ראשית.תודה לשניכם על הפידבק ועל ההארות הנפלאות.

הנך צודק לחלוטין.עצם הטכניקה הזו מצוינת ואני גם משתמש בה לעיתים.
אני בעצמי דוגל בשיטת "המינימליזם" בכל הקשור לפונקציות האקסל (ובכלל כדרך חיים בכל הקשור לסדר ויעוץ ארגוני )
באתי להדגיש בדוגמא את עצם היכולת של xlookup עם מספר קריטריונים.וזו היתה מטרתי.אם ההיתי נוהג בדרך שציינת היה קריטריון אחד.וכאן אין הרבה מה לחדש ..זה המוכר והידוע..אבל ישר כח על ההארה.זה נכון וצודק.
ואגב נושא ההסתרה (שגם אותו הסתרת-"הסתרה שבתוך הסתרה"..;))
צפה בקובץ המצורף 1405308

וזכרו.שכמו שהמרצה שלי למתמטיקה נוהג תמיד לצטט "כי לפתרון משוואות מתמטיות (לרוב)ישנם מספר דרכים.כולם נכונים.חלקם יותר קצרים.חלקם יותר ארוכים.חלקם יותר "גאוניים"...הכל נכון והכל אמת.והבוחר יבחר במה שליבו חפץ"
אז בדיוק הוא הדין לפונקציות האקסל.בדרך כלל ישנו יתרון מובהק לפונקצייה הקצרה ביותר והפחות "מסורבלת".אבל לעיתים נעדיף את הפונקציה והדרך היותר ארוכה רק בגלל היופי והתחכום שטמונה בה...
בקיצור. כפי שנהוג לומר וללמד "בפסיכולוגיה חיובית"- את המשפט "תהנו מהדרך ולא רק מהתוצאה!

גוט שאבע'ס
מסכים לחלוטין...
אין כמו לפצח פתרון מורכב באקסל... ויותר מכך ש"אין כמו להחכים ולהבין קומבינציות באקסל" ממש תענוג...

עכשיו לגבי filter וxlookup, אני חושב שנדרש סוג של כילאים בין הפונקציות הנזכרות...
נזקק לפונקציה המחזירה בשיטת lookup י(ibdex_num) ובתוספת מערך שיתן מענה במצב שיש יותר מתוצאה אחת...
יש לי כיוון מסוים בvba אייך לעשות אותו... אולי בשיתוף כמה חברה מכאן נצליח להגיע לפתרון...

גם ככה הם עובדים קשה, ועשרות מליונים ברחבי העולם מנצלים אותם מידי יום...:D
רק אציין כי על פי הצילום מסך המצורף פונקציית xlookup הפציעה לעולמינו בשעה טובה באוגוסט 2019.זאת לאחר 35 שנות קיומה של פונקציית vlookup
ומה לגבי הדירוג "והרייטינג"?
פונקציית vlookup דורגה במקום 3 אחרי פונקציות sum.ו-average
image-5.png

מה קרה מאז אתה שואל..?
לא מצאתי נתונים רשמיים מבית היוצרים מייקרוסופט & גוגל.
אך לפחות על פי האתר הזה-,vlookup מדורגת במקום השביעי ברשימת הפונקציות הכי "שימושיות ופופולריות".
Screenshot_20230623_090014_Chrome.jpg

ירידה בדירוג? כן! אולי "ירידת הדורות" זו הסיבה..
ומה עם xlookup? לא מוזכרת כלל.
העיקר שאפשר לנהל עסקים ולספור מזומנים מצוין עם sum.average.count.min.max ועוד..סה טו..
לא לחינם נאמר שהכסף הוא המנוע וצירו המרכזי של העולם..
אז שהזכרת בדבריך על "עשרות מיליונים" של משתמשים בפונקציית xlookup לא נותר לאחל-ובאמת...= לו יהי...

עכשיו לגבי filter וxlookup, אני חושב שנדרש סוג של כילאים בין הפונקציות הנזכרות...
נזקק לפונקציה המחזירה בשיטת lookup י(ibdex_num) ובתוספת מערך שיתן מענה במצב שיש יותר מתוצאה אחת...
יש לי כיוון מסוים בvba אייך לעשות אותו... אולי בשיתוף כמה חברה מכאן נצליח להגיע לפתרון...
@אבי2021 היקר!
ראה כאן דוגמא ל-vba עבור פונקציית vlookup להחזרת מספר תוצאות
כך נראות התוצאות
Screenshot_20230625_174440_Chrome.jpg

שים לב שהתוצאות בהיותן רבות,מוחזרות בתא אחד ומופרדות בפסיק.
המניע לכך.הוא למניעת שגיאה מהאקסל.
השגיאה היא כי הנתונים "רוצים" להשתלשל למטה.וזה יגרום "לדריסה" של נתונים בתאים למטה.
ואם יש את נפשך בפיתרון חילופי,ניתן להשתמש "בעטיפת" פונקציית vlookup בפונקציית transpose כפי שכתבתי בזמנו בסוגיא דומה של פונקציית indirect ותאי אימות נתונים,כאן (בשם @שימי .ב )
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-11896658

בהצלחה רבה

נערך לאחרונה ב:
דרוש לי קובץ אקסל של חמשה טורים לניהול הכנסות והוצאות.
טור ראשון הכנסות
טור שני פירוט ההכנסה
טור שלישי הוצאות
טור רביעי פירוט ההוצאה
טור חמישי יתרה בכל שורה לידיעה מה המצב בקופה
תודה רבה לכל מי שיוכל לסייע.

אני חולק על יעילות הטור הזה, לדעתי יש להוסיף מתחת לטבלה שורה אחת של סיכום לכל טור, ואז שורה נוספת שתשאב את הנתון הסופי של ההכנסות - ההוצאות, ואז תדע בכל רגע נתון כמה יתרה יש לך

אני חולק על יעילות הטור הזה, לדעתי יש להוסיף מתחת לטבלה שורה אחת של סיכום לכל טור, ואז שורה נוספת שתשאב את הנתון הסופי של ההכנסות - ההוצאות, ואז תדע בכל רגע נתון כמה יתרה יש לך
כרגע זה מה שדרוש לי.
בכדי שבסיכום הסופי אני ידע כמה היה לי בכל רגע נתון.

@אבי2021 @קול תורה
תקשיבו סיפור.לפני מספר ימים חבר שלי פנה אלי עם בקשת עזרה באקסל.
יש לו טבלה של רשימת נבחנים עם ת.ז ,שם,ומשפחה .
בוצעו 3 מבחנים.ויש פילוח של תוצאות.או נבחן(ולא עבר) או עבר (בקושי) או עבר בהצלחה.
החבר רצה שאבצע נוסחא שתחזיר לפי תא חיפוש 3 תוצאות של עמודות (תז.שם.ומשפחה).
עד כאן יפה מאוד!אפשר להסתדר עם זה על ידי פונקציות vlookup או xlookup...
הבעיה הגדולה שהחבר לא הסתפק בתא חיפוש אחד עם קריטריון 1.אלא 3 קריטריונים!!!
דהיינו שהפונקציה תחזיר 3 תוצאות(ת.ז,שם,ומשפחה).של מי שעמד בכל 3 הקריטריונים.והם שבכל 3 המבחנים הוא עבר בהצלחה...
פה זה כבר היה בהחלט אתגר מורכב.
ובכן,כדרכי חיפשתי וחיפשתי עד שמצאתי את התשובה.
הפיתרון הוא באותה פונקציית xlookup עם כמה טריקים גאוניים שטרם הכרתי...
הפונקצייה מסוגלת "לעבד" 3 (ואף יותר)תאי חיפוש.
לגבי הטווח -אנו עוטפים אותו בפונקציית arrayformula.
והתוצאה לפניכם.
צפה בקובץ המצורף 1404562
בשטח הצבוע באדום תוצאות ת.ז 333.הוא זה שעבר את 3 המבחנים בהצלחה.
רבותי..הפונקצייה הזו גאונית במניפולציות שניתן לעשות איתה.מדובר בהחלט בפונקצייה "רבת עוצמה".

הסיבה שבחרתי לשתף את הסיפור הפיקנטי הזה.משום שזה עוד פטנט לביצוע סינון בשאלה שנשאלה כאן על ידי @קול תורה
בשטח הירוק קיים אימות נתונים>בחירה מתוך טווח.אם הנתונים היו שם ומשפחה היה ניתן לבחור זאת באימות נתונים ולקבל תוצאה מושלמת.

כאשר ישנם כמה תוצאות אז עדיף באמת להשתמש בפונקציית filter.(ובאגב ניתן לבצע את זה בקלות גם עם כלי ה-power query )
היתרון האמיתי בשיטה הזו של xlookup הוא במקרה וצריכים לייבא נתונים בין גיליונות וכו..וכאן זה באמת נותן מענה פנטסטי ומושלם.
אני מצרף כאן את הגיליון לכל שימוש בהווה ובעתיד.

ולכל מי שתכנן טיסה בחופשת הקיץ למדינת פרו לצפות בהשתאות על "המאצ'ו פיצ'ו" רק בגלל שמדובר באחד משבעת פלאי תבל.זה בדיוק הזמן להזכיר שהפלא הגדול נמצא כאן עימנו...- אלו פונקציות האקסל ובפרט פונקציית xlookup הסופר גאונית.

נ.ב לבעיה שהצגתי יש עוד דרך לפיתרון עם vlookup בטכניקה גאונית של "נוסחא בוליאנית" (אולי בהזדמנות אסביר על הקסם הזה)עם עוד מספר פונקציות.אפשר לראות בגיליון ,ללמוד ולהחכים.
ועד כמה שניסיתי.באקסל זה עובד מצוין.ובשיטס מוחזרת שגיאה
בהצלחה
אני לא מכיר בכלל את פונקציית arrayformula וגם לא בדיוק הבנתי איך השתמשת בה
מה שכן ניסיתי לעשות זאת ללא arrayformula והצלחתי
הנה:
1687780538128.png

אני לא מכיר בכלל את פונקציית arrayformula וגם לא בדיוק הבנתי איך השתמשת בה
מה שכן ניסיתי לעשות זאת ללא arrayformula והצלחתי
הנה:
צפה בקובץ המצורף 1407454
ראשית.כל הכבוד על ההצלחה.
הפונקצייה arrayformula היא פונקציית מערך.תפקידה העיקרי היא להחזיר טווח ולא תא בודד.זאת אומרת שאנו נקליד אותה בתא בודד (נמצא אותה בדרך כלל בתא ימין ועליון של הטווח המוחזר).אבל היא תחזיר לנו טווח.
מדובר בפונקצייה נפלאה.יש לה הרבה שימושים בפועל בכל מיני סיטואציות.
לגבי הדוגמא הנ"ל.ניתן בהחלט להשתמש בארגומנט השני עם אנדים בלבד שמדובר באקסל.
עריכתי היתה בשיטס .ושם מוחזרת שגיאת n/a.הסיבה שגודל הארגומנט השני שונה מהגודל בארגומנט השלישי.
Screenshot_20230626_153841_Sheets.jpg

הפיתרון עם arryaformula במקרה הזה הוא להפוך מספר טווחים כאילו מדובר בטווח אחד.סוג של "תרמית ועבודה בעינים" (שששש....לא לגלות!;))על השיטס והפונקצייה שלא יחזירו שגיאה.

אני אסביר.
"מאזן" כלכלי הן במשק הביתי והן בעסק.לא יכול להימדד על סמך כל פעימה בודדת של הכנסה והוצאה.
מאזן נכון מתחיל בס"ך הכנסות והוצאות יומי/חודשי/רבעון/חציון /שנתי וכו..
אני אתן דוגמא שנבין יחד את האבסורד שבשיטה.
Screenshot_20230626_183019_Sheets.jpg

שים לב לשורה 3 .האם נכון לומר שכעת מר x נמצא בגירעון של 500 ש"ח.מה עם 5000 שח!!!! של הכנסות שנכתבו שורה קודם???
איפה ההיגיון פה?
דברי @הילוך גבוה נאמרו ביושר ובצדק
תראה עכשיו בשטח הצהוב
Screenshot_20230626_185233_Sheets.jpg
מר x בשיקלול כללי ביתרה של 3900 שח .זו אמת כלכלית....!!!
חישוב עוד יותר בקצרה הוא על ידי "קיפול" של כל ההכנסות בפונקציית sum וכן את ההוצאות ולהפחית זה מזה כמו בשטח הכתום שסימנתי.התוצאה בסוף אותה תוצאה.
אני מצרף פה את הגיליון שתוכל לראות את הכל "מבפנים"
נ.ב לא נאמרה פה בבקשתך מילה או שניים על תאריך.וכיצד הפילוח יתבצע ועל פי איזה פרמטר.אבל דרכי היא "לעשות כרצון איש ואיש"..אז נכון לכעת אסתפק בזה.
אם כי ההיתי מוכרח להוסיף את ההסבר הנל.ולהעמיד את האמת על מקומה הנכון.
בהצלחה

קבצים מצורפים

• הכנסות והוצאות.xlsx
    KB 49.7 · צפיות: 48
דרוש לי קובץ אקסל של חמשה טורים לניהול הכנסות והוצאות.
טור ראשון הכנסות
טור שני פירוט ההכנסה
טור שלישי הוצאות
טור רביעי פירוט ההוצאה
תודה רבה לכל מי שיוכל לסייע.
אני אסביר.
"מאזן" כלכלי הן במשק הביתי והן בעסק.לא יכול להימדד על סמך כל פעימה בודדת של הכנסה והוצאה.
מאזן נכון מתחיל בס"ך הכנסות והוצאות יומי/חודשי/רבעון/חציון /שנתי וכו..
אני אתן דוגמא שנבין יחד את האבסורד שבשיטה.
צפה בקובץ המצורף 1407636
שים לב לשורה 3 .האם נכון לומר שכעת מר x נמצא בגירעון של 500 ש"ח.מה עם 5000 שח!!!! של הכנסות שנכתבו שורה קודם???
איפה ההיגיון פה?
דברי @הילוך גבוה נאמרו ביושר ובצדק

תראה עכשיו בשטח הצהוב
צפה בקובץ המצורף 1407640מר x בשיקלול כללי ביתרה של 3900 שח .זו אמת כלכלית....!!!
חישוב עוד יותר בקצרה הוא על ידי "קיפול" של כל ההכנסות בפונקציית sum וכן את ההוצאות ולהפחית זה מזה כמו בשטח הכתום שסימנתי.התוצאה בסוף אותה תוצאה.
אני מצרף פה את הגיליון שתוכל לראות את הכל "מבפנים"
נ.ב לא נאמרה פה בבקשתך מילה או שניים על תאריך.וכיצד הפילוח יתבצע ועל פי איזה פרמטר.אבל דרכי היא "לעשות כרצון איש ואיש"..אז נכון לכעת אסתפק בזה.
אם כי ההיתי מוכרח להוסיף את ההסבר הנל.ולהעמיד את האמת על מקומה הנכון.
בהצלחה
נראה לי שכוונת @BB1234 הייתה לקבל טבלה כמו בבנק שאחרי כל פעימה כתוב לך כמה נשאר בקופה ולא הכנסות בניכוי הוצאות של אותו יום אני מצרף טבלה אך מה שכרגע לא הצלחתי לעשות הוא סבסיכום היומי התא ישאר ריק עד שיעבור היום/ימולא לפחות אחד מהפרמטרים הכנסות או הוצאות, כמובן שאפשר לעשות את זה אבל זה ידרוש טיפה יותר השקעה. אני מצרף דוגמא לטבלה חודשית שכוללת למעלה גם יתרה בתחילת החודש

קבצים מצורפים

• דוגמא.xlsx
    KB 11.4 · צפיות: 52
נראה לי שכוונת @BB1234 הייתה לקבל טבלה כמו בבנק שאחרי כל פעימה כתוב לך כמה נשאר בקופה ולא הכנסות בניכוי הוצאות של אותו יום אני מצרף טבלה אך מה שכרגע לא הצלחתי לעשות הוא סבסיכום היומי התא ישאר ריק עד שיעבור היום/ימולא לפחות אחד מהפרמטרים הכנסות או הוצאות, כמובן שאפשר לעשות את זה אבל זה ידרוש טיפה יותר השקעה. אני מצרף דוגמא לטבלה חודשית שכוללת למעלה גם יתרה בתחילת החודש
אם לטבלה הזו היתה הכוונה.זה כבר אחרת.
לא כך הבנתי בניסוח השאלה.סורי...

אם לטבלה הזו היתה הכוונה.זה כבר אחרת.
לא כך הבנתי בניסוח השאלה.סורי...
האם תוכל לתת פתרון גם לזה
אך מה שכרגע לא הצלחתי לעשות הוא סבסיכום היומי התא ישאר ריק עד שיעבור היום/ימולא לפחות אחד מהפרמטרים הכנסות או הוצאות, כמובן שאפשר לעשות את זה אבל זה ידרוש טיפה יותר השקעה.
זה יהיה לעזר גם לי ללמוד טכניקות ודרכים איך לעבוד עם אקסל

איך אני יכול לאחד שני טורים באקסל לטור אחד?
לדוגמא:
שם פרטי ושם משפחה במקום בשני טורים-שיהיה בטור אחד
תודה

האם תוכל לתת פתרון גם לזה

זה יהיה לעזר גם לי ללמוד טכניקות ודרכים איך לעבוד עם אקסל
לא הבנתי מספיק את השאלה.סורי.
אני אשמח שתצרף שוב גיליון עם השאלה בגוף הגיליון עם הסבר על איזה תא ועמודה השאלה מופנית.
תודה מראש

תודה רבה על המענה
לא הצלחתי להבין מזה
אשמח לעזרה לאיחוד הטור של משפחה ופרטי (מצו"ב)

קבצים מצורפים

• רישום לשנה הבאה.xlsx
    KB 15.9 · צפיות: 60

קבצים מצורפים

• רישום לשנה הבאה מתוקן.xlsx
    KB 20.2 · צפיות: 78
וואו תודה
אשמח לדעת ולהבין את כל השלבים איך עושים זאת
מצורף בלינק הסבר מפורט
מיזוג תאים לתא אחד זו מלאכה "פשוטה" יחסית לפעולה הפוכה של פיצול טקסט מתא אחד לשני תאים (או יותר)
אז-הפרוצידורה יותר מורכבת.אבל אפשרית בהחלט בעזרת פונקציות מותאמות.(תלוי במקרה ובמורכבות "החילוץ")
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה