השקעות ההבדל בין נדל"ן לשוק ההון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מבין שבכל מקרה זה יוצא תשואה שנתית של 11% לשנה בין השנים האלו שהיו מהגרועות בהיסטוריה של המדד.

איך זה עובד לא הצלחתי להבין.
אתה חישבת גם את הדיבידנדים?

• הוסף לסימניות
אני מבולבל
הולך לעשות חישוב ידני על אקסל על מקרה של 100,000 לדוגמא.

• הוסף לסימניות
כנראה שצדקתי מי שאכן נכנס בשנים האלו גם אחרי 10 שנים הפסיד 10 אחוז מהקרן ולא עשה שום רווח וזה חוץ מעמלות אבל זה רק בתנאי שהוא יצא ב 2010.

הנה החישוב.
חיושב.JPG

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לכן לא משקיעים לטווח של 10 שנים, אלא מינימום ל15 שנים.
אבל גם ב15 שנה
בעשור האחרון התשואה הממוצעת ל-15 שנה היה פחות מ-6%
ובריווח ריאלי כ4% בלבד

שוב, אני לא באה לתקוף
אלא באמת ללמוד איפה להשקיע את הכסף שיש לי כרגע

• הוסף לסימניות
אבל גם ב15 שנה
בעשור האחרון התשואה הממוצעת ל-15 שנה היה פחות מ-6%
ובריווח ריאלי כ4% בלבד

שוב, אני לא באה לתקוף
אלא באמת ללמוד איפה להשקיע את הכסף שיש לי כרגע
א. ה-6% האלו זה לא כולל דיבידנדים שזה בערך עוד 2% לשנה [במדד S&P 500]
ב. גם התשואה של 3% בנדל"ן משכירות זה נומינלי ולא ריאלי, אז את יכולה גם להוריד מזה 2% ויצא לך רק 1% תשואה משכירות לשנה.

• הוסף לסימניות
משום מה כשאתם מדברים על שוק ההון, אתם מעמידים מולנו את המשקיע המחושב, האינטליגנט, את זה שאף פעם לא עושה שום טעויות.
אני לא עשיתי השוואה כזו. ואני חושבת שאי אפשר לעשות אותה בצורה מובהקת.
אבל באמת שלהיות משקיע מוצלח בשוק ההון זה לא דורש הרבה - קצת ידע והרבה משמעת עצמית.
בנדל"ן גם אם יש לי אותם אני עדיין צריכה הרבה ניחושים : איזה מקום נכון להשקיע, באיזה נכס.
ותמיד יכולים לקרות בלת"מים שישנו את כל הצפי שלי.
מה שמדהים במדדים זו היכולת לעקוב אחרי כל השוק בלי ניחושים ובלי הרבה יכולת לטעות.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת איך הנושא הזה לא עולה.
אבל 20 שנה שהן המשפיע העיקרי על בטחון ההשקעה בשוק ההון. הוא ממש לא סעיף קטן.
כשאנשים מגיעים לסכומים משמעותיים להשקעה. לרב אין להם 20 שנה לחכות. בטח לא עם כל הכסף.

היתרון של הנדלן שבכל רגע אפשר לצאת ממנו, ברוח או לא ברוח, לפחות בלי הפסד.
והמגבלה הזו בשוק ההון מוחלקת פה בלי בעיה.

• הוסף לסימניות
היתרון של הנדלן שבכל רגע אפשר לצאת ממנו, ברוח או לא ברוח, לפחות בלי הפסד.
זה לא נכון!!
למשל מי שהשקיע בדירה [ממוצעת] ב2002 ומכר אותה ב2007 הפסיד!!
ולא חסר דוגמאות להפסד בשוק הדיור.
ולגבי טווח ההשקעה, אף אחד לא הסתיר את זה, וזה מודגש שוב ושוב, ואוי ואבוי אם זה לא היה ככה. אבל בגדול מספיק 15 שנה, כמובן שככל שהכסף מושקע יותר זמן, כך הסיכון פוחת והתשואה הממוצעת אמורה לעלות בהתאמה.

• הוסף לסימניות
זה לא נכון!!
למשל מי שהשקיע בדירה [ממוצעת] ב2002 ומכר אותה ב2007 הפסיד!!
ולא חסר דוגמאות להפסד בשוק הדיור.
ולגבי טווח ההשקעה, אף אחד לא הסתיר את זה, וזה מודגש שוב ושוב, ואוי ואבוי אם זה לא היה ככה. אבל בגדול מספיק 15 שנה, כמובן שככל שהכסף מושקע יותר זמן, כך הסיכון פוחת והתשואה הממוצעת אמורה לעלות בהתאמה.
הוא הפסיד רק אם קנה את הדירה בכסף מלא
אם מינף את הכסף הוא לא הפסיד

• הוסף לסימניות
הוא הפסיד רק אם קנה את הדירה בכסף מלא
אם מינף את הכסף הוא לא הפסיד
נגיד שהוא קנה דירה למגורים לעצמו, עם מינוף גבוה, ושילם משכנתא כמה שנים, אז נכון שבהון העצמי הוא אולי לא הפסיד, אבל את כל התשלומים שהוא שילם למשכנתא הוא הפסיד, או לפחות את רובם.

• הוסף לסימניות
נגיד שהוא קנה דירה למגורים לעצמו, עם מינוף גבוה, ושילם משכנתא כמה שנים, אז נכון שבהון העצמי הוא אולי לא הפסיד, אבל את כל התשלומים שהוא שילם למשכנתא הוא הפסיד, או לפחות את רובם.
נכון
אבל גם מי שהשקיע בשוק ההון
היה צריך לשלם שכירות בינתיים, שזה אותו סכום בערך לפח

• הוסף לסימניות
נכון
אבל גם מי שהשקיע בשוק ההון
היה צריך לשלם שכירות בינתיים, שזה אותו סכום בערך לפח
אבל ההון העצמי שלו גדל, [ובשנים האלו בהרבה] מה שלא קרה כשהשקיע בדירה.

• הוסף לסימניות
אבל ההון העצמי שלו גדל, [ובשנים האלו בהרבה] מה שלא קרה כשהשקיע בדירה.
אבל זה כבר ענין של מזל
הרי גם את אומרת שאסור להשקיע בשוק ההון לטווח של חמש שנים!
הסיכון הוא נראה גבוה יותר.

• הוסף לסימניות
אבל זה כבר ענין של מזל
הרי גם את אומרת שאסור להשקיע בשוק ההון לטווח של חמש שנים!
הסיכון הוא נראה גבוה יותר.
נכון.
אבל הייתה פה טענה שבנדל"ן א"א להפסיד גם בטווח קצר, אז הסברתי שזה שייך, וברור שגם במניות זה שייך, וזה נחשב גם ליותר סיכון.

נכון.
אבל הייתה פה טענה שבנדל"ן א"א להפסיד גם בטווח קצר, אז הסברתי שזה שייך, וברור שגם במניות זה שייך, וזה נחשב גם ליותר סיכון.
זו לא הוכחה להפסד
כי כאמור את הכסף הזה הם בין כה היו משלמים לשכירות
זה הפסד יחסית לשוק ההון
אבל לא הפסד במובן שההון הראשוני שלהם שווה עכשיו פחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה