החישובים בטבלה שלי (PDF) ושל
@למה זה תשאל לשמי (אקסל) עברו עדכון. בעיקר חישוב לפי 108 מ"ר של השמאי כידוע למי שעקב פה בחודש האחרון, אבל בעקבות העדר מנהל פעיל בפורום (או חופשת בין הזמנים), הטבלאות המעודכנות לא הוחלפו בספוילר.
עדיין יש פה ושם הבדלים לא משמעותיים בין החישובים השונים שנובעים מדרך חישובי הממוצעים.
לגבי חישובי השמאי של רמ"י, החישוב באתר החדש של משה פ. (לפי השם למטה וכתובת הדוא"ל) ממה שבדקתי מדויק לחלוטין וניתן לסמוך עליו בעיניים עצומות, חוץ מכפר ורדים שזו דרך חישוב אחרת שלא ניתן להכניס לאלוגריתם, והטבלה שלי מדייקת יותר.
אבל בטבלה שלי יש גם חישוב לפי מדל"ן וממוצע בין מדל"ן לשמאי רמ"י, לחובבי הז'אנר.
בנוסף, בטבלה של
@למה זה תשאל לשמי יש גם חישובי אקסל לפי 3 ח' ו5 חדרים, וחישובי הון עצמי והחזר חודשי במשכנתא.
לגבי ליעד יוסף האתר שלו לא טוב ולא מדויק, והאתר החדש של משה פ. טוב בהרבה מכל הבחינות, ובוודאי שאין שם חישובים על הרווח הצפוי לפי שמאי רמ"י, בחירת 3 ערים והסיכוי הסופי, או שיקלול של המילואמניקים והלוחמים שזה כבר משנה לחלוטין את חישוב סיכויי הזכייה.
בשורה התחתונה, למי שלא חובב הז'אנר של טבלאות והשוואה למדל"ן או שמחפש את גובה ההון העצמי וההחזר החודשי ומחיר 3 ו5 חדרים וכו', ניתן להסתפק באתר החדש של משה פ. ולסמוך עליו לחלוטין.