- הוסף לסימניות
- #22,901
סיוע בשכ"ד מאבדים גם אם יש לך אפי' רק חצי אחוז בדירה.זה ככה גם לגבי סיוע בשכר דירה? פעם היה כאן דיון על זה
סיוע בשכ"ד מאבדים גם אם יש לך אפי' רק חצי אחוז בדירה.זה ככה גם לגבי סיוע בשכר דירה? פעם היה כאן דיון על זה
כן, שליש בדיוק נחשב חסר דיור.רק להבהיר -
מה הכוונה 'כולל'? מי שיש לו בדיוק שליש דירה (33.333%) עדיין זכאי להגרלות? בטוח?
אשמח לשמוע אם יש למישהו מקור נוסף לעניין, מלבד מה שכבר הובא כאן, או אולי יש כאן מישהו שהתנסה בכך באופן אישי.
תודה.
זה לא.ראיתי עכשיו כתבה ש"בנק ישראל מקדם טויטה לזוכי במחיר למשתכן" בקשר להעלה של שווי דירה לצורך קבלת המשכנתה מרף של עד 1.8 מיליון שקל ל-2.1 מיליון שקל.
חשבתי שזה כבר סופי. זה לא? מה עם האנשים שעכשיו בוחרים דירות?
צריך לגור 3 שנים בשביל להתקבל כבן מקוםמתי מעדכנים את סטטוס של בני מקום?
אם העברתי כתובת השנה אז עד סוף שנה אני רשום כבן מקום בעיר הקודמת?
ה-20% הראשונים ללא הצמדהמישהו יודע איך מחשבים בדיוק את מדד תשומות בניה במחיר למשתכן כיום.
קראתי שניסו להעביר חוק שרק 40% ממחיר הדירה צמוד למדד
אבל לא בדיוק הבנתי אם זה החוק היום ואיך זה עובד ה40% אחוז איך מחשבים אותו. אשמח למענה מי שיודע....
זה לא משתנה בין המכרזים?ה-20% הראשונים ללא הצמדה
ה-80% הנותרים עם הצמדה של 50% (כל עליה/ירידה תחלק בחצי)
אתה אף פעם לא טועה, לפחות לא בפרוג...זה לא משתנה בין המכרזים?
כלומר משנה מתי יצא המכרז, לא מתי החזה נחתם.
אני טועה?
יישר כח!אתה אף פעם לא טועה, לפחות לא בפרוג...
כן משתנה לפי המכרז
הבנתי שהוא שואל על איפה שיש 40% איך החישוב עובד
ואכן אדגיש שיש מכרזים מאוד ישנים עם הצמדה מלאה (לא יודע אם עדיין רלוונטי למישהו)
ויש כאלו עם חצי ממה שכתבתי בגלל פשרה בבג"ץ
זה אני יודע, השאלה שלי היתה מתי פוקע לי בן מקום מהעיר הקודמת.צריך לגור 3 שנים בשביל להתקבל כבן מקום
רק אחרי שעוברים 6 שנים מהמעבר. כי יש כלל נוסף ש4 שנים מתוך 10 אחרונות נותן גם שם של בן מקום, כך שבין סוף השנה השלישית למעבר (שאתה נהיה בן מקום בעיר החדשה) לתחילת השנה השביעית (שהבן מקום פוקע מהעיר הראשונה) אתה מוגדר בן מקום ב2 הערים.זה אני יודע, השאלה שלי היתה מתי פוקע לי בן מקום מהעיר הקודמת.
בכל תשלום (שיש עליו ע"פ החוק הצמדה וכבהודעות לעיל) יש הצמדה שמחושבת ממועד החתימה עד מועד התשלום בפועלאני גם לא הבנתי את הנושא. חשבתי תשומות הבנייה זה רק על מה שנשאר לשלם. לא על הכל. (כלומר בתשלום האחרון על 10% בלבד, או על החלק שנשאר לשלם)
ממה שכתוב פה אני מבינה שצריך לשלם מדד על 40% משווי הדירה לא משנה מתי משלמים?
אין דבר כזה בדיוק שליש כשכותבים באחוזים כירק להבהיר -
מה הכוונה 'כולל'? מי שיש לו בדיוק שליש דירה (33.333%) עדיין זכאי להגרלות? בטוח?
כן, בטוח. כתוב במפורש יותר משליש.מה הכוונה 'כולל'? מי שיש לו בדיוק שליש דירה (33.333%) עדיין זכאי להגרלות? בטוח?
אם 3 אנשים קונים דירה ביחד, לכל אחד יש בדיוק שליש.אין דבר כזה בדיוק שליש כשכותבים באחוזים כי
33.333% זה פחות משליש וגם אם תוסיף עוד כמה פעמים 3
ברגע שתשים 4 זה כבר יותר משליש
עד כמה שידוע לי, הזכיה לא מתבטלת, וניתן לחדש גם אחר כך. ׁׁ(רק צריך שתהיה תעודת זכאות בתוקף בשעת בחירת הדירות וחתימת החוזה).שאלה למומחים:
אדם שזכה/ממוקם ברשימת המתנה, ולא חידש זכאות, האם/מתי הזכיה שלו מתבטלת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים