אשמח לדעת מה המלצת המומחים למי שאינו בן מקום באף אחד מהיישובים ללא הגבלת הון עצמי עם דגש על רווח בסכום ולא (דווקא) באחוזים
(עברתי קצת על החומר שנכתב בפורום ולא מצאתי תשובה ברורה על העניין)
תודה ענקית לכל בעלי החסד שמשתתפים בדבר המדהים שקורה כאן...

אשמח לדעת מה המלצת המומחים למי שאינו בן מקום באף אחד מהיישובים ללא הגבלת הון עצמי עם דגש על רווח בסכום ולא (דווקא) באחוזים
ללא הגבלת הון עצמי חמסהההה;):D

שואל בשביל חבר שהוא בן מקום באשקלון

@בית שמשניק ו @עוד עו"ד
האם הרווח של נוף גליל 400 אלף בעוד 7 שנים כבר לא יהיה הבדל משמעותי בשוק והאם אושרו עוד הגרלות

?

ואם ההבדל של אחוז ורבע שיש בין מצפה רמון לבין מקום באשקלון זה כזה משמעותי?

כי הרווח באשקלון יותר גדול

ואם ההבדל של אחוז ורבע שיש בין מצפה רמון לבין מקום באשקלון זה כזה משמעותי?

כי הרווח באשקלון יותר גדול
כרגע - בן מקום באשקלון 1.23% - כלומר 1 מתוך 83
ובמצפה רמון לחיצוניים (2 ההגרלות) - 1.97% - כלומר 1 מתוך 51.
זה פער משמעותי, אבל מכיון שאשקלון היא עיר הרבה יותר מבוקשת וגם הרווח המספרי שם גבוה יותר, יתכן שעדיף להירשם לשם מאשר למצפה רמון.

@בית שמשניק @עוד עו"ד
חידשתי זכאות {200שח}
ולא מופיע לי בן מקום בירושלים כמו עד עכשיו ולא עברו 10 שנים.
זכאות לבן מקום היא מגורים של 3 שנים האחרונות במקום, או 4 שנים במהלך ה10 שנים אחרונות, כך שאם אחד מן הפרמטרים הללו השתנה אצלך זו הסיבה שלא קיבלת בן מקום

אני מתנצל על הבלת"ק אבל היות שזה לא בעבורי הסתפקתי ברפרוף בעמודים האחרונים בלבד,

חבר שואל, לא בן-מקום באף אחד מהערים שיש בהן הגרלות וכן עם סכום לא גבוה כהון עצמי,

איפה הכי כדאי להירשם - בדגש על מקום שבדיעבד יוכל לשמש כמגורים (קהילה חרדית) ?

בתודה מראש

אני מתנצל על הבלת"ק אבל היות שזה לא בעבורי הסתפקתי ברפרוף בעמודים האחרונים בלבד,

חבר שואל, לא בן-מקום באף אחד מהערים שיש בהן הגרלות וכן עם סכום לא גבוה כהון עצמי,

איפה הכי כדאי להירשם - בדגש על מקום שבדיעבד יוכל לשמש כמגורים (קהילה חרדית) ?

בתודה מראש
נוף הגליל, עפולה ומצפה רמון (ואם הוא חושש מאחת מהן - יכול להחליף בקרית ביאליק או קרית גת - אבל צריך קצת יכולת החזר).

עשו מאמץ לכיוון הון עצמי של 510K ולכו על ירושלים הר הצופים, קרית עקרון ועפולה.
אם לא מצליחים, אז במקום ירושלים, נוף הגליל עם סיכוי גבוה או קרית גת עם רווח גבוה יותר בש"ח.
בהנחה שיש להם שנה וחצי להתכונן, אז 7k כפול 18 חודשים זה בדיוק הסכום שכתבת

הושקעה עבודה רבה בטבלאות. יש בטבלה הראשונה למטה אפילו רשימות של ערים לפי רווח. ולא רק זה, אלא 2 רשימות נפרדות לפי מדל"ן ולפי השמאי ואפילו לפי ממוצע למהדרין מן המהדרין או לבעלי ה-OCD מביננו רח"ל.

גם באתר החדש של משה פ. ניתן לעמוד על הכותרת של "רווח בש"ח ממוצע" והוא יסדר לך את הערים לפי הרווח הגבוה ביותר מהגבוה לנמוך לפי השמאי. אני בדרך כלל עומד על הכותרת "סיכויי זכייה לכללי" והוא מסדר לי את הערים לפי סיכויי הזכייה מהגבוה לנמוך. מה שיפה שזה גם נשמר לכניסות עתידיות ולא צריך כל פעם לסמן את זה.

אז לפני שזורקים שאלות סתם בשביל הסקרנות נא לעיין קצת. אין סיבה שאני או @בית שמשניק נעבוד פה במשמרות על דברים שניתן למצוא בקלות.
תיכף חוזרים מפגרת בתי המשפט, אז בכל מקרה אהיה כאן פחות, אבל הושקעה פה הרבה עבודה על ידי רבים וטובים, חבל לא לנצל אותה ולעיין קצת לפני ששואלים.

יש את האתר של משה פ. המצוין ובנוסף את הטבלאות השונות המצוינות גם הן, שאמנם אין פה מנהלים אז אין בספוילר את העותק הכי מעודכן שנוגע למחירי השמאי (את זה אפשר לראות באתר של משה פ.), אבל יש את מדל"ן והממוצעים שגם אם הן לא העותק האחרון והכי מעודכן שניתן למצוא בחיפוש אחורה, זה כשר וישר לאוכלי רבנות : )

נערך לאחרונה ב:
סתם שאלה למה בנוף הגליל אין מענק
ובהגרלות שעדיין לא נפתחו מופיע נצרת עם מענק של 60 K זה הרי אותו מקום? לא?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250831_103111_Gallery.jpg
    Screenshot_20250831_103111_Gallery.jpg
    KB 341.8 · צפיות: 7
היום האחרון לפרסום מכרזי מחיר מטרה לאזור המרכז (ומדד סוציו אקונומי נמוך)
מעניין עד סוף היום באילו ערים יתפרסמו היום חוברות מכרז.
מוזמנים להעלות לפה :)

האם יש לי סיכוי לזכות כאן
צילום מסך 2025-08-31 120952.png

נערך לאחרונה ב:
נ.ב. העליתי כעת שאלה באשכול שעסק בהגרלה שהיתה בעבר בטבריה,
שאלתי שם אם זה מתאים וקרוב לאזור חרדי,
זה הקישור לאשכול
https://www.prog.co.il/threads/טבריה-עיר-העתיד-החרדית.760390/page-13
וזו התשובה שלהם:
זה נראה אזור חדש
אבל גם בטבריה המושבה שזו שכונה חדשה יש 400 משפחות חרדיות
וטבריה עצמה מתחרדת מאוד
לכן מי שהולך על דירה בהנחה כדאי לו להירשם

לפי מה ששמעתי 600 מתוך 900 ילדי כיתה א' הם חרדים
לטבריה יש מעלה שהיא לא עיר של 200 אלף אלא 50 אלף והרבה יותר מהר מגיעים לרוב
בנוסף יש הרבה הדירות להשקעה של חרדיים
הסגנון כמו רכסים שהיום לא זוכרים שהייתה חילונית

שלום לכולם, ותודה מראש!

אני בן מקום בירושלים.
נרשמתי לירושלים [הר הצופים] ולעפולה.

על העיר השלישית מתלבט בין קריית גת [עם הרווח המכובד] לקריית עקרון [עם הסיכויים היותר סבירים], האם תוכלו לעזור לי לנתח ולפשוט את הספק [אין לי צדדים ברורים, רק מרפרוף כאן באשכול עולים לי שני הערים הללו].

ואולי בכלל נוף הגליל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה