דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

טוב, לגבי דיבידנדים ודמי ניהול - הפתרון הוא לקחת נתונים היסטוריים של קרן סל צוברת. הבעיה היא שאין אחת כזו שקיימת מספיק זמן (צריך משהו שקיים משנות ה-80).
על כל פנים השוויתי כעת נתונים עבור קרן צוברת שאני מכיר (ומשקיע בה - CSPX.L). בממוצע המכפיל של 10 שנים (מאז שנת 2010) הינו 3.49 זאת לעומת מכפיל של 2.95 של S&P באותה התקופה. בהחלט הבדל, אבל זה לא הבדל בסדר גודל שמעניין אותנו כאן. שכן אין כאן עניין של ריבית דריבית.

אסביר קצת יותר למה זה לא משנה. המבדק הזה שעשיתי, יש לו טווח טעות משמעותי.
אז לצורך העניין יצא לי שממוצע התוחלת ב-snp זה 10,700 לעומת תוחלת הגמח של 10,800. זה לא ישנה הרבה אם במקום 10,700 יהיה 13,000. וזאת בגלל שאנחנו מדברים על סטיות סטטיסטיות רחבות כך שאין לנו אפשר אלא לעשות הערכות די גסות.

אבל אני טוען שהערכות הגסות האלה הן פי אלף יותר טובות מסתם נפנופי ידיים.
סורי, אבל אני חולקת עליך.
אבל אין לי זמן להרחיב כרגע.
ואפשר לראות תשואות גם בוויקיפדיה ובעוד הרבה מקומות.

לצערי אני מרגיש מיותר להגיב, [צורת החישוב, הנתונים, ההתעלמות מהדיבדנדים שהיא משמעותית מאוד לתשואה, היחס למדד ועוד שגויים] הייתי ממליץ לעשות שיעורי בית
כתבתי בהודעות הקודמות שלי את שני הדרכים לחיסכון לחתונות הילדים אני מאוד מתפלל ומקווה שאנשים יקבלו את הבחירות הנכונות ואכמ"ל

לצערי אני מרגיש מיותר להגיב, [צורת החישוב, הנתונים, ההתעלמות מהדיבדנדים שהיא משמעותית מאוד לתשואה, היחס למדד ועוד שגויים] הייתי ממליץ לעשות שיעורי בית
כתבתי בהודעות הקודמות שלי את שני הדרכים לחיסכון לחתונות הילדים אני מאוד מתפלל ומקווה שאנשים יקבלו את הבחירות הנכונות ואכמ"ל
לא זכיתי לרדת לסוף דעתך, יקירי
אני מניח שאתה מתכוון להודעתך זו.
בה נתת עצה מעולה לחסוך ולהשקיע סכומים גבוהים יותר ולאורך זמן רב יותר.
הראית שאם משקיעים 240 ש״ח לחודש במשך 20 שנה בשוק ההון, אז יהיה לנו בסוף הרבה יותר כסף מאשר שנשקיע בגמח 160 ש״ח לחודש במשך 10 שנים. קשה להתווכח עם קביעותיך.

דבר אחד לא הבנתי - איך כל זה קשור לנידון. משווים כאן בין שני מכשירים פיננסים: א. גמח, ב. שוק ההון. האם גם אתה מדבר על הנידון הזה או שאתה מדבר על משהו אחר?

לגבי כך שהערת כי שגיתי ברשימה שלמה של נושאים והפנית אותי לעשות שיעורי בית - מקבל את הנזיפה באהבה. רק אשמח אם תבהיר באיזה נקודות להתמקד.

קול מבשר, איך הגעת למליון
תוכל לפרט שוב
הוא מציע להשקיע 192,000 ש״ח (בפריסה ל-10 שנים)
אם נסתכל על נתונים היסטוריים (תחילת הפקדה משנת 1985 עד שנת 2014) ונסתכל על השקעה במדד s&p, אז בתום 10 שנים יישאר בידינו באזור 230,000 ל-350,000. ההמוצע בערך 300,000
הנתונים מתייחסים למדד שלא צובר דיבידינד. מאחר שבמציאות קרנות סל כן צוברות דיבידינד, אפשר להוסיף על הסכום עוד איזה 10-20%. כך שהסכום 326,000 שצוין שם - הוא הגיוני.
מי שיש לו אפשרות לשים את הכסף הזה בקרן השתלמות - יהיה פטור ממיסים.
את הסכום הזה הוא מציע להשקיע בשוק ההון (למה לא להשאיר בקרן השתלמות - איני יודע) ל-10 שנים ואז זה יהפוך ל-1,000,000 ש״ח. מה שדי הגיוני לאור נתונים ההיסטוריים. שכן, מכפיל הרווח הממוצע עבור 10 שנים הוא באזור 2.5-3

האופציה הזו היא ריאלית, אבל היא לא אמורה לסנוור אף אחד. מדובר כאן בהשקעה של כמעט 200,000 ומימוש אחרי 20 שנה (שאז זה יהיה ל-1,000,000).
יש לציין גם שמדובר בתרחיש הממוצע. זה אומר שאם המזל לא יתמזל, יהיה בסוף הרבה פחות כסף.
לפי תרחיש הכי גרוע שקרה בעשורים האחרונים (קרה באמת, לא סתם היה יכול לקרות), היה נשאר ביד בערך 300,000 ש״ח.

יש לציין שאף כי נתונים האלה נכונים (בתנאים מסוימים) בפני עצמם, הניסיון לקשר בין זה לנושא האשכול (האם השקעה בגמח מרכזי היא אופציה הגיונית) - הוא בגדר הטרלה.

נערך לאחרונה ב:
מליון, או 695,000 ש"ח ???!!
מיליון. תיקנתי (695 - זה הרווח)
זה קצת אופטימי, אבל נראה לי שבהחלט ריאלי
---
מעדיף לבדוק שוב. כבר בודק ומעדכן
-----
מעדכן.
בממוצע (נתונים משנת 1985) יוצא 507,000 (אחר 10 שנים של הפקדות ו-10 שנים של המתנה).
בוא נוסיף על זה דיבידינד. זה יכול להגיע למשהו כמו 600,000 (וזה לפני שהורדו מסים).
אז מצטער. מיליון - זה לא מבוסס על נתונים היסטוריים. אבל לא הייתי ממהר לפסול השערה זו.
330,000 בתום 10 שנות הפקדה - זה בהחלט הגיוני (מגובה בנתונים היסטוריים). גם המכפיל של 3 תוך 10 שנים - זה מה שראינו בעשור האחרון. אז אם מישהו יטען שזה אחד ועוד אחד - קשה לומר שהוא מדבר שטויות. נכון שזה לא קרה, אבל בהחלט יכול לקרות.
פשוט כאשר בוחנים תרחיש של משך 20 שנה על נתונים היסטוריים - חייבים לעצות בשנת 2004. וזה מוריד את הממוצע. לעומת זאת אם מלקטים נתונים מכל מיני תקופות ומבחרים ביחד זה מביא לתוצאה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
1704730410382.png

מחשבון ריבית דריבית פשוט, מביא לי תוצאה של פחות ממליון...
עשיתי 320,000, 10% תשואה, 10 שנים, וזה מה שיצא:

הגמ"ח המרכזי מיועד לסוג אנשים מסויים,
ומסלולי השקעות מתאימים לסוג אחר.
זה ההבדל, בגדול.

צפה בקובץ המצורף 1545572

מחשבון ריבית דריבית פשוט, מביא לי תוצאה של פחות ממליון...
עשיתי 320,000, 10% תשואה, 10 שנים, וזה מה שיצא:
אתה צודק (דרך אגב, מספיק מחשבון רגיל. זה פשוט 1.1 בחזקת 10)
אבל למעשה בקרנות סל צוברות דיבידנד, רווח שנתי ההממוצע (משנת 2010) היה 13% (ולא 10%)
כך תגיע ל 1,086,000 (לצערי זה לפני הורדת המס)

לקחת דווקא את העשור האחרון (שהוא היה מדהים מבחינת תשואות שוק ההון) ולהגיד שכך יהיה גם הלאה - זו גישה אופטימית. אבל אני לא פוסל אותה. אני דווקא בעד שבעשור הזה הנתונים יהיו עוד יותר טובים.

הגמ"ח המרכזי מיועד לסוג אנשים מסויים,
ומסלולי השקעות מתאימים לסוג אחר.
זה ההבדל, בגדול.
אז זהו, שאם יכנס לאנשים למודעות ש"השקעות" אינו לשבת בבורסה ולגלגל מדדים, אלא פשוט לעשות העברה בנקאית רגילה, במקום לטובת נשוא השרשור, לטובת קרן מנייתית כל שהיא, הם היו עושים את זה.. רק הדבר הזה שנקרא השקעות ומניות, נשמע לאנשים מפחיד.. וחבל.

מחשבון ריבית דריבית פשוט, מביא לי תוצאה של פחות ממליון
דרך אגב, הייתי רוצה להפנות את תשומת לבכם לטעות נפוצה מאוד.
אנשים לוקחים רווח שנתי ממוצע, ומשתמשים במחשבון של ריבית דריבית בבשיל לראות מה הרווח הצפוי אחרי 10 שנים.
זה פשוט לא נכון מתמטית. בדרך כלל תקבלו תוצאה ב15% גבוהה יותר ממה שזה באמת.
(דוגמא. שנה אחת היה רווח 20%, שנה שנייה 80%. באמת זה רווח של 116%. אבל לפי השיטה המוטעת זה 125%)

לא זכיתי לרדת לסוף דעתך, יקירי
אני מניח שאתה מתכוון להודעתך זו.
בה נתת עצה מעולה לחסוך ולהשקיע סכומים גבוהים יותר ולאורך זמן רב יותר.
הראית שאם משקיעים 240 ש״ח לחודש במשך 20 שנה בשוק ההון, אז יהיה לנו בסוף הרבה יותר כסף מאשר שנשקיע בגמח 160 ש״ח לחודש במשך 10 שנים. קשה להתווכח עם קביעותיך.

דבר אחד לא הבנתי - איך כל זה קשור לנידון. משווים כאן בין שני מכשירים פיננסים: א. גמח, ב. שוק ההון. האם גם אתה מדבר על הנידון הזה או שאתה מדבר על משהו אחר?

לגבי כך שהערת כי שגיתי ברשימה שלמה של נושאים והפנית אותי לעשות שיעורי בית - מקבל את הנזיפה באהבה. רק אשמח אם תבהיר באיזה נקודות להתמקד.
אני לא מצליחה להבין
ההשואה של ה""השקעה"" של 160 שח בגמח צריכה להיות כמה כסף יניב להפקיד 1600 כל חודש בשוק ההון
כי זה הסכום שלמעשה תצטרכו להוציא מדי חודש בחדשו בשביל לממש את ה""השקעה"" (קרי להחזיר את ההלואה..)
ופה כבר נגיע לסכומים אחרים לגמרי שכואב הלב להחזיר אותם לגמח במקום להוציא אותם מראש ולהרויח..

אני לא מצליחה להבין
ההשואה של ה""השקעה"" של 160 שח בגמח צריכה להיות כמה כסף יניב להפקיד 1600 כל חודש בשוק ההון
כי זה הסכום שלמעשה תצטרכו להוציא מדי חודש בחדשו בשביל לממש את ה""השקעה"" (קרי להחזיר את ההלואה..)
ופה כבר נגיע לסכומים אחרים לגמרי שכואב הלב להחזיר אותם לגמח במקום להוציא אותם מראש ולהרויח..
בעיקרון, אין כאן הרבה מה להבין.
אם משווים תפוחים, אז צריך להשוות אותם עם תפוחים.
היום יש לבן אדם 40 ש״ח בחודש. עוד 20 שנה הוא צריך הלוואה של 40,000 ש״ח (רשותכם להכפיל את שני הערכים בכל מספר שבא לכם - זה לא משנה כלום). והוא שוקל האם ״להשקיע״ 40 ש״ח בגמ״ח או להשקיע 40 ש״ח בשוק ההון. זהו. זאת השאלה.

לבוא אליו ולהגיד לו שבמקום זה עדיף לו להשקיע עכשיו 400 ש״ח כל חודש - זה נקרא טרלול.

בעיקרון, אין כאן הרבה מה להבין.
אם משווים תפוחים, אז צריך להשוות אותם עם תפוחים.
היום יש לבן אדם 40 ש״ח בחודש. עוד 20 שנה הוא צריך הלוואה של 40,000 ש״ח (רשותכם להכפיל את שני הערכים בכל מספר שבא לכם - זה לא משנה כלום). והוא שוקל האם ״להשקיע״ 40 ש״ח בגמ״ח או להשקיע 40 ש״ח בשוק ההון. זהו. זאת השאלה.

לבוא אליו ולהגיד לו שבמקום זה עדיף לו להשקיע עכשיו 400 ש״ח כל חודש - זה נקרא טרלול.
תקראו את התגובה הבאה [פה באשכול] שהיא אחת לאחת בהתאם להפקדות בגמ"ח המרכזי -

תקראו את התגובה הבאה [פה באשכול] שהיא אחת לאחת בהתאם להפקדות בגמ"ח המרכזי -
שוב פעם אותו דבר
יש לו רק 40 ש"ח
מאיפה הוא יפקיד עכשיו 1600??

עוד נקודה,
בכל החשבונות אנחנו עושים 10 שנים של הפקדה ועוד 10 של המתנה
זה ממש לא חייב להיות
זה גם יכול להיות 10 שנים של הפקדה (מגיל 3 עד 13)
ועוד 5-7 של המתנה (נישואין בגיל 18-20)

אומרים לנו תשקיע עכשיו את ה-1600 שתשלם אז,
ושכחנו ש1600 זה רק להלוואה של 160 אלף ומה עם שאר הילדים?
בחשבון פשוט נצטרך לשלם לפחות 6000 ש"ח על חובות אז למה שלא נשקיע אותם מהיום?
איפה החכם שיגיד את זה?
ולהבנתי הדלה התשובה היא שצריך לעשות עכשיו מה שאפשר,
אבל כשאדם באמת צריך את הכסף יש לו סייעתא דשמיא מיוחדת להשיג אותו ולשלם מה שצריך וא"א להגיד תשלם עכשיו מה שתשלם עוד 20 שנה אם אין לו עכשיו את הכסף!

שוב פעם אותו דבר
יש לו רק 40 ש"ח
מאיפה הוא יפקיד עכשיו 1600??

עוד נקודה,
בכל החשבונות אנחנו עושים 10 שנים של הפקדה ועוד 10 של המתנה
זה ממש לא חייב להיות
זה גם יכול להיות 10 שנים של הפקדה (מגיל 3 עד 13)
ועוד 5-7 של המתנה (נישואין בגיל 18-20)
מצטערת כנראה לא קראתם את התגובה שלי כפי שצריך.
לא נכתב שם כלום על 1600 ש"ח, אלא על 1200 ש"ח, שזה בדיוק בהתאם לתכנית [פריסה רחבה] של הגמ"ח המרכזי שבתגובה המצוטטת שם נעשה חישוב.
וזה לא משנה כלל הסכום, גם עם נעשה השוואה בהתאם לסכום קטן יותר ההבדלים באחוזים יהיו אותם הבדלים!

מצטערת כנראה לא קראתם את התגובה שלי כפי שצריך.
לא נכתב שם כלום על 1600 ש"ח, אלא על 1200 ש"ח, שזה בדיוק בהתאם לתכנית [פריסה רחבה] של הגמ"ח המרכזי שבתגובה המצוטטת שם נעשה חישוב.
וזה לא משנה כלל הסכום, גם עם נעשה השוואה בהתאם לסכום קטן יותר ההבדלים באחוזים יהיו אותם הבדלים!
אבל אין לו עכשיו 1200 ש"ח בחודש (על כל ילד!!)...
נשאלת השאלה,
אז איך יהיה לו עוד 20 שנה?
שאלה טובה,
או שהוא יתבסס יותר ממצבו כעת כאברך צעיר.
או שהילד ישלם (לפחות חלק).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה