יש לי קובץ בגוגל שיטס (אקסל בדרייב)
יש לי טור שאני כותב בו תאריך וזה ע"י לחיצה על קונטרול ף
לאחרונה התאריכים בכל הטור השתנו לי למספרים
כך:
45242
45242
45242
45244
45244
45244
45246
45246
45250
45250
45250

מה אני עושה ?
אני יכול לשחזר את התאריכים בעריכו קודמות שאני עומד על כל תא
אבל זה המון עבודה

מה אפשר לעשות על מה שקרה
ואיך אפשר למנוע את הבעיה בעתיד

יש לי קובץ בגוגל שיטס (אקסל בדרייב)
יש לי טור שאני כותב בו תאריך וזה ע"י לחיצה על קונטרול ף
לאחרונה התאריכים בכל הטור השתנו לי למספרים
כך:
45242
45242
45242
45244
45244
45244
45246
45246
45250
45250
45250

מה אני עושה ?
אני יכול לשחזר את התאריכים בעריכו קודמות שאני עומד על כל תא
אבל זה המון עבודה

מה אפשר לעשות על מה שקרה
ואיך אפשר למנוע את הבעיה בעתיד
לבחור את כל הטור של התאריך.
ולבחור > עיצוב > מספר > תאריך.
הכל מסתדר.

משהו נתקל בבעיה הזאת?
מצטערים, אבל EXCEL נתקל בשגיאה המונעת ממנו לפעול כראוי. EXCEL יצטרך להיסגר כתוצאה מכך...
מה עושים????

קבצים מצורפים

• ‏‏לכידה.JPG
    ‏‏לכידה.JPG
    KB 19.6 · צפיות: 38
חג החנוכה קרב ובא.
כולנו מכירים את שיר הילדים על אותו סביבון שהלך לו והסתתר...
"היכן הוא, היכן? לאן הוא נעלם? אולי הוא פה? אולי הוא שם?

ואיך זה קשור לאקסל אתם בטח שואלים את עצמכם...?

ובכן.קורה לעיתים שצריכים לברר על קוד השירות (של משרד הבריאות) לצורך הנפקת טופס 17 עבור שירות רפואי במוסד רפואי כזה ואחר.או שמעוניינים לדעת את התעריף לתשלום עבור שירות רפואי ללא טופס 17.
(לפעמים סתם מסקרנות ולא מהכרח ורלוונטיות...)
לשם כך משרד הבריאות מנפיק לידיעת הציבור וכחלק "מהנגשת המידע" כמידי חודש "תעריפון" מעודכן בקובץ אקסל בלינק כאן.
עד כאן הכל פשוט וידוע...
וכאן מתחיל לו החלק המעניין שבסיפור...

שאני ראיתי את הקובץ,לאחר הורדה הוספתי לו קצת צבע ועיצוב.(התעריפון כאן נכון לאוקטובר 2023...)
ואז שאלתי את עצמי.רגע רגע...כאן מדובר בקובץ המכיל כ2200 שורות!!!.ואם מישהו יחליט לחפש כאן מידע המלאכה רבה ומייגעת..
אז נכון שתאמרו אבל יש פונקציות לכך כמו filter או xlookup ועוד...ומה הבעיה כאן?
אבל הענין שבדרך כלל שם השירות הרפואי למשל... הוא ידוע למשתמש הגיליון באופן חלקי בלבד.פונקציות החיפוש האקסליסטיות "קפדניות ודייקניות" מאוד.וכאשר לא נמצא ערך התואם במדויק לתא החיפוש תוחזר שגיאת n/a(בדרך כלל) או value(בחלק מהפונקציות)
בסיטואציה כזו משתמש הגיליון שואל ביאוש היכן היא השורה שאני מחפש?היכן היא מסתתרת?..(זוכרים את הטקסט הזה משיר הסביבון בפתיחה....?)
יש למצוא כאן פיתרון לחיפוש בפורמט "מכיל טקסט x".
בעבר כתבתי פיתרון נפלא לבעיה זו עם טריק של הוספת כוכבית לפני ואחרי הערך לחיפוש ראו כאן
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12111792
אך כעת נלמד שיטה נוספת וגאונית לכך.

בגיליון המצורף ערכתי בגיליון נפרד אפשרות לקבלת תוצאות על פי קוד שירות בעזרת xlookup (כמעט) קלאסית ללא חידוש מיוחד.
צפה בקובץ המצורף 1518221
כמו כן.בגיליון נוסף ניתן לבצע חיפוש לפי שם השירות (גם בטקסט חלקי) בעזרת הפונקציות
filter.isnumber.search.ומיון אוטומטי בעזרת sort.
וכך זה נראה:
צפה בקובץ המצורף 1518226
יש כאן מהלך נפלא,להבין זאת -יש צורך כהקדמה ללמוד ביסודיות את הפונקציות הנזכרות.
בקצרה אומר.כי התנאי של filter מתקיים על כל מה שמוחזר true על ידי isnumber.
ופונקציית search תמיד תחזיר מספר (למעשה הכוונה "למיקום" אותו תו/מחרוזת מתחילת הטקסט)גם שמדובר בטקסט חלקי...

זה באמת נפלא וגאוני.
והנה עוד "ממתק של אקסל" טעים ואיכותי לכבוד חג החנוכה... :) תהנו מהקסם!
כמובן,שלאחר הבנת הטכניקה ניתן למנף אותה לכל גיליון ובכל סיטואצייה שתהיה.
וכאמור, מצורף כאן הגיליון לצורך התבוננות במהלך הדברים/לצורך העתק הדבק/לכל שימוש אישי.

אסיים בברכת בריאות איתנה לכולנו תמיד ושיקוים בנו הפסוק "כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך,כי אני ה' רופאך".אמן
חג חנוכה שמח לכולם!
מורי ורבותי
אֲלֵיכֶם עֵדָה קְדוֹשָׁה אֶשְׁאַל מִכֶּם שְׁאֵלוֹת...
בגיליון המצורף ישנה הפתעה נוספת.
אם מישהו מכם ינסה לבצע ניסוי בגיליון "חיפוש על פי שם השירות"..
הניסוי הוא להשאיר תא ריק בתא החיפוש.
התוצאה שתתקבל היא יבוא כל נתוני גיליון המקור ככתבם וכלשונם.
ככה:
Screenshot_20231210_132348_Sheets.jpg

השאלה היא מה קורה כאן?
אם ביקשנו כתנאי לפונקציית filter שתחפש ערך שכתוב בתא A2.והתא הזה הוא ריק היה לפונקצייה להחזיר שגיאת n/a או value
ולמה כל התוצאות של גיליון המקור מוחזרות?
(למי שתוהה אין כאן שייכות לרווחים "מקובלים" או "מיותרים" כך שפונקציית trim לא תשנה מאומה מהתוצאה..נסו ותראו)
מי שינסה לבצע עבודת מחקר מקיפה יגלה בסוף (ואני כבר יגלה לכם בסוד את המסקנות...) שמי שאחראית כאן על "המחדל" הזה היא פונקציית search.
אם נעשה רגע "זום in" לפונקציית search נגלה שכאשר תא החיפוש ריק .הפונקצייה מחזירה את המספר 1.
(וזו הסיבה שפונקציית filter מתזירה תוצאות..כי התנאי הוא שתוצאת search תהיה מספר.כדי שפונקציית isnumber תחזיר true .והנה התקיים כאן התנאי...)
סיכמתי זאת בגיליון המצורף ובצילום מסך הבא
Screenshot_20231210_132104_Sheets.jpg

ניתן לראות בשטח הירוק שכאשר נכתב בתא חיפוש ערך שלא קיים במחרוזת מוחזרת שגיאה של value.
אבל בשטח שצבוע בתכלת בתא c18 מוחזרת הספרה 1.למרות שתא A18 ריק לחלוטין
השאלה הגדולה כאן היא מדוע? הרי התו הראשון בתא b18 הוא "א" (של אברהם) .למה הפונקצייה מתייחסת לתו הריק כראשון?
מה ההיגיון כאן???

זו שאלה של לומדע'ס באקסל,לחקור את הפונקצייה ולהבין את כל הלוגיקה שמסתתרת בה.
יש לי איזה כיוון לתשובה עם הסבר כאן.אבל אני אשמח לשמוע הסבר מחברי הפורום...
ואפרופו חנוכה,אז הנה גם חידון על הדרך...
בהצלחה!

קבצים מצורפים

• Search function in Excel.xlsx
    KB 50.4 · צפיות: 44
נערך לאחרונה ב:
משהו נתקל בבעיה הזאת?
מצטערים, אבל EXCEL נתקל בשגיאה המונעת ממנו לפעול כראוי. EXCEL יצטרך להיסגר כתוצאה מכך...
מה עושים????
ההודעה הזו מוכרת וקופצת בכל מיני סיטואציות
תנסי קודם ללחוץ על "תקן עכשיו"

הבעיה שהוא אפילו לא נותן לי לפתוח תקובץ
ישר קופץ האזהרה ואין לי אפשרות לעשות מה שכתוב שם

לא יודע אם זה קשור לכאן..

אני מחפש אקסל או כל דבר אחר מוכן לרישום שעות עבודה של מעביד + עובדים
חלוקה וסיכומים לפי לקוחות ופרוייקטים

אם יש למישהו דבר כזה או מידע בנושא, יעזור לי מאוד, תודה רבה

הבעיה שהוא אפילו לא נותן לי לפתוח תקובץ
ישר קופץ האזהרה ואין לי אפשרות לעשות מה שכתוב שם
יש לסגור את האקסל לגמרי.
ואז לפותחו שוב.אם מסך הפתיחה נפתח.ניתן לבצע פתח וכו..כפי שכתבתי ב2 פתרונות הראשונות.
לחילופין ניתן לגשת לשם הקובץ בתיקיית המסמכים דרך המחשב שלי.ולשנות שם שם קובץ ולנסות לפתוח.
אם זה לא מסתדר .אשמח לנסות לעזור אם תשלחי את הקובץ במייל המצורף לעיל

לא יודע אם זה קשור לכאן..

אני מחפש אקסל או כל דבר אחר מוכן לרישום שעות עבודה של מעביד + עובדים
חלוקה וסיכומים לפי לקוחות ופרוייקטים

אם יש למישהו דבר כזה או מידע בנושא, יעזור לי מאוד, תודה רבה
תראה את הקובץ בלינק המצורף.
ערכתי זאת בזמנו.
תעזר בטבלה זו לתכנון של הגיליון
לאחר הוספת עמודה של שם העובד.יהיה ניתן לבצע פילוחים של סיכום על פי חודש (לדוגמא) לכל עובד בעזרת פונקציית sumifs
הודעה בנושא 'חישוב שעות מתאפס באמצע מילוי שעות' https://www.prog.co.il/threads/חישוב-שעות-מתאפס-באמצע-מילוי-שעות.853952/post-11847364

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
היפר קישורים בגליונות אקסל- כאשר הייתי מדביקה כתובת url לתוך תא, תמיד היה נוצר לי היפר קישור באופן אוטומטי,
בטעות לחצתי על "בטל יצירת היפר קישורים אוטומטית".... איך אני מחזירה את האוטומציה הזו לפעולה???? אני ממש צריכה את זה.
כרגע אפילו אם אני הולכת לסוף ה url ומקישה "אנטר" לא נוצר היפר קישור...

היפר קישורים בגליונות אקסל- כאשר הייתי מדביקה כתובת url לתוך תא, תמיד היה נוצר לי היפר קישור באופן אוטומטי,
בטעות לחצתי על "בטל יצירת היפר קישורים אוטומטית".... איך אני מחזירה את האוטומציה הזו לפעולה???? אני ממש צריכה את זה.
כרגע אפילו אם אני הולכת לסוף ה url ומקישה "אנטר" לא נוצר היפר קישור...
הדרך המקובלת יותר זה ללחוץ הוספה>קישור>ואז להדביק את url.

אם את לוחצת הדבק בלבד בתא מסוים.זה נהפך ללינק "פעיל" לאחר שמסמנים את כל הטקסט (עם דאבל קליק) ואז אינטר.
אם למרות זאת זה לא עובד כנסי לקובץ>אפשרויות>הגהה>אפשרויות תיקון שגיאות אוטומטי>עיצוב אוטומטי בעת הקלדה>החלף בעת הקלדה>לסמן את "נתיבים באינטרנט וברשת בהיפר קישורים" >אישור

באופן כללי.url הקלאסיים הם ארוכים מאוד וכאשר מבצעים גלישת טקסט בתא המקורי (הפיצפון במידותיו) זה עדיין מרחיב את השורה בצורה קצת מסורבלת.
אז אם כבר הדבקת לינק .אני רק אזכיר כעצה טובה לקצר את הurl ומה שנקרא "short link"
יש מספר של אתרים חינמיים שמבצעים זאת.

בל נשכח כמובן את פונקציית hyperlink הזמינה באקסל ובשיטס ובה ניתן בקלות להכניס את כל הurl כ-subtext שאינו נראה.
(היתרון כאן אפרופו שאלתך.הוא שניתן לבצע הפנייה לתא בלבד בארגומנט הראשון.וכך הלחיצה על הלינק תתבצע בתא הפונקצייה ולא בתא הurl המודבק)
כדרכם של כל היפר קישור באתרים (גם כאן בפורום פרוג) ובישומי אופיס/גוגל וכדומה וכמו שאדגים כאן.
זה יוצר מראה אסתטי ,קצר וקולע לעין ולמח האנושי של משתמש הגיליון.

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
מורי ורבותי
אֲלֵיכֶם עֵדָה קְדוֹשָׁה אֶשְׁאַל מִכֶּם שְׁאֵלוֹת...
בגיליון המצורף ישנה הפתעה נוספת.
אם מישהו מכם ינסה לבצע ניסוי בגיליון "חיפוש על פי שם השירות"..
הניסוי הוא להשאיר תא ריק בתא החיפוש.
התוצאה שתתקבל היא יבוא כל נתוני גיליון המקור ככתבם וכלשונם.
ככה:
צפה בקובץ המצורף 1520122
השאלה היא מה קורה כאן?
אם ביקשנו כתנאי לפונקציית filter שתחפש ערך שכתוב בתא A2.והתא הזה הוא ריק היה לפונקצייה להחזיר שגיאת n/a או value
ולמה כל התוצאות של גיליון המקור מוחזרות?
(למי שתוהה אין כאן שייכות לרווחים "מקובלים" או "מיותרים" כך שפונקציית trim לא תשנה מאומה מהתוצאה..נסו ותראו)
מי שינסה לבצע עבודת מחקר מקיפה יגלה בסוף (ואני כבר יגלה לכם בסוד את המסקנות...) שמי שאחראית כאן על "המחדל" הזה היא פונקציית search.
אם נעשה רגע "זום in" לפונקציית search נגלה שכאשר תא החיפוש ריק .הפונקצייה מחזירה את המספר 1.
(וזו הסיבה שפונקציית filter מתזירה תוצאות..כי התנאי הוא שתוצאת search תהיה מספר.כדי שפונקציית isnumber תחזיר true .והנה התקיים כאן התנאי...)
סיכמתי זאת בגיליון המצורף ובצילום מסך הבא
צפה בקובץ המצורף 1520130
ניתן לראות בשטח הירוק שכאשר נכתב בתא חיפוש ערך שלא קיים במחרוזת מוחזרת שגיאה של value.
אבל בשטח שצבוע בתכלת בתא c18 מוחזרת הספרה 1.למרות שתא A18 ריק לחלוטין
השאלה הגדולה כאן היא מדוע? הרי התו הראשון בתא b18 הוא "א" (של אברהם) .למה הפונקצייה מתייחסת לתו הריק כראשון?
מה ההיגיון כאן???

זו שאלה של לומדע'ס באקסל,לחקור את הפונקצייה ולהבין את כל הלוגיקה שמסתתרת בה.
יש לי איזה כיוון לתשובה עם הסבר כאן.אבל אני אשמח לשמוע הסבר מחברי הפורום...
ואפרופו חנוכה,אז הנה גם חידון על הדרך...
בהצלחה!
טוב אז ככה.השאלה כאן העסיקה אותי רבות...המשכתי לבצע עוד כמה עבודות מחקר וניסויים.
וברשותכם.אשתף אתכם "במהלך" להבנת כל הסוגיא פה.
ראשית אציג את הצילום מסך מתוך הגיליון שצרפתי כאן
Screenshot_20231211_161229_Sheets.jpg

ובכן.שאנו דנים על תא ריק מה מהותו ומה דינו? אז תלוי את מי שואלים...
אז ממש לא התכוונתי כאן לפילוסופיה של פרמנידס היווני ובטענה הלוגית "שהיש ישנו והאין איננו..." למרות הדיו הרב שנשפך על הטיעון הזה...
אבל אם נשאל את פונקציית len כמו בשורה 31 לעיל .אז מבחינתה התוצאה 0.כי ריק הוא ריק כפשוטו ואין כאן שום תו/טקסט.
שנשאל את פונקציית isblank כמו בשורה 32 אודות התא ריק.התשובה תהיה true .כי היא אכן ריקה וכנ"ל.
אך כל תא ריק הוא בפוטנצייאל (לפחות) לכתיבת טקסט ותוים.עם זה כולכם מסכימים...
כמה תוים יכולים "להידחס" /להכיל תא בודד?
לא ניסיתי זאת...אך לפחות על פי הנאמר בלינק כאן .תא אחד יכול במקסימום להכיל 32.767 תוים!
Screenshot_20231211_234216_Chrome.jpg

תראו משהו מעניין בשורה 21 .פונקציית search מחזירה תוצאה 7 לאחר חיפוש של האות י.זאת למרות הרווח הקיים שם.
המסקנה שהסקתי מכך היא שפונקציית search עם D.N.A מאוד מיוחד.ואני מתכוון לכך שהפונקצייה מתייחסת "למרחב" ריק בתא כתו.ומבחינת הפונקצייה כל תא כזה מכיל 32.767 "מרחבים" פוטניציאלים לטקסט.
אבל...דרכה של הפונקצייה (ללא הארגומנט השלישי) היא להחזיר את התוצאה הראשונה שהיא "פוגשת".
זו הסיבה שבשורה 18 יוחזר המספר 1.כי זה שנכתב תו ראשון לכאורא האות א של אברהם אינו סותר את הפוטנציאל של תא החיפוש.
"המרחב" בתא שתופס את מקום התו של הריק הוא אותו מרחב על פי הפונקצייה.
ומה קורה שמוסיפים ארגומנט שלישי???
אנו למעשה מגבילים את הפונקצייה מהיכן היא תתחיל לחפש את תכולת תא החיפוש בתוך המחרוזת.
בשורה 24 למשל.ביקשנו מהפונקצייה לחפש מתו 2 ואילך לבצע חיפוש.
מה כתוב בתו 2 .אם נשאל "תינוק מבית הספר",אז התשובה תהא האות ב של המילה אברהם.
אבל מבחינת הפונקצייה זה אינו סותר את זה שבתא החיפוש היה תא ריק.כי האות ב היא בסך הכל "הוצאה לפועל" של אותו "מרחב" של התו הריק.ולכן התוצאה תהיה 2.
שימו לב שכל הלומדע'ס הזה יכול להתקיים רק כאשר התא ריק לחלוטין.במידה מסוימת ניתן לומר כאנלוגיה שתא זה נחשב "כחומר חסר צורה" .כי כל עוד הוא ריק הרי שנחשב כפוטנציאל לכל תו שרק נחליט.
אך כאשר נכתב בו טקסט הרי שכבר התא איבד "מהאופי הסגולי" שבו לקבל כל תו.
ואין לנו אלא הנכתב במפורש בתא.

ולכן בשורה 14 למשל.הפונקצייה מחזירה שגיאת value .כי הפונקצייה רצה על כל המחרוזת מתחילתה ועד סופה .ולא מצאה את רצף הטקסט הזה שנקרא "משה"

ההסבר כאן הניח את דעתי(לפחות)...ואכן זו היתה הזדמנות עבורי לצאת למסע "הרפתקני" ומהנה בעולמה של פונקציית search המופלאה והגאונית.
לסיום אומר. כי אשמח לשמוע מכם הארות/הערות/שאלות/תוספות על הנכתב כאן
מקווה שתהנו מהלוגיקה והקסם שבאקסל!

וכמובן.סורי על אריכות הדברים אך זה היה נצרך להבנת הסוגיא בכללותה...

קבצים מצורפים

• Search function in Excel -המשך.xlsx
    KB 19 · צפיות: 33
נערך לאחרונה ב:
מכירים את מעקב נוסחאות > מעקב אחר תלויים?
יופי.
אני צריך אחד כזה אבל שיעבוד בב"א על גליון שלם ולא על תא בודד בכל פעם.
עכשיו אפרט, יש לי 2 גליונות, גליון A מכיל נתונים ורעהו המכונה B מכיל נוסחאות המנתחות את הנתונים של מורינו גליון A, עבדכם הנאמן רוצה לדעת על אלו תאים בגליון A כבר יש מניפולציה בגליון B ועל אלו לא, אני יכול לעבור תא תא ולעקוב את החיצים הנזכרים אבל יש לנו פה כמה מאות תאים וזמן מיותר אינו הצד החזק שלי.
מישהו מכיר פתרון קל ומהיר?

כל הכבוד ותודה.

יש לי שאלה. יש כזה אפשרות לסגור קובץ אקסל בתוכנה שונה ושהנוסחאות יישארו.
כמו שאפשר לסגור מתוכנת ווארד ל pdf.
אם כן איך? ואיזה?
סליחה שאני וגיב ולא המסטאר באקסל אבל אם תעשה 'שמור בשם' (עיון) זה יהיה לך מאד קל... מתחת שם הקובץ יש לך אפשרות לבחור סוג קובץ...

יש לי קובץ אקסל שאני רוצה שחלק מהנתונים יהיו במאוזן
אני רוצה שזה יהיה עם נוסחא כי אני רוצה קובץ שיתעדכן לי כל הזמן
מצרף קובץ דוגמא
תודה

השאלה כאן סופר מעניינת ומאתגרת...
אתחיל מהסוף..אז הנה הטבלה כפי שצריכה להיות.
צפה בקובץ המצורף 1502666
קצת הסברים לכל הטוב שישנו כאן:
טבלת המקור צבועה בסגול.יש לשים לב שהסטתי אותה משורה 1.כפי שתכף אסביר שורה 1 אמורה להיות מוסתרת בדרך כלל.
שורה 1 צבועה בצהוב.ונועדה למילוי ידני של שורת הכותרת .ממנה ישאבו נתונים לטבלה החדשה.בשורה זו ניתן להוסיף שם עובד ומספר עובד- כיד הדימיון הרחבה...
בשורה 2.הטווח הצבוע באדום.שואב נתונים משורה 1 הצהובה.
יש שם פונקציות if + counta שמגבילות את שאיבת הנתונים רק בתנאי שאכן יש בשורות מתחת מספר עובד ושם עובד (לפחות ב1 מהשורות)
ניתן לראות דוגמא בתא w2 שלא נכתב שם שם עובד 8 .כי מתחת לתא זה העמודה ריקה.
בתא g3 קיימת פונקציית unique שמקבצת את עמודות הת.ז והאחראי תוך כדי מיזוג כפילויות כידוע...
בעמודה i בטווח הצבוע בתכלת קיימות 3 פונקציות.
פונקציית filter המחזירה סינון של ערכים בהתאם לתנאי בעמודה h
אותה עוטפת פונקיית tocol (זמינה באקסל 365 ובשיטס)הגאונית שמחזירה טווח לעמודה אחת.
ואותה עוטפת פונקציית transpose שמחזירה והופכת את התוצאות ממאונך למאוזן.
עד כאן ליופי האקסל במיטבו...
וזו הזדמנות לעוד מרמלדה טעימה ומתוקה לחובבי האקסל/שיטס

מצורף גיליון שיטס לביצוע העתק הדבק וכן לראות מקרוב את הפונקציות.
אם בפתיחה באקסל מוחזרת שגיאה.נא לפתוח בשיטס קודם כל.

בהצלחה רבה!
@יעקב ויצמן דבר ראשון תודה על העזרה בזמנו...
כעת אני צריך לעשות פעולה הפוכה לקחת את כל הנתונים שנמצאים במאוזן ולהחזיר אותם למאונך
כמובן שיהיה בכל שורה אחראי, שם עןבד, ומס' קופה
תודה רבה

אני לא יכול לעבור על כל האשכול המכובד
רק שאלה קטנה יש מדריך או הסבר
איך לעצב את טפסי האקסס שיהיה וויזאולי יותר טוב מהבייסיק?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה