כן.ואם שיניתי את השם של הגיליון לכתוב לפי זה?
@שלוות נפשהשאלה כאן היא עוד יותר מעניינת ומאתגרת מקודמתה...
זה הזכיר לי מעט את המעשה עם שק הנוצות כאן
אבל גם זה אפשרי עם עוד קצת יצירתיות ומניפולציות שונות.
צפה בקובץ המצורף 1526532
מפאת קוצר זמני אסקור את השלבים ממש בקצרה
בשלב א
יש להעתיק את הטבלה למעלה בצד שמאל ולהדביקה כערכים בלבד.
בשלב ב
יש להזין ידנית (יבוא סטנדרטי עם uniqu לא יהיה מושלם כאן.כי קיימים רווחים שאנו חפצים בהם..אבל גם פעולה כזו ניתנת בסופו של דבר.וזה עוד תהליך בפני עצמו עם מספר שלבים.ראה כאן דוגמא לטכניקה ביצועית לכך) את הערכים הצבועים בירוק.
אחכ לחשב את העמודות הסגלגלות והכתומות שצבעתי.יש לשים לב לקיבועים השונים
בסה"כ מדובר בטכניקות ומשחק עם פונקציות vlookup ו-xlookup
אחכ לחשב את עמודות שצבועות בתכלת
ואחכ לחשב את העמודות הצבועות באדום.
בשלב ג
בתא הצהוב יש להערים את טבלאות שלב ב בעזרת vstack
ולסיום בתאים הכחולים מבוצע יבוא נתונים בעזרת arryaformula עם עוד פיצ'ר קטן של הסרת מספר 1 בעזרת פונקציית substitute
מצורף כאן גיליון ללימוד מהלך הפעולות.
אם יש שאלות נוספות אשמח לשמוע.
זאת למודעי.חלק מהפונקציות כאן אינן זמינות באקסל ויתכנו שגיאות של name.ולכן אבקש לבצע את כל התהליך בגיליון שיטס.ולאחר שהכל יהיה מוכן כהלכתו,ניתן להעתיק ולהדביק כערכים בלבד באקסל.
בהצלחה רבה!
התכוונתי על שתי חוברות עבודה שונותהתשובה כאן מבוססת על מקרה כעין הדוגמא שהבאתי.ולא על יבוא נתונים בין שתי חוברות עבודה שונות.
האם לכך התכוונת בשאלתך?
אז בשיטס .באופן ודאי תתקבל שגיאה של ref.זאת אני יודע בודאות ומניסיון.התכוונתי על שתי חוברות עבודה שונות
איפה מוגדר שהיבוא הוא רק של 2 שורות ?לא ברור לי על איזה שלב הבעיה פה.
שים לב מאוד להגדרת טווחים נכונים והקיבועים.
בגיליון דוגמא היה יבוא של 2 שורות בלבד.אם יש יותר צריך להגדיר זאת בפונקציות.
ואם עדיין משהו הסתבך.תשלח את הגיליון עם ציון הבעיה הספציפית.
בארגומנט השני של vlookupאיפה מוגדר שהיבוא הוא רק של 2 שורות ?
תראה את תשובתי עם דוגמא שכתבתי בזמנו בלינק המצורףיש לי טבלה עם שתי עמודות שם פרטי ושם משפחה, אשמח לעזרה איך אפשר למזג את שתי העמודות שהשם והמשפחה יהיה בעמודה אחת
ראה את תשובתי בלינק הבא שכתבתי בזמנו עם גיליון דוגמא שמצורף.ויש אפשרות לעשות ההפך? להוציא את שם המשפחה לעמודה נפרדת?
יש לי טבלה עם עמודה ימין שבה יש מספרי הזמנות לכל מספר הזמנה יש שורה עם מספר מוצרים אני רוצה לדעת איך אפשר לעשות טבלה נוספת שבה סוגי המוצרים יהיו בשורת כותרת ואז מתחת לכל מוצר יהיה עמודה עם כל מספרי ההזמנות שבהם יש את המוצר הזה. מצורפת דוגמה
מדובר על אופיס 2019
דבר ראשון תודה ענקית!!צפה בקובץ המצורף 1530385
בתא הצהוב ישנו מיזוג כפילויות על ידי פונקציית unique "שעטופה" בפונקציית transpose (הופכת את הנתונים ממאונך למאוזן.)
בתאים התכולים קיימת פונקציית filter עם טכניקה להכיל מספר תנאים -פורמט פונקציית or (ולא and)על ידי הצבת סכום חיבור בין התנאים,והצבת כל תנאי בסוגריים נפרדים.
יש לשים לב טוב טוב על הקיבועים לפני גרירת התאים!
טכניקה נפלאה זו היא אחת הפתרונות לסוגיא זו.והיא הוזכרה בפורום זה מספר פעמים בעבר.
מצורף כאן גיליון מתוקן לביצוע העתק הדבק וכו.
בהצלחה רבה!
יפה ששאלת! וטוב שכך...דבר ראשון תודה ענקית!!
אבל יש כאן מספר דברים שלא הצלחתי להבין ובכדי שאוכל להשתמש עם זה נכון אני חייב להבין את הדברים לעומקם.
טוב.אז הנה זה שוב קורה לנו...הקובץ במקור הוא של שיטס.וכאשר מעלים את הקובץ לאקסל נוספים באופן אוטומט כל מיני "עצמים בלתי מזוהים" אשר לא להם היתה כוונת המשורר...הסברתי זאת בעבר פעמים רבות במסגרת פורום זה.1. =IFERROR(__xludf.DUMMYFUNCTION("TRANSPOSE(UNIQUE(B10:B22))"),"מחשב") אשמח אם תוכל בבקשה לפרט לי מה בעצם כתבת בנוסחה הזו האמת שחוץ מUNIQUE וIFERROR לא הבנתי מה זה כל השאר וכ"כ לא הבנתי למה השתמשת איתם. כנ"ל לגבי השורה בתכלת לא בנתי את הנוסחה שם.
אני ביצעתי שינויים בגיליון המצורף כאן.2. בעיה שניה, אני חייב שהטבלה שרציתי תהיה דינמית ולא סטטית ובקובץ דוגמה ששלחת לי לא משנה אם אני מוריד מוצר או מוסיף הטבלה לא משתנה לי וזה לא עוזר לי. האם יש אפשרות להשיג את התוצאה הזו ושהנתונים יהיו חיים וישתנו בהתאם לטבלת האם?
ראי תשובתי כאןאני רוצה לעשות עמודה עם תאריכים עוקבים כל ה15 לחודש
לדוגמא:
15/05/2023
15/06/2023
איך ממלאים את זה בקלות?
@מאסטר באקסל
ניסיתי לעשות את זה כבר.ראי תשובתי כאן
הודעה בנושא 'רוצה לעזור לכם באקסל' https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12999239
כנ"ל,תמלאי את שני התאריכים(במקום מספרים) בתא a1 וa2(הרעיון פה זה להדגים לאקסל מה המרווח שאנו רוצים בין כל תא לתא.ואת הדוגמא הזו אנו מיישמים לאקסל ב2 תאים בלבד שאנו "טורחים" להזין ידנית.את כל ההמשך האקסל מבין ומיישם לבד באופן אוטומט) ולבצע גרירה.
זה נקרא "סדרות" באקסל
לא לשכוח כמובן להגדיר את העמודה בפורמט "תאריך"
בהצלחה
ניסיתי לעשות את זה כבר.
רשמתי לו שני תאריכים
15/05/2023
15/06/2023
והוא המשיך להשלים לי את זה כך:
15/05/2024
15/06/2024
15/05/2025
15/06/2025
איך מגדירים את העמודה לפורמט תאריך?
שבוע טוב ומבורך!יפה ששאלת! וטוב שכך...
אני שמח בכל פעם ששואלים על ההבנה והלוגיקה של הפיתרון.
אסביר יותר על התהליך כדלקמן:
טוב.אז הנה זה שוב קורה לנו...הקובץ במקור הוא של שיטס.וכאשר מעלים את הקובץ לאקסל נוספים באופן אוטומט כל מיני "עצמים בלתי מזוהים" אשר לא להם היתה כוונת המשורר...הסברתי זאת בעבר פעמים רבות במסגרת פורום זה.
בצילום מסך המצורף מפורטות הפונקציות בצורתן המקורית.תוכל לכותבן תו אחרי תו בגיליון שלך.
כבר בראשית דבריי.אבהיר ואדגיש שנדרשת כאן גרסת אקסל אופיס 365 עבור פונקציית vstack.
אם גרסה זו לא מותקנת אצלך.תיישם את הגיליון בגוגל שיטס בלבד(תעלה את הקובץ המצורף לדרייב ותפתח דרך השיטס)
צפה בקובץ המצורף 1530738
קצת הסבר על השלבים:
שלב 1.
בעמודה A הצבועה בירוק (הוספתי אותה כעמודה ריקה) יש להזין בתא a1 את פונקציית vstack שמקבצת את כל ערכי עמודות המוצרים ומחזירה אותם בטור אנכי ובעמודה אחת.
את פונקצייה זו עוטפת פונקציית unique שממזגת את כל הכפילויות.
את עמודה A ניתן להסתיר ללא חשש.
שלב 2.
בתא h2 פונקציית transpose הופכת ומייבאת את ערכי עמודה A במאוזן ולא במאונך.
שלב 3.
פונקציית פילטר עם טריק מסוים בתאים הצבועים בתכלת.
אם ניקח דוגמא את תא h2.אז אנו אומרים לאקסל.תחזיר לנו את ערכי מספר הזמנה מעמודה B(עד כאן הארגומנט הראשון).בתנאי ש...
אז בפונקציית פילטר קלאסית אנו יכולים להזין מספר תנאים .רק שאז כל התנאים צריכים להתקיים כמו אפקט פונקציית and.
וכאן אנו רוצים שאם המילה "מחשב" תופיע או בעמודה c או d או e או f .(כמו באפקט פונקציית or שמספיק שתנאי אחד התקיים)
בכל מצב האקסל יחזיר לנו את מספר ההזמנה שבעמודה b.
ולכן .הרעיון הוא ליצור כמה תנאים בפועל "שנדמים" לאקסל כתנאי אחד ארוך. (תוכל לראות את הראיה וההוכחה לכך,בעובדה שלמרות כל תנאים אלו, זה עדיין מוגדר בשורת הפונקציית כ-condition1)
וזאת על ידי פעולת חיבור בין התנאים כאשר כל תנאי "מסוגר" בפני עצמו.
מקווה שכעת הרעיון מובן...
אני ביצעתי שינויים בגיליון המצורף כאן.
בגיליון הקודם בדקתי את הדברים.ואכן היתה איזה תקלה .אבל סידרתי אותה.
וסידרתי את הטווחים בפונקציות.שהתוצאות תהיינה דינאמיות לכל שינוי בטבלת המקור.
תעדכן אם הינך רואה שהכל עובד מצוין.
מצורף כאן גיליון מתוקן
בהצלחה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים