- הוסף לסימניות
מותר לשאול למה אתה מתכוין?ם בנק החסד של הוועד הארצי היה "בעידוד רבנים" - וקרס.
מותר לשאול למה אתה מתכוין?ם בנק החסד של הוועד הארצי היה "בעידוד רבנים" - וקרס.
היה ארגון כמו וועד הרבנים, קראו לו הוועד הארצי. היה לו מוסד שנקרא 'בנק החסד', משהו כזה, והוא הציע להפקיד אצלו פקדונות והוא מלווה אותם לנצרכים.מותר לשאול למה אתה מתכוין?
מתנצל, לא הבנתי את החלוקה ל11 נקודותאיני נכנס לכל הדיונים בעד ונגד הגמ"ח.
רק אציין מספר נקודות שבשבילי היו מספיקות כדי לשמוח שאני לא שם.
למעשה, מדובר בחברה כלכלית עם עובדים רבים בשכר ועלויות פרסום גבוהות, שמספקת הלוואות לעמיתים, כאשר הם משלמים את הריבית מראש במשך שנים רבות.
1
היתרון הגדול ואולי היחיד: ניתן לשלם להם מכספי מעשר.
2
ההתנהלות שלהם מבחינת חומרי ההסברה היא: מדובר בגמ"ח.
מעין שכלול של הגמ"ח הרגיל. פה אתה יכול לקבל הלוואת ענק יחסית בצורה מסודרת, לעומת גמ"חים אחרים.
3
בשפה הפרסומית שלהם, הם משתמשים במילה "תרומה לגמ"ח". זו הטעיה. מדובר למעשה בתשלום. אני לא תורם לגמח כי הם חמודים, או כי הם סניף של קופת העיר. אלא כדי לקבל הלוואה. כלומר: אני משלם.
4
אז זהו. שימו לב. בתקנון שלהם, מודגש כי אין כל התחייבות להעמיד לך הלוואה כשתרצה כזו ותהיה זכאי לה.
5
וזה הולך ומשתפר:
כל הכספים שאתה משלם לגמ"ח מוגדרים כ'תרומה'. ממילא, אם נניח אתה רוצה לצאת באמצע, ועד היום שילמת (לא *תרמת!*) 25,000 ש"ח, הם לא מחוייבים להחזיר לך אותם. חד וחלק.
6
אישית, היה לי סכום דומה, והגשתי בקשה להחזר.
התהליך הוא שהם בודקים, ואם מתחשק להם הם מחזירים, בניכוי דמי טיפול.
7
וכמה דמי טיפול? 200 לכל יחידה.
8
במקרה שלי, משום מה היו ס"ה 15 יחידות. כלומר: 3000 ש"ח קנס יציאה. זה המון!! המון!!!
9
אז כתבתי מכתב תחינות ובקשות, וב"ה הקנס ירד לחצי. ובאמת, אני מודה להם על כך מאוד. הם יכלו לא לוותר ולהיצמד לחוזה. (אה, מדובר בחוזה, לא "תקנון הגמ"ח", אם נדבר רגע על הקטע של בחירת מילים מתאימה)
10
לסיכום: יש פה שפה שלא תואמת את המוצר. במקום שפה מקצועית כלכלית של תשלומים, יחידות, החזרים, עמלות, קנס יציאה, וכו', יש פה שפה שמשדרת לך משהו אחר. גמ"ח, תרומות, מעשר, רבנים, אמינות, וכו'. אני לא אוהב את זה בכלל.
11
ואני, מה אגיד, ברגע שמבטיחים שעל הכסף שלי שומרים רבנים, ישר נכנס ללחץ. ולמה? כי כל חברה או השקעה שהיא רשמית בציבור שלנו, תמיד יופיע בגדול שזה באישור ובעידוד רבנים. גם בנק החסד של הוועד הארצי היה "בעידוד רבנים" - וקרס.
שוב - גמ"ח רגיל, מעולה וטוב שמפוקח על ידי רבנים. קריטי לאמון הציבור.
אבל עסק כלכלי? מה אכפת לי מההצהרות והחתימות עם רבנים? צריך שהכסף יהיה מעוגן וחוקי ומבוטח. עוד לא ראיתי נוכל בציבור שלנו שלא מצהיר שרבנים תומכים בו.
מבחינתי, גוף שמשתמש במילים מטעות לא ראוי לאמון ציבורי, אבל זו באמת דעה סובייקטיבית.
ישאל השואל מי אמר שאין בעלים שמרוויח?הבעיה היא שחברה מוגדרת ככזאת שיש בעלים שמרוויח ממנה, לא שיש נציגים שמרוויחים עמלה, כי אם כן גם קופת העיר (לאו דווקא) זה חברה, כי הנציגים מקבלים עמלה/בונוס לפי תרומות
מרגשובאמת יש ״פראיירים״ כאלה…
מי שבחיתולי ילדים ישקיעמאד מעניין לשמוע מכל חכמי הפורום מי מהם כבר בשלבי חיתון הילדים ומי עדיין רק בחיתולי הילדים
לכו תדברו עם אלו שחיתנו את ילדיהם בסיוע של הגמח המרכזי ואלו שנאלצו להסתדר לבדם
ותראו איזה נסיונות יש לאלו שכבר חיתנו לנסות להשיג עוד ועוד יחידות, כי גם בהשקעות לא מגיעים לכאלו סכומים
נכון שבהשקעה הכסף שלך, אבל מה קורה שנדרש לך סכום של 240,000 שח בבת אחת? מאיזה קופה אתה מוציא כזה סכום ועוד לילד אחד?
אם אני מבין זה מרכז הטענה כאן שהרבה אומרים שיש מעלה מנצחת של מעשרות.... ונשאלה השאלה למה כאן זה יותר חלק מהשקעה בגוף מסחרי לצורך נישואי הילדיםהייתי מסכם הכל במשפט אחד,
אם השם של הגמ''ח המרכזי היה שלמה מימון ובניו בע''מ, אף אחד לא היה מצטרף לקונספט הזה...
לא יודע מה איתכם... בשבילי זה מספיק כדי לא להיכנס אליו גם אם קוראים לו גמ''ח
כי בכל הזמן הזה עושים חסד עם הכסף בהלוואות לאנשים אחריםאם אני מבין זה מרכז הטענה כאן שהרבה אומרים שיש מעלה מנצחת של מעשרות.... ונשאלה השאלה למה כאן זה יותר חלק מהשקעה בגוף מסחרי לצורך נישואי הילדים
גם הבנק עושה חסד ומלווה לאנשים אחרים.כי בכל הזמן הזה עושים חסד עם הכסף בהלוואות לאנשים אחרים
הכל נכוןגם הבנק עושה חסד ומלווה לאנשים אחרים.
רק עם ריבית יותר גבוהה.
מחשבה שליויצליח לתת לילד שלו רבע מליון שח בבת אחת- לילד אחד!
לדעתי האישית, ההשקעה הנכונה היא גם וגם,
לכל אחד מהם יש מעלות ויש חסרונות ובשפע
אבל במבחן המציאות כיום, ההשקעות בציבור שמחתן את ילדיו עדין לא מספיק הוכיחו את עצמם כך שבעיני זה בהלט סיכון משמעותי ועל סכומים מופרזים ללא בטחון כלל
מותר להשקיע בשביל לחתן ילדים מכספי מעשרות?
תשאל רב ותופתע.
בספר צדקה ומשפט של הג''ר יעקב בלוי זצ''ל כתוב שמותר לכתחילה להשקיע.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים