התייעצות הורים למתבגרים מעוכבי שידוך? מה אתם אומרים.

• הוסף לסימניות
בעצם לדעתך עדיף שלא ידברו בכלל על הנושא המשותף לכולם שבגללו התכנסו?
לדעתי עדיף לדבר על נושאים כלליים יותר שרלוונטיים גם לנושא המשותף בלי להזכיר אותו באופן ישיר.
כמה דוגמאות מאירועים שהייתי לאחרונה: איך לחזק את עצמנו כדי שנוכל לחזק את משפחתנו, סדנת צחוק (איך לא לאבד את חוש ההומור כשבא לך רק לבכות), מה זה חוסן ואיך מפתחים אותו, תרפיה באומנות (להתחזק דרך הציור), התעמלות משחררת, וכו'.
וכמובן הרבה על התחזקות באמונה שזה מתאים לכל נושא.
זה לא שהנושא עצמו הוא מוקצה. באופן טבעי בין האימהות יהיו שיחות סביב זה בארוחות ובחדר במלון לפני שהולכים לישון, אבל זה ממש לא הפוקוס.

• הוסף לסימניות
אולי להביא נשואים שהיו רווקים מבודרים ולשמוע מהם איך בכל אופן קרה הנס?
זה גם נותן כוחות, ואולי יהיה להם טיפים, מה תקע אותם? האם זה איזה תפיסה ששינו? פשרה מסוימת? עזרה בתחום הטיפולי וכו
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
אולי להביא נשואים שהיו רווקים מבודרים ולשמוע מהם איך בכל אופן קרה הנס?
נראה לי שעל זה בדיוק יש את ההתנגדות של @H. Clin
שלא לדבר על הנושא באופן ישיר
אבל אולי סיפור אישי זה אחרת (היתה אחת רווקה ממש מבוגרת שעשו לה ראיון במשפחה/קטיפה וזה נשמע ממש מחזק, התיאור של האמונה שלה לאורך כל הדרך עד לישועה המיוחלת)

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שההורים ישמחו מאד
לאפשרות של קבלת ברכות מרבנים!
מוכן לתת את חלקי ולהעביר שמות ככל שאוכל לכמה מבתי גדו"י
גם אני אשמח לקבל פרטים
יש לי כרגע רשימה של
מאיזה מגזר?
לפעמים זו התעקשות על דברים לא רלוונטיים כמו הפרש גילאים, עדה (כל עוד ההפרש במנטליות לא גדול מדי), בעלי תשובה (מישהי שעבדה איתי פעם היתה מעוכבת שידוך עד גיל 25 ואז קיבלה שכל והתחילה לצאת עם בעלי תשובה וזכתה), עניינים של כספים שבגילאים מסויימים כבר פחות רלוונטיים
ואני מכיר כמה שלא מתפשרים דוקא בגלל שהגיעו לגיל הזה.
יש לי חברים בני 45+ רווקים אחד מהם אומר לי "לא התפשרתי עד עכשיו, אז עכשיו אתפשר"?
או כזה שלא שומע שידוך אם לא מערש הולדתו..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נראה לי שעל זה בדיוק יש את ההתנגדות של @H. Clin
שלא לדבר על הנושא באופן ישיר
אבל אולי סיפור אישי זה אחרת (היתה אחת רווקה ממש מבוגרת שעשו לה ראיון במשפחה/קטיפה וזה נשמע ממש מחזק, התיאור של האמונה שלה לאורך כל הדרך עד לישועה המיוחלת)
אני כתבתי את מה שאני אישית מעדיפה
כנראה שיש כאלה שכן יהנו מכזה דבר
ואצלי גם מדובר במצבים בלתי הפיכים
אז צריך ללמוד לחיות עם המצב הקיים
אז זה שונה ממעוכבי שידוך

• הוסף לסימניות
תביא לשם נציג של ארגון "לב אחד" .
יש להם מאגר שידוכים ענק. אתר מעולה ועובד , עם שדכנים ושדכניות שיושבים על המאגר
ובאחריות רבה והרבה ניסיון בתחום מציעים שידוכים .
כל הורה שהילד שלו לא רשום במאגר - כדאי מאוד להיכנס אליו . זה פספוס ענק.
זה ללא עלות, התשלום הוא רק בעת סגירת שידוך, כמקובל.

ג"נ - אין לי קשר לאירגון רק מכירה את פועלו החיובי.

• הוסף לסימניות
מוכן לתת את חלקי ולהעביר שמות ככל שאוכל לכמה מבתי גדו"י

מאיזה מגזר?

ואני מכיר כמה שלא מתפשרים דוקא בגלל שהגיעו לגיל הזה.
יש לי חברים בני 45+ רווקים אחד מהם אומר לי "לא התפשרתי עד עכשיו, אז עכשיו אתפשר"?
או כזה שלא שומע שידוך אם לא מערש הולדתו..
תראה, זה מובן שאם עד עכשיו לא התפשרו על דברים חשובים, אז למה עכשיו? מצד שני, יש דברים שבאמת לא חשובים. קח למשל הפרש גילאים. מה יקרה עם בחור בן 30 יתחתן עם בחורה בת 33? מה יקרה עם בחורה בת 25 תצא עם בחור בן 32?
או בענייני עדה, גם בין אשכנזים לספרדים. לא יקרה כלום אם בחורה אשכנזיה תינשא לספרדי והפוך, ושוב, זה תלוי מאוד במנטליות, לפעמים באמת אין מקום להתפשר על זה, אבל לפעמים זה לא מפריע והאמת שאני מכירה כמה זוגות כאלה.
או בעלי תשובה. זה מאוד תלוי מי בעל התשובה, כמה הוא מעורה בחיים החרדיים וכו', אבל צריך להיות פתוח.

• הוסף לסימניות
תראה, זה מובן שאם עד עכשיו לא התפשרו על דברים חשובים, אז למה עכשיו? מצד שני, יש דברים שבאמת לא חשובים. קח למשל הפרש גילאים. מה יקרה עם בחור בן 30 יתחתן עם בחורה בת 33? מה יקרה עם בחורה בת 25 תצא עם בחור בן 32?
או בענייני עדה, גם בין אשכנזים לספרדים. לא יקרה כלום אם בחורה אשכנזיה תינשא לספרדי והפוך, ושוב, זה תלוי מאוד במנטליות, לפעמים באמת אין מקום להתפשר על זה, אבל לפעמים זה לא מפריע והאמת שאני מכירה כמה זוגות כאלה.
או בעלי תשובה. זה מאוד תלוי מי בעל התשובה, כמה הוא מעורה בחיים החרדיים וכו', אבל צריך להיות פתוח.
צודק לגמרי
רק עכשיו התחתנה ברה טובה שלי ספרדיה בת 30 עם אשכנזי
כולם הרימו גבה אבל לה ממש לא אכפת
מה עדיף?
להישאר לבד? הזמן לא מחכה לאף אחד כידוע...

• הוסף לסימניות
שדכן שמתעסק עם בחורים מבוגרים במיר הראה לי את הרשימות שלו - ארבע עמודים צפופים בכתב קטן עם שמות של בחורות, ועמוד אחד עם שמות של בחורים, והוא אומר לי שמתוכם - רובם בחורים עובדים, והבחורות רוצות רק בחורים לומדים

הפתרון היחיד והכואב לבעיה של הבחורות המבוגרות זה שיבינו שאין בחורים, והם מוכרחות להוריד ציפיות, עוד לא מצאנו שום סגולה שיכולה להכפיל פי ארבע את מספר הבחורים ממה שיש במציאות

• הוסף לסימניות
שדכן שמתעסק עם בחורים מבוגרים במיר הראה לי את הרשימות שלו - ארבע עמודים צפופים בכתב קטן עם שמות של בחורות, ועמוד אחד עם שמות של בחורים, והוא אומר לי שמתוכם - רובם בחורים עובדים, והבחורות רוצות רק בחורים לומדים

הפתרון היחיד והכואב לבעיה של הבחורות המבוגרות זה שיבינו שאין בחורים, והם מוכרחות להוריד ציפיות, עוד לא מצאנו שום סגולה שיכולה להכפיל פי ארבע את מספר הבחורים ממה שיש במציאות
אולי שהבחורים יפנימו שבנות רוצות אותם לומדים ואז ימצאו את השידוך שלהם.

• הוסף לסימניות
אולי שהבחורים יפנימו שבנות רוצות אותם לומדים ואז ימצאו את השידוך שלהם.
זה בדיוק הנקודה, שיש פי ארבע בנות מבנים, כך שגם אם חלק מהבנות מתפשרות (וזה המציאות) זה יגרום שאלו שמתעקשות לא יהיה להם

• הוסף לסימניות
תלוי איזה קהל יעד מכוונים
יש קהל שלא ידבר אליו תוכניות טיפים וכ..
יותר רבנים כמו הרב זילברשטיין הרב גלאי , הרב בנימין פינקל - ברכה במקום
הכוונה

ויכול להיות קהל שיתאים לו סגנון תוכניות יותר

ואפשר גם : לשלב
ואז המכובדים מאוד או הקלילים מאוד פחות ידבר אליהם ...

אבל כדאי לתת את הדעת לעניין קהל היעד ...

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה