איפה הפנסיה שלך מונח ? .באותו מקום אפשר להשקיעה גם עוד כסף כל אדם בארץ נמצא בשווק ההון מי שלא מוסיף עוד בשביל לחתן את הילדים טיפש
הפנסיה שלי בהראל ואכן עלה ב-13% בשנת 2024, אבל את זה אני יראה עוד הרבה שנים במקרה הטוב, כי אי אפשר למשוך את הכסף לפני גיל הפנסיה.
אתה בעצם אומר לו לסגור פק"מ לעשרות שנים? הריבית שהוא ישלם על המשכנתא יתקזז ברווחים העתידיים.
ואני דוגל (אפשר לחלוק) שאם יש לך כזה הון עצמי גבוה לא כדאי להשקיע את כולו רק בדירה 1 ולכן לא כתבתי שייקח 5/6 חדרים אלא 4 ואת השאר ישקיע בעוד דירה או בשוק ההון- כל אחד מה שהוא מעדיף,
וזה הכוונה כסף מיותר, כי אם הוא מיותר לגמרי אז הוא לא הי'ה נותן לך את העצה הזאת כי אין סיבה למנף כסף מיותר, אלא הכוונה כסף שאתה לא צריך אותו עכשיו לצרכים מסוימים
עדיף יהיה לו לדעתי לקחת את הדיל הטוב ביותר בפרויקט (שעדיין לא ניתן לדעת), לסיים את החוב, ובכסף שיהיה לו אחר כך הוא ישקיע כאוות נפשו והבנתו. גם אם הוא יפסיד, תמיד תהיה לו דירה ברוגע. אבל זו גישה לחיים, יש כאלה שמשקיעים ומסתכנים בכל מטבע מכיסם ומכיסי אחרים, לעיתים אף מצליחים. אני הייתי 'הולך על בטוח'.
בכללי נושא דירה בהנחה לבעלי ממון, מחזק את טענת משרד האוצר שרוצה לעצור את התוכנית. אלה שיכולים לקנות דירה גם ללא התוכנית, כי התוכנית בעיקרה נועדה לחסרי ממון בכדי שיוכלו לקנות דירה ולא להמשיך לחיות בשכירות. תיאורטית אם דירה בהנחה היה לפי מדד סוציואקונומי, הם לא היו זכאים בכלל ומישהו אחר שבאמת זקוק אולי היה זוכה. אז בשביל אחד זה
רווח ובשביל אחר זה
החיים עצמם. לא יודע, זה לא עסק שלי ולא כל כך מעניין אותי, אבל חשוב לי שמי שקורא כאן ידע כמה חשוב לא לקחת סיכונים על הדירה שהוא גר בה, ולהיפך לקחת כמה שפחות חובות.