@בית שמשניק, אתה צודק בקשר לתשובתך על נתניה, וזה אכן נכון וידוע שנתניה ורעננה הן ערים רווחיות, אבל אל תתייחס יותר מדי לכתבה בדה מרקר.
החישוב וההתלהבות שלהם ברעננה ובנתניה זה פשוט מחישוב לא נכון (ואם תשאל אותי למה רק שם טעו, כי כנראה רק שם חישבו, כי הכתב כנראה גר בשרון או משהו כזה).
וכמו שכתבו בכתבה :
"יש להניח שכל המשתתפים, שמספרם נאמד ב–130 אלף, ינסו את מזלם ברעננה, המציעה הנחה גדולה במיוחד. לפי הערכת השמאי הממשלתי, בעת ביצוע ההערכה בסוף 2020, שווי השוק של הדירות היה כ–31 אלף שקל למ"ר... ההנחה בפועל צפויה להיות גבוהה בהרבה. מדד מחירי הדירות החדשות זינק מאז ביצוע ההערכה ב–39%... אפשר להעריך שהשווי המעודכן של הדירות בהגרלה יסתכם בכ–43 אלף שקל למ"ר".
אלא שמדובר בשטויות במיץ עגבניות! השמאי הממשלתי שחישב בכ31,000 ש"ח למ"ר (וליתר דיוק 30,691 למ"ר, ראה בטבלה שלי) זה לא השמאות של 2020, עליה יש להוסיף עוד 40% עליית מחירי הדירות בכפ"ס וברעננה כמו שכתבו בכתבה, אלא מדובר בשמאות מעודכנת של היום, ממנה מחשבים את ההנחה של ה500,000 ש"ח.
בדיוק אותה טעות מזעזעת עשו גם בנתניה כוכב הים, ראה בכתבה:
"אחת ההגרלות שבהן ניתן להשתתף היא של 60 דירות שאמורה קבוצת שבירו לבנות בשכונת כוכב הים המבוקשת יחסית בנתניה. לפי הערכת השמאי (מעודכנת לסוף 2020), שוויו של מ"ר לפני הנחה הוא 28.8 אלף שקל"
אלא שגם בנתניה
"ה28.8 אלף שח למ"ר" (וליתר דיוק 28,786 ש"ח, ר' בטבלה), מדובר בהערכת השמאי מעכשיו לצורך חישוב ההנחה של ה500,000, ולא כמו שכתבו בעיתון לאנשים חושבים אלעק, כאילו מדובר בהערכת השמאי המקורית מ2020 (לפיה נקבע המחיר הראשוני) שעליה יש להוסיף כביכול עוד 40 אחוז !!!
ואם תשאל אותי למה הכתב טעה רק ב2 הערים האלו, כשבכל הערים ניתנו הערכות שמאי דומות בדיוק (כולל נתניה מזרח עצמה!), אז התשובה היא כי הוא בכלל לא בדק, וכנראה בדק רק במקומות באזור בהם הוא גר ומסתובב בשרון (וגם בנתניה רק ליד הים, ולא באזור המזרחי מתחם הבננה), או שראה את המחירים והם נראו לו זולים במיוחד מה שנכון וידוע, ואז הוא רץ ועשה את החישוב המוטעה ויצא בהצהרות "גאוניות" בעיתון הכלכלי של המדינה מקבוצת הארץ, עם הכרזה מפוצצת שעל כולם להירשם ברעננה.
יש אגב גם כתבה בגלובס על רעננה ושם הביאו את הנתונים האמיתיים.
בשורה התחתונה אין מה להתרשם מכתבות בעיתונות, שום כתב לא עשה ולא יעשה את עבודת הנמלים שאנחנו עשינו פה. הם יכולים ללמוד מהפורום פה בשביל הכתבות שלהם, ולא הפוך.