רק להבהיר -
מה הכוונה 'כולל'? מי שיש לו בדיוק שליש דירה (33.333%) עדיין זכאי להגרלות? בטוח?

אשמח לשמוע אם יש למישהו מקור נוסף לעניין, מלבד מה שכבר הובא כאן, או אולי יש כאן מישהו שהתנסה בכך באופן אישי.

תודה.
כן, שליש בדיוק נחשב חסר דיור.
והמקור הוא מהטופס הרשמי שצירפתי שכתוב במפורש שאין ולא היה "יותר משליש דירה, במצטבר".

ראיתי עכשיו כתבה ש"בנק ישראל מקדם טויטה לזוכי במחיר למשתכן" בקשר להעלה של שווי דירה לצורך קבלת המשכנתה מרף של עד 1.8 מיליון שקל ל-2.1 מיליון שקל.
חשבתי שזה כבר סופי. זה לא? מה עם האנשים שעכשיו בוחרים דירות?

ראיתי עכשיו כתבה ש"בנק ישראל מקדם טויטה לזוכי במחיר למשתכן" בקשר להעלה של שווי דירה לצורך קבלת המשכנתה מרף של עד 1.8 מיליון שקל ל-2.1 מיליון שקל.
חשבתי שזה כבר סופי. זה לא? מה עם האנשים שעכשיו בוחרים דירות?
זה לא.
והאנשים שבוחרים זה פשוט יהיה כפוף ללו''ז התשלומים שלהם - האם הם יוכלו לדחות את התשלום עד כניסת ההוראות לתוקף או לא.

מתי מעדכנים את סטטוס של בני מקום?

אם העברתי כתובת השנה אז עד סוף שנה אני רשום כבן מקום בעיר הקודמת?

מישהו יודע איך מחשבים בדיוק את מדד תשומות בניה במחיר למשתכן כיום.
קראתי שניסו להעביר חוק שרק 40% ממחיר הדירה צמוד למדד
אבל לא בדיוק הבנתי אם זה החוק היום ואיך זה עובד ה40% אחוז איך מחשבים אותו. אשמח למענה מי שיודע....​

מישהו יודע איך מחשבים בדיוק את מדד תשומות בניה במחיר למשתכן כיום.
קראתי שניסו להעביר חוק שרק 40% ממחיר הדירה צמוד למדד
אבל לא בדיוק הבנתי אם זה החוק היום ואיך זה עובד ה40% אחוז איך מחשבים אותו. אשמח למענה מי שיודע....​
ה-20% הראשונים ללא הצמדה
ה-80% הנותרים עם הצמדה של 50% (כל עליה/ירידה תחלק בחצי)

נערך לאחרונה ב:
זה לא משתנה בין המכרזים?

כלומר משנה מתי יצא המכרז, לא מתי החזה נחתם.
אני טועה?
אתה אף פעם לא טועה, לפחות לא בפרוג...
כן משתנה לפי המכרז
הבנתי שהוא שואל על איפה שיש 40% איך החישוב עובד

ואכן אדגיש שיש מכרזים מאוד ישנים עם הצמדה מלאה (לא יודע אם עדיין רלוונטי למישהו)
ויש כאלו עם חצי ממה שכתבתי בגלל פשרה בבג"ץ

אתה אף פעם לא טועה, לפחות לא בפרוג...
כן משתנה לפי המכרז
הבנתי שהוא שואל על איפה שיש 40% איך החישוב עובד

ואכן אדגיש שיש מכרזים מאוד ישנים עם הצמדה מלאה (לא יודע אם עדיין רלוונטי למישהו)
ויש כאלו עם חצי ממה שכתבתי בגלל פשרה בבג"ץ
יישר כח!

(למרות שאני טועה הרבה)

אני גם לא הבנתי את הנושא. חשבתי תשומות הבנייה זה רק על מה שנשאר לשלם. לא על הכל. (כלומר בתשלום האחרון על 10% בלבד, או על החלק שנשאר לשלם)
ממה שכתוב פה אני מבינה שצריך לשלם מדד על 40% משווי הדירה לא משנה מתי משלמים?

זה אני יודע, השאלה שלי היתה מתי פוקע לי בן מקום מהעיר הקודמת.
רק אחרי שעוברים 6 שנים מהמעבר. כי יש כלל נוסף ש4 שנים מתוך 10 אחרונות נותן גם שם של בן מקום, כך שבין סוף השנה השלישית למעבר (שאתה נהיה בן מקום בעיר החדשה) לתחילת השנה השביעית (שהבן מקום פוקע מהעיר הראשונה) אתה מוגדר בן מקום ב2 הערים.

אני גם לא הבנתי את הנושא. חשבתי תשומות הבנייה זה רק על מה שנשאר לשלם. לא על הכל. (כלומר בתשלום האחרון על 10% בלבד, או על החלק שנשאר לשלם)
ממה שכתוב פה אני מבינה שצריך לשלם מדד על 40% משווי הדירה לא משנה מתי משלמים?
בכל תשלום (שיש עליו ע"פ החוק הצמדה וכבהודעות לעיל) יש הצמדה שמחושבת ממועד החתימה עד מועד התשלום בפועל

רק להבהיר -
מה הכוונה 'כולל'? מי שיש לו בדיוק שליש דירה (33.333%) עדיין זכאי להגרלות? בטוח?
אין דבר כזה בדיוק שליש כשכותבים באחוזים כי
33.333% זה פחות משליש וגם אם תוסיף עוד כמה פעמים 3
ברגע שתשים 4 זה כבר יותר משליש

אבל @בית שמשניק ענה לך תשובה משפטית

שאלה למומחים:
אדם שזכה/ממוקם ברשימת המתנה, ולא חידש זכאות, האם/מתי הזכיה שלו מתבטלת?
עד כמה שידוע לי, הזכיה לא מתבטלת, וניתן לחדש גם אחר כך. ׁׁ(רק צריך שתהיה תעודת זכאות בתוקף בשעת בחירת הדירות וחתימת החוזה).
אבל לא כדאי לשחק עם זה ורצוי מאד לחדש מיידית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת