נכתב ע"י האורות;819482:יש לי שאלה עקרונית, אם אני הולך בשוק ורואה מישהו שמוכר אגרטל ב 50 ש"ח, כשאני יודע בוודאות שהמחיר במקום הכי זול בעולם הוא 80 ש"ח.
אבל הוא, מתאים לו המחיר, הוא יחזור הביתה מבסוט שהוא מכר 100 כאלה והוא ימות לא ירגיש פספוס, טוב לו כך.
האם אני צריך לערוך לו גילוי נאות?
סתם שאלה...
נכתב ע"י sarit_f;819543:לעולם לא!!!
אני לא יודעת אם זה קרה לך גם בעקבות זה - היה כאן אחד בימים האחרונים שחיפש גרפיקאי לעיצוב ספרים וכו'. ושלחתי באמת תיק עבודות מייצג והוא דרש שאכין לו דוגמא כי ככה הוא מבקש מכולם...
רציתי באמת לדרוש מפרוג שיחסמו כאלה אנשים, זה פשוט זלזול במקצוע.
עניתי בתוקף שאני לא מתחילה לעבוד לפני סיכום, הזמנת עבודה (שכוללת חוזה קצר בתוכה) ו-50% מהסכום מראש. אני לא כזה נואשת שאתחיל לחלק דוגמאות בחינם לכל דורש. בדיוק בשביל זה יש לי תיק עבודות המשקף את המקצועיות, היכולות וסגנון העבודה שלי.
יפה מאד!נכתב ע"י טורקיז;819625:בהודיה לה', אני מאוד עסוקה בעבודה ואין לי זמן להאריך.
אתייחס בשני מילים לשני נושאים שנידונו כאן, חשוב להדגיש: מ-נ-ס-י-ו-ן!!
ראשית, בעניין הדוגמאות, בעלי עובד בחברה רצינית מתחום הנדל"ן ושם, לפני כל קמפיין הם מקבלים מכמה משרדי פרסום מהמובילים ביותר, דוגמאות, טיזרים, ו'מסעות פרסום' מוכנות כולל פרזנטציה והכל מוגש על קאפות ענקיות ולעיתים גם עם מצגת קטנה.
מן הסתם כשמדובר בתקציבי ענק, זה מקובל מאוד!! יש אנשים שמתייחסים ברצינות רבה גם לפרויקט קטן, אני לא רואה בכך פסול ואני באופן אישי אף שלחתי הרבה פעמים דוגמאות.
לנושא השני: לדעתי חוזה הוא מחוייב המציאות!!! לא בשביל לגשת איתו לבית משפט ולא לבוררות.
המטרה היא פשוטה ובסיסית: הגדרה מדוייקת של העבודה, היעדים, התמורה וכו' וכו'.
מנסיון, למרות שבתחילה הם נרתעים, לבסוף הם מודים (תרתי), מברכים ומבינים.
(בסוף זה יצא קצת יותר משני מילים...)
נכתב ע"י האורות;819587:כולם ביחד שאו תפילה קצרה עבורי שלא אגרר למישור האישי נגד שום ניק.
ואכבד ואבין שיש שני דעות לכל דבר וכשם שאין פרצופיהן שוים...
תודה מראש.
(ללא תשלום...)
נכתב ע"י האורות;819627:יפה מאד!
ומי ששאל אותי עניתי לו שגם אני מוציא לפעמים כסף בשביל השקעה. הכל יחסי.
נכתב ע"י naamah;819649:זו שאלה של סיכוי מול סיכון.
במקרה דנן, לענ"ד הסיכון גדול בהרבה מן הסיכוי.
האם אתה מוכן להיות כנה ולשתף את כולנו מכמה גרפיקאיות ביקשת דוגמה חינם?
כך יהיה ניתן לאמוד בנקל מה גובה הסיכוי (1/10? 1/20?)
אני אמור לעשות עסק חם?נכתב ע"י poto12;819662:האורות מבחינתו רצה גרפיקאית במחיר טוב בשבילו וגם עבודה טובה (הוא עושה עסק קר ולא מעבר)
כאמור, הכל תלוי בעיניי המתבונן...נכתב ע"י naamah;819649:(שלא לדבר על כך שלענ"ד, מעצב שנכנס ליחסי עבודה עם לקוח מתוך מצב שבו הוא כבר הסכים לעבודה חינם פעם אחת, כבר נמצא בעמדת נחיתות לגבי כל המשא ומתן העתידי והיחסים עם הלקוח. חותמת הפראייר כבר טבועה לו על המצח באדום זועק.)
נכתב ע"י Shia;819632:נעתרתי לבקשתך ונשאתי את התפילה.
עכשיו אבקש אני: האם תואיל נא להתייחס לגוף העניין ולהסביר את דעתך תוך שמירה על התייחסות עניינית?
האם אכן תהיה מוכן להפיק ללקוח כלשהו דוגמה של הספר שלו לצורך התרשמות?
אני אישית לא אהיה מוכן לעבוד בחינם רק כדי "להגיש מועמדות", אבל זה לא חקוק בסלע.
תאורטית יכול להיות מצב שבו אקח סיכון מחושב ואעשה זאת מתוך שקלול הסיכונים והסיכויים הגלומים באפשרות זו.
(לדוגמה: לקוח גדול שיכול להכניס הרבה עבודה, שלא מצא בתיק העבודות משהו דומה למה שהוא זקוק ואני יכול לבצע דוגמה תוך זמן קצר יחסית)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים