לא הבנתי איך זה יעזור למי שאין לו אינטרנט.
וואי איך אתה צודק! 😔
בעצם דנים כאן על נתח נכבד של זוכים והם לא כאן. הם לא מודעים לבעיה שלהם ורק אחרי הכל מובא לידיעתם שהפסידו. צריך 2 דברים, קודם שיהיו מודעים לבעיה, כלומר, שידעו שאף אחד לא יתקשר להודיע להם לבוא לבחירת דירה. ודבר שני, זו הדרך בה יודיעו להם באיזה שהוא אופן.

זה צריך לבוא ברמה המערכתית - ח"כים וכדו'. לפחות נפתור את הבעיה להבא, כי מה שהיה היה ולא נראה לי שילכו לאנשים שכבר בחרו דירות, שילמו מקדמה ויגידו להם: סליחה טעות הכל מבוטל..

נערך לאחרונה ב:
על זה עוד לא שמעתי:

משפחות חרדיות הפסידו זכאות ב'דירה בהנחה' וב'מחיר למשתכן' לאחר שכבר זכו, בגלל היעדר נגישות לאינטרנט.
מדובר באירועים שבהם הזוכים הוזמנו לבחור דירה באמצעות הודעות למייל או ל-SMS, אך משלא הגיעו נשללה זכאותם.
במשרד השיכון טוענים כי הם מציעים גם שירות טלפוני קולי, אך לדברי מי שבוטלה זכאותם - הם לא קיבלו כל שיחה כזו.
עורך דין דוד פרידמן מציין כי "הנפגעים יכולים להגיש עתירה מנהלית בעקבות המקרים"

מקור: עיתון 'משפחה'
מכיר לצערי יותר מאחד.

מכיר לצערי יותר מאחד.
אני מאד מופתע.

יש מסה מאד גדולה של זוכים חרדיים מאחורינו - אולי אפילו הכי גדולה שתהיה - ולא שמענו מכל זה.
ברמב''ש ד' יש מאות זוכים שלא יודעים צורת מחשב (ביניהם כאלו גם מקהילות קנאיות) והם שמעו היטב מהזכיה שלהם.

לגיסי נודע רק אחרי שנה וחצי שהוא זכה בבית שמש
הם הביאו מייל לא שימושי ורק אחרי שנה וחצי הם פתחו אותו
הם היו בטוחים שמדובר בטעות (כי הם נרשמו רק להגרלה אחת כי "אטוטו הם קונים דירה" כמו הרבה זוגות שחושבים כך)
ולשמחתם התברר להם שזכו.

בשים לב לנוסח המשפטי שהיזם מחוייב, הוא צריך ליצור קשר עם הלקוח, יצירת קשר משמע לכאורה גם שיחה טלפונית.

השאלה היא האם להודיע באמצעי הקשר הוא יצירת קשר או מספיק לשלוח מייל.

@עוד עו"ד מה דעתך? יכול להספיק שליחת אימייל?

לדעתי, אם הזוכים לא נתנו מס' טלפון כשר (נראה לי שבכלל אין אופציה כזו באתר, וכל התקשורת רק דרך מיילים) והיזם רק שלח מייל, אז אין לזוכה מה לבוא בטענות והוא היה צריך לבדוק את המיילים שלו לפחות פעם בשבוע.

ממש כואב לשמוע שבגלל ההתנזרות מהאינטרנט, הפסידו זכייה. אבל בטוח שלא מפסידים מדברים טובים וירוויחו ממקום אחר בעז"ה.
בכללי, בן אדם נתן מייל ברישום, תפקיד שלו לבדוק זכיות במייל.
לגבי הודעה מהקבלן, גם אם ניתן לדרוש מהקבלן להתקשר בטלפון (כמה שזכור לי מציינים את מס' הפון ברישום), טבעו של עולם שהמזכירה יכולה להתייאש אחרי כמה ניסיונות ולעבור לשם הבא בתור, וגם קשה להוכיח שלא בוצעו ניסיונות התקשרות או אפילו שיחה בפועל.
תכל'ס העדר אינטרנט לא יכול להיות תירוץ. לבן אדם יש שנתיים לבדוק אם זכה, או במייל שנתן ברישום או באזור האישי.
זה מספיק זמן! ואחרי שזכה, הוא אמור להתעדכן במייל כשמגיעים מועדי בחירת הדירות.
לא יודע אם זה הפסד מדברים טובים, נשמע יותר כמו הפסד מהתרשלות והזנחה.

נערך לאחרונה ב:
@בית שמשניק @טל זכריה @דג תמנון @מכלולאי @עוד עו"ד ולכל שאר יתר המומחים דפה במחילה אם שכחתי מישהו
בבני עיי"ש רייסדור כבר הזמין את הזוכים לבחירת דירה על הגרלה שנערכה לפני שנה וחמשה חודשים, ויזם נוסף בשם נמיר הזמין לבחירת דירות בסוף החודש מהיכרותי עם הגרלות קודמות זה מהירות חסרת תקדים כשבדרך כלל הממוצע הוא מעל שנתיים המתנה בין הזכיה ליצירת הקשר מצד היזם, ולכן שאלתי היא מדוע זה כ"כ מהר האם בזכות היזם, הוועדה המקומית, או שמא בשכונה זו ההגרלות היו לאחר שהתשתיות בשכונה היו כבר מוכנות
(מעניינת אותי התשובה מכיון שאני זכיתי בהגרלה אחרת בשכונה (שנערכה 8 חודשים אחרי הגרלה זו) והסטטוס אצלי בהגרלה היא הוגשה בקשה, כמה זמן מנסיונכם לוקח משלב זה ועד לבחירת דירה
בתודה מראש לכל העונים והמסייעים

זה תלוי בהרבה דברים, גם כמה זכויות בנייה היזם מבקש (לעיתים קרובות מה שמעכב זה בקשות שלו לשינויים). ככלל אצבע למיטב ידיעתי מדובר על איזור שנתיים במקרה הקלאסי, אבל זה יכול להיות יותר וגם פחות.

(מעניינת אותי התשובה מכיון שאני זכיתי בהגרלה אחרת בשכונה (שנערכה 8 חודשים אחרי הגרלה זו)
סתם שתדעי יש אשכול לזוכי מחיר למשתכן בבני עי"ש
מהיכרותי עם הגרלות קודמות זה מהירות חסרת תקדים כשבדרך כלל הממוצע הוא מעל שנתיים המתנה בין הזכיה ליצירת הקשר מצד היזם, ולכן שאלתי היא מדוע זה כ"כ מהר האם בזכות היזם, הוועדה המקומית, או שמא בשכונה זו ההגרלות היו לאחר שהתשתיות בשכונה היו כבר מוכנות
היו 9 פרויקטים באותה הגרלה טבעי שיהיו 2-3 פרויקטים בפחות משנתיים מההגרלה ועוד כמה בסביבות השנתיים וכמה אחרי,
כל זה הוא חלק מהממוצע.
בפרויקט שאני זכיתי שם (ועוד כמה פרויקטים שהוגרלו לפני שנה וחצי) עוד לא התקבל אפי' היתר חלקי וכנראה שאצלנו זה יעבור את השנתיים, אולי יגיע לשלוש שנים.

מישהו יודע לגבי תוספת תשלום על כל קומה במחיר למשתכן
זכור לי שעד 5 קומות אין תוספת,
אבל ראיתי בפרויקט של רייסדור שאין תוספת גם על קומה 7 ?

סתם שתדעי יש אשכול לזוכי מחיר למשתכן בבני עי"ש

היו 9 פרויקטים באותה הגרלה טבעי שיהיו 2-3 פרויקטים בפחות משנתיים מההגרלה ועוד כמה בסביבות השנתיים וכמה אחרי,
כל זה הוא חלק מהממוצע.
בפרויקט שאני זכיתי שם (ועוד כמה פרויקטים שהוגרלו לפני שנה וחצי) עוד לא התקבל אפי' היתר חלקי וכנראה שאצלנו זה יעבור את השנתיים, אולי יגיע לשלוש שנים.
תודה על המענה
תוכל לשלוח לי קישור לאשכול (לא מצאתי בחיפוש)
תודה רבה

מישהו יודע לגבי תוספת תשלום על כל קומה במחיר למשתכן
זכור לי שעד 5 קומות אין תוספת,
אבל ראיתי בפרויקט של רייסדור שאין תוספת גם על קומה 7 ?
תלוי אם זה מוגדר רב קומות (ואין לי מושג מכמה קומות זה רב קומות)

יש מסה מאד גדולה של זוכים חרדיים מאחורינו - אולי אפילו הכי גדולה שתהיה - ולא שמענו מכל זה.
ברמב''ש ד' יש מאות זוכים שלא יודעים צורת מחשב (ביניהם כאלו גם מקהילות קנאיות) והם שמעו היטב מהזכיה שלהם.
זה הולך שיש אחד שיש לו מחשב (אפי' יש כאלו שיש להם סמארטפון רח"ל, לדוג' משגיח כשרות וכו')
ואז הוא רושם כמה וכמה חברים/קהילה שלו (אפי' עשרות אנשים, אולי גם מאות), ואני מאמין שהוא גם מעדכן אותם על בחירת דירה.
אאל"ט יש כאן כאלו שכתבו שהם רשמו להגרלות עשרות אנשים.

לגיסי נודע רק אחרי שנה וחצי שהוא זכה בבית שמש
הם הביאו מייל לא שימושי ורק אחרי שנה וחצי הם פתחו אותו
הם היו בטוחים שמדובר בטעות (כי הם נרשמו רק להגרלה אחת כי "אטוטו הם קונים דירה" כמו הרבה זוגות שחושבים כך)
ולשמחתם התברר להם שזכו.
מה זה לשמחתם? הם הצליחו לממש את הזכיה אחרי שנה וחצי?

טבעו של עולם שהמזכירה יכולה להתייאש אחרי כמה ניסיונות ולעבור לשם הבא בתור, וגם קשה להוכיח שלא בוצעו ניסיונות התקשרות או אפילו שיחה בפועל.
למיטב ידיעתי אין שום מזכירה שמתקשרת לאנשים להזכיר על התור.
הם שולחים למייל תאריך ושעה שנקבע לכל אחד לבחור דירה (אין אפשרות לשינוי התאריך/שעה) וזהו.

למיטב ידיעתי אין שום מזכירה שמתקשרת לאנשים להזכיר על התור.
הם שולחים למייל תאריך ושעה שנקבע לכל אחד לבחור דירה (אין אפשרות לשינוי התאריך/שעה) וזהו.
השמטת את הרישא: "גם אם ניתן לדרוש מהקבלן להתקשר בטלפון":)

שבוע טוב
אשמח לדעת אם יתאגדו כבר לקבוצה זוכי הגרלה מ׳ 2416 ואם כן איך מתחברים
בנוסף לא חידשי זכאות במחיר למשתכן כי לא חשבתי שיש ענין לחדש אחרי זכיה האם זה תסביך?
בנוסף אשמח לקל בדל מידע איך אני יכול לדעת עוד כמה זמן יקראו לי לבחור דירה כי אני ממש חייב לדעת מתי אצטרך תכסף האם יש דרך לדעת את זה או לא
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה