ונשאתי את התפילה.

עכשיו אבקש אני: האם תואיל נא להתייחס לגוף העניין ולהסביר את דעתך תוך שמירה על התייחסות עניינית?
האם אכן תהיה מוכן להפיק ללקוח כלשהו דוגמה של הספר שלו לצורך התרשמות?

אני אישית לא אהיה מוכן לעבוד בחינם רק כדי "להגיש מועמדות", אבל זה לא חקוק בסלע.
תאורטית יכול להיות מצב שבו אקח סיכון מחושב ואעשה זאת מתוך שקלול הסיכונים והסיכויים הגלומים באפשרות זו.

(לדוגמה: לקוח גדול שיכול להכניס הרבה עבודה, שלא מצא בתיק העבודות משהו דומה למה שהוא זקוק ואני יכול לבצע דוגמה תוך זמן קצר יחסית)

כשאמצא לנכון אתייחס בהרחבה,
ולבנתיים אומר, שאם הייתי בעל דפוס, הייתי מדפיס לת"ת נייר או מעטפה חינם, לחברת הפקת אירועים חוברת כרומו עם ספירלה אחת חינם למשל. לקבלן גדול תוכנית עבודה אחת חינם (לא זוכר איך קוראים לאקורדיון הזה) וכדו וכדו. הכל יחסי, כאמור.

בנתיים אני לא בעל הדפוס...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה