יש לכם המלצה ודרך איך ללמוד את הנושא?אז או שתלמדו את הנושא היטב ותדעו מה מתאים לכם
טוב, אז אני עשיתי סימולציהמישהו מוכן בבקשה לעשות חישוב אמתי והלשוות בין תוכנית גמח מרכזי להשקעה במדד?
חישוב אמתי זה אומר להשתמש בסימולטור (של snp למשל עם נתונים היסטוריים) ולהפעיל אותו על הרבה טווחי שנים שונים. כך שנוכל לראות תמונה סטטיסטית.
לבקשתך, עברתי על חלק משמעותי מהאשכול (התעכבתי על הודעות שהיו בהם מספרים). אשמח עד תעמיד אותי על טעותי בצורה ברורה קצת יותר. מה בדיוק הטעות?כדאי מאוד שתקראו את ההודעות הקודמות לפני צורת החישוב השגויה הזאת
שכחת לקחת בחשבון שהכסף עומד בגמ"ח המרכזי 10 שנים נוספות - ללא הפקדות חדשות.לבקשתך, עברתי על חלק משמעותי מהאשכול (התעכבתי על הודעות שהיו בהם מספרים). אשמח עד תעמיד אותי על טעותי בצורה ברורה קצת יותר. מה בדיוק הטעות?
הטעות היחידה שאני שם לב, שלא הורדתי את המס של 25% במסלול של השקעה במדדים. האם לזה כוונתך?
תודה על ההערה! אם כך, אז תוך 10 שנים בממוצע המדד מכפיל את עצמו פי 2.3 (בדקתי משנת 1980)שכחת לקחת בחשבון שהכסף עומד בגמ"ח המרכזי 10 שנים נוספות - ללא הפקדות חדשות.
גילוי נאות - אני מפקיד בגמ"ח המרכזי.
יש סיכון שהגמ"חים לא ישרדו לאורך שנים.עדיין אני טוען שהשקעה בגמח זה מהלך הגיוני מבחינה עסקית.
כמדומה שהתנאים של היום הם הגרועים ביותר מזה שנים, ולא משקפים את הממוצע.עלות של הלוואה כזו בתנאים של היום
איך אפשר להפריח כזו אמירה בלי שום בסיס?יש סיכון שהגמ"חים לא ישרדו לאורך שנים.
להבנתי הדלה הסיכון גבוה מאוד.
יש בסיסאיך אפשר להפריח כזו אמירה בלי שום בסיס?
מה עם אחריות כלפי כל חברי פרוג שמפקידים שם מאות ש"ח מידי חודש?
מה התועלת בהפרחת הפחדות?
יש סיכון שהגמ"חים לא ישרדו לאורך שנים.
כל מהלך של השקעה כרוך בסיכון ברמה כזו או אחרת. העניין הוא ניהול הגיוני של הסיכונים.יש סיכון שהגמ"חים לא ישרדו לאורך שנים.
אני דווקא חושב שזכותו להגיד מה שהוא חושב. ועשויה להיות בזה תועלת עבור כלל חברי הפורום - שיראו שיש דעות לכאן ולכאן, וישקיעו בלמידה ובהתייעצות וכו׳איך אפשר להפריח כזו אמירה בלי שום בסיס?
מה עם אחריות כלפי כל חברי פרוג שמפקידים שם מאות ש"ח מידי חודש?
מה התועלת בהפרחת הפחדות?
הערה נכונה מאוד. תודה רבה.כמדומה שהתנאים של היום הם הגרועים ביותר מזה שנים, ולא משקפים את הממוצע.
אסביר.@s976
לא הצלחתי להבין את ההשואה בין כסף שלך שנשאר שלך לכסף בהלואה שצריך להחזירו (עוד לפני שנחשב תשואות ורוחים וכו)
וכפי שהוא כתב הוא גם לא לקח בחשבון דיבידנדים.שכחת לקחת בחשבון שהכסף עומד בגמ"ח המרכזי 10 שנים נוספות - ללא הפקדות חדשות.
גילוי נאות - אני מפקיד בגמ"ח המרכזי.
טוב, לגבי דיבידנדים ודמי ניהול - הפתרון הוא לקחת נתונים היסטוריים של קרן סל צוברת. הבעיה היא שאין אחת כזו שקיימת מספיק זמן (צריך משהו שקיים משנות ה-80).וכפי שהוא כתב הוא גם לא לקח בחשבון דיבידנדים.
שזה ג"כ כמובן טעות חמורה, שמשנה בהחלט את התשואה הסופית.
[דמי הניהול הם יכולים להיות נמוכים מאד, ובכל מקרה לא מתקרבים לתשואה מהדיבידנדים]
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים