אם יש לי 200 קבצי אקסל בכל אחד עמודות שונות וגם חופפות ואני רוצה לאחד את זה לאקסל אחד עם כלל העמודות כולל מיזוג שורות כפולות (ולקחת גם מהכפולות את כל העמודות מכל הקבצים ולאחד)
איך הכי נכון לעשות את זה
אם העמודות החופפות זהות לחלוטין בכותרות שלהן אפשר לאחד את כל הקבצים בpower query
אבל המיזוג שביקשתם, מכיוון שאינו אחיד, בעייתי יותר ולכן מראש עדיף באמצעות קוד.

בעייתי. למה לא לפתוח מייל חדש ונפרד לאותו עורך?
זה מסבך את העבודה השוטפת - הכל נמצא שם ורק בשביל קובץ אקסל אחד לפתוח מייל נפרד... זה קצת בלאגן.

זה באג של גוגל שאין אפשרות לסגור קובץ בסיסמא.
אני אשמח אם בכל זאת יש משהו אם משהו יודע.

זה מסבך את העבודה השוטפת - הכל נמצא שם ורק בשביל קובץ אקסל אחד לפתוח מייל נפרד... זה קצת בלאגן.

זה באג של גוגל שאין אפשרות לסגור קובץ בסיסמא.
אני אשמח אם בכל זאת יש משהו אם משהו יודע.
האם המשתמשים האחרים עובדים על אותו קובץ שאת רוצה שהם לא יראו אותו?
או שהם עובדים על קבצים אחרים שנמצאים על אותו מייל ורק באחד הקבצים את מעונינת שהם לא יראו את תוכנו?

נכון.
בדיוק.
חשבתי על רעיון שתפתחי קובץ גוגול שיטס סתמי עם איזה תוכן לא מחשיד
ותוסיפי לו את הגליון שאת רוצה אבל תעשי אותו גליון מוסתר [לחצן ימני על שם הגליון]
אמנם זה עוד קצת שלבים אבל גם משהו

r
ותוסיפי לו את הגליון שאת רוצה אבל תעשי אותו גליון מוסתר [לחצן ימני על שם הגליון]
רעיון חמוד!
אני יחשוב על זה - כי זה לא מספיק - מדובר באנשים שמבינים איך הם עובדים.

תודה לכל העוזרים.

היה לי פעם רעיון איך לעשות סיסמא על גיליון שיטס, לא ניסיתי את זה אבל מעניין לשמוע מה אומרים העולם פה

@יעקב וייצמן ו @xl3391 וכו'@@@@@@

לקחת את כל התוכן של הגיליון, לשים אותו על תנאי, זה יכול להיות תנאי על נוסחת IMPORTRANGE שמייבא את כל הנתונים מגיליון אחר, או אפי' עיצוב מותנה, שהכל מולבן או מושחר בתנאי ש....
מוסיפים משבצת להקלדת הקוד, והתנאי הוא , שזה שווה לנוסחת IMPORTRANGEבגיליון אבטחה, שם מופיע הקוד.
מקווה שהובנתי, (אם לא, אצטרך להמחיש...)
מה אומרים, יכול לעבוד?

היה לי פעם רעיון איך לעשות סיסמא על גיליון שיטס, לא ניסיתי את זה אבל מעניין לשמוע מה אומרים העולם פה

@יעקב וייצמן ו @xl3391 וכו'@@@@@@

לקחת את כל התוכן של הגיליון, לשים אותו על תנאי, זה יכול להיות תנאי על נוסחת IMPORTRANGE שמייבא את כל הנתונים מגיליון אחר, או אפי' עיצוב מותנה, שהכל מולבן או מושחר בתנאי ש....
מוסיפים משבצת להקלדת הקוד, והתנאי הוא , שזה שווה לנוסחת IMPORTRANGEבגיליון אבטחה, שם מופיע הקוד.
מקווה שהובנתי, (אם לא, אצטרך להמחיש...)
מה אומרים, יכול לעבוד?
יצירתי מאוד (לצפיה ללא עריכה), (על אותו רעיון אפשר גם עיצוב מותנה-אם הסיסמה בתא שגויה עיצוב לבן),
אבל צריך לקחת בחשבון שאפשר פשוט להעתיק את כתובת קובץ המקור מהנוסחה, להדביק אותה בשורת הURL ולהגיע ישירות למקור, אם התא לא מוגן אפשר גם לערוך את הנוסחה ולהוריד את התנאי.
מה שכן, מתוך הרעיון הזה, אפשר במקום לרשום את הנוסחה בגיליון, להכניס סקריפט שישתול אותה ברגע שמוכנסת הסיסמא הנכונה בגליון. בסיום העבודה המשתמש ימחק את הסיסמא וירוץ סקריפט שימחק את הנוסחה.
עדיין צריך לקחת בחשבון:
1.מי שמבין יכול להגיע גם למסך הסקריפט בעצמו
2.בכל אפשרויות החסימה, בזמן שהמשתמש שצריך לצפות בנתונים הציג אותם, אם נכנס משתמש נוסף לקובץ הוא רואה הכל, לכן צריך בקוד להסיר שיתוף לפני הצגת הנתונים ולאחר מכן להחזיר.
נ.ב. למקרה שתואר לעיל ע"י @mirih לא יעזור כי עם אותו משתמש נכנסים כל העובדים וגם להבנתי המשתמש צריך לעבוד על הקובץ ולא רק לצפות בנתונים. לכן בעייתי מאוד ולענ"ד אין מנוס מלהשתמש ביוזר נפרד לאותו קובץ.

וואו אתם יצירתיים כל הכבוד!
אכן מדובר בקובץ שאמור להיות בעריכה ולא רק בצפייה.
אומנם חלק מהמשתמשים לא מספיק מבינים באקסל וזו גם אחת הסיבות למה לחסום אותו בסיסמא.

אני משתמשת טובה באקסל אבל לא ברמה גבוהה כ"כ כמו שהסברתם פה.
אם יש אפשרות למי מכם להסריט את המסך או להסביר בצורה יותר מפורטת אני ממש אשמח.

יצירתי מאוד (לצפיה ללא עריכה), (על אותו רעיון אפשר גם עיצוב מותנה-אם הסיסמה בתא שגויה עיצוב לבן),
אבל צריך לקחת בחשבון שאפשר פשוט להעתיק את כתובת קובץ המקור מהנוסחה, להדביק אותה בשורת הURL ולהגיע ישירות למקור, אם התא לא מוגן אפשר גם לערוך את הנוסחה ולהוריד את התנאי.
מה שכן, מתוך הרעיון הזה, אפשר במקום לרשום את הנוסחה בגיליון, להכניס סקריפט שישתול אותה ברגע שמוכנסת הסיסמא הנכונה בגליון. בסיום העבודה המשתמש ימחק את הסיסמא וירוץ סקריפט שימחק את הנוסחה.
עדיין צריך לקחת בחשבון:
1.מי שמבין יכול להגיע גם למסך הסקריפט בעצמו
2.בכל אפשרויות החסימה, בזמן שהמשתמש שצריך לצפות בנתונים הציג אותם, אם נכנס משתמש נוסף לקובץ הוא רואה הכל, לכן צריך בקוד להסיר שיתוף לפני הצגת הנתונים ולאחר מכן להחזיר.
נ.ב. למקרה שתואר לעיל ע"י @mirih לא יעזור כי עם אותו משתמש נכנסים כל העובדים וגם להבנתי המשתמש צריך לעבוד על הקובץ ולא רק לצפות בנתונים. לכן בעייתי מאוד ולענ"ד אין מנוס מלהשתמש ביוזר נפרד לאותו קובץ.
ניתן לבצע גם לעריכה
צריך להחזיק קצת ראש...הרי בדר"כ מדובר שלא רוצים שיחשפו לשמות של הלקוחות/עובדים/אנשים, אך הנתונים עצמם יכולים להיות גלויים, ולכן מה שעושים זה לתת לכל עובד מספר יחודי, ואת השם שלו לשמור בגיליון האבטחה, מצרפים לזה נוסחת IMPORTRANGE יחד עם XLOOKUPשתעבוד על תנאי שיש התאמה בין תאי הסיסמה
ואז כולם רואים נתונים בלי שמות ורק בהזנת סיסמה השמות יעלו, וניתן לעבוד ולערוך ולא רק צפייה.

פתרון נוסף ללא IMPORTRANGE שתא התאמת הסיסמה הוא מוחבא והוא יוצר עיצוב מותנה על כל הגיליון.
מה שכן, בפתרון זה, אם אחד משותפי העריכה מוריד עותק הוא רואה את הכל. ואילו בפתרון הראשון גם אם הוא מוריד עותק חסרים לו הנתונים מהקובץ השני.

לגבי הבעיות ש @xl3391 V העלה
גם אם הקישור חשוף לא ניתלן לעבור אליו, כי יוצרים את החיבור (חד פעמי) מיוזר אחר שרק לו יש גישה לגיליון האבטחה והוא יוצר את הקישור.
ניתן להגן גם על התנאי של העיצוב אם מרחיבים אותו על תא נוסף שבו לא נותנים הרשאת גישה...
צריך רק ליצור סקריפט שימחק את הסיסמה מהתא לאחר דקה של חוסר שימוש.
נשארה בעיה אחת של עבודה בו זמנית עם מישהו אחר, לזה אין פיתרון
אבל ניתן להסביר למשתמש שאם הוא נכנס ורואה מישהו יושב על הקובץ, שיחכה קצת ולא יכניס סיסמה.

כל המדובר פה הוא תיאוריה בלבד, לא ניסיתי את הדברים, עם זאת 99% שזה יעבוד.
מרן ראש הישיבה @יעקב ויצמן
את דעתך לא שמענו?
מעניין אותי מה אתה אומר על זה

זה לא רעיון טוב וגם לא בטיחותי
כל משותף עריכה יכול להוריד את כל הקובץ או ליצור ממנו עותק.
וגם אגלה לכם סוד
כל שותף עריכה יכול לצפות בהיסטוריית העריכות, שם ראוים את כל הגיליונות....

הלוואי ומישהו מכאן יוכל לכוון אותי. יש מצב שזה פשוט, ורק אני לא יודעת...
יש לי גליון ענק,
כל שורה בצבע אחר. שאני צבעתי לפי סטטוס מסוים. (נניח כל האפורים- הטיפול הסתיים, כל הוורודים, בטיפול, כל הלבנים- עדיין לא התחיל טיפול.)
יש לציין שצבעתי ידני, ולא לפי מסנן או משהו.
צריכה לסדר את השורות לפי צבעים,
שהגליון יתחיל מהאפורים, ימשיך לוורודים, ואח"כ ללבנים.
איך מסדרים את זה כך??
תודה גדולה!!

קבצים מצורפים

• סדר צבעים באקסל.JPG
    סדר צבעים באקסל.JPG
    KB 83.8 · צפיות: 19
הלוואי ומישהו מכאן יוכל לכוון אותי. יש מצב שזה פשוט, ורק אני לא יודעת...
יש לי גליון ענק,
כל שורה בצבע אחר. שאני צבעתי לפי סטטוס מסוים. (נניח כל האפורים- הטיפול הסתיים, כל הוורודים, בטיפול, כל הלבנים- עדיין לא התחיל טיפול.)
יש לציין שצבעתי ידני, ולא לפי מסנן או משהו.
צריכה לסדר את השורות לפי צבעים,
שהגליון יתחיל מהאפורים, ימשיך לוורודים, ואח"כ ללבנים.
איך מסדרים את זה כך??
תודה גדולה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה