כיצד ניתן לעשות שתי תנאים בנוסחת IF אחת?נוסחת תנאי, כמו למשל IF.
אם עד עשרים שעות אז הסכום כפול 1.3, ואם מעבר לזה אז כפול 1.4
אם הכוונה או או גם יש את נוסחאות or ו andכיצד ניתן לעשות שתי תנאים בנוסחת IF אחת?
| 0 | 1.3 |
| 20 | 1.4 |
במקרה שלנו לא צריך שני תנאים.כיצד ניתן לעשות שתי תנאים בנוסחת IF אחת?
מדובר שבמקרה וסכום השעות גבוה מ40 יוכפל הסכום בתוספת 30 אחוז ובאם הוא גבוה מחמישים שיוכפל בתוספת 50 אחוז, והכל באותה תא.במקרה שלנו לא צריך שני תנאים.
אם התנאי מתקיים תעשה א', אחרת תעשה ב'.
בהנחה שסכום השעות ב A1מדובר שבמקרה וסכום השעות גבוה מ40 יוכפל הסכום בתוספת 30 אחוז ובאם הוא גבוה מחמישים שיוכפל בתוספת 50 אחוז, והכל באותה תא.
=IF(A1>=50,1.5,IF(A1>=40,1.3,1))*A1
בית > מיין וסנן > מיון מותאם אישיתהיי
אשמח לדעת האם יש אפשרות לעשות שהעמודה הראשונה תהיה לפי בא' ב'
והשניה גם, כמו אלפון?
מקווה שהובנתי
מגדירים שהרשימה של תת הקטגוריה תקח נתונים מטווח מסויים, ובאותו טווח עושים תנאי: אם נבחרה קטגוריה א' אז יופיע כאן פריט X ואם נבחרה קטגוריה ב' יופיע כאן פריט Y ואם נבחרה ג' יופיע Z. וכן הלאה.אודה לעזרתכם
אני בונה קובץ של ניהול כלכלת המשפחה
אני רוצה שעבור כל הוצאה יהיה ניתן לבחור ברשימה נגללת את הסוג קטגוריית ההוצאה- זה פשוט לבצע
עכשיו אני רוצה לעשות גם רשימה נגללת לתת קטגוריה, שהיא תפתח בהתאם למה שנבחר בקטגוריה הראשית
לדוגמא- אם שם הקטגוריה הראשית היא דיור, תת הקטגוריה יהיה משכנתא, חשמל, מים
בקטגוריה חינוך- יהיה תת קטגוריה חיידר, בי"ס
איך ניתן לבצע זאת?
www.prog.co.il
שלחתי בקשה לבדיקהאך אם זכרתני והזכרתני שאני בימים האחרונים הוצרכתי לכמות של פתיחות ונגמרו לי כמעט כל הנקודות.
אם יש לך לתרום לי מנקודותיך לפתוח את מה שביקשתי כאן:
הדבקת ערכיםשלום וברכה
רציתי לשאול איך מעבירים מתא באקסל נתון בלי הנוסחה
כלומר אני עשיתי השוואה של נתונים ע"י vlookup ואני מעונין לתקן את כל הנתונים שלא תואמים ע"י העתק הדבק הבעיה שזה מעתיק את הנוסחה לא את הנתון
אם יש מישהו שיכול לעזור
תודה!
העתק הדבקושאלה נוספת
מישהו יודע האם יש אפשרות של יצוא מאקסל לוורד?
כןהעתק הדבק
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים