- הוסף לסימניות
- #6,761
תסביר יותרשכל שם יופיע בנפרד עם השם של האב
תסביר יותרשכל שם יופיע בנפרד עם השם של האב
שלום וברכה
בגוגל שיטס
שאלה קטנה
עשיתי שצריך לסמן בה וי, אני רוצה שאם מישהו סימן וי אז יקפוץ בתא ליד איזשהו מלל כמו כל הכבוד, איך עושים את זה
מי שרוצה לכתוב את הנוסחא בגליון דוגמא במקום להסביר לי גם אשמח
מצורף דוגמא
![]()
כל הכבוד
גיליון1 מי,כמה,האם שולם?,אם סומן וי אז בעמודה זו יופיע כל הכבוד שלום ,100 ניסים,100 ברוך,100docs.google.com
=IF(H2=TRUE,"כל הכבוד","")
רצוי להוסיף עוד תנאי כדי שלא יחזיר תוצאות ישנותקוד:=FILTER(A3:C14,B3:B14<(TODAY()+8))
=FILTER(A3:C14,(B3:B14<(TODAY()+8)*(B3:B14>=(TODAY()))))
וכבר נאמר במקורות "סוף מעשה במחשבה תחילה"יש לי טבלה שמופיע שמות אב וילדים אני צריך שכל שם יופיע בנפרד עם השם של האב איך אני עושה את זה
מצרף קובץ דוגמה
תודה רבה
א. תודה רבה רבה!!וכבר נאמר במקורות "סוף מעשה במחשבה תחילה"
והנפקא מינה לעולם האקסל היא- שיש לחשוב הדק היטב לפני פתיחת ועריכת צורת הגיליון .ויש לשקלל ולקחת בחשבון את כל המניפולציות שיהיו בעתיד והאם הם יהיו "פרקטים" ונוחים לחישוב.
עכשיו תראה.צורת הגיליון (החלוקה של הערכים וסדר העמודות והשורות) הנוכחית ששלחת.מקשה עד מאוד שמנסים לתת מענה מדויק לשאלתך.
אם שאלתך היא תיאורטית בלבד ובבחינת "לדרוש ולקבל הבנה באקסל" אז בסדר.
אבל אם הגיליון מלא כבר בנתוני אמת.יש לבצע כאן כמה שינויים מהותיים בשביל לבצע חישובים מעין אלו (ועוד אחרים בעתיד...)מתוך @שלוות נפש
עד כאן להקדמה...
ובכן ניסיתי וניסיתי להצמד לשאלתך ולבצע חישובים עם פונקציות.השתמשתי עם כל מיני קומבינוציות ועם ארסנל הכלים שאני מכיר ויודע.וזה לא צלח...
ובכל זאת- לפתור בלי כלום לא רציתי....
אז מה כן..???
תראה כאן בצילום מסך
צפה בקובץ המצורף 1425975
חלק 1 הוא טבלת המקור.
בחלק 2 ישנה מערכת לסינון של אב הילדים לפי שם ומשפחה.
זהו שלב ראשוני להצגת הנתונים הסופיים.
בשטח הצהוב המסומן ישנו אימות נתונים לבחירה מתוך טווח.
הפונקצייה filter מחזירה את הנתונים של הילדים הרלוונטים כפי טבלת המקור.
בחלק 3 ישנה המרה אוטומטית לנתוני שלב 2 .
השתמשתי בפונקציות textjoin +split+transpose
וכן בפונקציות if+counta
(לא הצלחתי בשום דרך לשלב את שלב 2 ושלב 3 בטבלה אחת.זו בעיה קשה מאוד)
הפתרון פה יכול לספק מענה "של המיידי" אם רוצים לדעת את שמותיהם של הילדים והגילאים של אבא ספציפי.(פשוט לבחור בתאים הצהובים את השם והמשפחה וזהו)
הפתרון הוא הוא "מעין שאלתך" והכי קרוב שהצלחתי..
אני אציין כי ככל הנראה ניתן לבצע את הפילוח המדויק לשאלתך עם Pivot Table (לא היה לי את הפנאי לנסות.אבל תוכל לנסות זאת בעצמך)
מצורף כאן הגיליון לראות מבפנים את הפונקציות ולביצוע העתק הדבק.
ושיהיה בהצלחה
בשמחה רבהא. תודה רבה רבה!!
השינוי העיקרי שיש לבצע הוא שכל שורה תוקצה לילד .ובה יפורטו כל פרטיו עם שם האב.ולא להיפךב. אכן זה טבלה קיימת עם המון נתונים שעוד אמורים להתעדכן עוד - אולי תתן לי רעיון איך באמת לעשות את זה בצורה שיהיה נוח וכן שהטבלה ההיא תתעדכן כל הזמן.
אפשר להיעזר בסרטוני הדרכה על הפיבוט.יתכן שגם בפאווור קוארי יהיה ניתן לבצעלפי מה שהבנתי באמת אפשר לעשות את זה ב Pivot Table אבל לא ממש הבנתי איך ולא הצלחתי
האימות נתונים הוא על שם האב בלבד.וניסיתי לשנות באימות נתונים שעשית את השמות ולא השתנה השמות של הילדים
זה קורה שמורידים קובץ ומעלים .נוספים כל מיני עצמים בלתי מזוהים....למה בשורת הנוסחאות זה מביא כזה נוסחה?צפה בקובץ המצורף 1426256
להרב יעקב אני יודע שאתה אוהב ממתקים , אז הכנתי לך אחד(לא הצלחתי בשום דרך לשלב את שלב 2 ושלב 3 בטבלה אחת.זו בעיה קשה מאוד)
קודם כל וואוו.ושאפו ענק!!!להרב יעקב אני יודע שאתה אוהב ממתקים , אז הכנתי לך אחד
שילבתי את השלבים
מצו"ב הקובץ
אין שום אופציה???הי, איך יוצרים "הקלטה" לסדרת פעולות-כך שתעשה מאליה?
הסבר: יצרתי כמין קובץ תורנויות, שמשתנה כל שבוע, באופן ש[B[1-עובר ל[B[MAX), וכל שורה-עולה ב1.([B[X]=B[X+1))
יש מצב לעשות כזה אוטומטי?(הקלטת מאקרו?)
דוגמא:
צפה בקובץ המצורף 1420497
ניסיתי בזמנו מספר דרכיםאין שום אופציה???
ממש תודה רבה!!להרב יעקב אני יודע שאתה אוהב ממתקים , אז הכנתי לך אחד
שילבתי את השלבים
מצו"ב הקובץ
כנלממש תודה רבה!!
אשמח להסבר איך זה עובד שאני יבין איך להעביר את זה אלי
בנוסף שאני לא רואה איזה נוסחאות יש בכל מקום כיון שזה השתבש...
כגון זהצפה בקובץ המצורף 1427405
זה קורה שמורידים קובץ ומעלים .נוספים כל מיני עצמים בלתי מזוהים....
יש דרך לחבר את החשבון בנק לאקסל שיתעדכן אוטומטי? וחברות אשראי?
התשובה היא שלא
לא התעמקתי פה הרבה.מה מתכוונים כאן
![]()
כיצד לייבא ולנתח את דפי הבנק שלך באקסל
כלי זה מקבל את דפי הבנק שלך בפורמט Excel ולאחר מכן קורא אותם כדי ליידע אותך היכן הוצאת יותר.www.datanumen.com
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים