דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

לרובם יש
במיוחד לאלה שלא מבינים כל כך בכלכלה, ויקנו דירה מיד בחתונה עם משכנתא אדירה...
לפחות היתרון שיוכלו לקבל הלוואות בקלות
בשביל הלוואות בבנקים צריך להוכיח הכנסות,
כך שלא כולם יכולים לקחת בלי סוף

לעניות דעתי, הגמ"ח המרכזי צריך לפתוח אופציה של השקעות דרכו.
הגוף המוכר עם האמינות של 20 שנה.
אם הציבור דורש היום מוצר אחר ממה שהם הציעו לפני 20 שנה, אז עכשיו הזמן.

אגב, יש רעיון גאוני של קהילה קדושה כלשהי שלא אנקוב בשמה.
הקופה של הקהילה מלווה לך סכום כביר של 30K, ברגע שנולד לך עולל.
אתה לא נוגע בכסף הזה, אסור לך, והוא עובר ישירות לתכנית חסכון בהשקעה באס אנד פי 500. התנאי?
אתה לא מושך הכייסף עד חתונת העולל או הגיעו לגיל 25, וכן מתחייב לנווט את הכסף מביטו"ל - החסכון לכל ילד - לאותה קופה, וכן להכפיל את ההשקעה. יענו לשלם 50 שקל בערך כל חודש.

היתרון עצום. בגלל שהסל גדול מההתחלה, הילד מתחיל להרוויח מיום לידתו, והקרן רק גדלה עם השנים.
כך שבעת חתונתו, יש על שמו סכום עצום ורב. בלי הלוואות מעפנות ומייגעות עם טובות ותקנונים מוזרים.

החסרון?
רק קהילה אמידה עם מספר חברים צנוע יכולה להציע עסק כזה, נדרש גב כלכלי רחב.
אגב, גם הקהילה הנ"ל מציעה את התכנית לילדים שנולדו מעת הקמת התכנית לפני כשנה בערך. כי אין להם סל מספק לשלם על כל ילדי הקהילה שנולדו טרם, כ- 30K לראש.

קהילה קדושה כלשהי שלא אנקוב בשמה
כי?

קלי קלות להוציא הלוואה ביחס לטרללת של הגמ''ח המרכזי
אתה אומר את זה מנסיון??
רוב הטענות שנאמרות פה ביחס לכדאיות שבגמ״ח לדעתי נכונות, אבל-
אני לקחתי הלוואה מהגמ״ח וזה היה אחד הדברים הקלים והמהירים!!!!
תדברו הגיון ותפסיקו לדבר ״שנאה״...

לא ניסיתי בעצמי
אבל הם דורשים ערבים ולא לכולם זה קל ונעים
ומשמועות ששמעתי הבנתי שזה תהליך ארוך
אני מדבר בעיקר על עניין הערבים שמאוד מקשה
אתה אומר את זה מנסיון??
רוב הטענות שנאמרות פה ביחס לכדאיות שבגמ״ח לדעתי נכונות, אבל-
אני לקחתי הלוואה מהגמ״ח וזה היה אחד הדברים הקלים והמהירים!!!!
תדברו הגיון ותפסיקו לדבר ״שנאה״...

לא ניסיתי בעצמי
ומשמועות ששמעתי הבנתי שזה תהליך ארוך
אני מדבר בעיקר על עניין הערבים שמאוד מקשה
הייתי מאד כועס עליהם אם הם היו נותנים הלוואות בלי ערבים.
(אני לקחתי ערבים מארבעה ערים שונות וזה לקח לי כמה ימים
אבל מהרגע שהחזרתי להם את הטופס חתום, קיבלתי את ההלוואה תוך יומיים בערך)

הבנק נותן בלי ערבים ואני לא כועס עליו

לא ניסיתי בעצמי
לקחנו משכנתא ומימשנו יחידות בגמ"ח המרכזי במקביל.

חד משמעית הביורקרטיה מול הגמ"ח המרכזי היא בדיחה לעומת הביורקרטיה מול הבנק.

נכון, צריך להביא ערבים ואפילו לחתום על מישכון נכס (שאגב יכול להיות על דירה של הסבתא בבית שאן).

לא צריך שמאות, לא ביטוח חיים, לא טופס 4 ולא רישום בטאבו, לא ביטוח נכס, לא חתימות ומשכונות מול עו"ד ומול הפקיד בבנק, לא תלושים ואישורי כולל, לא צריך יועץ משכנתאות אלוף ששכרו בצידו,
לא משנה אם אתה אזרח סיצליה או אנגולה, ולא מה שנות הוותק שלך בעבודה.
היו דווקא זמינים ויעילים מאד, גם לקלוצקאשעס (בשעות שיש מענה טלפוני, שאגב לא קשה לגלות מתי הן).

הקרן יורדת כל חודש, אמנם בתשלום גדול שלדעתי זו עקב האכילס העיקרית בתוכנית.

נערך לאחרונה ב:
את גמ''ח לאומי או גמ''ח הפועלים
אם הגמ"ח המרכזי היה מתנה את ההלוואה שלו ברף הכנסות מסוים, והיה לו מספיק שיניים לגרור את הלווה להוצל"פ ולעקל לו את הנכס,

לדעתכם הוא עדיין היה נקרא גמ"ח?
אז הבנק.

אם הגמ"ח המרכזי היה מתנה את ההלוואה שלו ברף הכנסות מסוים, והיה לו מספיק שיניים לגרור את הלווה להוצל"פ ולעקל לו את הנכס,

לדעתכם הוא עדיין היה נקרא גמ"ח?
אז הבנק.
יש לו שיניים הרבה יותר אפקטיביות – הוא דורש ערבים

יש לו שיניים הרבה יותר אפקטיביות – הוא דורש ערבים
אפקטיביות יותר או פחות, לא ידוע לפי מה החלטת.

מעניין כמה פעמים הגמ"ח תבע את ההלוואה מהערבים (כל ערב על יחידה אחת) לעומת פעמים שבנקים פתחו בתהליכי הוצל"פ, או רק מכתבים מעו"ד למצער, באופן יחסי באחוזים.

ההודעה שלי הייתה בעניין הניסיון להפקיע את שם גמילות החסדים מגמ"ח ולהשוות אותו לבנק, שגם מחלק הלוואות בשמחה.

גמילות חסדים סתם, של כאן ועכשיו, למי שלא יכול לקחת הלוואה מהבנק ממליון סיבות, או שגם את ההון העצמי צריך לגרד מהיכן שהוא.

לא יודעת מה אתם חושבים על הגמ"ח המרכזי
יכולה להגיד מנסיון שזה אחד הניסים בנישואי ילדים....

וזה לא סותר שמי שיכול שישקיע גם באפיקים מניבים

לא יודעת מה אתם חושבים על הגמ"ח המרכזי
יכולה להגיד מנסיון שזה אחד הניסים בנישואי ילדים....

וזה לא סותר שמי שיכול שישקיע גם באפיקים מניבים
באמת מענין אותי איך קורה הנס שמי שלא יכול להשקיע פתאום יש לו יכולת החזר של כ2000 שח לכ20 שנה..

מעניין כמה פעמים הגמ"ח תבע את ההלוואה מהערבים (כל ערב על יחידה אחת) לעומת פעמים שבנקים פתחו בתהליכי הוצל"פ, או רק מכתבים מעו"ד למצער, באופן יחסי באחוזים.
בן משפחה שחתם ערבות לפני 5 שנים על הלוואה, קיבל דרישת תשלום שבוע שעבר מהגמ"ח, ע"ס של כ150 אל"ש (זה הסכום שנותר מ-2 ההלוואות שנתן).
אמנם יש ערבים נוספים, שמתנערים, והאחריות של כל ערב היא על ההלוואה כולה.

באמת מענין אותי איך קורה הנס שמי שלא יכול להשקיע פתאום יש לו יכולת החזר של כ2000 שח לכ20 שנה..
הכסף שהלך למטפלת . לחוג שחיה, לטיפול רגשי, למשקפיים, למסלול בסמינר, לישיבה, לביגוד >>> להחזר הלוואה.

אלו דוגמאות, אבל ברור שההוצאות בשלבים השונים בחיים הן שונות.

בחתונות הראשונות נשארו כל ההוצאות
ואף עלו מהתקופה שהיו זוצ"ים
נכון. אין מושלם, אולי למי שמכניס מעל ומעבר לממוצע.

ואגב בחתונות הראשונות, צריך להמשיך להשקיע בשוק ההון עבור החתונות של צעירי הצאן, ואם רוצים שיצא סכום משמעותי - צריך להשקיע אלפי שקלים, לא מאתיים על ילד.

כל הדוגמאות באות להמחיש שהסוגיה מורכבת, "נוסו על נפשותיכם מהגמ"ח המרכזי ודומיו" או לחילופין "נוסו על נפשותיכם משוק ההון", אלו אמירות שטחיות.

מי שבוחן את הנושא ברצינות, טוב יעשה אם יעשה לעצמו סימולציות בהתאם להכנסות ולהוצאות שלו, וליכולותיו להפריש כספים מדי חודש בחודשו, ויבין עד הסוף מה הוא מקבל ומאבד בכל אחת מן האפשרויות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה