אם אתה מכיר שימוש נוסף אתה מוזמן להוסיף אותו כאן.
אולי בעתיד כמטבע רזרבה . ארהב כבר די מתחילה לעשות את זה ועוד מדינות בינוניות קטנות מאחורי הקלעים. אבל בוא לא נתמקד בזה כי זה יותר קרוב לספקולציה כרגע.
כעת, מה השווי של אמצעי התשלום בעולם? על כך הבאתי הערכה גסה של 80 טריליון
זאת לא הערכה גסה זה מספר די מדויק . מקובל להתייחס לזה כ M1 M2 שזה הנזילות הדי מיידית שקיימת בעולם.
וגם אם אתה רואה בביטקוין רק כמטבע, המספר הזה לא חסם עתידי, כי לפני 10 שנים היינו בפחות מרבע מהמספר הזה ( הערכה גסה) .
אז גם זה החסם הזה לטענתך ,זה מספר החסם
כיום . אתה מגביל את שווי הביטקוין
העתידי לפי מספר חסם
כיום .
שווי הזהב בעולם כולו כ20 טריליון
המספר הזה הוא מספר חסם מבחינתך???
יש מספר (תיאורטי - לא ריאלי, שנינו נסכים שהזהב לא יהיה שווה חצי מההון בעולם ) שמהווה חסם לשווי שהזהב ושאר הסחורות יכולים להיות?
רק לפני כמה חודשים אונקיית זהב הייתה 1600 דולר. שווי שוק היה כ 10 טריליון. מה מונע מהזהב להגיע גם ל 100 טריליון דולר ? על חשבון שאר נכסים כמו נדלן אגח ומניות והון חדש שמגיע לעולם?
כמו שלאחרונה בגלל המצב המורכב בעולם וטראמפ וכו אנשים קנו זהב על חשבון שאר נכסים והעלו אתו ב 100 אחוז . מי אמר שזה לא ימשיך? אם האג"ח יתברר כנכס לא בטוח וסיכון מטבע וכו . רק השבוע היה מכרז אגח שנכשל בארהב.
( אני אישית לא חושב שלזהב יש הרבה לצמוח . אחרת הייתי משקיע בזהב ולא בביטקוין . אני חושב שהזהב כמו הנפט בדמדומי שקיעה. אבל זה כבר
אני עם המחשבות שלי וההימורים הפיננסים שלי ובאחריותי וזה לגמרי איש איש בדעותיו שלו ובמעשיו. . ולמרות זאת אני לא חושב שיש לזהב או לכל נכס אחר מספר חסם כלשהוא . כי זה פשוט לא נכון . הוא יכול להיות בעוד עשור בשויי של 100 טרליון ויותר אין גבול תיאורטי. אין גבול תיאורטי לכמות הטריליונים שכל נכס בעולם יכול להיות שווה בעשורים הבאים עלינו לטובה . וזה כולל מניות נדלן אגח סחורות נפט ביטקוין וכו. ההון הנזיל זה נגזרת של זה ואין לזה קשר לשווי של הנכסים. )
ביטקוין הוא לא אחד מכל אלו, ומכאן שכמו שהשווי של כל הכסף בעולם, נעוץ באפשרות לקנות בו נכסים אמיתיים, כך גם ביטקוין לא יכול להיות שווה מעבר ליכולת שלו לקנות נכסים אמיתיים.
שוב אתה רואה בו רק כמטבע. כאמצעי תשלום.
ביטקוין לא יהיה שווה כמה שאפשר
לקנות איתו.
ביטקוין יהיה שווה כמה שמוכנים
לקנות אותו !!!
ומכיוון שאין לא ערך אינטרינזי , המחיר לעולם יהיה על בסיס של היצע וביקוש .
אז כמו שנדלן כנכס הגדול בעולם
כיום הוא
פי 3 ויותר מכמות ההון הנזיל בעולם. כי זהמה שמוכנים לשלם עליו. מה קורה אם אני מחזיק את כל הנדלן בעולם? איך אני מקבל את כל המזומנים לקנות איתם סחורה כשאין מספיק הון נזיל?
ביטקוין כמו כל נכס נדלן מניות ושאר ירקות יכול להיות שווה גם פי כמה וכמה מההון הנזיל שיש בעולם המכונה M1 M2 .
אני אשמח שתייחס לבקשה שלי איך אתה רואה בו כתרמית פירמידה.
אני יכול להביא 1000 סיבות למה הוא יכול להיכשל ,לאבד כיוון ,לא לצמוח , אולי יתברר כדבר שהקדים את זמנו בכמה עשרות או מאות שנים . לא נביא ולא הייתי בעתיד ואין דבר בטוח בוודאי לא בהשקעות .
אני יכול להבין טענה שהמחיר בועתי ולא מתחבר לשווי ריאלי. בטח בתקופות הייפ סביבו .
כל נכס יהיה מתישהו במצב בועתי . גם ה אס אנד פי 500 מגיע מדי פעם לרמות בועתיות.
גם הנדלן בארץ יש שאומרים.
זה לא בהכרח בעיה זה חלק מהחיים של כל נכס.
אבל ברור שכמשקיע אתה לא רוצה להתחיל את ההשקעה בשלב בועתי ( וזה גם מה שקרה להרבה אנשים לא לקנות דירות בארץ כבר מ 2015 ולצערנו... כי גם בועה יכולה להנתפח עוד ועוד ואז לעצור/לדשדשולא בהכרח לקרוס. או שהנדלן בארץ לא בועתי בכלל ?! )
אבל ביטקוין כפירמידה אני לא מבין. יש לפירמידה הגדרות די ברורות. לא רואה איך הם מיושמות בביטקוין.
בהצלחה רבה ו א גוטן ערב-שבת להרב שהם ולכולם