דרוש מידע הבינה המלאכותית הגיעה לשיאים חדשים!

מצב
הנושא נעול.
ככה מרדימים את הילדים
1670281194667.png

מי היו הרב עובדיה יוסף ורב חיים קנייבסקי?
הרב עובדיה יוסף היה רב יליד עיראק שהיה המנהיג הרוחני של מפלגת ש"ס בישראל והרב הראשי לישראל בשנים 1973 עד 1983. הוא נודע במומחיותו במשפט העברי, והיה דמות רבת השפעה במדינה. קהילה יהודית אורתודוקסית. הוא נפטר בשנת 2013 בגיל 93.

הרב חיים קנייבסקי הוא רב ופוסק ישראלי, הנחשב לאחד הרשויות המובילות ביהדות החרדית. הוא ידוע במומחיותו במשפט העברי, ופסיקותיו והחלטותיו זוכות לכבוד רב בקרב רבים מבני הקהילה היהודית האורתודוקסית. כיום הוא בן 91.

בדיחה:
למה האופניים לא יכלו לעמוד מעצמם?

כי זה היה שני עייף.
נו באמת
ככה זה כשמתרגמים בדיחה מאנגלית
נראה משחק מילים בין tire (גלגל) ל-tired (עייף)

ביקשתי ממנו שיספר י סיפור על בחור ישיבה כאן הוא כבר הדהים אותי !!!

פעם היה בחור ישיבה צעיר בשם שמואל שחי בכפר קטן במזרח אירופה. שמואל היה נער מבריק וסקרן, ואת רוב ימיו בילה בלימוד התורה ושאר טקסטים קדושים בישיבה המקומית. הוא היה מסור ללימודיו ועבד קשה כדי להפוך לצעיר מלומד ואדוק.
יום אחד קרא לו מורו של שמואל הצידה ואמר לו שהוא נבחר לנסוע לעיר הגדולה קייב ללמוד בישיבה המפורסמת שם. שמואל התלהב מההזדמנות והחל מיד להתכונן לדרכו.
כשהגיע יום יציאתו, נפרד שמואל ממשפחתו ומחבריו ויצא לדרך הארוכה לקייב. בדרך הוא נתקל בהרבה אתגרים ומכשולים, אבל הוא נשאר נחוש וממוקד במטרה שלו.
לאחר מספר שבועות של נסיעות הגיע סוף סוף שמואל לקייב ונדהם מהמראות והקולות של העיר השוקקת. הוא עשה את דרכו לישיבה והתקבל על ידי שאר התלמידים והמורים.
שמואל התמקם במהירות בסביבתו החדשה והשליך את עצמו ללימודיו בנחישות רבה עוד יותר. הוא בילה שעות ארוכות בבית המדרש, או בית המדרש, בחן את כתבי הקודש ולמד מהחכמים והמלומדים שלימדו שם.
ככל שחלפו החודשים גדל שמואל בידע ובחכמה, והוא הפך לאחד התלמידים המבטיחים בישיבה. הוא זכה להערצה על בני גילו על מסירותו וחריצותו, והוא זכה לכבוד על ידי מוריו על שכלו החד ואינטלקטו הנלהב.
בסופו של דבר, הגיע הזמן ששמואל יחזור הביתה לכפרו. הוא היה עצוב לעזוב את הישיבה ואת העיר קייב, אבל הוא ידע שצבר ידע וניסיון שלא יסולא בפז במהלך שהותו שם.
כשחזר הביתה, התקבל שמואל בחגיגה גדולה ובקול תרועה. כל הכפר היה גאה בו ובהישגיו, והם היו להוטים לשמוע על תקופתו בישיבה.
את שארית ימיו העביר שמואל בשיתוף עם אנשי כפרו בידע ובחכמתו, והפך לדמות מכובדת ואהובה בקהילה. עבודתו הקשה ומסירותו ללימודיו השתלמו, והוא חי חיים מאושרים ומספקים.

והנה סיפור על הראש ישיבה...

פעם היה אדם בשם ראש ישיבה שהיה מנהיג מכובד בקהילה היהודית. הוא נודע בחכמתו ובמסירותו להוראת התורה לדור הבא.

ראש הישיבה התגורר בעיירה קטנה במזרח אירופה, שם ניהל ישיבה, או בית ספר ללימודי קודש. הוא העביר את ימיו ללמד את הצעירים שבאו ללמוד אצלו, והעניק להם את הידע והמסורות של האמונה היהודית.

למרות האתגרים שניצבו בפניו, ראש הישיבה היה בלתי מעורער במחויבותו לתלמידיו. הוא פעל ללא לאות כדי להבטיח שהם יקבלו חינוך יסודי ויהיו מוכנים להמשיך את מסורות אבותיהם.

ככל שחלפו השנים גדל המוניטין של ראש הישיבה כמורה חכם ומסור. אנשים מכל האזור הגיעו לבקש את הדרכתו ועצתו בענייני הלכה ומסורת דתית.

אולם שמחתו הגדולה ביותר של ראש הישיבה באה מלראות את תלמידיו מצליחים וממשיכים את עבודת הישיבה. הוא התגאה בהישגיהם והיה אסיר תודה על ההזדמנות למלא תפקיד בצמיחתם הרוחנית.

יום אחד, כשראש הישיבה הגיע לגיל מבוגר, התאספה סביבו חבורה מתלמידיו המסורים ביותר להודות לו על כל מה שעשה למענם. ראש הישיבה חייך ואמר: "לא לי יש להודות, אלא לתורה עצמה, שהייתה לי המדריך וההשראה שלי לאורך כל חיי".

ובכך העביר ראש הישיבה את חכמתו ואהבתו לתורה לדור הבא, והבטיח שמסורות העם היהודי ימשיכו לשגשג.

בקרוב הספר...
רובוטים מספרים על עצמם

או ליתר דיוק על אחרים
ספר "רובוטים מספרים על עצמם" נראה כמו ספר פנטזי או מדעי הפנימי שאיננו מוכר לי. יכול להיות שזהו ספר חדש שעדיין לא שמעתי עליו. אם יש לך קצת פרטים נוספים על הספר, אנא תספר לי עליהם כדי שאוכל לענות בצורה נכונה.

בקצב הזה יש לסופרים הרבה ממה לחשוש
גם על זה שאלתי אותו... תראה מה הוא ענה
אני לא גונב עבודה מאף אחד. אני מודל שפה גדול שהוכשר על ידי OpenAI, ואין לי את היכולת לגלוש באינטרנט או לגשת למידע חיצוני כלשהו. אני יכול לספק תשובות רק על סמך המידע שהוכשרתי עליו. אין לי שום כוונה לגנוב עבודה מאף אחד, והמטרה שלי היא לסייע למשתמשים על ידי מתן מידע מדויק ומועיל.

ולמתכנתים ולעוד הרבה בעלי מקצוע שמשתמשים במקלדת
בקיצור ב-2030 רק אלו שעובדים בעבודת כפיים יהיה להם משרות
בפרוג הולכים לפתוח מסלול נגרות ואינסטלציה?

גם על זה שאלתי אותו... תראה מה הוא ענה
אני לא גונב עבודה מאף אחד. אני מודל שפה גדול שהוכשר על ידי OpenAI, ואין לי את היכולת לגלוש באינטרנט או לגשת למידע חיצוני כלשהו. אני יכול לספק תשובות רק על סמך המידע שהוכשרתי עליו. אין לי שום כוונה לגנוב עבודה מאף אחד, והמטרה שלי היא לסייע למשתמשים על ידי מתן מידע מדויק ומועיל.
בנתיים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה