ממליץ ללכת על סידרה עיסקית בלבד (דל לטיטיוד, לנובו טינקפד, אייצפי הליטבוק) או לכל הפחות הפרובוק של HP אלו מחשבים שהביצועים נשארים טובים לאורך זמן וכן המחשב עצמו מכל הבחינות (בטריה, פלסטיקה, צירים וכו') חזק לאורך זמן
במידה וזה יקר לכם מידי עדיף לקנות מחודש עיסקי (מדור מתקדם) מאשר סדרות פשוטות שאינם שוות
כמו"כ להתרחק מאסוס אייסר וכד'

כ
ממליץ ללכת על סידרה עיסקית בלבד (דל לטיטיוד, לנובו טינקפד, אייצפי הליטבוק) או לכל הפחות הפרובוק של HP אלו מחשבים שהביצועים נשארים טובים לאורך זמן וכן המחשב עצמו מכל הבחינות (בטריה, פלסטיקה, צירים וכו') חזק לאורך זמן
במידה וזה יקר לכם מידי עדיף לקנות מחודש עיסקי (מדור מתקדם) מאשר סדרות פשוטות שאינם שוות
כרגע יש לי דל וסטרו- ואני מאוד מרוצה החזיק יפה 5 שנים ועכשיו מתחיל לחרוק, וכן עם זיכרון RAM 8- ואיטי לי מידי.
אבל אם אני לוקחת את המפרט שכתבתי מסדרת vostro איך זה?

מה העלות של לטיטיוד או thinkpad?

כ

כרגע יש לי דל וסטרו- ואני מאוד מרוצה החזיק יפה 5 שנים ועכשיו מתחיל לחרוק, וכן עם זיכרון RAM 8- ואיטי לי מידי.
אבל אם אני לוקחת את המפרט שכתבתי מסדרת vostro איך זה?
כמו שכתבתי קודם אני לא ממליץ על סדרות כאלו. לאנשים שמרנים אולי כן. (מניסיון במעבדה המחשבים שעוברים אצלינו הם בעיקר מסדרות פשוטות, נדיר מאוד שמגיעים מחשבים מסדרות עיסקיות) מחשב עיסקי 10 שנים זה קלאסי
אז אולי מחשב מלפני 10 שנים הוא כבר לא מספיק טוב בשביל הדרישות של היום אבל הוא עובד פצצה (בכל כולל ממוצע אפשר לראות מחשבים עיסקיים מלפני 12 שנים והם עובדים טוב
למעשה אני חושב שלטווח קצר 3 שנים ווסטרו יספיק מעבר לזה כן כדאי לטיטיוד
המחירים של העיסקי I7 הם בערך 6500 ניתן למצוא עודפים מדור 12 בחצי מחיר

ברשותי מחשב ניייד מחודש כמעט שנה וחצי. עבד מעולה!
לאחרונה יש לי איטיות נוראית במחשב.
האם תוחלת החיים של המחשב מגיעה לקיצה? אולי משהו אחר? וירוס?
בקיצור, אשמח מאד למידע , קודם כל אם יש לי אפשרות לבדוק עצמאית את מקור הבעיה, ואם שווה בכלל תיקון.

מחשב DELL
דגם LATITUDE E6520 (זו הכוונה?זה מספיק? פשוט לא מבינה בזה)
לגבי מנהל המשימות, לזה התכוונת?
1748176100590.png

כי המספרים כל הזמן זזים וגם זה ארוך (לעשות כמה צילומי מסך?)

מחשב DELL
דגם LATITUDE E6520 (זו הכוונה?זה מספיק? פשוט לא מבינה בזה)
לגבי מנהל המשימות, לזה התכוונת?
צפה בקובץ המצורף 1972865
כי המספרים כל הזמן זזים וגם זה ארוך (לעשות כמה צילומי מסך?)
לא נראה בעיה בדיסק.
מצד שני נראה שאין כל כך זיכרון ראם, ואם משתמשים בישומים הדורשים זיכרון, הוא יגיע למגבלה שלו במהירות.
מתי אתם נתקלים באיטיות?

לא נראה בעיה בדיסק.
מצד שני נראה שאין כל כך זיכרון ראם, ואם משתמשים בישומים הדורשים זיכרון, הוא יגיע למגבלה שלו במהירות.
מתי אתם נתקלים באיטיות?
תודה על המענה!
דבר ראשון בגלישה עצמה בעיקר בגלילת עמוד והקלדות (אפילו את ההקלדה הזו היא מקוטעת ואני צריכה להתחשבן על כל תו שאני עושה)
אז ניסיתי בדברים שלא צורכים אינטרנט למשל המסמכים/מחשב שלי וגם זה נפתח לאט. בוודאי בהשוואה איך שפעם זה היה נפתח.

תודה על המענה!
דבר ראשון בגלישה עצמה בעיקר בגלילת עמוד והקלדות (אפילו את ההקלדה הזו היא מקוטעת ואני צריכה להתחשבן על כל תו שאני עושה)
אז ניסיתי בדברים שלא צורכים אינטרנט למשל המסמכים/מחשב שלי וגם זה נפתח לאט. בוודאי בהשוואה איך שפעם זה היה נפתח.
כנראה הזיכרון RAM נמוך מאד.
תצלמו מסך בלשונית "ביצועים" במנהל המשימות

אפשר גם עזרה?
לא רוצה להפריע להם ברצף ההתכתבויות
אשמח להודעה באישי

אמור להספיק לשימושים רגילים.
כרגע לא רואים סיבה לאיטיות.
היה איטיות גם בזמן שצילמתם?
(המעבד מאד ישן, אבל גם הוא לא מגיע לניצולת שלו)

כותבת כאן שוב, לאחר שכתבתי בעבר באשכולות אחרים.
אם מדובר במחשב נייד של דל, הבעיה ככל הנראה במטען.

תכנסו לאתר הזה תלחצו על Benchmark ותוך כדי שהוא עובד תצלמו צילום מסך שהעלתם קודם של מנהל המשימות (התמונה האחרונה).

עשיתי העתקה וזה מה שיצא

GPU 0

Intel(R) UHD Graphics 630

גירסת מתאם: 27.20.100.9664
תאריך מתאם: 01/06/2021
גירסת DirectX: 12 (FL 12.1)
מיקום פיזי: PCI bus 0, device 2, function 0

‏‏ניצול 42%
זיכרון GPU ייעודי
זיכרון GPU משותף ‏‏‎0.4/7.9 GB
זיכרון GPU ‏‏‎0.4/7.9 GB

עשיתי העתקה וזה מה שיצא

GPU 0

Intel(R) UHD Graphics 630

גירסת מתאם: 27.20.100.9664
תאריך מתאם: 01/06/2021
גירסת DirectX: 12 (FL 12.1)
מיקום פיזי: PCI bus 0, device 2, function 0

‏‏ניצול 42%
זיכרון GPU ייעודי
זיכרון GPU משותף ‏‏‎0.4/7.9 GB
זיכרון GPU ‏‏‎0.4/7.9 GB
וזה התוצאה של הבדיקה

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-05-25 174205.png
    צילום מסך 2025-05-25 174205.png
    KB 184.5 · צפיות: 11

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה